Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Skip to content
LinkedIn
Instagram
Facebook
Kauppa
Kumppanihaku
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Aromi
Shaker
Evento
PRO
Evento Awards
SUOSITTELEMME:
Paco Ndiaye haastaa suomalaisten kapeat odotukset maahanmuuttajien ravintoloita kohtaan
SUOSITTELEMME:
Helsinkiin avattu kiehtova uutuus on sykkivä klubi öisin ja päivällä kaikkea muuta
Kahvilat
10 kiinnostavaa kahvilaa ympäri Suomen
Kilpailut
Jami Kalliorinne ja Casimir Snellman lähtevät Kuubaan edustamaan Suomea Havana Club Cocktail Maestros -kilpailussa
Työelämä
Yli 40 vuotta baarialalla työskennelleet Kaarina Bäck ja Mika Lindgren paljastavat pitkien uriensa salaisuudet
Baaritekniikka
Helsinkiläiseen salakapakkaan pääsee vain hoksaamalla salamyhkäisen keinon – tarinallisuus luo baari-illasta elämyksen
Kilpailut
World Class -kilpailun kolme parasta suomalaista baarimestaria selvillä
Viinibaarit
Pelkällä viinillä on Turussa vaikea pärjätä, joten viinibaari teki muutoksen ja pestasi kovan luokan kokin
Kilpailut
Baarimestarien Suomen mestari on Tuomas Hämäläinen – flairin SM-kultaa Miika Mehtiölle
Viinillä
Viinitrendit yksinkertaistavat alaa, sanoo tamperelainen sommelier Humberto Pulido Garcés – ”Syntyy vääristynyt kuva”
Olut
Suomen olutkohde numero yksi? Tältä kolmen pienpanimon yhteinen kotipesä näyttää nyt
Vaikuttaja
Nuorten aikuisten viininkulutus on laskussa, mutta Murun sommelier Natalie Hayashi ei ole huolissaan
Viini
16 senttiä holitonta, kiitos! Alkoholiton viini on kasvava trendi
Baarikierros
Kiersimme Lahden 5 kiinnostavinta baaria – rosoa, yhteisöllisyyttä ja laatua
Kilpailut
Tässä Suomen paras cocktailbaari ja tekijät – naiset menestyivät alan ammattilaisten äänestyksessä
Kahvi
Vuoden paras suodatinkahvi on valittu
Viski
Suomalaiselle tislaamolle paljastui, ettei ruisviskiä saa myydä ruisviskinä – etiketit vaihtoon
Kilpailut
Baarimestari Mika Ammunét menestyi kansainvälisessä kisassa suoralla puheella burnouteista: ”Meidän täytyy lopettaa ihmisten heittäminen hukkaan”
Kilpailut
Suomen paras sommelier on Dmitrii Frolov! Yllätystehtävä toi haastetta finaaliin
Viini
Näissä Suomen ravintoloissa on parhaat viinit – Star Wine List 2025 -voitto meni Jyväskylään
Viinillä
Ravintola Näsinneulassa perehdytetään viinien pariin mestarin ja kisällien periaatteella
Olut
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Trendit
Half caff, cascara… tässä ovat vuoden 2025 kahvilatrendit
Olutravintolat
Pete Finnberg pisti kotinsa pantiksi ja osti tutun olutravintolan – Mallaskukossa oluen myynti on mullistunut viime vuosina
Viini
Ei mikään tavallinen julkkisviini: Black metal -muusikkotähti hätkähdyttää intohimollaan
Viski
Suomen kalleimpaan viskimaistatukseen pääsee 599 eurolla – ”Elämässä ei tarvitse unohtaa elämistä”
Kolumni
Kolumni: Lasi kourassa tipattomalla
Juomatrendit
Tässä ovat baaritrendit 2025! Viski moninaistuu, viini tuo lisäarvoa ja holittomista puhutaan eri kulmalla
Cocktailit
”Vantaalaista laskiaispullaa” saa nyt Nakkilasta Utsjoelle – näin valmistat Lauri Kaivoluodon uuden hittidrinkin
PRO-palkinnot
PRO-baarimestari Matias Pietarisen huikea alkuvuosi: perheenlisäystä ja iso palkinto työstä
Viski
Pohjoismaiden asema maailman viskikartalla voi mullistua – suomalaistislaamoilta yhteinen voimannäyte
Flairtending
Taidokas flairtending voi olla baarille tuottoisaa – Suomen flair-kuningas esittelee kaksi luottotemppuaan
Baaritekniikka
Näin ammattilainen valmistaa maistuvan ja ryhdikkään alkoholittoman cocktailin
Baarit
Helsingin kesän ilopilleri, fiiliksestään palkittu laivabaari etsii uutta kotia: ”Ei voida laittaa kerrostalon kivijalkaan”
Kilpailut
Tässä ovat Suomen ehdokkaat baarialan Bartender’s Choice Awards -palkintojen voittajiksi
Juomatrendit
Viini- ja juomatrendit 2025: pullo vaihtuu tonkkaan ja makeus vapautuu pannasta
Viinillä
Sommelier Jenni Oksa on innostunut sisilialaisista viineistä
Baarikierros
5 kiinnostavaa baaria Kööpenhaminassa: kiersimme paikallisen baarimestarin suosikit Vesterbron alueella
Olut
Olutliiton Hyvä Tuomas 2024 on Marjokaisa ”Sahti-Kaisa” Piironen
Cocktailreseptit
Aurora Alban nerokas mustikkapiirakkaglögi hurmaa – kokeile itse
Cocktailreseptit
Paras glögi syntyy superhelposti – tällä baarimestarin suosikkireseptillä onnistut aina
Naturalviini
Uusi helsinkiläinen viinifestivaali keskittyy naturalviineihin
Cocktailit
Glönkero on nyt in, mutta tunnetko punkeron? Baarien oudoimmat tilaukset
Viinillä
Natuviineistä innostunut Joona Liesilinna: Kaikki viini on maistamisen arvoista
Tislaamot
Helsingin ytimeen avautuu ginitislaamo
Juomatrendit
Konjakki lämmittää! Suomen baarimestarien ideat kylmän kauden cocktaileihin
Cocktailit
Risteilylaivojen suosikkicocktailit juuri nyt: retrodrinkit maistuvat yllättäen nuorille
Baaritekniikka
Baarimestari Atte Puolakka on hurahtanut jäähän – näin sillä luodaan asiakkaalle elämys
Viski
”Ei nuo teidän viskit selviä kymmentä vuotta millään”, helsinkiläiskaksikolle sanottiin – toisin kävi
Viini
Alko kokeilee maistelutilaisuuksien järjestämistä myymälässä
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Baareissa täytyy sopeutua anniskelualan nopeaan muuttumiseen
Asiakaspalvelu
Ole askel asiakasta edellä ja ylitä odotukset, neuvoo baarimestari Anna Lakner: Asiakaspalvelijan tärkein ominaisuus on tilannetaju
Baarikierros
5 salaista baarihelmeä Tukholmasta – paikallinen baarimestari paljastaa suosikkinsa
Kahvilat
Suomen 30 parasta kahvilaa 2024: tässä alan ammattilaisten listaus
Kilpailut
Maailman 50 parasta baaria on valittu
Viini
Basbas Kulman Daniele Pelati: Viineissä tekniikkaa tärkeämpää on tunne
In English
Baarimestarien syysvinkit: terästä cocktailisi sienillä ja sammaleella – boost up your cocktail with mushrooms and moss, Finnish style
Pienpanimot
Muutto lisäsi liikevaihtoa, kertoo Etko Brewing – pienpanimo pysyy silti myös Helsingissä ja yhdisti nyt voimansa thairavintolan kanssa Hakaniemen kauppahallissa
Cocktailit
25 vuotta Silja Serenadella drinkkejä tehnyt Tuula Kolho kertoo uudesta tequila-ilmiöstä
Uusi ravintola
Baari kuin kotibileet – Helsingin luonnonläheinen Moss on laatucocktaileja tarjoileva bailupesä
Kahvi
Kofeiiniton kahvi on nyt nosteessa – laatu on parantunut kysynnän kasvaessa
Baarit
Tässä ovat Jyväskylän viisi kiinnostavinta baaria – saimme oppaaksi paikallisen neljännen polven baariammattilaisen
Kilpailut
Olutliitto ja Suomen Sommelierit ry hakevat Suomen Oluttaituria
Kilpailut
Enni Tahvanainen oli paras suomalainen Nuorten baarimestarien kilpailussa
Kilpailut
Anniina Viskarin armoton urakka: hologrammi apuna baarimestarien huippukisassa
Viinibaarit
Nimekkäät suomalaiset viinibaarit vaihtavat lokakuussa paikkaa kaupungista toiseen
Olutravintolat
Petri Päivinen laittoi kaksi olutravintolaansa myyntiin Helsingissä – ”Haluan viettää aikaa lasteni kanssa”
Olut
Panimo Himo vetää tölkkioluitaan myynnistä mahdollisen makuhaitan takia
Viinibaarit
Kvevri-viineihin erikoistunut Winest on Suomen ensimmäinen georgialainen viinibaari
In English
Baariammattilaisten lehti ilmestyi englanniksi – All about bar work: Download your free English copy of Finland’s Shaker magazine
Video
Iso baariavaus Helsingissä: Kupoli pääsi hätkähdyttämään, ja näköala on vasta toiseksi kiinnostavin asia
Olut
Suomen paras olut 2024 on Bock’s Doppelbock
Baaritekniikka
Trendikkäin cocktailkoriste löytyy nyt lasin ulkopuolelta
Viinintuottajat
Ilmastonmuutos uhkaa viinintuotantoa – ratkaisuja haetaan kestävämmistä rypälelajikkeista
Lonkero
Elämme lonkeron kulta-aikaa – tällaiset trendit piristävät suomalaisten rakastamaa juomaa juuri nyt
Juomatrendit
Parhaat kesädrinkit: FBSK:n ammattilaisten vinkit vodkapohjaisiin cocktaileihin
Cocktailreseptit
Täydellinen cocktail kesään: Jenny Kurkela tuunasi Espresso Martinista kookoslatten
Cocktailreseptit
Kesäjuoma voi ällistyttää alkoholittomanakin – näissä kolmessa on makua ja näköä
Cocktailit
Cocktailit kuin taidetta: Helsingissä on käynnissä tyylikäs maksuton valokuvanäyttely
Kilpailut
Anniina Viskari lähtee edustamaan Suomea baarimestarien huippukisoihin – jo karsinnoissa hengästyttävä tehtäväpaketti
Viini
Mitä viinejä ruokakaupasta kannattaa ostaa? Tässä asiantuntijan 6 valintaa
Siideri
Suomen paras siideri 2024 on Nude Strong – tässä kaikki sarjojen voittajat
Viini
Uusi laki tuo viinejä ruokakauppoihin jo maanantaina – S-ryhmä panostaa kuiviin, K-ryhmä makeampiin
Alkoholilaki
Alkoholilaki meni läpi, 8-prosenttiset ruokakauppoihin
Cocktailit
Keittiön kikat käyttöön cocktaileissa: parhaat välineet ja menetelmät ravintolaan
Kilpailut
Suomen ginit, viskit, vodkat ja liköörit menestyivät – tässä kaikki 16 kultamitalia ja tiivistys siitä, mistä IWSC-kilpailussa on kyse
Pienpanimot
Entinen paloasema omaan käyttöön! Olarin Panimolla on iso suunnitelma, mutta sitä ennen laitteisto siirretään Helsinkiin
Pienpanimot
Pienpanimoilla on nyt kimurantit ajat – oma ravintola on ehdoton edellytys menestykselle, sanoo konkari
Viini
Tässä kaikki viinitrendit, jotka tänä vuonna pitää tietää
Viini
Paras lasi kuohuviinille? Samppanjatuntijat laittavat lasit järjestykseen
Katkerot
Katkero ja miten sitä käytetään: Netflixistä tuttu miksologi Lauren O’Brien kertoo
Viini
Näissä Suomen ravintoloissa on parhaat viinilistat: Heidi Mäkinen kertoo, mikä on Star Wine List
Oluttapahtumat
Juomat sisältyvät pääsylippuun – hinnoittelullaan hätkähdyttänyt olutfestari muuttaa Espooseen
Cocktailit
Pikkelöity kantarelli sopii Gin & Toniciin – muista käyttää kesän aarteet varastoista
Kilpailut
Suomen paras sommelier on Dmitrii Frolov! Tuore mestari kannustaa verkostoitumaan
Viski
Hyvin toteutettu viskitasting lisää ravintolan myyntiä – tässä vinkit maistelun järjestämiseen
Kilpailut
Tuomas Hämäläinen voitti baarimestarien SM-kultaa todellisella erikoisuudella
Alkoholiton
Ravintola voisi tehdä isot tienestit muuttamalla muutamaa asiaa alkoholittomien tarjonnassaan
Kilpailut
Kansainvälisen International Barlady -cocktailkilpailun voitto Suomeen! Janette Bertényi sai voittodrinkkiinsä inspiraation mustikkamaidosta
Cocktailit
Barbie-cocktailista tuli Helsingissä hitti – täydellinen resepti vaikka Oscar-valvojaisiin
Cocktailit
Cocktail, joka maistuu sourcream & onion -sipsille – näin tehdään baarimestari Sampsa Tukian suosikkidrinkki
FBSK
Gini lupailee kevättä! Suomalaiset baarimestarit vinkkaavat, mikä ginin kanssa toimii juuri nyt
Väkevät
Tequila ja mezcal sopivat jopa klassikkodrinkkeihin – ja jos sinullakin on tequilatrauma, sen pystyy selättämään
Trendit
Lager-hifistelyä ja mallasnostalgiaa – vuoden 2024 oluttrendeihin liittyy myös tuleva lakimuutos
Lonkerot
Ananaslonkeron seuraaja paljastettiin – Avec maistoi uutuutta: ”Maultaan isompi hitti kuin ananas”
Viski
Uisge 2024 käynnistyi – tässä ovat Helsingin viskitapahtumassa parhaina palkitut tuotteet
Olut
Suomalainen pienpanimo tarjoaa olutta suoraan Michelin-ravintoloille – ”Parin maistelun jälkeen alkoi ääni muuttua kellossa”
Panimot
Põhjalan maailmanmaineeseen nostanut Chris Pilkington avaa oman panimon Tallinnaan – Avec vieraili
Sake
Sake on mainettaan monipuolisempi juoma
Somppakoulu
Somppakoulu, osa 3: Näin kohtaat viinihifistelijän
Cocktailit
Nosta vermutti parrasvaloihin hollantilaiseen tyyliin: ”Ihana maun muokkaaja”
Olut
Hyvä tahti, lasissa sahti – perinteinen juoma tekee uutta nousua
Olut
Oluttrendit kiertävät kuin muukin muoti – newyorkilainen panimomestari on jo uupunut hazy IPAn ylitarjontaan
Baaritekniikka
Baarimestari, ota öljysokeri eli oleo saccharum haltuun – isoja makuja ja selvää säästöä
Juomatrendit
Tequila, mezcal ja kolme muuta aihetta, jotka ovat pinnalla baarialalla
Kolumni
FBSK:n Greta Grönholmin kolumni: Baarimestari tuo talveen lasillisen lämpöä
Viini
Suomesta saa pian kotimaista Cabernet Sauvignonia – hurjaan hintaan
Juomatrendit
Parhaat ideat talven 2023–24 cocktaileihin – suomalaisten baarimestarien vinkit
Samppanja
Essi Avellánin kuratoimassa viinibaarissa on ainutlaatuinen juomavalikoima – tavoitteena olla Helsingin paras samppanjabaari
Pienpanimot
Etko Brewing puhkuu intoa: uudet isot panimotilat, hanahuone – ja miksei vaikka sisäfestarit
Juomatrendit
Talven cocktailtrendit: ysäriä, sinistä, tulista!
Väkevät
Kaikki konjakista: Baarimestarin myyntikikat, konjakkitrendit, cocktailresepti ja yllättävä tarjoilutapa
Kahvilat
Tässä ovat Suomen 30 parasta kahvilaa ammattilaisten äänestämänä
Kuohuviini
Samppanjaa pelätään ravintoloissa turhaan – aktiivisella myynnillä arvokkaampikin pullo menee kaupaksi
Kilpailut
Patrick Chang voittoon Moutai-cocktailkisassa
Olut
Panimokierros raidejokerilla! Vieraile näissä viidessä olutkohteessa uudella pikaratikalla
Baarit
Maailman paras baari löytyy Barcelonasta – katso 50 baarin jättilista
Kilpailut
Henri Halosen lasit särkyivät MM-kisamatkalla, ja odottamaton käänne kiteyttää baarimestarin työn luonteen
Somppakoulu
Somppakoulu, osa 2: Kaksi suomalaista ammattilaista neuvoo, miten viiniharrastajaa kannattaa palvella ravintolassa
Sommelier
Tanskan Jonathan Gouveia on Pohjoismaiden paras sommelier 2023
Kilpailut
Baarimestari Miika Mehtiö on Suomen flair-kuningas – tältä näyttää villi temppulaji flairtending
Vaikuttaja
Suomen palkituin sommelier Samuil Angelov: Ravintolatyössä ADHD voi olla valtava voimavara
FBSK
Suomen baarimestarien Greta Grönholm: Syksy on mahdollisuus
Cocktailit
Täydellinen cocktail syksyyn: S’hroom of Death yhdistää sieniä, rommia, savua ja havua
Väkevät
Rommi on uusi vodka, sanoo Janette Bertényi – kokeile näitä makupareja
Alkoholilaki
Mitä tapahtuisi, jos viinejä saisi ruokakaupasta? Kysyimme kymmeneltä asiantuntijalta
Hävikki
Pikkusilppu paljastuikin aarteeksi – pari arvokasta ammattilaisten hävikkiniksiä baariin
Kilpailut
Nuorten baarimestareiden kilpailun voitto Kuopioon! Yksilökisan voitti Ida Sirkka
Juomatrendit
Baarimestarien parhaat reseptit ja ideat pimeneviin iltoihin: ”Syksy on parasta aikaa”
Olut
Suomen paras olut 2023 on Takatalo & Tompurin Kaski Mustakaura
Kilpailut
Lapin drinkkimestarin uuden spin off -kisan voitti Janne Mattila
Verotus
Hallitus on korottamassa Suomen alkoholiverotusta
Olut
Suomalaisille alkoholituotteille jälleen menestystä kansainvälisissä kilpailuissa – Kaski Mustasavu sai kultaa ja Kyrö Malt -ruisviskille kolme tähteä
Somppakoulu
Somppakoulu, osa 1: Näin kohtaat ravintola-asiakkaan, joka ei tunne viinejä
Vodka
Jääkylmänä kaviaarin kanssa? Cocktailina? Kaksi baarimestaria kertoo, miten vodka nautitaan nyt Tukholmassa
Vaikuttaja
Ilona Aaltonen kertoo, miksi ravintolayrittäjän kannattaa olla kiinnostunut alkuviineistä
Cocktailreseptit
Vain kaksi raaka-ainetta! Tässä muutama yksinkertaisen täydellinen cocktail baarin kesärysään
Vaikuttaja
Anniina Kumara on ravintola-alan moniosaaja, jonka urapolku on vienyt kukkakaupasta festarimestariksi
Cocktailit
Vaivattomassa ja näyttävässä loskajuomassa on hyvä kate – Aperol Slush ja käytännön vinkit baarimestarille
Tislaamot
Tee retki suomalaiseen tislaamoon! 10 mainiota kohdetta baariammattilaiselle
Juomatrendit
Syötävää glitteriä ja terästettyä kuplateetä – kesän trendidrinkki saa naurattaa
Olut
Jokin näistä on Suomen paras olut 2023: katso lista finalisteista
Siideri
Suomen paras siideri 2023 on Nude Cider Classic
Hävikki
Baarimestari, varastossasi lymyää kultakaivos – näin saat jämäpullot liikkeelle
Kilpailut
Nämä baarimestarit kilpailevat Suomen mestaruudesta – Tuomas Hämäläinen voitti karsintakisan
Oluttapahtumat
Suomen isojen festarien oluttarjonta on kehnoa, jyrähtää pienpanimopomo – ”Kaikkien pitäisi katsoa peiliin”
Cocktailkoulu
Miten Aperol Spritz tehdään? Varo kolmea kompastuskiveä sen valmistamisessa
Kilpailut
Baarimestarit kisaavat hävikkiteemaisessa cocktailkilpailussa – lähetä resepti tällä viikolla
Kilpailut
Markus Sillanpää European Cocktail Championship -hopealle Käärijä-drinkillä – ”Tein siitä pinkin, koska voin aina olla taustatanssija”
Cocktailkoulu
Miten mojito tehdään? Mintusta saa kaiken irti näillä nikseillä
Oluttapahtumat
Olutta, ei bilemusaa – haastattelussa Craft Beer Oulu -tuottaja Rauli Alaruikka
Viini
Antero Niemiaho on Suomen paras sommelier 2023
Cocktailkoulu
Miten Margarita tehdään? Vältä yleinen virhe tasapainottamalla makeus ja happo
Cocktailkoulu
Miten Irish Coffee tehdään? Muista tärkeä työvaihe
Liköörit
Kesän hitti limoncello syntyy nopeasti, hivelee makuhermoja ja parantaa baarin katetta, neuvoo Jussi Viljala – tee likööri itse
Cocktailit
Sama kuin Piña Colada, mutta eri – kokeile Painkiller-cocktailia!
Cocktailit
Baarimestari, ole hereillä juuri nyt kevään ja alkukesän aikoihin! Löydät Suomen luonnosta upeita aineksia juomiisi
Cocktailit
Käärijä räjäytti Piña Colada -drinkistä superhitin – katso resepti ja vinkit
Cocktailkoulu
Täydellinen Bloody Mary tehdään rollaamalla – älä rakenna, äläkä varsinkaan ravista
Cocktailkoulu
Näin tehdään Old Fashioned – älä käytä jäätä kahteen kertaan
Cocktailkoulu
Miten Gin & Tonic tehdään? Näillä ohjeilla vältät vetisyyden
Cocktailkoulu
Daiquirin valmistamisessa on pari jippoa – näin vältät lämpimän drinkin
Rommi
Älä anna imagon huijata! Konkari oikoo baarimestarien ennakkoluuloja rommista
Olut
Vuoden olutravintola on helsinkiläinen Juova
Cocktailkoulu
Näin teet Negronin ammattilaisen ottein – muista kriittinen työvaihe
Kilpailut
Sampsa Tukia kisasi maailman parhaan baarin Paradison mestaria vastaan – suomalaiskeksintö erottui muista
Cocktailkoulu
Miten tehdään täydellinen Whiskey Sour? Vältä epämiellyttävä tuoksu näin
Olut
Maa, jossa olutta pannaan kirkossakin – Belgiassa on Euroopan rikkain olutkulttuuri
Cocktailkoulu
Avecin ilmaisessa cocktailkoulussa opit suosituimmat drinkit tosi, tosi hyvin
Cocktailit
Moni baarimestari alkaa jo väsyä giniin, sanoo Danil Nevsky – tässä piristävän erilainen ginicocktail
Kahvilat
Mikä suomalaisessa kahvilassa myy ja mikä ei? Kysyimme kolmelta ammattilaiselta
Tasa-arvo
Naistenpäivän olut 2023 on osuvasti nimetty Glass Ceiling eli lasikatto
Puheenvuoro
Puheenvuoro: Oluenystävä, mieti näitä vaalien alla
Cocktailit
Mitkä makuparit innostavat Suomen lopputalvessa? Neljä baarimestaria kertoo
Viski
Näin myyt viskiä – ja unohda jo väärinymmärrys vedestä, neuvoo baarimestari Linnea Stenberg
Kilpailut
Levi GP 2023: Lapin drinkkimestari on Jenny Kurkela
Cocktailit
Tämän vuoden hitticocktail on rommipohjainen ja se lasketaan hanasta, uskoo baarimestari Mika Ammunét
Oluttapahtumat
Pk-seudun oluttapahtumien alkukevät 2023: Tower Beeer Festival, Olari After Dark ja Craft Beer Helsinki Wanha Satama
Kilpailut
Loihditko sinä Suomen parhaan kahvicocktailin? Ilmoittaudu Coffee Cocktail Champion -kisaan
Viini
Kaverukset saivat koronajumin keskellä oivalluksen: syntyi suomalainen vermutti
Kilpailut
Suomen paras baarimestari 2023 on Jussi Alatalo! Finaalicocktailissa hauska tarjoilujippo
Alkoholiton
Yli 30 alkoholitonta cocktailreseptiä ilmaiseksi
Konjakki
Cocktail konjakista: Finalo on yhden raaka-aineen juomasekoitus, jota pariisilaisbaarissa tarjoillaan hanasta
Kahvilat
Nuorten yrittäjien kahvipaahtimo voitti paahtokilpailun ja avasi Espooseen uuden kahvilan – ”Sen verran uhkarohkeita ollaan”
PRO-palkinnot
PRO-finalistit esittelyssä: Baarimestari, hovimestari/sommelier, kahvilan työntekijä, ravintolan asiakaspalvelu
Baaritekniikka
Rasvaa cocktailiin! Rasvapesu on tekniikka, joka baarimestarin kannattaa osata
Kolumni
Ammattilainen, vähennä kahvihävikkiä ja säästä rahaa näillä Jarkko Issukan neuvoilla
Cocktailit
Tuhat drinkkikoulua toteuttanut konkari kertoo parhaat vinkkinsä baarin cocktailkouluun
Kuohuviini
Samppanjan erikoisnainen neuvoo: ei kapeita huilulaseja eikä piccolopulloja
Olut
Onniravintolat osti Kallion olutbaari Paneman – ketjussa nyt 11 ravintolaa
Juomatrendit
Viisi suomalaista baarimestaria kertoo tärppinsä pimeän ajan sesonkiin
Olut
Portion Boysin A.P. Vuori on olutharrastaja – pienpanimo-oluet kuuluvat keikkaraideriin
Cocktailit
Katkero on nyt in! Tässä myyntikikka baariin, tietopaketti ja cocktail-resepti
Viini
Järjestä viininmaistelu henkilökunnan pikkujouluun – näillä vinkeillä onnistut
Juomatrendit
Baarityön ammattilainen, tartu näihin trendeihin! Euroopan suurimpien messujen pomo kiteyttää
Kilpailut
Kuvat: Jan Lindgren voittoon Moutai-cocktailkilpailussa
Viini
Mitkä punaviinit ravintolan viinilistalle? Sommelier Samuil Angelov neuvoo
Baaritekniikka
Maitopesu tekee cocktailista kirkkaan ja pyöreän
Cocktailreseptit
Päräyttävimmät kahvicocktailit syksyyn: Dalmond Latte, Mexican Coffee ja Bahama Mama
Cocktailreseptit
Eksotiikkaa cocktailiin! Yuzu ja muut syksyn trendimaut sekä kolme reseptiä
Kahvi
Näin kävi kasvijuomien top 12 -sokkotestissä! Kaksi tuotetta päästi kahvin maun hyvin läpi
Kasvijuomat
Onko teillä kauramaitoa? Kasvijuomat ovat tulleet jäädäkseen
Baarimestarit
Susanna Mäki voitti Nuorten baarimestarien kilpailun – kuvat parhaista cocktaileista
Väkevät
Rommi on ”väärinymmärretty juoma”, joka nostaa nyt päätään New Yorkin baareissa
Kolumni
Espressopohjaisten kahvien myynti kannattaa – Jarkko Issukan neuvoilla pääset mukaan buumiin
Kilpailut
Laura Tikkanen voitti nuorten baarimestarien Monin Nordic Cup -cocktailkisan
Elämysmatkailu
Miljoonia maksanut Fiskarsin Veitsitehdas-elämyskeskus avautui – kuvat
Juomatrendit
Syksyn viileimmät juomatrendit: hard seltzer ja kova tee
FBSK
Cocktailiin tyrniä tai sieniä – 7 suomalaista baarimestaria antaa vinkit syksyyn
Olut
Suomen paras olut 2022 on Takatalo & Tompurin Kaski Savubock
Cocktailit
Vermutti sopii klassikkococktailien lisäksi pitkiin raikkaisiin juomiin – yleinen moka on jättää avattu pullo lämpimään
Alkoholiton
Alkoholittoman oluen valmistus on vaativaa, ja sen baarihinnoittelua painaa vanha ajatusmalli – ”Emme ota normaalia katetta”
Hävikki
Hävikkicocktail viiden suomalaisen baarin tapaan
Liköörit
Likööri syntyy vaikka tupakasta – likööreissä on nyt vähemmän sokeria ja enemmän vaihtoehtoja, opastaa lontoolainen baarimestari
Vastuullisuus
Maailman parhaan baarimestarin titteliä tavoitteleva Liisa Lindroos aikoo puhua finaalissa Itämeren puolesta
Baaritekniikka
Baarimestari, uuta tiesi asiakkaan sydämeen – infusoi näin
Festarit
Helsingin uusi cocktail-kesäfestari tarjosi järjestäjille opetuksen: ”Jompaankumpaan suuntaan painopistettä”
Olut
Kallion uusi olutravintola toimii kahdessa kerroksessa ja kahdella terassilla
Olut
Juomat pääsylipun hinnalla! Tällaista oli Helsingin uudessa ja erilaisessa oluttapahtumassa
Viini
Viinipullojen kaulassa näkee monenlaisia mitaleja – viinituomari kertoo nyt, miten kilpailut toimivat
Olut
20-vuotias SOPP porskuttaa aina vain – olutfestarin isä kertoo menestyksen taustoista ja seuraa mielenkiinnolla kilpailijan rohkeaa kokeilua
Hinnoittelu
Helsingin uusi olutfestari testaa sääntö-Suomen rajat: juomat sisältyvät lipun hintaan
Siideri
Suomen paras siideri 2022 on Terissaaren Korte
Baaritekniikka
Kupla on pop! Näin hiilihapotat cocktailin
Kahvi
Mikä kahvissa maksaa? Lyhyt selitys hintojen nousulle
Cocktailit
Kannu pöytään! Kannucocktail säästää baarissa myös asiakkaan aikaa, ja sen voi pullottaa valmiiksi
Samuli Viljanen
Baarimestari Samuli Viljanen syttyy uusista panimotuotteista ja asiakkaiden kanssa tarinoinnista
Viini
Sauvignon blancilla on köppöinen maine – uskalla suositella sitä, teet asiakkaalle palveluksen
Kolumni
Tiesitkö, että iso noutokahvi on suositumpi kuin pieni? Jarkko Issukka: Cold brew ja ”kahvin Netflix” trendaavat
Cocktailreseptit
Makeaa ilman lisättyä sokeria – kolme ihanaa cocktailreseptiä
Cocktailit
Suomen tulikuumimman baarimestarin unelma toteutui: tällainen on Bar Mate Erottajalla
Olut
Aec…Sch…MÄRZEN! Baarimestari, millainen on hyvä etiketti?
Olut
Jokin näistä on Suomen paras olut 2022
Viini
Näin rakennat toimivan roseeviinilistan
Kilpailut
Tässä ovat Vuoden baarimestari -kisan finalistit
Viini
Roseen kausi on nyt – tässä viinituomarin 5 suositusta hellekesään
Festarit
Kassakone kilisemään festareilla! Myy viinipullo koko porukalle, sadepäivänä kahvia ja konjakkia
Yökerhot
Yli 30-vuotiaille suunnattu yökerho avautui keskustassa – Helsingin yöelämä on murroksessa: ”Juomia tilataan etukäteen 300–500 eurolla”
Viini
Antero Niemiaho on Suomen paras sommelier 2022!
Viini
Suomalaisten hyvä kutina piti paikkansa – tällainen Farangin ja viinibaarien Vasastan Tukholmassa on nykyään
Cocktailit
Cocktail pullosta tai hanasta vähentää hävikkiä – tässä kesän drinkkitrendit
Olut
Missä Suomen kaupungissa on eniten panimoita? Espoossa, ja uusilla tempauksilla satsataan myös ruokaan
Viini
Näin Tallink Siljalla valitaan laivan viinit – tuottajalle yhteistyö ison varustamon kanssa on lottovoitto
FBSK
Cocktail SM 2022: Kuka on Suomen paras? Baarimestarien SM-karsinnat tulevat, resepti pitää lähettää viimeistään 12.5.
Vodka
Pullo vodkaa pöytään! Porukalle kannattaa tarjoilla pilke silmäkulmassa ja huumori myy, tietää Minttu Tapiola
Raaka-aineet
Horsmaa lasiin! Suomen baarimestarit käyttävät kesällä yllättäviäkin raaka-aineita
Työntekijäkokemus
Baarialalla työntekijät vaihtuvat, ja siksi sinun pomona kannattaa lukea tämä juttu loppukeskustelusta
Baarit
Jyrki Peltonen rakensi Helsingin keskustaan unelmiensa baarin, sisustus loksauttaa leuat – ”Vastaavaa ei ole missään”
Olut
Miksi maistaisin muita? Avec teki olutreissun Saksaan, jossa oman kylän olut on monelle se paras
Olut
Naisvoimaa! Perhosefekti-ipa on askel kohti tasa-arvoisempaa olutkulttuuria
Kahvi
Apua, kahvin hinta nousee – miten sitoutan kahvila-asiakkaani?
Viski
Pönötys pois viskin ympäriltä – Kanadassa muutos näkyy nuorten aikuisten tilauksissa, kertoo baarimestari
Alkoholiton
Suomen edustaja mocktailien MM-kisoissa on Jan Lindgren! Tässä resepti, jolla voitettiin Suomen-karsinta
Olut
Plevna on olutravintoloiden pioneeri, jossa vannotaan lagerin ja pilsin nimeen
Baarimestarit
”Shotti kylkeen?” on väsynyttä – baarimestari Liisa Lindroos ei hae työssään pikavoittoja
Alkoholiton
Suomalainen, juo vähemmän mutta parempaa! Alkoholittomat isosti esillä cocktailmessuilla
Olut
Koneet käyntiin! Maku Brewing valmistaa nyt olutta Panimoravintola Bruuverissa, ja luvassa on rohkeita irtiottoja
Olut
Kahdesta kalasta lähtenyt juomabisnes kävi jo 50 miljoonassa eurossa – Teemu Lehto aikoo tuplata Momentinin liikevaihdon
Olut
Tasan 30 vuotta sitten tapahtui isoja juttuja – näin Kalaravintolat ovat olleet mullistamassa suomalaista olutkulttuuria
FBSK
Suomen baarimestareilta tukea Ukrainaan – FBSK lahjoittaa 500 euroa sodan uhreille
Tasa-arvo
Suomalaiset olutnaiset koolla Tuusulassa – yhteisolut on tapa kohentaa naisten asemaa olutalalla
Olut
Saat vahvan oluen ruokakaupasta… jos siellä on panimomyymälä – Avec testasi Himon
Vastuullisuus
Mitä vastuullinen baari myy? Ja miten kertoa vastuullisuudesta asiakkaalle – ilman moraaliposeeraamista?
Juomatrendit
Kolme sisäpiiriläistä kertoo, mihin juoma-alalla kannattaa nyt satsata
FBSK
Edistä uraasi brändäämällä itsesi! Näin baarimestari Greta Grönholm sen tekee
Juomatrendit
Highball, kova vesi ja hyperlokaali – baariammattilainen, panosta nyt näihin!
Väkevät
Gini myy! Ginirakastaja Hanna Karlson paljastaa kikkansa myyntiin ja parhaat makuparit eri ginityyleille
Elämysmatkailu
Avec-reportaasi: Tältä Veitsitehtaan elämyskeskus näyttää nyt – miljoonapanostus alkoholittomiin
Viini
Suomen paras sommelier Kirsi Seppänen: Näin myyt asiakkaalle arvokkaamman viinin
Baaritekniikka
Näin käy drinkin rollaus! Treenaa näyttävä tekniikka kuntoon
Teknologia
Tekoäly ja cocktail – Jussi Viljala ja Matti Tedre toteuttivat ”pelottavan” yhdistelmän
Teknologia
Esittelyssä oppiva olut – tekoäly ja koneoppiminen apuna
Väkevät
Konjakki on brandyjen superjulkkis
Olut
Nainen sai juoda yksin olutta baarissa vasta 1960-luvulla
Olut
Suomen Paras Olut 2021 on Olarin Panimon Runaway NEIPA
Baaritekniikka
Drinkin rakentaminen on mainettaan monipuolisempi metodi
Alkoholiton
Humalavesi on kevyt, monipuolinen – ja ravintolalle kiinnostava mahdollisuus
Kilpailut
FBSK:n Greta Grönholm on alkoholittomien cocktailien maailmanmestari
Cocktailit
Katkero eli bitter loi nahkansa – Aperol tuli baarivalikoimaan jäädäkseen
Viini
Suomalaisen viinipullon etiketissä ei saa lukea viini – vielä ainakaan
Cocktailreseptit
Aperol spritz ei ole ainoa – kolme hyvää spritz-ohjetta
Viini
Vaaleanpunaisten juomien aallonharjalla: Prosecco rosee
Baaritekniikka
Drinkin ravistaminen: tekniikka vaikuttaa lopputulokseen
Viski
Viski ja sen monet laadut: mallasviski, blended whisky, bourbon…
Alkoholiton
Alkoholiton olut on muuttunut oluen irvikuvasta nautiskelujuomaksi ja janonsammuttajaksi
Baaritekniikka
Drinkin hämmentäminen vaatii teknistä taitoa ja kuivaa jäätä
Viini
Noita Winery yllättää: alkuviiniä Fiskarsista
Olut
Suomen paras olut: tässä voittajat 2011–2020 ja niiden tarinat
Väkevät
Pultin muotoinen vodkapullo! Oivaltava pakkaus myy hyvin
Cocktailit
Mojito on kesäsuosikki, joka toimii talvellakin
Viini
Ainoa Winery muuttaa metsiemme aarteet salonkikelpoisiksi viineiksi
Cocktailit
Negroni on juomien Bob Ross – 3-3-3-kaavaa voi varioida
Olut
Näin Laitilan Kukko-olut nousi mahtibrändiksi – bisneksen ohjenuorana hyvä omatunto
Cocktailit
Reportaasi Tampereelta: ¡Viva la revolución! ¡Viva la Daiquiri!
Tee
Suomen ensimmäinen teesommelier pyörittää teehuonetta… peltojen keskellä Juvalla!
Väkevät
Muutakin kuin gin & tonic – ginin tyylit, cocktailit, historia ja valmistus
Väkevät
Vodka ja kaikki mitä siitä pitää tietää
Väkevät
Nollan, yhden, kahden ja kolmen tähden Jaloviina
Cocktailit
Vermutti toimii sekä sellaisenaan että cocktailissa
Hinnoittelu
Maksaako vesi ravintolassa? Eri käytäntöjä
Viini
Maailman kalleimpien viinien jäljillä: Route des Grands Crus
Olut
Millainen olut, sellainen lasi – olutlasi on tärkeää valita oikein
Cocktailreseptit
Kossuvissy pihkaisella twistillä – kuusenkerkkä sopii moneen
Cocktailreseptit
Espresso Martini herättää ja ravistelee – cocktailguru kehitti drinkin tilaustyönä
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Luetuimmat
Michelin-ravintolat
|
Michelin-tähdellä palkittu ravintola Tapio lopettaa
Cocktailreseptit
|
Kossuvissy pihkaisella twistillä – kuusenkerkkä sopii moneen
Tapahtuma-ala
|
Röyhkeä asennemuija Jenni Janakka ja muut puhujatärpit tapahtuma-alan Kongressimessuille
Kilpailut
|
Tuomas Hämäläinen voitti baarimestarien SM-kultaa todellisella erikoisuudella
Asiakaspalvelu
|
Tippaus – kiitos hyvästä palvelusta vai epämiellyttävä pakko?
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Suomen Bocuse d’Or -edustaja on Johan Kurkela – ”Olen panostanut tähän koko elämän”
Paco Ndiaye haastaa suomalaisten kapeat odotukset maahanmuuttajien ravintoloita kohtaan
Helsinkiin avattu kiehtova uutuus on sykkivä klubi öisin ja päivällä kaikkea muuta
Hakaniemen torikioskiin avataan viinibaari ja sen ympärille terassi
Tapahtumateollisuus: valtionjohdolta ristiriitaisia päätöksiä tapahtuma-alalle
Päivä drag-artisti Marko Vainion matkassa ei jätä kylmäksi: ”Erika Vikmania on herkullista imitoida”
Tilaa uutiskirje
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Otsikko:
Uusimmat
Bocuse d'Or
|
Suomen Bocuse d’Or -edustaja on Johan Kurkela – ”Olen panostanut tähän koko elämän”
Vaikuttaja
|
Paco Ndiaye haastaa suomalaisten kapeat odotukset maahanmuuttajien ravintoloita kohtaan
Pääkirjoitus
|
Pääkirjoitus: Ilmaiset ämpärit vetävät ihmisiä jonoksi asti – mikä olisi ravintoloiden ”ämpäri”?
Kilpailut
|
Tässä ovat Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen finalistit
Klubit
|
Helsinkiin avattu kiehtova uutuus on sykkivä klubi öisin ja päivällä kaikkea muuta