Talous

Restel ostaa Hangon Makaronitehdas- ja Classic Pizza -ravintolaketjut

Hangon Makaronitehdas- ja Classic Pizza -ravintolaketjuihin kuuluu yhteensä 23 ravintolaa, joista viittä pyörittää oma yrittäjä. Ravintolat työllistävät kaikkiaan 150 työntekijää 12 paikkakunnalla. Ravintoloiden toiminta jatkuu nykyisellään, ja henkilökunta siirtyy Restelille vanhoina työntekijöinä.

”Restelin pitkäaikainen strateginen tavoite on ollut kasvattaa toimintaansa myös yritysostoin. Tavoitteenamme on helpottaa asiakkaidemme arkea tarjoamalla mahdollisuus laadukkaaseen syömiseen sekä tuomalla elämyksiä ja ajanvietettä asiakkaidemme elämään. Hangon Makaronitehdas ja Classic Pizza Ravintolat täydentävät hienosti Restelin ravintolaportfoliota, jossa painotetaan vahvoja brändejä ja ketjumaista toimintaa”, Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman kertoo tiedotteessa.

Hangon Makaronitehtaan ja Classic Pizzan liikevaihto oli vuonna 2019 ennen koronapandemiaa yhteensä noin 15 miljoonaa euroa. 

Ravintolaketjujen perustaja Juha Toivanen on tyytyväinen kauppaan.

”Meitä ilahduttaa, että elämäntyömme sai Restelistä nimenomaan kotimaisen ja vastuullisen omistajan, jolla on vahvat taloudelliset resurssit yhtiön tulevaisuuden kehittämiseen. Hangon Makaronitehtaan ja Classic Pizza Ravintoloiden tarina jatkuu osaavissa käsissä. Työntekijämme saavat Restelistä vahvan kotimaisen työnantajan”, Toivanen sanoo Restelin tiedotteessa.

Restel on suomalainen ravintola-alan konserni, johon kuuluu noin 200 ravintolaa ja joka työllistää noin 2200 ravintola-alan ammattilaista.

Julkaistu Aromissa 10.1.2022.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi