FBSK

Suomen baarimestarien Greta Grönholm: Syksy on mahdollisuus

Greta Grönholm on Suomen baarimestarien ja kannattajien kerhon (FBSK) puheenjohtaja.

Tässä kohtaa syksyä jäljellä on vielä kesän lämmön viime henkäys, mutta pimenevät illat kannustavat kaivamaan esille kynttilät ja kausivalot, jotka ovatkin alallamme merkki talvikauden lähestymisestä. Syksy jaksaa innostaa, sillä ilmassa leijuu uutta. Arki rupeaa rullaamaan, opinnot alkavat ja työt jatkuvat, sadonkorjuu on käsillä ja uudet harrastukset houkuttelevat. Itselleni syksy onkin uudistumisen aikaa, jolloin kerään kesän hedelmät ja nautin niistä – kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti.

Syksy on myös cocktailien kulta-aikaa, sillä puutarhat ja metsät pursuavat raaka-aineita. Marjat, sienet, kasvikset, yrtit ja hedelmät saavat juomankehittelijän mielikuvituksen laukkaamaan. Sadonkorjuun aarteita voi käyttää monin tavoin: mehuina, siirappeina, uutteina, suola- tai sokerimausteina sekä tietysti koristeina. Syyscocktailien tummempi ja syvempi makumaailma sopii viileneviin ilmoihin.

Syksy tuo myös kesälaitumille hajaantuneet ihmiset taas yhteen, kun kokoonnumme kahvihuoneisiin, lounaspöytiin ja after workeille. Nautimme keskusteluista ja nauruista työkavereiden kesken. Näitä keskusteluja onkin hyvä käydä ravintolassa, juoman ja ruoan äärellä, joten toivon, että yritykset muistavat tämän ja satsaavat näin työntekijöiden hyvinvointiin. Alalla on edelleen haasteita saada suomalaiset ravintoloihin sekä lounaalla että illalla, joten vaikka etätyö helpottaa arkea, kannattaa välillä piipahtaa toimistolle ja mennä työkavereiden kanssa lounaalle tai aftereille, se virkistää kummasti.

Syksy on myös messujen ja tapahtumien aikaa, ja ne kannattaa hyödyntää oman osaamisen kehittämiseen. Syksyllä on luontevaa paneutua opintoihin tai alan kirjallisuuteen, sillä kurjat kelit kannustavat koti-iltoihin. Ota siis hyöty irti räntäkeleistä!

Innostun aina syksystä, se on melkein kuin uusi alku. Runsaat cocktailraaka-aineet, kynttilät, tapahtumat ja kohtaamiset antavat energiaa, jolla talvesta selviää. Tässä vaiheessa ei kannata haikailla kesää vaan kääntää mieli kohti ihanaa, runsasta sadonkorjuusyksyä.

LUE MYÖS: Rommi on uusi vodka, sanoo Janette Bertényi – kokeile näitä makupareja

LUE MYÖS: Täydellinen cocktail syksyyn: S’hroom of Death yhdistää sieniä, rommia, savua ja havua

LUE MYÖS: Baarimestarien parhaat reseptit ja ideat pimeneviin iltoihin: “Syksy on parasta aikaa”


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker