Kilpailut

Ravintola-ammattilaisten PRO-haku käy kuumana – kolme suomalaista huipputekijää kertoo palkinnon merkityksestä

Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkitaan PRO-gaalassa Oopperatalossa Helsingissä tammikuussa 2024. Ehdokkaat asetetaan avoimella haulla, joka on parhaillaan käynnissä ja päättyy 8. lokakuuta.

Palkinnon saajaksi voi ehdottaa yhtä tai useampaa alan ammattilaista esimerkiksi omasta työtiimistä. Lopullisen voittajan valitsee horeca-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo.

EHDOTA OSAAJAA JA VOITA LIPPU PRO-GAALAAN: Kaikkien PRO-ehdokaslomakkeen jättäneiden kesken arvotaan yhteensä kaksi lippua PRO-gaalaan. Voit ehdottaa osaajaa täältä.

Kysyimme kolmelta alansa suomalaiselta huippuammattilaiselta PRO-palkinnon merkityksestä.

Marjo Niskanen

Marjo Niskanen palkittiin vuonna 2022 sekä Ammattikeittiön työntekijä -sarjan PRO-palkinnolla että lehdistöpalkinnolla. Helsinkiläisessä Kallion lukiossa työskentelevä Niskanen oli opiskelijoiden suosiossa jo ennen tuplavoittoaan. Rakastettu ruokapalveluvastaava sai runsaasti näkyvyyttä mediassa ja kutsuttiin itsenäisyyspäiväksi Linnan juhliin.

”On ollut tosi kiva huomata, että opiskelijat tulevat vielä herkemmin ottamaan kontaktia. Luulenpa, että se johtuu voitosta ja kaikesta julkisuudesta, jota sen myötä olen saanut.”

Video alla: Marjo Niskanen kertoo PRO-menestyksestään.

LUE MYÖS: Rakastettu lukiokeittäjä Marjo Niskanen: Minulle kerrotaan välillä hyvinkin yksityisiä asioita

Mika Ammunét

Myös Mika Ammunétille 2022 oli todellinen supervuosi. Ensin tuli baarimestarisarjan PRO-palkinto ja heti perään pohjoismaisen Bartenders & Choice Awardsin tunnustus Suomen parhaana baarimestarina. Alla oli lisäksi hieno kuudes sija arvostetussa kansainvälisessä World Class -kisassa edellisvuodelta.

Ammunét pitää PRO-palkintoa arvossa, koska se on konkreettinen tunnustus vertaisilta, oman alan ammattilaisilta. PRO-gaalasta on jäänyt Ammunetille lämmin muisto.

”Pidin pienen puheen ja vähän herkistyinkin. Sain tosi paljon hyvää palautetta viikkojenkin päästä, että olipa siistiä ettei se mennyt vain tuuletteluksi. Se oli aito hetki.”

Video alla: Mika Ammunét kertoo PRO-palkinnon merkityksestä.

LUE MYÖS: Suomen tulikuumimman baarimestarin unelma toteutui: tällainen on Bar Mate Erottajalla

Pekka Terävä

Suomen tunnetuimpiin keittiömestareihin lukeutuva Pekka Terävä on menestynyt kilpailuissa sekä ulkomailla että Suomessa. Palkintokaappiin lisättiin vuonna 2012 keittiömestarisarjan PRO-pysti.

”Aina lämmittää, kun joku sanoo, että olet tehnyt hyvää työtä”, Terävä tiivistää.

Video alla: Pekka Terävä pohtii PRO-palkintojen merkitystä yleisemmin.

LUE MYÖS: Helsinkiläisessä ravintolassa paljastettiin teos, jonka Koen Vanmechelen maalasi tilauksesta ystävälleen Pekka Terävälle

Ohjeet ehdokkaiden asettamiseen ja tieto PRO-vuoden kulusta löytyvät uudistetulta PRO-sivustolta, joka toimii nyt Avecmedian alla.

PRO-palkinnot jakaa ja gaalan järjestää horeca-alan ammattilaisten lehti Aromi. Avec kuuluu Aromin kanssa samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi