Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Skip to content
LinkedIn
Instagram
Facebook
Kauppa
Kumppanihaku
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Aromi
Shaker
Evento
PRO
Evento Awards
SUOSITTELEMME:
Baarimestari Mika Ammunét menestyi kansainvälisessä kisassa suoralla puheella burnouteista: ”Meidän täytyy lopettaa ihmisten heittäminen hukkaan”
SUOSITTELEMME:
Millaista on työ sairaalan keittiössä? Seurasimme työpäivää sairaalassa, jossa dieettikokilla on iso vastuu
UUTTA : :
Liity Avecin Whatsapp-kanavalle! Kiinnostavimmat artikkelit ravintola- ja tapahtuma-aiheista
Minun päiväni
Millaista on työ sairaalan keittiössä? Seurasimme työpäivää sairaalassa, jossa dieettikokilla on iso vastuu
Leipä
Ravintola Ragun Antti Asujamaan vinkit: Näin teet leivästä hittituotteen
Bocuse d'Or
Suomen seuraava Bocuse d’Or -edustaja on Johan Kurkela, Mikko Pakola tai Niko Tähti
Kilpailut
Miten Suomi menestyisi ja saisi kaiken irti kokkikilpailuista? Hidasteena on pari ongelmaa, sanovat alan huiput
Innovaatiot
Nuorten startup-yrittäjien keksimä ateriapalvelu näyttää osuneen kultasuoneen
Suomen keittiömestarit ry
Pohjois-Savon menukilpailun voitti Havu Kitchen & Bar – Suomen Keittiömestareiden tuoreet kuulumiset
Ilmiö
Croissantin uudet kuviot – tiedätkö mikä on cruffin, flaffin tai cronut?
Tulevaisuuden tekijä
Sera Savolainen kyllästyi toimistotyöhön – ”Kokkiopintojen aloittaminen oli elämäni paras päätös”
Kilpailut
Kokkikilpailut yhdistävät voimansa: SM-finalistit ja Suomen Bocuse d’Or -edustaja selvitetään Turussa toukokuussa
Catering
Arto Rastas kokkaa Cristiano Ronaldon kotona tämän viikon ajan
PRO-palkinnot
PRO-voittaja Lauri Kaivoluoto huudatti gaalayleisöä kahdella sanalla, jotka kiteyttävät ravintola-alan yhteishengen: ”Kiitos päivästä”
PRO-palkinnot
Näin siellä juhlittiin! PRO-gaala 2025 kuvina
PRO-palkinnot
Keittiömestari Markus Maulavirta palkittiin elämäntyöstään – ”Positiivista, ettei kaikki tule postuumisti”
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-voittajat 2025! Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin
PRO-palkinnot
Video: Katso ravintola-ammattilaisten PRO-gaala 2025 kokonaisuudessaan
Trendit
Tässä ovat vuoden 2025 ravintolatrendit
Bocuse d'Or
Suomen Ismo Sipeläisen suoritus maailman kovimmassa kokkikisassa meni plörinäksi – ”Pieni shitshow”
Bocuse d'Or
Ismo Sipeläisen Bocuse d’Or -finaali ohi
Hävikki
Lounaan jälkeen alkaa alennusmyynti – ravintoloiden kekseliäät ratkaisut vähentävät hävikkiä
Markkinat
Tuomaan Markkinat oli jymymenestys – puuro myi valtavasti
Voileivät
Tästä voi povata hittiä: Helsinkiin avattiin Japanin muhkeaan sando-kerrosleipään erikoistunut kahvila
Catering
Cateringin 5 kuuminta trendiä: Meri-Tuuli Väntsin ja Riikka Kannaksen vinkeillä luovuutta pitopalveluun
Tukkutoiminta
Vegepörssi on tukkumarkkinoiden uusin tulokas – näin bisnes pyörii
Kilpailut
Näyttävä ja omaperäinen hirviannos siivitti Jasmin Kärkkäisen toiseksi kansainvälisessä kokkikisassa
Video
Avec vieraili: Tuomaan markkinat 2024 käynnistyi – hittipuuro on saanut haastajan
Ravitsemussuositukset
Tässä ovat uudet suomalaiset ravitsemussuositukset 2024 – katso kaikki ohjeet, kiellot ja suositukset
Suomen keittiömestarit ry
Perinneruoka lapskoussi voi hyvin Raumalla, ravintola-alan sesonkityö Lapissa on koventunut – Suomen keittiömestarien kuulumisia
Burgerit
Tonnikala toimii hampurilaisessa – omaperäinen helsinkiläisburgeri voitti ison katuruokakisan Euroopassa
PRO-palkinnot
PRO-finalistit 2025 on julkaistu! Kuka on suosikkisi Suomen parhaiden ravintola-ammattilaisten joukosta?
Bocuse d'Or
Ismo Sipeläisen molemmat Bocuse d’Or -finaalitehtävät ovat nyt selvillä
Vaikuttaja
Heikki Sikström laskee valmistaneensa urallaan yli miljoona pizzaa – ala on kokenut ison muutoksen, konkari kertoo
Kokin jääkaapilla
Eila Kiilamaa jakaa parhaat vinkkinsä perhearkeen, jossa kaikki saavat tehdä ruokaa – tältä näyttää leipurimestarin oma jääkaappi
Tekoäly
Ota tekoäly apuun ammattikeittiössä – näin se toimii ruokalistan suunnittelussa
Kilpailut
Simo Harrivaara ja Janika Tiensuu ovat Vuoden kokki ja tarjoilija 2024!
Kirjallisuus
Vuoden kotimainen keittokirja on Satu Koiviston kirjoittama Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja
Ammattikeittiö
Vuoden Ammattikeittiö -palkinto Siilinjärvelle
Kilpailut
Tällä viikolla ratkaistaan Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija 2024 – tässä finalistit
Bocuse d'Or
Kokkien MM-kisojen ensimmäinen tehtävä julki – Ismo Sipeläinen ilahtui
Kilpailut
Tatu Ollila sijoittui kärjen tuntumaan nuorten kokkien MM-kisoissa – mysteerilaatikosta paljastui Unkarin erikoisuuksia
Luomu
Luomun käyttöä lisänneet ammattikeittiöt palkittiin – Luomu SM -voitot Tampereelle ja Porvooseen
Minun päiväni
Hämeenlinnalaisella liikenneasemalla ruokailee parhaimmillaan tuhat henkeä päivässä – seurasimme vuoropäällikön päivää ABC:n keittiössä
Reseptit
Peppi Aralehdon takuuvarmat reseptit: kalakeitto ja leivitetyt fasaanipihvit
Kokin jääkaapilla
Vuoden kokki 2000 viihtyy nyt lounasravintolassa – kurkistimme Peppi Aralehdon kotikeittiöön, jossa ei ole tingitty mistään
Kolumni
Kolumni: Vantaalla valmistetaan avaruusruokaa, joka voi mullistaa tulevaisuuden ruokatuotannon
Hävikki
Rakastettu ex-koulukeittäjä sai opiskelijoilta upean lahjan – uuteen työhön vaihtanut Marjo Niskanen jakaa nyt hävikkivinkkinsä
Kilpailut
Jasmin Kärkkäisen, 19, makumuisto lapsuudesta vie hänet edustamaan Saimaata kansainväliseen kokkikisaan
Kala ja merenelävät
Ota kalasta kaikki irti keittiömestarien nikseillä – parhaat ja yllättävimmät valmistusvinkit
Kilpailut
Melina Rintamäki, Erika Ukkonen ja Jasper Juutinen menestyivät ammattitaidon nuorten MM-kisojen horeca-lajeissa
Kilpailut
Suomen Bocuse d’Or -taustayhdistyksen hallituksessa muutos
Vastuullisuus
Lounaslinjaston asettelulla on yllättävä vaikutus asiakkaiden valintoihin – tässä käytännön vastuullisuusvinkit ravintolan keittiöön
Kokin jääkaapilla
Ravintola Alfredin yrittäjä Janne Nevalainen: Alalla on tapahtunut positiivinen muutos
Vaikuttaja
Sami Tallberg näkee sienissä hittipotentiaalia, joka ravintoloiden kannattaisi hyödyntää
Satu Koivisto
Kolumni: Nosta hävikkiboksi pöydälle – kuorista ja kantapaloista syntyy uskomattomia herkkuja
Kokin jääkaapilla
Ravintola Kajon Veli-Matti Lampinen kokkaa kotona rennommin – näin syntyy rapea tofu ja Korean Fried Tempeh
Kasvisruoka
Onko kasvisruoka ravintolalle hyvä bisnes? Kysyimme kolmelta ravintoloitsijalta
Tulevaisuuden tekijä
Aleksi Korpela vaihtoi yliopistolta kokkikouluun – työ ravintola Kajossa inspiroi
Ilmiö
Banh mi -patonkibuumi rantautui Suomeen – tällainen on vietnamilaisen katuruoan klassikko
Suomen keittiömestarit ry
Suomen Keittiömestarit: Ravintola-alalle tarvitaan ratkaisuja
Cocktailit
Keittiön kikat käyttöön cocktaileissa: parhaat välineet ja menetelmät ravintolaan
Kulttuuri
Ravintoloita, ruokaa ja juomaa taiteen muodossa – kurkkaa nämä näyttelyt Lappeenrannassa ja Helsingissä
Kilpailut
Suomalainen käsityöläissinappi valittiin maailman parhaaksi
Michelin-tähdet
Suomen Michelin-tähdet jaettiin – video
Kilpailut
Taitaja 2024: Tässä ovat ammattitaidon Suomen mestarit ravintola- ja keittiöalan lajeissa
Kilpailut
Suomen Alice Laasonen ja Daniel Romi voittivat kokkiopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruuden
Pizza
Tällaista on New York -tyylinen pizza, jota Helsingin uusi ravintola tarjoaa – kotiin tilaamiseen liittyy lämmityskikka
Ammattikeittiö
Koskelan seniorikeskuksessa valmistetaan lähes 300 yksilöllisesti räätälöityä ateriaa päivässä – keittiön apuna ovat uudistuneet ravitsemushoitosuositukset
Ruokakulttuuri
Jaakko Kolmosen rahaston 5 000 euron ruokakulttuuripalkinnot Haapalan panimoravintolalle ja Liepuskan Herkkupajalle
Kilpailut
Tässä ovat finalistit: Vuoden kokki ja vuoden tarjoilija 2024
Ravintolat
Ravintola Kappelin parsa-alttarilla varaudutaan kuorimaan 1 500 kiloa parsaa – keittiömestarin vinkit parsan käsittelyyn
Ruokatapahtumat
Uusi tapahtuma Ruokamessut alkaa Helsingissä – neljä kaupungin uutta ravintolaa esittelee tarjontaansa
Ravintolat
Syötävä Helsinki -uutuuskampanja esittelee pääkaupungin ruoka- ja juomatarjontaa
Kouluruoka
Tamperelaisen koulun ruoasta 80 prosenttia on luomua – näin se onnistuu
Bocuse d'Or
Riski kostautui, ja Suomi oli pudota kokkien MM-kisoista – Ismo Sipeläinen pohtii, mitä oikein tapahtui
Tuotekehitys
Maailman kuuluisin ravintola keskittyy jatkossa tuotekehitykseen – Toni Toivanen kertoo Noman suuresta muutoksesta ja vähän burgereistakin
Resepti
Mikä liha tartariin? Vinkit täydelliseen tartar-pihviin kotona ja ravintolassa
Bocuse d'Or
Ismo Sipeläisen tiimi Bocuse d´Or -finaaliin
Kilpailut
Tässä ovat Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -semifinalistit
Kilpailut
Jenni Poola ja Kuro Tomperi voittivat ravintola-alan opiskelijoiden Mestarikoulu-kisan
Hävikki
Helsingissä kokeillaan koulujen hävikkiruoan lahjoittamista ruoka-apuun
Kokkimaajoukkue
Tällainen on Suomen kokkimaajoukkueen voitokas omenajälkiruoka, jota suunniteltiin neljä vuotta
PRO-palkinnot
Video PRO-gaalan tähtihetkistä: Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset ottivat ilon irti
Kokin jääkaapilla
Kurkistimme ”Hodariukko” Ossi Lahtisen jääkaappiin – reissumiehen viikonloppuherkku on brittiläinen klassikko
Catering
Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi perustivat yhteisen cateringyrityksen: tässä tulee Lucky Tart!
Riista
Kolme loistavaa peurareseptiä ja kaikki, mitä ravintola-ammattilaisen pitää peurasta ja sen lihasta tietää: ”Moni kokeilee kerran kokonaista”
Kokkimaajoukkue
Olympiakultaa! Suomi onnistui suunnitelmassaan – kokkimaajoukkueen pomo tiivistää, mikä jättipottiin kantoi
Trendit
Ravintolatrendit 2024: Lounasruokailu välipalaistuu
Kilpailut
Se on siinä! Suomi voitti kultaa kokkiolympialaisissa
Ammattikeittiö
Espoossa on käytössä toimiva tapa, joka kohentaa kouluruokailun arvostusta
Kilpailut
Suomi on vahvoilla kokkiolympialaisissa – kuvat avauspäivän suorituksesta
Kilpailut
Suomi on mukana kokkiolympialaisissa – mistä kisoissa on kyse?
PRO-palkinnot
PRO-palkittu Mika Marttila tekee arvokasta työtä päiväkodeissa: hävikkilähettilään Kokki-Kettu-hahmo saa lapset innostumaan ruoasta
Ammattikeittiö
Tiskirobotti astui palvelukseen – Kajaanin varuskuntaravintola remontoitiin läpikotaisin
PRO-palkinnot
PRO-palkittu keittiömestari Mikko Pakola: ”Kansainvälisessä gastronomiassa on Suomen mentävä aukko”
PRO-palkinnot
PRO-gaala 2024 kuvina: suuria tunteita ravintola-alan Oscareissa Helsingissä
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-voittajat 2024! Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin
PRO-palkinnot
Video: Tällainen oli PRO-gaala 2024 – katso ravintola-ammattilaisten Oscarit kokonaisuudessaan
Kilpailut
Nuorten kokkien Suomen mestari on Tatu Ollila
Ruokatapahtumat
Tampereen suosittu ruokafestivaali laajentaa Helsinkiin – ”Tuodaan nyt sitten pintxotkin”
Resepti
Suosikkiravintola paljastaa blinireseptinsä – näin teet aidot, oikeat blinit
Kilpailut
Onko nyt Suomen aika? Tähtikokki Ismo Sipeläinen iskee Bocuse d’Or -kilpailuun uudella taktiikalla
Kilpailut
Suomi tavoittelee kokkien olympiakultaa kisakonkarin johtamalla vahvalla joukkueella
Ammattikeittiö
Espoolaiset eskarilapset näyttävät mallia, miten ruoka ei päädy roskiin – ”Mä otan joskus kolmekin annosta lisää”, sanoo 6-vuotias Edwin
Maustaminen
Chilikastikkeet yleistyvät maustepöydissä – hämeenlinnalaisessa ravintolassa on yli sata erilaista soosia
Kastikkeet
Video: Näin tehdään hollandaise-kastike – Teemu Aura näyttää
Kastikkeet
Liemistään tunnettu Teemu Aura kertoo, kuinka tehdään täydellinen kastike
PRO-palkinnot
Loppukiri! PRO-finalistit ovat keränneet runsaasti kannatusta – nyt on viimeinen hetki tukea suosikkiaan
Alkutuotanto
Katkaravun matka lautaselle – suomalaisten tapa käyttää katkarapuja kummastuttaa norjalaisia
Ruokatapahtumat
Tuomaan markkinoiden erikoisuus on aasialaistyylinen riisipuuro: ”Monilla pyöri silmät päässä”
Tukkutoiminta
Tältä se nyt näyttää: Avec tutustui uuteen hulppeaan ravintolatukkuun Helsingin Konepajalla
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-finalistit 2024!
Tryffelit
Tryffeli ja kaikki mitä siitä pitää tietää
Vaikuttaja
Katheryn Kangas on suurkeittiön kapinallinen, ja hänellä on tärkeitä huomioita suomalaisesta kouluruoasta
Ravintolat
Kokki Toni Leskinen toi Espanjan kansallisherkun Tampereelle – ja kauppa käy, vaikka kilpailu on kovaa
Työvaatteet
Älyvaatteita ja antibakteerisia materiaaleja – tällaisia ovat tulevaisuuden työvaatteet ravintola-alalla
Ruokakulttuuri
Liettuan ravintolat pyristelevät eroon neuvostovaikutteista – inspiraatiota haetaan nyt Skandinaviasta
PRO-palkinnot
Tässä on vuoden 2024 PRO-tuomaristo – he valitsevat Suomen parhaat ravintola-ammattilaiset
Ilmiö
Perinteinen lohturuoka teki paluun – Helsingin trendikadulla on leikkeisiin erikoistunut ravintola
Kokin jääkaapilla
Yeastie Boi -ravintolan Johanna Nelsonin jääkaapista ei eineksiä löydy – arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa
Työhyvinvointi
Pää pitkään paikallaan ja kädet koko ajan koholla? Ravintola-ammattilainen, varo näitä asioita työssäsi
Kolumni
Kolumni: Ravintolan suola ja etikka voivat olla asiakkaalle liikaa
Kilpailut
Vuoden kokki on Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen – kokkisarjan sijoitukset muuttuivat laskuvirheen takia
Sosiaalinen media
Kolme askelta herkullisempiin ruokakuviin – kokeile omalla puhelimellasi!
Kasvikset
Nerokas niksi lasagneen! Kolmen ammattilaisen vinkit syksyn juuresten käyttöön
Nimitykset
Suomen kokkimaajoukkueen uusi toiminnanjohtaja on Jenni Bergström
Ammattikeittiö
Hilkka Torven monikulttuurisessa ammattikeittiössä on 10 eri kansallisuutta, ja ongelmiakin on – perehdytys on ratkaisevaa, hän neuvoo
Robotiikka
Kokkaa, tarjoilee ja siivoaa – robotit yleistyvät ammattikeittiöissä
Alkutuotanto
Yhden lajikkeen omenamehu ja muut Ahvenanmaan erikoisuudet: Avec vieraili Sadonkorjuujuhlilla
Lähituotanto
Oman tilan kukat viimeistelevät ravintola Grönin annokset – Toni Kostian katsoo yksityiskohtia pidemmälle tulevaisuuteen
Vegaaninen
Vegaaninen vuusto toimii ravintolassakin, kun sitä käyttää oikein – näin parannat makua ja rakennetta
Kilpailut
Suomen edustaja maailman vaativimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa on Ismo Sipeläinen!
Kokin jääkaapilla
Huippukokki Dani Hännisen jääkaapin sisältö yllättää – ”Kokkaan hyvin eri tavalla ammatikseni”
Kilpailut
Ravintola-ammattilaisten PRO-haku käy kuumana – kolme suomalaista huipputekijää kertoo palkinnon merkityksestä
Kilpailut
Mikko Pakola haastaa Bocuse-konkari Ismo Sipeläisen – tänään ratkeaa, kumpi edustaa Suomea maailman kovimmassa kokkikisassa
Säilykkeet
Fermentoida voi melkein mitä tahansa, sanoo huippukokki – tässä ohjeet, joilla pääset alkuun
Ruokatapahtumat
Suomen suurin ravintolafestivaali valtaa Tampereen – viisi päivää ihania 3,5 euron pintxoja
Ammattikeittiö
Salaatti jää vanhukselta helposti syömättä – hoivakodissa luotetaan klassikkoruokiin
Lounasravintolat
Buffetien on aika väistyä, sanoo lounasravintoloita ryminällä uudistava Ilja Björs – rohkea ajatus kahvista
Ammattikeittiö
Suomen pellot pullistelevat nyt kukkakaalia – keittiöammattilainen, auta viljelijöitä hädässä! Tässä suositun keiton resepti
Ravintolat
Helsingin uusi ravintola Terroir yhdistää paikallisia raaka-aineita ja kansainvälisiä vaikutteita
Street food
Nämä ovat Linnanmäen myydyimmät ruuat – Avec tutustui myös Korkeasaaren ja ruotsalaiskohteiden tarjontaan
Street food
Avec Sisiliassa, voileipien paratiisissa: sisäelimillä täytettyä pani câ meusaa syötiin jo keskiajalla
Kilpailut
Kuka edustaa Suomea maailman kovimmassa kokkikisassa? Kolme ehdokasta kilpailee Bocuse d’Or -paikasta
Ammattikeittiö
Espoon yläkoululaiset kehittelivät kilpaa kasvisruokia – tässä voitokas resepti ja sen suurkeittiöversio
Kebab
Katso, kuinka robotti viipaloi kebabin – Akseli Herlevin DIF Döner laajenee ympäri Suomen
Street food
Tenojoen varrella syntyi idea uudenlaisesta pikaruuasta – Loimukeisari syö itsekin välillä kaksi lohirullaa päivässä: ”Rakastan tätä työtä”
Lounasravintolat
Missä on Lahden paras lounas? Paikalliset äänestivät
Hävikki
Muuta hävikki uusiksi tuotteiksi – kierrätysappelsiinijätski ja muut oivallukset
Urheilutapahtumat
Näin pelaajat syövät jääkiekon MM-kisoissa Tampereella – Ruotsin joukkueella erityistoive
Suomen keittiömestarit ry
Suomen keittiömestarien puheenjohtajalta: Kohti Trondheimin kisoja
Reseptit
Lohesta voi tehdä pekonia, ja se on täydellinen lisuke vaikka risottoon
Ammattikeittiö
Helpota työtäsi genarilla! Kondiittorimestari Eero Paulamäen vinkit ammattikeittiöön – ja kolme ihanaa reseptiä
Erikoisuudet
Ethän sinä voi kiveksiä listalle laittaa, sanoi joku – ja niin kuopiolaisravintola alkoi tarjoilla kivesleipää
Ruokakulttuuri
Valmista hatsapuri itse! Tässä resepti tuhtiin herkkuun, jolle on Georgiassa oma liputuspäivä
Take away
Suomessa kokeillaan nyt Berliinin hittiä – ravintola Tiffin toimii vain pilvikeittiössä
Messut
Tällainen oli Fastfood & Café & Restaurant Expo 2023
Ravintolat
Jyrki Tsutsusen villi uutuusravintola tarjoaa kanansydäntä ja ruusua Hakaniemessä, jonka hän toivoo olevan ”seuraava Kallio”
Ammattikeittiö
Päiväkodeilla ja kouluilla on ongelma: ruokahävikkiä syntyy, kun tieto lasten poissaoloista ei kulje keittiöön
Reseptit
Ihanan överiä! Kokeile näitä kolmea erilaista laskiaispullaa
Ruokaresepti
Valmista hernekeitto luomuna – hyväksi havaittu resepti suurkeittiöön
Alkutuotanto
Vesi- ja ilmaviljely sisätiloissa voi mullistaa tavan, jolla ruoka päätyy tulevaisuudessa lautaselle
PRO-gaala
Mikä ilta! Ravintola-ammattilaiset ottivat ilon irti – video PRO-gaalan säihkeestä
Pikaruoka
Fastfood Champion -kilpailussa etsitään Suomen parasta pikaruokaosaajaa – hakuaika on nyt käynnissä
Reseptit
Mahtava kattaus korealaisen keittiön reseptejä: ota haltuun kimchi, kimbap ja bibimbap
Kilpailut
Nuorten kokkien Suomen mestari 2023 on Saku Karstila
Ammattikeittiö
Kokki Davide Brocca nauttii eniten siitä, että hänen valmistamansa ruoka tuo iloa hoivakotien asukkaille
Kilpailut
Johan Kurkelan Suomi sijoittui kuudenneksi Bocuse d’Or -finaalissa
Kilpailut
Kuvat Suomen Bocuse d’Or -finaaliannoksista: Johan Kurkela tarjoaa merikrotin loimutettuna
Kilpailut
Kokkien MM-finaali on maanantaina – Johan Kurkela metsästää palkintosijaa Suomelle
PRO-gaala
PRO-gaalassa syötiin värikkäästi – keittiömestari Krista Kyytsönen panosti selkeisiin makuihin
Ammattikeittiö
Ammattikeittiössä voi oikaista puolivalmiilla – viisi reseptiä, joilla säästät aikaa ja energiaa
Kilpailut
Johan Kurkelan pitää huomioida MM-kokkifinaalissa lapsetkin: ”Täysin uudenlainen kisatehtävä”
Kasvisruoka
Miten kasvisruoka kannattaa maustaa? Tässä keittiöammattilaisten parhaat vinkit
Suomen Keittiömestarit
Viisi konkarien vinkkiä tuleville kokeille ja keittiömestareille – Suomen Keittiömestarien katsaus
Ammattikeittiö
Varusmiesten suosikkiruuat ovat perinteisiä ja annokset isoja, kertoo kokki Sonja Veija
Buffetpöytä
Itämeren laivojen joulubuffeteissa on isoja eroja – Avec vertaili
In English
Hello, Suomi! Working as a chef in Finland: Ukrainian Irina Chernefa has found it easy to adjust
Ilmiö
Millainen on aito poke bowl? Helppo valmistaa, näyttävä ja herkullinen
Reseptit
Kun lihan hinta nousee, ammattikeittiössä kannattaa käyttää rohkeasti koko ruho – tässä 5 reseptiä
Ammattikeittiö
Viime joulun hittiherkun tehnyt Ville Kivinen loihti uuden reseptin: näin valmistat pistaasi-suklaabrownien suurkeittiössä
Kouluruoka
Kouluruokailua halutaan kehittää: lounaalle aina kasvisvaihtoehto, iltapäiväksi välipala
Ammattikeittiö
Keittiöammattilaisten voimahahmo Marjo Niskanen säkenöi Linnan juhlissa – korvakoruissa kunnianosoitus työpaikkaa kohtaan
Reseptit
Hyvää ja halpaa! Viisi sesongin reseptiä kotimaisesta kalasta
Markkinat
Savolaisherkku muuntautui stadilaiseksi versioksi – Avec esittelee Tuomaan markkinoiden kiinnostavimmat ruuat ja juomat
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-finalistit 2023!
Talous
Näin säästät kukkaroa ja energiaa suurkeittiössä: 6 keinoa pihistää
Ammattikeittiö
Genarissa voi valmistaa vaikka mitä – keittiöammattilaisten parhaat vinkit GN-astian käyttöön
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Oscar Eduardo Vera de la Rosa runs a Mexican restaurant in Oulu
Kala ja merenelävät
Kala hankitaan ravintolakeittiöön nyt mieluiten läheltä ja kokonaisena
Ruoka
Teresa Välimäen ja Kirre Rainoksen Perunateatteri-podcastissa paneudutaan julkkisten ajatuksiin ja muistoihin ruuan avulla
Rekrytointi
Sirpa Kilpeläinen ja Nataliia Selivánova auttavat ukrainalaisia työllistymään Suomessa – moni löytänyt horeca-töitä
Ammattikeittiö
Keittiöammattilaisten keulakuva Marjo Niskanen sai kutsun Linnan juhliin – ”Itkin ilosta ja häkeltyneisyydestä”
Kilpailut
Tommi Tuominen on Suomen Bocuse d’Or -yhdistyksen uusi puheenjohtaja
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Vantaan kouluruoka-gate kärjistyy mutta tiedämme, että se ei ole koko totuus
Vaikuttaja
Rakastettu lukiokeittäjä Marjo Niskanen: Minulle kerrotaan välillä hyvinkin yksityisiä asioita
Kilpailut
Suomalaismestari loihti upean teoksen MM-suklaakisoissa – kuvat luomuksista
Kilpailut
Vuoden kokki 2022 on Jonathan Slotte – Vuoden tarjoilija on Joonas Heino
Kirjallisuus
Vuoden keittokirja 2022 on Sienihullu!
Kilpailut
Nuorten kokkien SM-kisat järjestetään tammikuussa 2023
Esihenkilötyö
Irti paineista, esihenkilö! Ammenna Jaana Ketosen teeseistä
Keittiökoneet
Ultraäänikypsennys säästää aikaa ja vaivaa – vinha vaikutus kikherneisiin
Koulutus
Voiko oliiviöljyllä paistaa? Kyllä voi, sanoo öljysommelier Laura Valvanne
Koulutus
Ravintolakonkari huolissaan: Opiskelijat passitetaan liian aikaisin työharjoitteluun
Ammattikeittiö
Helsingin päiväkoteja muonittava Palvelukeskus keräsi kunniaa Luomu SM -kilpailussa
Rekrytointi
Suomeen virtaa filippiiniläiskokkeja: ”Olen nähnyt työnantajan ja työkavereiden silmistä, että minua on odotettu”
Lounasravintolat
Tältä näyttää Dylan-ketjun päheä uutuus – kuvat Otaniemen lounasravintolasta
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Angola-born Teresa Kuango talks culture, customer service and… the strangest Finnish food
Street food
Suomen parhaaksi street food -keittiöksi valittiin Kusmiku – Karjalanrieska on nerokas katuruoka-annos
Ruokatapahtumat
Avec-reportaasi: Ahvenanmaan Sadonkorjuutapahtuma veti 15 000 kävijää nauttimaan paikallisista herkuista
Kilpailut
Konditoria Ph7 voitti leipureiden SM-kultaa
Alkutuotanto
Miksi ravintolayrittäjän tukkulasku nousee? Kallista lystiä, sanovat alkutuottajat ja kertovat syyt
Kasviproteiinit
3D-tulostettua vegaanista ”lihaa” myydään nyt ravintolassa Suomessa – maistoimme!
Vegaaninen
Lyttyperunat, vegekäristys, risotto… viisi loistavaa vegaanista reseptiä
Alkutuotanto
Eurooppalaisia ruokavaikuttajia lennätettiin ja saunotettiin Suomessa – näin suomalaisiin raaka-aineisiin ja tuotteisiin suhtauduttiin
Keittiömestarit
Avec Mäntässä: Viisi suomalaista huippukokkia pisti parastaan avotulen ääressä – ”Ravintoloissa edelleen harvinaista”
Suomen Keittiömestarit
Suomen Keittiömestarit: Jännittävä syksy edessä
Risteilylaivat
Finnlines tuo Suomenlahdelle uusia laivoja kylpylöineen ja ravintoloineen – kokeille kova kysyntä
Urapolku
Miten liikut urallasi? Elina Lempiäinen vaihtoi työpaikkaa 10 vuoden jälkeen, ja kertoo nyt vinkkinsä
Kasvisruoka
Nyhtökaura tekee paluun!
Ammattikeittiö
Sata vuotta täyttävän Metoksen uusi toimitusjohtaja on Sami Kuparinen
Ammattikeittiö
Palvelukeskus tarjoaa 75 000 helsinkiläiselle tänään Itämeren kalaa burgereina ja pihveinä
PRO-palkinnot
Ehdota PRO-palkinnon saajaa! Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkitaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18.1.2023
Ruokakulttuuri
Turku on Suomen nouseva ruokapääkaupunki, hehkuttaa BBC
Gluteeniton
Valitseeko gluteeniton asiakas sinut? Arvokkaat ohjeet ja vinkit kahviloihin ja ravintoloihin
Tukkutoiminta
Helsingin trendialueelle rakennetaan uusi ravintolatukku suojeltuun kokoonpanohalliin
Ruokakulttuuri
Rôtisseurs-jäseniä käädytetään Oodissa – suurkapituli tuo Helsinkiin viikonloppuna 330 kulinaristia
Ammattikeittiö
Kouluruoka muuttuu ajan hengen mukaan: Lahdessa kasvisruoka ensimmäisenä linjastolla, vähemmän kastikkeita ja enemmän mausteita
Kala ja merenelävät
Osterit ja makkara sovussa samassa annoksessa – tällainen on tähtikokki Rick Steinin kalaravintola
Reseptit
Mahtavia reseptejä kesään: pehtoorin salaatti, vihervoimainen jäätelö, lehtikaalicollins…
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Malaysia-born chef Boo Niinivaara talks surprises, challenges, people
Ammattikeittiö
Tässä yhden keittiöammattilaisen ratkaisuehdotus vajaamiehitykseen ja osaajapulaan
Ammattikeittiö
”Huippuravintolassa tästä joutuisi maksamaan 25 euroa!” Hans Välimäki testasi Helsingin leikkipuistoruuan: kehujen lisäksi löytyi pari parannusehdotusta
Työhyvinvointi
Perheellisiä ei saa suosia – suunnittele työpaikan lomalistat reilusti ja läpinäkyvästi, neuvoo Tuija Vuorinen
Katuruoka
Lahdessa järjestetään European Street Food Awards -kilpailutapahtuma syyskuussa
Lähiruoka
Hyödynnä villiyrtit keittiössä! 7 parasta poimintaa Suomen luonnosta
Urapolku
Työkeikka toi yllättäen pestin Michelin-palkitussa Finnjävelissä – tarjoilija Awa Camara, 23, unelmoi omasta ravintolasta
Kilpailut
Suomen kokkihuippuja arvioitiin omilla työpaikoillaan – tältä näytti uudistunut Vuoden kokki -semifinaali
Kilpailut
Kuvat: Suomi ja Viro ottivat yhteen kokkimaaottelussa
Gastro-messut
Kuvat: Mitä ravintoloitsija bongasi? Avec kiersi Roope Kotilan kanssa Gastro-messuilla
Työperäinen maahanmuutto
Kokki Alfred Chu asettuu perheineen Suomeen paikkaamaan ravintola-alan työvoimapulaa: ”Tosi erilaista täällä on”
Kilpailut
Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisaavat Taitaja-tapahtumassa Porissa tällä viikolla
Tuotekehitys
Kovaa puksuttavan grocerant-junan kyytiin hyppäsivät nyt Tomi Björck ja HOK-Elanto: premium-eineksinä hummeria, ribsejä ja vegaaninen curry
Robotiikka
Robotti voi pian kustomoida ravintola-annoksen sellaiseksi kuin asiakas toivoo
Ravintola
Mitä ravintoloiden ronskille edelläkävijälle kuuluu nyt? Avec kävi St. Johnissa, josta on tullut esikuva kokeille ympäri maailmaa
Ammattikeittiö
Oikea kone säästää rahaa, luontoa ja auttaa työvoimapulan keskellä – tässä ammattikeittiön konetrendit juuri nyt
Ammattikeittiö
Pitäisikö ravintola-alalla ottaa taas käyttöön prosenttipalkka? Tekijäpula on valtava ongelma
Ravintolat
Vain kuusi paikkaa joka illalle – Sanchome on Tomi Björckin omakase-uutuus Helsingissä
Ammattikeittiö
Rakastetun Marjo Niskasen juhlava viikko: näin PRO-tuplapalkitusta keittiöammattilaisesta on kirjoitettu lehdissä
Vegaaninen
Tämäkin burgeri on vegaaninen – Avec esittelee Los Angelesin uuden aallon vegaaniravintoloita
Koulutus
Ruokakulttuurirahastolta 5000 euroa nuorten kokkien koulutukseen ja kymppitonnin tunnustus vastuulliselle Nolla-ravintolalle
Asiakaspalvelu
Stig arvostaa ravintolassa asiantuntevaa palvelua, mutta rajansa kaikella – ”Ei tarvitse kertoa, miltä maatilalta mikäkin herne on tullut”
PRO-gaala
PRO-gaala 2022 kuvina – vau, mikä ilta! Yllätysartisti Stig villitsi
Ravintolat
Tämä Helsingistä on puuttunut: ravintola Brasassa roihuaa avotuli
Kilpailut
Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -semifinalistit ovat selvillä
Ammattikeittiö
Lukioruokalan maaginen Marjo Niskanen palkittiin kahdella PRO-palkinnolla – ”Hän on aikuinen, josta kerrotaan seuraaville opiskelijoille”
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-voittajat 2022! Suomen parhaat ravintola- ja keittiöammattilaiset palkittiin
PRO-gaala
PRO-gaalassa säihkyvää pukuloistoa – katso kuvat upeimmista luomuksista
Ansiohaarukka
Ari Ruoho ja Terhi Vitikka palkittiin gastronomien Ansiohaarukalla – ravintola Nokan uniikki toimintamalli kerää kiitokset
PRO-gaala
Näin PRO-gaala 2022 eteni – Avec oli paikalla juhlahumussa
Kilpailut
Gastro-viikko! Avec on paikalla Gastro-messuilla keskiviikosta perjantaihin
Liha
Suomessa on vihdoin opittu makurasvan merkitys, lihanleikkaaja iloitsee
Burgerit
Söisitkö sydäntä burgerissa? Tomi Nevalan luomus hurmaa: ”Se on tätä päivää”
Kilpailut
Suomen 50 parasta ravintolaa 2022 -äänestys on käynnissä huhtikuun ajan
Keittiömestarit
Tv-kokkien uranuurtaja Julia Child oli kova luu – Avec jututti HBO Maxin uutuussarjan tähtiä ja tekijöitä
Suomen kokkimaajoukkue
Suomen kokkimaajoukkueen uusi toiminnanjohtaja on Jukka Turta
Bocuse d'Or
Suomi meni jatkoon! Johan Kurkela odottaa Bocuse d’Or -loppukilpailua: ”Nyt vaan kahta kauheammin Lyonia kohti”
Bocuse d'Or
Johan Kurkelalla on torstaina iso päivä – tältä Suomen kokkitoivon tilanne näyttää luottomiehen silmin
Ukrainan sota
Kun Taipalsaarelle saapui ukrainalaisia pakoon sotaa, keittiömestari Ulla Liukkonen ei epäröinyt auttaa
Ajankohtaista
Tarjoamme tuoreen lehden ilmaiseksi! Lue Aromi 3/2022 digilehtenä
Ilmiö
Johanna Nelson haluaa uudistaa käsityksemme bageleista – Yeastie Boi on Helsingin kuuman trendin etujoukoissa
Keittiömestarit
”Tällä alalla vietetään nuoruusaika, pidetään jonkin aikaa hauskaa” – Suomen Keittiömestarien uusi pomo Markku Ojala pohtii ratkaisuja työvoimapulaan
Bocuse d'Or
Suomalainen huippuosaaminen televisioon Tähtikokkien Bocuse d’Or -uutuussarjassa
Reportaasi
Avec neitsytristeilyllä: työ Viking Glorylla eroaa maakravun hommista – keittiöpäällikkö painaa 10 päivän putkia
Reseptit
Ukrainan lohturuoka on borssikeitto, ja sitä tarjoamalla voit näyttää tukesi – tässä resepti isolle porukalle
Raaka-aineet
Keittiömestarit ammentavat luonnosta: Aanaarin Heikki Nikula, Grönin Toni Kostian ja Nielun Valtteri Sinkkonen
Ukrainan sota
Avec tukee Viiden Tähden käynnistämää kokkien ja ravintoloitsijoiden vetoomusta Ukrainan puolesta ja sodan lopettamiseksi
Brändäys
Lionel Messi syö burgerinsa kananmunalla – futistähden nimikkohampurilainen saapui Helsinkiin
Tuotekehitys
Ateriakippo, lastenruoka… Henri Alénin tärkein ohje sivubisneksiin: Ole aidosti mukana!
Tuotekehitys
Ilkka Lääveri hyppäsi fine dining -keittiömestarista valmisruokien kehittäjäksi – ”Maku ja raaka-aine ratkaisevat molemmissa”
Vaikuttaja
Suomi kohahti, kun Hans Välimäki ryhtyi Lidlin kasvoksi – ratkaisu oli hyvä molemmille, sanoo tähtikokki nyt
Tuotekehitys
Tiedätkö, mitä tarkoittaa grocerant? Kari Aihisen valmisruoat myydään ravintolamaisesti marketin tiskillä
PRO-gaala
Tässä on vuoden 2022 PRO-tuomaristo! Mukana uusia kasvoja
Ammattikeittiö
Suomessa heitetään typerryttävän paljon ruokaa roskiin – Palmian Janne Häkkänen kertoo, miten hävikki painetaan minimiin
Innovaatiot
Uutuuskeksintö säästää aikaa – tekoäly laatii henkilöstöravintolan ruokalistan
Tapahtumaruokailu
Rest in peace, nakkimuki! HJK astuu Michelin-kokki Kim Mikkolan aikakauteen
Kilpailut
Vuoden Tarjoilija 2021 Henna Kolehmainen: Mentaalinen harjoittelu on tärkeintä
Kilpailut
Kim Päivästön yllättävä oivallus johti Vuoden Kokki -voittoon: vähemmän treeniä
Kilpailut
Johan Kurkela jahtaa himoittua titteliä – ilahtui Bocuse d’Or -karsinnan raaka-aineista
Trendit
5 ravintola-alan trendiä vuodelle 2022 – Suomessa ei brittiennusteeseen uskota
Raaka-aineet
Jackfruit eli jakkihedelmä toimii vaikka missä – ”Kuin vegelihaa”
Trendit
4 ruokatärppiä, joilla pysyt maailman muutoksessa mukana
Ammattikeittiö
PRO-finalisti Teemu Männikön intohimo on hyvä kouluruoka – paras palaute on, kun on syöty ”kastikkeet korvia pitkin”
Tukkutoiminta
Heinon Tukku on nyt nimeltään Valio Aimo
Innovaatiot
Suomalainen uutuusproteiini Solein tuotetaan ilmasta ja sähköstä
PRO-gaala
Tässä he ovat: vuoden 2022 PRO-finalistit!
Henkilöstöravintolat
Sairaalan keittiöammattilaisella on pelisilmää: Syömään tuleva lääkäri ei halua puhua koronasta
PRO-gaala
PRO-gaala siirtyy huhtikuulle – luvassa 20-vuotisen historian suurin tapahtuma
Henkilöstöravintolat
Uudet innovaatiot muuttavat työpaikkaruokailua – ”Kermakerros, joka antaa syyn lähteä toimistolle”
Ulkomaat
Ranskalainen keittiö on entistä kevyempi: neobistrot ovat nannaa
Reseptit
Tomi Björck: Parhaat jälkiruoat juuri nyt
Reseptit
Mausta nyhtökaura ja muut kasviproteiinit hyvin! 5 mahtavaa reseptiä
Keittiökoneet
Minkälainen grilli on asado? Entä kamado? ”Vihreä muna” ja avotuli valloittavat
Ulkomaat
Reportaasi Sveitsistä: Fondue on kuuma juttu
Pizza
Näin roomalainen ja napolilainen pizza eroavat toisistaan
Jälkiruoat
Kaikki gelatosta – näin se eroaa tavallisesta jäätelöstä
Innovaatiot
Kyllä, peruna kasvaa ilmassa! Kuvat: Ilmaperuna on täysin puhdas poimittaessa
Raaka-aineet
Sardiinien suosio säilyy sukupolvesta toiseen
Reseptit
Tartar on aina muodissa – uskaltaako sitä syödä?
Alkutuotanto
Ensin oli muna, sitten tuli paljon strutseja
Raaka-aineet
Sokerimelonit rakastavat rasvaa – ota makuparit haltuun
Raaka-aineet
Papaija sopii sekä makeaan että suolaiseen, tuoreena ja kypsennettynä
Ammattikeittiö
Puolivalmisteiden käyttö ammattikeittiössä on helppoa, edullista, nopeaa – ja punainen vaate monille
Raaka-aineet
Milloin mango on kypsä? Ohjeet tunnistamiseen ja käyttöön
Raaka-aineet
Tunnetko perunan eri lajikkeet? Näin löydät sopivan
Katuruoka
Argh… tähän tarvitaan luvat! Jos ruoan ulkomyynti mietityttää, kysy neuvoa
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Luetuimmat
Työelämä
|
Työaikaa vai vapaa-aikaa, missä menee raja? Työoikeuden asiantuntijat kertovat
Hotellit
|
Tältä näyttää Helsingin keskustaan avautunut säihkyvä uutuushotelli – keittiöpäällikölle sellaisen avaaminen tarkoittaa ”maratonia housut nilkoissa”
Puheenvuoro
|
Puheenvuoro: Kannattavuutta, tuottavuutta ja merkityksellisyyttä elämystalouteen panostamalla
Ravintolat
|
Jättisavustimen hankkinut Helsingin uutuusravintola haluaa vietellä BBQ:llaan naiset ja vegaanitkin
Pienpanimot
|
Entinen paloasema omaan käyttöön! Olarin Panimolla on iso suunnitelma, mutta sitä ennen laitteisto siirretään Helsinkiin
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Millaista on työ sairaalan keittiössä? Seurasimme työpäivää sairaalassa, jossa dieettikokilla on iso vastuu
Helsingin uutuusravintola Marga sai tiskin taakse baarimestari Mika Koivulan
Baarimestari Mika Ammunét menestyi kansainvälisessä kisassa suoralla puheella burnouteista: ”Meidän täytyy lopettaa ihmisten heittäminen hukkaan”
Suomen paras sommelier on Dmitrii Frolov! Yllätystehtävä toi haastetta finaaliin
Näin syntyy Huuhkajien ottelutapahtuma hetki hetkeltä – Antti Vanhalan työpäivä kestää aamuvarhaisesta iltamyöhään
Puheenvuoro: Kannattavuutta, tuottavuutta ja merkityksellisyyttä elämystalouteen panostamalla
Tilaa uutiskirje
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Otsikko:
Uusimmat
Kilpailut
|
Baarimestari Mika Ammunét menestyi kansainvälisessä kisassa suoralla puheella burnouteista: ”Meidän täytyy lopettaa ihmisten heittäminen hukkaan”
Minun päiväni
|
Millaista on työ sairaalan keittiössä? Seurasimme työpäivää sairaalassa, jossa dieettikokilla on iso vastuu
Ravintolat
|
Helsingin uutuusravintola Marga sai tiskin taakse baarimestari Mika Koivulan
Henkilöstöravintolat
|
Kysyimme kahdelta toimijalta, miten kannattavaa lounasbisnestä tehdään nyt ja tulevaisuudessa
Leipä
|
Ravintola Ragun Antti Asujamaan vinkit: Näin teet leivästä hittituotteen