Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Festareille lompsis

Olin laskenut hanasta jo satoja tuoppeja olutta hilpeälle festarikansalle, kun telttabaarin esihenkilöni tuli luokseni: nyt voisi olla tauon paikka, suosikkiartistin keikka alkaa päästagella. Olin parikymppinen ja hakeutunut keikkatöihin kesäfestarin baariin. Tuttu oli kertonut, että työ on hauskaa ja jos tuuri käy, pääsee nauttimaan keikoistakin. Pääsinhän minä.

Eventon tänään ilmestynyt kesänumero on omistettu festareille ja niiden tekijöille. Tunnistan parikymppisessä itsessäni samaa kuin turvallisuuspäällikkö Joni Myllyniemessä, joka saa kicksit festarityöstä, vaikka ”hommia tehdään kolme vuorokautta yötä päivää ja ollaan aivan loppu”. Mitä tahansa tapahtuukaan, toivottavasti festarit eivät jää taka-alalle, hän sanoo.

Viime kesän festarihulabaloosta kerättiin monia oppeja, joista tänä kesänä päästään ammentamaan. Yksi oppi on ennakointi ja jonojen hallinta juoma- ja ruokatarjoilujen ääressä. Boutique-festareistaan tunnettu luova johtaja Aki Roukala on jonojen suhteen ääritiukka. Jonoja ei hänen mukaansa kuuluisi olla ollenkaan, oli festarien kokoluokka mikä hyvänsä. Hänestä jonot ovat aina osoitus huonosta järjestelystä.

Osa onnistunutta festarielämystä on majoituksen toimivuus ja tunnelma. Ja sehän voi tarkoittaa mitä vaan. Roskilden teltoissa voi olla kiero viehätyksensä (testattu juttu!), mutta järkipohjaisempi suuntaus on viedä festarit luonnonkauniiseen tunturiin, jossa tyhjät hiihtokeskushotellit odottavat yleisöään. Ja tunturifestareitahan tänä kesänä piisaa. Itse inspiroiduin niistä monesta. Toivottavasti sinäkin löydät uuden kesälomakohteen!

Voit lukea Eventon digiversion kokonaisuudessaan Lehtiluukusta.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento