Evento Awards

Jenni Kivessilta on vuoden juontaja 2024 – Evento Awardsin yleisöäänestyksen voittajan vinkit juontoon valmistautumiseen

Tapahtuma-alan Evento Awards -palkinnot jaettiin Helsingin Messukeskuksessa. torstaina. Juontaja/moderaattori-kategorian voitti Jenni Kivessilta. KUVA Evento Awards

Evento Awardsin yleisöäänestyksessä vuoden juontajaksi valittu Jenni Kivessilta piti jo pelkkää ehdokkuutta isona juttuna, ja voitto kovatasoisessa kisassa tuli hänelle yllätyksenä.

Vuosien kokemus toimittajana ja uutisankkurina on tuonut varmuutta esiintymiseen myös tapahtumakentällä. Tapahtumissa häntä kiehtoo eniten vuorovaikutus yleisön kanssa. Samaa ei pääse kokemaan studiossa.

”Olen todella sosiaalinen ihminen, ja on ihanaa päästä toteuttamaan tapahtumia, kun pääsee tekemään erilaisten ihmisten kanssa töitä.”

Kivessilta on työskennellyt toimittajana reilut 20 vuotta. Radio- ja televisiotöiden parissa tiukat aikataulut ovat tulleet tutuiksi, ja siitä on ollut iso apu myös juontajan ja moderaattorin töissä.

Hän pitää juontajan tärkeimpänä tehtävänä varmistaa, että tapahtumassa pysytään aikataulussa ja että yleisöllä ja muilla esiintyjillä on hyvä fiilis ja turvallinen olo.

”Jos ei pysytä aikataulussa, koko tapahtuma menee pieleen, ja jos yleisöllä tai esiintyjillä on huono fiilis, niin kukaan ei nauti siitä.”

Tapahtuman onnistumisen kannalta huolelliset taustatyöt ovat kaiken a ja o. Kivessilta kertoo käyttävänsä poikkeuksellisen paljon aikaa tapahtumiin valmistautumiseen ja taustatöiden tekemiseen.

”Tässäkin uutistoimittajan tausta on iso taustatekijä.”

Käsikirjoituksen hän laatii joko yksin tai yhdessä tapahtumajärjestäjän kanssa. Näin hän voi luottaa siihen, että juoksutus, aikataulut ja spiikit ovat hyvin hallussa ja lavalla voi nauttia tilanteesta ja keskittyä vuorovaikutukseen yleisön kanssa.

Vuoden juontajaksi valittu Jenni Kivessilta sai onnittelut Evento Awardsin juontajalta Kai Lintiseltä. KUVA Evento Awards

”Jos en olisi varma siellä lavalla, en olisi aito oma itseni. Vain silloin kun olen valmistautunut hyvin ja tilanne on hallinnassani, voin nauttia tapahtumasta ja luoda hyvää fiilistä ja turvallisuuden tunnetta myös muille.”

Huolellinen valmistautuminen on edellytys myös aikataulussa pysymiselle. Juontajan vastuulla on pitää huoli siitä, että tapahtuma etenee suunnitellusti ja kullekin puhujalle on käytössään heille varattu aika silloin kun se on heille ilmoitettu.

Käsikirjoitukset hän laatii aikataulut edellä. Samaan tapaan kuin televisiossa noudatetaan tarkkaan aikataulutettua ajolistaa, Kivessilta kellottaa spiikkinsä, jotta tapahtuma etenee sujuvasti. Spiikkien sisällöt sen sijaan elävät tilanteen mukaan.

”Omissa spiikeissä voi elää tilanteen ja esiintyjien mukaan. Juontajan on oltava vuorovaikutuksessa esiintyjien ja yleisön kanssa ja aina pitää olla tilaa reagoida, yllättää ja yllättyä.”

Jenni Kivessillan vinkit juontajalle

1. Tee taustatyöt huolellisesti.

2. Laadi hyvä ja toimiva käsikirjoitus, joka jättää tilaa myös yllätyksille, koska niitä sattuu aina.

3. Heittäydy siihen tapahtumaan, luo tunnelmaa ja ole vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.

Kun olet perusteellisesti valmistautunut, sinun on helppo heittäytyä tunnelmaan ja tehdä siitä ikimuistoinen tapahtuma kaikille ilman, että tarvitsee miettiä mitä tapahtuu seuraavaksi.

LUE MYÖS: Evento Awards 2024 kuvina: Suomen parhaat tapahtumat palkittiin

LUE MYÖS: Tässä ovat Evento Awards -voittajat 2024!

LUE MYÖS: Sami Kuronen kertoo, mikä on juontajan tärkein tehtävä festareilla


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento