Asiakaspalvelu

Seksikäs-Suklaa on vaativa ravintola-asiakas: ”Tunnistan tuoksusta, jos liha on laitettu öljyyn suoraan pakkasesta”

Juttu on osa Aromin Tiskillä-sarjaa, jossa artistit kertovat kokemuksiaan ja näkemyksiään ravintoloista ja asiakaspalvelusta. Vuorossa on muusikko Luyeye Konssi eli Seksikäs-Suklaa.

Seksikäs-Suklaa, mihin palaat aina asiakkaaksi?

Helsingin Herttoniemessä on Del Mar -ravintola, jonka piripiri-kanan käyn syömässä säännöllisesti. Siinä on niin paljon valkosipulia, että hikoilen vielä seuraavanakin päivänä. BB Badger & Co:sta saa stadin parhaat tacot, leivät tehdään itse, ja raaka-aineet ovat aina viimeisen päälle. Possutacon käyn syömässä hyvinä ja huonoina päivinä. Silloinkin, kun tilillä on 20 euroa.

Tykkään runsaasta ja sielukkaasta ruuasta. Suunnittelin Ilves-ravintolan keittiömestari Riikka Pullin kanssa ravintolan nimikkomenun ja halusin alkuruuaksi sipulikeiton, joka räjäyttää tajunnan.

Mihin viet kaverisi syömään?

Helsingissä Puhoksen ostarilla on somalialainen ravintola, jossa annokset maksavat seisemän euroa ja maistuvat taivaallisilta. Olen vienyt sinne kavereita, joilla ei ole kokemusta somalialaisesta ruuasta. Kaikki ovat tykänneet.

Oletko joskus pettynyt ravintolassa?

Rakastan kanaa, mutta se on tarjoiltu usein raakana. Tunnistan tuoksusta, jos liha on laitettu öljyyn suoraan pakkasesta. Jos annos ei ole kunnossa, valitan aina. Ihmiset saisivat mielestäni valittaa enemmänkin – se nostaisi ravintolaruuan tasoa. Jos ruoka näyttää siltä kuin se olisi tehty Riihimäen vankilassa, sanon sen suoraan.

En anna pelkästään huonoa palautetta. En ole itse kummoinen kokki, mutta olen kulinaristi ja rakastan hyvin tehtyä ruokaa. Korona-aikana olen käynyt syömässä ravintolassa itse asiassa aika paljon, ja kun kehumisen aihetta on, annan todellakin kuulua.

Kierrät paljon Suomea. Missä on hyvä catering?

Kiertueella tykkään simppelistä kotiruuasta. Sellaista saa esimerkiksi Vaasan Fontanasta.

Mihin ravintolaan aiot mennä seuraavaksi?

Tomi Björckin Lily Leehen. Tutustuimme MasterChef-ohjelman kuvauksissa, ja minua kiinnostaa, mitä tatuoitu kokki on nyt kehittänyt.

LUE MYÖS: Krisse Salminen ei halua tarjoilijan liimautuvan pöytään, mutta tykkää jos lempiviini muistetaan

LUE MYÖS: Jesse Markin harmittelee: Kun puhun tarjoilijalle suomea, minulle vastataan englanniksi

LUE MYÖS: ”Vegaanina tulee usein se fiilis, että on vaivaksi” – Vesta puhuu ravintoloista ja asiakaspalvelusta

LUE MYÖS: Stig arvostaa ravintolassa asiantuntevaa palvelua, mutta rajansa kaikella – ”Ei tarvitse kertoa, miltä maatilalta mikäkin herne on tullut”


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi