Olut

Uusi pienpanimo avaa ravintolan Helsinkiin – 24 oluthanaa, 100 hengen terassi

Suvi Volanen tarjoilee olutta Mad Finn -panimon ravintolassa Ylöjärvellä. KUVA Riina Haapala

Ylöjärvellä ja Tampereella toimiva Mad Finn -panimo avaa kesäkuun alussa taproom-ravintolan Helsinkiin, tarkemmin Kalasataman Sompasaareen. Osoite on Sompasaarenlaituri 12. Samassa osoitteessa on toiminut aiemmin ravintola Sump.

Ravintolaan tulee 24 oluthanaa, panimo kertoo Instagram-tilillään. Sisällä on 50 istumapaikkaa ja terassilla peräti sata. Oluen lisäksi tarjolle tulee ainakin pizzaa.

Mad Finn on perustettu vuonna 2020, mutta tuotanto saatiin kunnolla käyntiin vuonna 2022. Ensimmäiset tölkit täytettiin viime vuoden lopulla.

Panimo on valmistanut viime aikoina muun muassa saksalais- ja italialaistyyppisiä lagereita sekä erilaisia ipa-oluita. Tuotannossa on myös tynnyrikypsytettyä olutta, joka on saanut vaikutteita mutakakusta.

Helsingissä panimon oluita on saanut tähän asti esimerkiksi Ateneuminkujan Pien Shopista ja K-Citymarket Ruoholahdesta.

Mad Finn -pienpanimon idea sai alkunsa viitisen vuotta sitten, kun olutfestivaaleilla tutustuneet Matti Takkunen ja Jay Lee pyörittelivät ajatuksia omasta panimosta. Idea lähti ”suomalaisuudesta ja hulluista suomalaisista”

”Haluamme tehdä olutta hulluille suomalaisille, Takkunen sanoi Helsingin Uutisten haastattelussa viime vuonna.

Toimintaa on tarkoitus on laajentaa toimintaa ulkomaille.

”Mikäs sen hienompaa kuin tuoda esiin hullua suomalaista stereotypiaa. Siitähän oluiden nimetkin kertovat, vaikka Not talking 2U”, kertoi myynninjohtaja Ville Kyyrönen.

LUE MYÖS: Rempseä kolmikko avasi Helsinkiin oman ravintolan, jossa ei pelätä leikitellä – ”Ruoanlaitossa on kyse taitavasta yhdistelystä”

LUE MYÖS: Helsinkiläisen olutbaarin kaksi yllättävää ongelmaa: ”Otan vanhanaikaiset keinot käyttöön”

Ensimmäiset tölkit täytettiin Mad Finn -panimolla marras–joulukuun vaihteessa. Ville Kyyrönen laskee tuoppiin testierää tankista. Riina Haapala


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker