Ammattikeittiö

Onko omavalvontanne lappuja jääkaapin ovessa? Suomalaisfirma odottaa jätti-investoinnistaan menestystä ammattikeittiöissä

Nokialainen teknologia- ja elektroniikkayhtiö Nokeval tuo markkinoille Nsnappy-työkalun, joka automatisoi ammattikeittiön omavalvontaa.

Suurin osa suomalaisista ammattikeittiöistä luottaa lakisääteisessä omavalvonnassa edelleen kynään ja paperiin. Nokevalin mukaan digitaalista omavalvontaa käytetään vasta 10–15 prosentissa Suomen noin 20 000 ammattikeittiöstä.

”Nsnappy on pitkän, 20 vuoden, kehityksen tulos ja nostaa koko yhtiön arvoa. Odotukset ovat erittäin korkealla. Palvelu on kehitetty, jotta omavalvonta ja toimintojen johtaminen eivät olisi enää mapeissa ja jääkaapin ovessa olevien paperilappujen varassa. Nsnappy on kuin väsymätön työkaveri, joka tekee aidosti kaikkien työt helpommaksi ja säästää aikaa”, ideaa kehittämässä ollut Nokevalin liiketoimintajohtaja Markku Lukkari sanoo tiedotteessa.

Nsnappy auttaa esimerkiksi lämpötilojen, hygieniatason ja ruokahävikin seuraamisessa. Palvelun reaaliaikaiset tehtävänäkymät ja tulostaulu optimoivat ammattikeittiötä tehokkaammaksi ja vastuullisemmaksi. Tavoitteena on säästää sekä aikaa että rahaa.

”Kun pakollisesta omavalvonnasta tulee selkeä ja automatisoitunut rutiini, eivätkä tehtävät ole muistin varassa, työntekijöillä jää enemmän aikaa esimerkiksi ruoan valmistamiseen ja asiakaspalveluun. Nsnappy helpottaa ammattikeittiöiden arkea merkittävästi. Tämä on versio 2.0 siitä, mitä markkinoilla on tähän asti ollut”, Nokevalin Customer Success Manager Juuli Vieri kertoo.

Nokeval on investoinut Nsnappy-palveluun tähän mennessä yli kaksi miljoonaa euroa, ja sen kehittämiseen aiotaan laittaa vuosittain seitsennumeroinen summa.

Juuli Vieri ja Markku Lukkari, Nokeval
Nokevalin Juuli Vieri ja Markku Lukkari. KUVA Nokeval


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi