Fine dining

Listaykkösenä komeilee suomalainen ravintola – arvostettu blogi julkaisi suosikkinsa maailmalta

Anders Husa ja Kaitlin Orr hurmaantuivat erityisesti Grönin hummeri-juustobeignetistä. KUVA Toni Kostian

Pohjoismaiden seuratuimmat ruokabloggarit Anders Husa ja Kaitlin Orr nostivat vuoden parhaaksi ravintolakokemuksekseen helsinkiläisessä ravintola Grönissä nauttimansa aterian. 25 ravintolan listalle ylsi myös toinen suomalaisravintola, Sylvester Soisalon ja Matti Wikbergin Boulevard Bar & Seafood Helsingissä.

Anders Husa ja Kaitlin Orr matkustavat Kööpenhaminasta käsin ympäri maailmaa hyvien ravintoloiden perässä ja kertovat kokemuksistaan Anders & Kaitlin -blogissa, YouTube-kanavallaan ja Instagramissa. Kaksikko tavoittaa sisällöillään lähes puoli miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.

Husa ja Orr kuuluvat myös arvostetun The World’s 50 Best -ravintolalistauksen arvioitsijakaartiin ja ovat toimineet 360 Eat Guiden tuomaristossa.

Vuodenvaihteessa he julkaisivat henkilökohtaisen ravintolalistauksensa, johon he nostivat 25 suosikkiannostaan vuodelta 2023. Listalla on 25 ravintolaa ja annosta Japanista, Yhdysvalloista, Meksikosta ja eri puolilta Eurooppaa.

Listaykkösenä komeilee Toni Kostianin ravintola Grön, jossa nautitun aterian he nostavat kokonaisuutena vuoden parhaaksi.

”Joka ikinen annos tarjosi räjähdysmäisiä makuelämyksiä tavalla, johon vain harva yltää. Olisimme halunneet santsata jokaista annosta”, Husa ja Orr kuvailevat käyntiään Grönissä.

Suosikkiannoksekseen pariskunta nostaa kuohkean hummerilla ja juustolla täytetyn beignetin, joka tarjoiltiin kaviaarin kera.

Ravintola Grönillä on ollut yksi Michelin-tähti vuodesta 2018 saakka, mutta Husa ja Orr ovat vahvasti sitä mieltä, että ravintola ansaitsisi toisenkin tähden.

Sijalle 23 ylsi kalaan ja mereneläviin erikoistunut Boulevard Bar & Seafood, jossa Husa ja Orr ihastuivat erityisesti vaniljalla maustettuun raikkaaseen hummericocktailiin.

LUE MYÖS: Oman tilan kukat viimeistelevät ravintola Grönin annokset – Toni Kostian katsoo yksityiskohtia pidemmälle tulevaisuuteen

LUE MYÖS: Sylvester Soisalo luo kala­ravintolastaan klassikkoa kokemuksella ja näkemyksellä – “Kuulen korvalla, jos kala ei kypsy oikein”

Beignet tarjoillaan kaviaarin kanssa. KUVA Toni Kostian.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi