Kahvilat

Valkoinen puu -kahviloiden Kirsi ja Mark Heidt: jo 10 vuotta yrittäjäpariskuntana

Mikä on työnne suola?

Emme koskaan tiedä, mitä kulman takana odottaa. Aina kun ajattelemme vähän hidastaa, avautuu uusia mahdollisuuksia tai jotain kiinnostavaa tulee vastaan – kuten tv-show Suomen paras leipomo vuonna 2013 tai kutsu mukaan Visit Finlandin Finnish Hospitality Heroes -kampanjaan tänä vuonna.

Mikä työssä motivoi?

Motivaatio tulee siitä, että pääsemme toteuttamaan unelmiamme. On ihanaa nähdä henkilökuntamme nauttivan työstään ja asiakkaiden nauttivan siitä, mitä tarjoamme. Yrittäjyys on meille elämäntapa. Vuosien varrella olemme oppineet paljon, kun lifestyle-yrityksestä on kasvanut bisnes.

Mistä saatte apua arjessa esiin nousevin haasteisiin?

Yrityksemme ydin on esimiestiimimme, jonka kanssa pohdimme ja ratkomme haasteita. Totta kai myös perhe ja ystävät ovat tärkeitä, ja toisaalta olemme toistemme tärkeimmät tukipilarit. Jos meidän oman tiimin osaaminen ei riitä, etsimme asiantuntemusta yrityksemme ulkopuolelta.

Miten kehitätte itseänne?

Unelmat ja toisaalta haasteet vievät meitä eteenpäin. Lähdemme nopeasti etsimään ratkaisua, tartumme ongelmakohtiin ja olemme valmiita muutoksiin. Kasvu Openissa saimme mahtavan tilaisuuden analysoida yritystämme asiantuntijoiden kanssa. Kasvu ei lähtökohtaisesti kuitenkaan ole tavoitteemme, vaan pikemminkin uudet mahdollisuudet inspiroivat meitä, ja hyppäämme niihin mielellämme.

Minkä asian soisitte olevan paremmin?

Maailman tila. Takana on puolitoista hullua vuotta. Toivottavasti hallitus tekee päätöksiä, joiden myötä voi luottavaisin mielin yrittää. Alamme ei kestä uusia haasteita.

Mitkä ovat vahvuutenne tiimin jäsenenä?

Kirsi: Markin vahvuus on rohkeus. Hän on unelmoija, aina kymmenen vuotta asioiden edellä! Hän on täysin peloton, uskalias, ja kaikki on hänestä mahdollista.

Mark: Kirsi on silta kaikkien välillä. Hänellä on ihastuttava läsnäolon taito, ja hänen kanssaan kaikkien on helppo kommunikoida. Kirsi yhdistää yrityksemme eri osat, työntekijät ja sidosryhmät. Kirsi on liima, joka pitää kaiken kasassa ja saa kaiken toimimaan sujuvasti.

Missä näette itsenne kolmen vuoden päästä?

Tulevaisuus ja työ ovat tiukasti sidoksissa toisiinsa. Olemme pohtineet paljon yrityksemme tulevaisuutta ja strategiaa, meillä on haaveita ja visioita. Mutta olemme oppineet luottamaan siihen, että kun jonkin asian aika tulee, mahdollisuuksia avautuu. Olemme siihen valmiita – mutta se voi silti osoittautua ihan erilaiseksi kuin ajattelimme.

Mikä on tärkein työelämässä oppimanne läksy?

Emme enää tee niin tarkkoja suunnitelmia. Kun toimii avoimin mielin, löytää usein jotain fantastista. Tärkeää on myös seisoa päätösten takana. Teemme päätöksiä, joihin uskomme. Lisäksi annamme työntekijöille vastuuta ja vaikutusmahdollisuuksia.

Mitä harrastatte?

Kirsi: Puutarhanhoito on terapiaani. Samoin lukeminen. Nautin puuhastella ja viettää aikaa kotona perheen kanssa.

Mark: Rakastan luontoa, tiedon etsimistä ja matkustamista. Minua inspiroivat eniten uudet paikat, joissa voi katsella ihmisiä ja imeä itseeni heidän kulttuuriaan.

Kirsi ja Mark Heidt

  • Valkoinen Puu -kahviloiden ravintoloitsijapariskunta. Kahvilat sijaitsevat Kauhajoella, Seinäjoella, Tampereella ja Jyväskylässä.
  • Yritykseen kuuluvat myös Bakery, Food factory ja Guest house.

Tällä palstalla kysytään ammattilaisilta, mikä heitä motivoi kehittämään ammatillista osaamistaan ja miten he itseään kehittävät.

Julkaistu Aromissa 10/21.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi