Risteilylaivat

Laivamatkailijan kommentti: Take away ja a cappella -alienit ilahduttavat Suomenlahdella

Risteilymatkojen suurkuluttajana tuntosarveni ovat pystyssä kaikelle uudelle ja kiinnostavalle.

Laivallakin voi nykyään viedä ravintolaruokia omaan hyttiin. Joillakin laivoilla take away -annoksia voi tilata myös ennakolta, samalla kun varaa laivamatkan. Aamiaisen voi noutaa saapumisaamuna kahvilasta ja ruokailla vaikka omassa hytissä tai kannella. Ateriavalikoimat vaihtelevat eri aluksilla. Viking Linen Glory-laivan ravintola Marketissa meille muistutettiin, että annokset voi viedä myös vaikkapa aurinkokannelle.

Viking Line on Suomen suurimpia viihteen tilaajia, ja yhtiön laivoilla järjestetään vuosittain yli kymmenentuhatta keikkaa. Syys-lokakuussa Glory-laivan vetonaula on The Voca People -musiikkiteatterishow, jonka on nähnyt maailmalla yli kaksi miljoonaa katsojaa.

Israelilaisen The Voca Peoplen lauluteatterissa yhdistyvät a cappella ja beat box -laulut, joilla toisinnetaan kokonaisen orkesterin äänet. Esityksen aikana kuullaan hengästyttävällä tempolla musiikkia Madonnasta Michael Jacksoniin ja Mozartiin. Show kertoo tarinan kahdeksasta ystävällisestä avaruusoliosta, jotka ovat valkoisia päästä varpaisiin ja kommunikoivat musiikin voimalla. Heidän avaruusaluksensa on tehnyt pakkolaskun maahan. Hahmot tutustuvat Maan asukkaisiin ja heidän musiikkiinsa saadakseen energiaa alukseensa päästäkseen takaisin omalle kotitähdelleen. Esitys saa kunnolla ilmaa alleen, kun avaruusoliot laskeutuvat lavalta tanssilattialle ja poimivat yleisön joukosta katsojia mukaan esitykseensä.

Kaksi uutta alusta Suomenlahdelle tuova Finnlines investoi tahollaan matkustajien viihtyvyyteen. Uusissa laivoissa on ravintolamaailma, kokoustilat, business-lounge ja spa-osasto.

LUE MYÖS: Näin Tallink Siljalla valitaan laivan viinit – tuottajalle yhteistyö ison varustamon kanssa on lottovoitto

LUE MYÖS: Avec-reportaasi: Ahvenanmaan Sadonkorjuutapahtuma veti 15 000 kävijää nauttimaan paikallisista herkuista

LUE MYÖS: Kuvat: Tältä näyttää pahamaineisessa Koplissa nyt – Tallinna houkuttelee lähimatkailijoita ruualla

Noudimme Viking Gloryn Market-ravintolasta kebabin, rydbergin pihvin ja fish and chipsin ja söimme kaikessa rauhassa hytissämme. KUVA Kari Martiala
The Voca People poimi yleisön joukosta katsojia mukaan esitykseensä. Helena Lylyharju pääsi mukaan, kun ryhmä halusi tutkia, minkälaisia lauluja hänellä on mielessään. ”Eläväinen show oli iloinen kokemus. Oli melkoinen yllätys, kun minut napattiin mukaan esitykseen. Olin jo ehtinyt unohtaa, että tällaistakin voi tapahtua.” KUVA Kari Martiala


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi