Asiakaspalvelu

Sara Siipola paljastaa ravintolasuosikkinsa: ”Kun olen löytänyt hyvän ruoan, joka toimii, otan aina sitä”

Viimeistään Uuden musiikin kilpailusta koko kansan tietoisuuteen noussut laulaja Sara Siipola on ollut kisojen jälkeen kiireinen. UMK-finaalin jälkeen kalenteri on täyttynyt haastatteluista, promotilaisuuksista ja keikkailusta. Keikkojen lomassa hän on valmistellut studiossa toista albumiaan, joka ilmestyy syksyllä.

Käytkö usein ravintoloissa?

Tykkään tosi paljon käydä kavereiden kanssa ravintoloissa, mutta en ole hifistelijä. Saatan näyttää hienohelmalta, joka tykkää käydä kalliissa viiden tähden ravintoloissa, mutta kun olen Pohjanmaalta, niin voin mennä laittautuneena grillijonoon ja hakea sieltä kunnon koskenlaskijahampparin ja kylkeen puolen litran maidon.

Millainen asiakaspalvelu sytyttää?

Minulle riittää ihan sellainen perusasiakaspalvelu, ja että homma hoituu. Olen valmistunut merkonomiksi ja tehnyt itsekin asiakaspalvelutyötä. Ennemmin katson, miten muut ihmiset kohtelevat asiakaspalvelijoita. Siitä näkee, onko hyvä tyyppi vai ei. En ole myöskään sellainen, että menisin turhasta valittamaan. Olen siinä mielessä aika suomalainen, etten oikein osaa valittaa ruoasta tai palvelusta.

Sara Siipolan vakiovalinta ravintolassa on kuiva riesling. KUVA: Johanna Erjonsalo

Mikä on paras ravintolamuistosi?

Kun muutin Pohjanmaalta Helsinkiin, kaverit veivät minut Sea Horseen. Siellä sai hyvää suomalaista kotiruokaa, se oli mahtava paikka. Tykkään ihan perusruoasta. Kun levy-yhtiö vei minut ensimmäistä kertaa hienoon ravintolaan syömään, niin olin ihan ihmeissäni, kun sain eteeni tartar-pihvin. Sehän oli ihan raaka! Olen aika juntti loppupeleissä, mutta sen jälkeen olen kyllä käynyt menuravintoloissakin. Se oli minulle hyvä aloitus.

Mitkä ovat suosikkiruokiasi ravintolassa?

Olen sellainen jälkkärityyppi ja olenkin joskus mennyt ravintolaan ja tilannut vain jälkiruokaa. Esimerkiksi Espoon Fat Lizardissa on Flaming Alaska -niminen jälkkäri, jota minun tekee mieli melkein joka päivä. Siinä on italialaista marenkia, tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita, karamellicrumblea, jäätelöä ja vadelmakastiketta. Siinä on sopivasti kirpeyttä ja makeutta, tykkään tosi paljon.

Minne palaat aina asiakkaaksi?

Kyllä se Fat Lizard on, koska siellä on niin hyvä se jälkkäri ja muitakin hyviä juttuja. Kun olen löytänyt hyvän ruoan, joka toimii, otan aina sitä. En ala riskeeraamaan tilaustani vaan ihan onnellisena syön sitä samaa aina. Olen vienyt Fat Lizardiin kaverinikin, perheeni ja poikaystäväni. Koiranikin kanssa olemme olleet siellä kesällä terassilla.

Oletko joskus pettynyt ravintolassa?

En kovin usein kokeile mitään uusia annoksia tai poistu tilauksissa mukavuusalueeltani. Joskus on käynyt niin, että olen tilannut tutun lemppariannoksen, joka ei ole ollutkaan niin hyvä kuin yleensä. Silloin olen ollut vähän pettynyt.

Sara Siipola viihtyy ennemmin hiljaisemmissa seurusteluravintoloissa kuin klubeilla. KUVA: Johanna Erjonsalo

Millaisissa baareissa viihdyt?

Viihdyn, jos baarissa soi hyvä musa ja sieltä saa puolikuivaa rieslingiä, eikä ole niin meluisaa, ettei pystyisi juttelemaan kavereiden kanssa. En käy missään klubeilla, ellei minulla ole siellä keikkaa.

Mitä ravintolaa kaipaat?

Kotiseudultani Laihialta on poistunut kunnon grilli, eikä siellä enää ole sellaista grilliä, mistä tykkään. Etelä-Pohjanmaalla grillisämpylät paistetaan parilan välissä kunnolla rapeiksi ja väliin tulee Koskenlaskijaa kunnon klöntti. Helsingin grilleillä saa sellaisen höttösämpylän ja jotain cheddaria. Pohjanmaalla on tosi paljon hyviä grillejä, ja maailman paras grilli on Lapualla. Jos pitäisi päättää viimeinen ateria, se olisi Lapuan grillin koskenlaskijahamppari ja maitoa.

Mitä kokeilet seuraavaksi?

Olen aikamoinen sokerihiiri. Varsinkin marenkijälkkärit ja juustokakut ovat lemppareitani. Kakkugallerian kakkubuffet on vielä bucket listilla.

Sara Siipola kertoo olevansa jälkkäri-ihminen. KUVA: Johanna Erjonsalo

Lue myös: Miitta Sorvali viihtyy kansanravintoloissa, kunhan homma toimii – joskus klassikkoannos voikin olla pettymys

Lue myös: Kun muusikko tulee syömään ravintolaasi, älä soita hänen biisejään – Pyhimys arvostaa pelisilmää myös asiakkaan koskettamisen suhteen


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi