Vastuullisuus

Joroisiin aukeavassa ravintolassa mennään tahallaan metsään – Ravintola Siimeksen ytimessä lähiajattelu ja vastuullisuus

Joroisissa kesäkuussa auenneen Pihlas Resortin pääravintolan avaus on rakennustöistä johtuen viivästynyt kesän yli, ravintolan tiedotteessa kerrotaan. Avec kertoi Pihlas Resort -lomakohteen rakentamisesta viime vuoden puolella. Ravintola Siimes avaa ovensa 17. elokuuta 2023. Ravintolassa vastuullisuus ja lähiajattelu ovat keskiössä ja elämyksellisyys sekä luonnon läheisyys ovat tärkeä osa ruokailukokemusta. Esimerkiksi aterian valmistus alkaa siitä, että kokit keräävät illallisen raaka-aineet menemällä metsään, poikkeamalla puutarhapolulle tai lähtemällä soutaen kalaan ennen kuin astuvat keittiön puolelle.

Tiedotteen mukaan ravintolakonseptin suunnittelussa lähtökohtana on ollut Saimaan alueen monipuolisten ja ainutlaatuisten raaka-aineiden tuominen asiakkaan lautaselle elämyksellisellä tavalla. Ravintola Siimeksen raaka-aineet ovat ensisijaisesti oman puutarhan tuotantoa, viereisen Pihlas-järven sekä ympäröivien metsien antimia ja lähiviljelijöiden satoa.

Vastuullisuus ja aito kokemus ovat ohjanneet ravintolakonseptin kehitystä alusta alkaen. Lähituotteiden lisäksi ravintolaan on muun muassa hankittu paikallisten keraamikkojen ja käsityöläisten tuotteita, kierrätysmateriaalista valmistettuja astioita ja kotimaisista luonnonmateriaaleista valmistettuja kalusteita ja tekstiilejä. 

Ravintola Siimes
Pihlas Resort aukesi Joroisiin jo kesäkuussa. Ravintola aukeaa elokuussa. KUVA: Pihlas Resort

Ravintola Siimes on osa Pihlas Resortin kokonaisuutta. Se palvelee ympärivuotisesti sekä lomakohteessa majoittuvia asiakkaita, että ruokailemaan tulevia ei-majoittujia. Siimes palvelee vierailijoita ennakkovarauksesta ja on myös osa palkittua Saimaa Gastronomy –verkostoa.

LUE MYÖS: Millaista on pyörittää fine dining -ravintolaa Joensuussa? Työuupumus on tuttua Petri Heikkiselle, mutta nyt hän on täynnä energiaa


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi