Nimitykset

Fullsteam Agencyn uusi pääpromoottori on Aino-Maria Paasivirta – Avec jututti

Aino-Maria Paasivirta on tehnyt töitä muun muassa Ed Sheeranin ja Sigur Rósin kanssa. KUVA Fullsteam Agency

Aino-Maria Paasivirta on nimetty tapahtumayritys Fullsteam Agencyn uudeksi pääpromoottoriksi. Vuodesta 2015 Fullsteamilla ja viimeiset kuusi vuotta promoottorina työskennellyt Paasivirta aloittaa uudessa tehtävässään 1.1.2024.

Työ artistien parissa jatkuu pitkälti samanlaisena kuin aikaisemmin, Paasivirta kertoo Avecille. Pääpromoottorina hän johtaa tiimin toimintaa ja koordinoi asioita sekä tiimin sisällä että eri osastojen välillä. Lisäksi Paasivirta hoitaa promoottoritoiminnan osalta yhteyksiä Fullsteamin emoyhtiö FKP Scorpioon kuuluviin muihin toimistoihin Euroopassa.

Paasivirta on myös Provinssin promoottori.

”Onhan siinä paljon hommaa, mutta en ole yksin tekemässä asioita. Meillä on mielettömät tiimit sekä Provinssissa että Fullsteamilla. Artistien omien keikkojen ja festaripuolen hoitamisessa on myös paljon keskenään lomittuvia asioita ja synergiahyötyjä”, Paasivirta sanoo.

Paasivirta on palkittu Vuoden promoottori- (2019) ja Tulevaisuuden suunnannäyttäjä (2018) -palkinnoilla kotimaisessa Musiikki & Media Industry Awards -gaalassa. Kansainvälisesti hän on pokannut Nordic Music Biz 20 Under 30 (2019) ja IQ Magazinen The New Bosses (2018) -palkinnot.

Paasivirta ajaa aktiivisesti monimuotoisuuden ja tasa-arvon asiaa. Fullsteamilla hän johtaa yhdenvertaisuustyöryhmää.

Millaisia kehitysaskeleita toivot, että suomalaisissa tapahtumissa ja tapahtuma-alalla on näissä asioissa otettu viiden vuoden kuluttua?

”Toivoisin, että turvallisemman tilan periaatteet olisivat jokaisessa suomalaisessa tapahtumassa – sekä Fullsteamilla että muualla – olisivat lähtökohta tekemiseen: sekä tapahtumakävijöillä, rakentajilla ja taustalla tekemässä olevilla. Ihan siitä lähtien, miten ihmisille puhutaan, ollaan kunnioittavia ja ymmärretään erilaiset lähtökohdat.”

”Ohjelmapuolella toivoisin, että tapahtumien headlinereina olisi enemmän muitakin kuin miehiä. Työskentely asian eteen on yllättävän haastavaa. Olemme riippuvaisia artistien kiertueaikatauluista, ja miesten edustus artisteissa on suhteellisesti suurempi.”

Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia kokemuksia tähänastisella työurallasi?

Nick Caven Conversations-keikat Helsingin Musiikkitalossa olivat mieletön kokemus. Hän oli yksin lavalla ja yleisö sai kysyä suurelta idoliltaan suoraan kysymyksiä. Siinä oli jotain tosi hienoa, kommunikaatio yleisön ja artistin välillä. Toinen on ollut Joker Out, tosi siistiä että se lähti niin isosti Suomessa.”

Muita muutoksia

Tähän asti pääpromoottorina toiminut Rauha Kyyrö jatkaa Fullsteamissa sekä artistien parissa että agentuurin hallituksen puheenjohtajana. 

Fullsteamilla aloitti tällä viikolla uusi promoottori Emma Rühr, jolla on pitkä tausta tapahtuma-alalta ja kiertuekoordinaattorin tehtävistä. AEG Presents -konserttijärjestäjällä Lontoossa työskennellyt Rühr on tehnyt viimeisimpinä muun muassa Taylor Swiftin ja Ed Sheeranin kiertueita.

”Live-musiikki on erittäin lähellä sydäntäni ja kansainvälisten kiertueiden parissa työskentely opetti ja antoi paljon. Halusin palata Suomeen ja koen, että Fullsteam on juuri se paikka, jossa pääsen kasvamaan ja kohtaamaan uusia haasteita osana upeaa ja taitavaa tiimiä. Olen innoissani, että pääsen tuomaan sekä kansainvälisen että Suomessa tehdyn urani oppeja uuteen rooliini”, Rühr iloitsee tiedotteessa. 

Fullsteam Agency on noin sataa kotimaista artistia ja yhtyettä edustava tapahtumajärjestäjä, joka omien tapahtumiensa lisäksi välittää ohjelmaa suomalaisille keikkapaikoille ja festivaaleille. Provinssin lisäksi Fullsteam järjestää Sideways- ja Knotfest Finland -festivaaleja. Fullsteam on osa Euroopan suurimpiin festivaalijärjestäjiin ja konserttipromoottoreihin kuuluvaa FKP Scorpiota. 

LUE MYÖS: Älä mainosta tapahtumaasi turvallisena, jos se ei ole sitä – Priden Laura Vainion puheenvuoro

LUE MYÖS: Näkökulma: Ääliölle ääliön kohtelu, kuten Haloo Helsingin keikalla tapahtui

LUE MYÖS: Elämyksiin panostava ravintolakonserni Noho ostaa sisäsurffauskeskus Surf House Helsingin

Juttua muutettu 21.11.23 klo 12.42: Paasivirta hoitaa promoottoritoiminnan osalta yhteyksiä muihin FKP Scorpion toimistoihin. Jutussa luki aikaisemmin, että Paasivirta hoitaa yhteyksiä Scorpion suuntaan.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento