Ravintolat

Vaasaan aukeaa syksyllä Pohjoismaiden suurin kelluva sauna- ja ravintolakokonaisuus

Vaasa saa edustalleen Pohjoismaiden suurimman kelluvan sauna- ja ravintolakokonaisuuden. Vaasan sisäsatamaan, kaupungin ydinkeskustan läheisyyteen avautuu syksyllä tuhannen asiakaspaikan Saunaravintola Meri.

Saunaravintola Meri eroaa Suomen ja Pohjoismaiden muista vastaavista matkailukohteista sillä, että se on kokonaan kelluva. Yli tuhannen neliömetrin uusi saari rakenteineen kohoaa Vaasan sisäsatamaan paraatipaikalle. Kyseessä on mittaluokaltaan Pohjanmaan alueen mittavin matkailu­- ja ravintola-alan toimialaan kohdentuva investointi vuosiin.

Saunaravintola Meri
KUVA Saunaravintola Meri

Meri tarjoaa ympäri vuoden tilat kokouksille ja yritystapahtumille sekä suomalaisen avanto- ja saunaperinteen uima-altaineen. Kesällä tilaa on myös livekeikoille.

Ravintolan konseptoinnista on vastannut Michelin-kokki Hans Välimäki.

”Tila ja paikka ovat niin poikkeuksellisia, että pakkohan tämä oli kokea ja nähdä. Ravintolassa on pyritty hakemaan hieman enemmän ajatusta ”kaikille kaikkea” ja madaltaa kynnystä siten, että tänne voi tulla vaikka pelkästään juomaan drinkin, lasin viiniä tai vaikkapa kahville ja ihailla samalla näitä huikeita maisemia. Tarkoituksenamme on kuitenkin pitää ruokalistamme niin kiinnostavana, että tänne tullaan ennen kaikkea viihtymään, nauttimaan olostaan, saunomaan – ja tietenkin ruokailemaan”, Hans Välimäki kertoo. 

Saunaravintola Meri
Ulkoilmaterasseille tulee 600 asiakaspaikkaa. KUVA Saunaravintola Meri
Saunaravintola Meri
KUVA Saunaravintola Meri

Kelluvan saaren, saunan sekä ravintolatoiminnan rakenteiden sataprosenttisena omistajana ja operaattorina toimii vaasalainen Sisäsataman terassi oy. 

LUE MYÖS: Savoon aukeaa helmikuussa luksuslomakohde – sijoittajina Jasper Pääkkönen, Valtteri Bottas ja Iivo Niskanen

LUE MYÖS: Helsingin erikoisuus, pyöräilyravintola Peloton haluaa kukoistaa myös Suvilahden festarisesongin ulkopuolella

LUE MYÖS: Osterit ja makkara sovussa samassa annoksessa – tällainen on tähtikokki Rick Steinin kalaravintola


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento