Sporttibaarit

Kuvat: Kim Heiniö ja Jaajo Linnonmaa avasivat sporttibaarin – tältä näyttää Draft Sports Bar

Kim Heiniö (vas.) ja Jaajo Linnonmaa Draft Sports Barissa. KUVA Soupster Family

Palkittu ravintoloitsija Kim Heiniö on avannut Helsinkiin sporttibaarin. Sitä rakentamaan Heiniö kutsui ystävänsä Jaajo Linnonmaan. Draft Sports Barin vahvuus on sijainnissa ja monipuolisuudessa, kaksikko sanoo.

Kim Heiniö palkittiin viime viikolla ravintola- ja keittiöammattilaisten arvostetulla PRO-yrittäjäpalkinnolla. Heiniön vuonna 1997 perustama Soupster Family on kasvanut noin 40 ravintolan ja muun tilan ketjuksi. Sen uusin lisäys on on Triplan kauppakeskukseen tammikuussa avattu Draft Sports Bar.

Draft Sports Barin pyörittämiseen ja suunnitteluun Heiniö pyysi mukaan Jaajo Linnonmaan. He ovat paitsi ystäviä myös yhtiökumppaneita: Heiniö ja Linnonmaa kuuluvat helsinkiläisen Kulttuuritehdas Korjaamon omistajiin.

”Reilu vuosi ollaan oltu yhtiökumppaneita Jaajon kanssa Korjaamolla. Kun idea sporttibaarista syntyi, halusin ensimmäisenä mukaan Jaajon, jolla on ainutlaatuinen kyky luoda ilmiöitä ja vahva tausta penkkiurheilijana”, Heiniö taustoittaa.

Linnonmaa on mediapersoona ja monialayrittäjä.

”Kimi soitti ja sanoi, että haluaa mut kaveriksi rakentamaan Suomen suosituimman sporttibaarin. Koska baarilla ei ollut vielä nimeä, sanoin keksiväni sen ihan ensimmäiseksi. Mietin sanoja, jotka yhdistää oluen ja urheilun. Siinä se sitten olikin – Draft Sports Bar!”, Linnonmaa kertoo.

Draft Sports Bar sijaitsee Triplan kauppakeskuksessa Pasilassa, junalaitureiden 1 ja 2 yläpuolella. Heiniö ja Linnonmaa ovat on yhtä mieltä siitä, että Draft Sports Barin vahvuus on sen sijainnissa ja monipuolisuudessa.

“Pasilan lähellä sijaitsevat kaikki tärkeät urheilukeskukset, kuten Helsingin jäähalli, Olympiastadion ja Bolt-areena. Lisäksi Tripla on monen työmatkalaisen reitillä. Sijainti on ihanteellinen”, Heiniö sanoo.

Teksti jatkuu kuvien jälkeen.

Lounasta, ronskia mättöä ja ruokahaaste

Ruuduilla pyörii urheilua pitkin viikkoa, sekä perinteistä että sähköistä. E-urheilua eli kilpapelaamista lähettäviä ravintoloita ei Suomessa vielä juuri ole.

Linnonmaan suunnittelema Game Corner -pelinurkkaus on pyhitetty konsolipeleille. 

”Haastattelin lähipiiristä muutamaa sporttifanaatikkoa ja somevaikuttajaa. Kaikki toivoivat mestaa missä voi pelata kaverien kanssa NHL:ää ja muita sporttipelejä. Käy mulle, sillä rakastan niitä itsekin. Me vaan viedään tää nextille levelille järkkäämällä liveturnauksia ja kolme vastaan kolme -pelejä”, Linnonmaa hekumoi.

“Toimintaa sporttibaarissa on läpi viikon pubivisoista livemusaan. Yritämme huomioida mahdollisimman monta lajia ja olla aina ajan hermolla, kun maailmalla on isoja sporttitapahtumia.”

Arkisin on tarjolla lounaspöytä kello 10.30–14.00. Tarjolla on värikkäitä ja monipuolisia alkusalaatteja ja pöydän päädystä löytyy päivän lämmin ateria. Iltaisin ruokalistalta löytyy amerikkalaistyylisen sporttibaarin eväitä eli pizzoja, kanansiipiä, burgereita ja snackseja. Hanaoluita on 16.

“Halusimme sporttibaariin rennon, mutta laadukkaan listan, josta kukin löytää syötävää. Yhdessä olemme luoneet ruokalistan, josta on tervetullut nauttimaan vaikka koko perhe”, Heiniö sanoo. 

Ravintolan erikoisuutena on ruokahaaste.

”Pakko oli saada listalle myös yksi amerikkalaisesta kulttuurista tuttu food challenge eli ruokahaaste. Meillä se on DaBomb-niminen annos, jossa kahdeksan siipeä on pyöritelty saman nimisessä kastikkeessa. Sen syötyään saa kuvansa Draftin Instaan legendojen joukkoon. Eihän tässä ole mitään järkeä, mutta tarvitseeko aina olla?” Linnonmaa sanoo.

LUE MYÖS: Helsingin erikoisuus, pyöräilyravintola Peloton haluaa kukoistaa myös Suvilahden festarisesongin ulkopuolella

LUE MYÖS: Nyt saa tuulettaa! Parhaat kuvat PRO-gaalasta 2023


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi