Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Skip to content
LinkedIn
Instagram
Facebook
Kauppa
Kumppanihaku
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Aromi
Shaker
Evento
PRO
Evento Awards
SUOSITTELEMME:
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
SUOSITTELEMME:
Tässä ovat Evento Awards -finalistit 2025! Suomen tapahtuma-alan parhaat palkitaan
SUOSITTELEMME:
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
UUTTA : :
Liity Avecin Whatsapp-kanavalle! Kiinnostavimmat artikkelit ravintola- ja tapahtuma-aiheista
Kokin jääkaapilla
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
Evento Awards
Kuka on Suomen ykkönen? Äänestä suosikkiasi tunnetuista tapahtumajuontajista
Evento Awards
Äänestä suosikkiasi kymmenestä tapahtuma-ammattilaisesta: kuka heistä on kulissien virtuoosi?
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Ravintoloissa menestyvät nyt modernit johtajat ja räyhien aika alkaa olla ohi
MAINOS:
Kesätyörekry käy kuumana – nämä asiat otettava huomioon sesonkityön haussa ja tarjoamisessa
Tapahtumatuotanto
Palkittu tapahtumatuottaja Tanja Halonen viihtyy freelancerina ja jakaa onnistumisen oppinsa
Tulevaisuuden tekijä
Sera Savolainen kyllästyi toimistotyöhön – ”Kokkiopintojen aloittaminen oli elämäni paras päätös”
Kilpailut
Kokkikilpailut yhdistävät voimansa: SM-finalistit ja Suomen Bocuse d’Or -edustaja selvitetään Turussa toukokuussa
Puheenvuoro
Lavamanageri Peppi Arrimo rakentaa tiiminsä ensisijaisesti naisista
Hyvinvointi ja jaksaminen
Hyvinvointi lähtee perusasioista, muistuttaa Joni Jaakkola: ”Työpaikoilla voidaan tehdä paljon”
Kolumni
Kolumni: Katoaako hyvä palvelu?
PRO-palkinnot
PRO-baarimestari Matias Pietarisen huikea alkuvuosi: perheenlisäystä ja iso palkinto työstä
PRO-palkinnot
Vuoden keittiöpäällikkö Veera Valtonen haastaa ravintola-alan machokulttuuria – PRO-voittaja puhuu reilun johtamisen puolesta
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-voittajat 2025! Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin
Flairtending
Taidokas flairtending voi olla baarille tuottoisaa – Suomen flair-kuningas esittelee kaksi luottotemppuaan
Vaikuttaja
Sirkka Gustafsson, 90, kertoo Palacen hulluista vuosista – nuorille kokeille hänellä on selkeä neuvo
Työelämä
Kokin koulutuksella monenlaisiin töihin: Petra Väänänen, Karoliina Jaakkola ja Antti Rinta-Huumo kertovat uratarinansa
Koulutus
Lapland Hotels käynnistää oman Kokkiakatemian
Esiintyminen
Kehity paremmaksi esiintyjäksi uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papusen ja viestintävalmentaja Heikki Laakson vinkein: ”Lopetus on hetki, jolloin viestisi menee perille”
Työelämä
Moni haaveilee etätöistä ulkomailla – Juho Toivola ja Marena Christensen tekevät töitä sieltä, mistä haluavat
Tulevaisuuden tekijä
Niko Ala-Rämin kokkiopinnot rytmitetään Aspergerin ehdoilla: ”Viihdyn parhaiten lounaskeittiössä, jossa on rutiinit”
Työhyvinvointi
Hoida uuden työntekijän perehdytys huolella – tässä 8 kohdan muistilista
Tapahtumaturvallisuus
Millaista on olla töissä Suomen MM-rallissa? Seurasimme turvajohtajan päivää aamusta iltamyöhään
Avecmedia
Avecin vuoden parhaita: näitä luettiin 2024
Tulevaisuuden tekijä
Tarjoilijaopiskelija Elea Vilkman: Ravintolakoulu on hyvä pohja mihin tahansa
Puheenvuoro
Keskitytkö päättämään kauppoja vai aloittamaan asiakassuhteita? Myyntiguru Sani Leino antaa painavan vinkin
Koulutus
Haaga-Helian restonomikampus muuttaa Triplaan
Kolumni
Kolumni: Milloin kokki itse syö?
Baaritekniikka
Tunnistatko kuusi cocktailbaarin peruslasia? Baarimestarin neuvot lasin valintaan
Kilpailut
Näyttävä ja omaperäinen hirviannos siivitti Jasmin Kärkkäisen toiseksi kansainvälisessä kokkikisassa
Tapahtumatuotanto
Olli-Pekka Kallio on tapahtumatuotannon grand old man – vältä paniikki palkitun osaajan opeilla
Baaritekniikka
Baarimestari Atte Puolakka on hurahtanut jäähän – näin sillä luodaan asiakkaalle elämys
PRO-palkinnot
PRO-finalistit 2025 on julkaistu! Kuka on suosikkisi Suomen parhaiden ravintola-ammattilaisten joukosta?
Rasismi
Syrjintää, vitsailua, väkivaltaa – tällaista on rasismi ravintola-alalla
Asiakaspalvelu
Ole askel asiakasta edellä ja ylitä odotukset, neuvoo baarimestari Anna Lakner: Asiakaspalvelijan tärkein ominaisuus on tilannetaju
Koulutus
Haaga-Helia nimitti viisi uutta kunniarestonomia – ruokatuotannon johtamisen koulutus täytti 20 vuotta
In English
Hello Suomi! Cafelito by day, Vinolito by night – Luis Mariño runs a Spanish cafe and tapas bar in Helsinki
Työhyvinvointi
Mitä tehdä häpeän tunteen vallatessa kehon? Psykoterapeutti Emilia Kujala kertoo: ”Täysin opeteltavissa”
Kilpailut
Simo Harrivaara ja Janika Tiensuu ovat Vuoden kokki ja tarjoilija 2024!
Palkka
Näin tapahtuma-alan töissä tienataan – neuvottele hyvä työsopimus
Kilpailut
Tällä viikolla ratkaistaan Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija 2024 – tässä finalistit
Tulevaisuuden tekijä
Taitaja-kisassa menestynyt Jemina Oravasaari haaveilee Vuoden kokki -kilpailusta ja omasta ravintolasta
Kilpailut
Tatu Ollila sijoittui kärjen tuntumaan nuorten kokkien MM-kisoissa – mysteerilaatikosta paljastui Unkarin erikoisuuksia
Tulevaisuuden tekijä
Taitaja-kisan kultamitalisti Minna Jokiranta tuli alalle jäädäkseen: ”Tarjoilijan työ on kivaa, jos tykkää ihmisistä”
Minun päiväni
Hämeenlinnalaisella liikenneasemalla ruokailee parhaimmillaan tuhat henkeä päivässä – seurasimme vuoropäällikön päivää ABC:n keittiössä
Kokin jääkaapilla
Vuoden kokki 2000 viihtyy nyt lounasravintolassa – kurkistimme Peppi Aralehdon kotikeittiöön, jossa ei ole tingitty mistään
Hävikki
Rakastettu ex-koulukeittäjä sai opiskelijoilta upean lahjan – uuteen työhön vaihtanut Marjo Niskanen jakaa nyt hävikkivinkkinsä
Konferenssit
Nordic Business Forumin tekijät muistelevat kohtaamisiaan Barack Obaman ja Arnold Schwarzeneggerin kanssa: ”Kertoo paljon ihmisestä”
Kilpailut
Enni Tahvanainen oli paras suomalainen Nuorten baarimestarien kilpailussa
Kilpailut
Jasmin Kärkkäisen, 19, makumuisto lapsuudesta vie hänet edustamaan Saimaata kansainväliseen kokkikisaan
Kilpailut
Anniina Viskarin armoton urakka: hologrammi apuna baarimestarien huippukisassa
Kilpailut
Melina Rintamäki, Erika Ukkonen ja Jasper Juutinen menestyivät ammattitaidon nuorten MM-kisojen horeca-lajeissa
Vaikuttaja
Maailman pohjoisimman Michelin-tähtikokin mielenterveys oli koetuksella – muutto Rukalle pelasti ravintola Tapion
Video
Hans Välimäeltä ja Maria von Graevenitziltä 17. yhteinen avaus – Bouchon Carêmen erikoisuus on tartarshow
Avecmedia
Liity mukaan! Ruoan, juoman ja tapahtumien ammattilaisten ja ystävien Avecmedia on nyt Whatsappissa
In English
Englanti yleistyy ravintola-alan työkielenä, ja näin kielimuuri ylitetään tiskin takana – bartender Randall Muller speaks about working in Finland
In English
Hello Suomi! Nickarlo Manato started as a cook at ABC – now he runs his own Filipino restaurant in Tampere
Baaritekniikka
Trendikkäin cocktailkoriste löytyy nyt lasin ulkopuolelta
In English
Hello Suomi: Vietnam-born Huynh Nhu Karjalainen runs a popular home bakery in Kannonkoski
PRO-palkinnot
Ravintola-alan ammattilaiset, innovaatiot ja yrittäjät palkitaan 16 kilpailusarjassa – PRO-haku on päättynyt, seuraavaksi julkistetaan finalistit
In English
Hello Suomi! From London to Finland: Peter Steer is the cheesemonger of Rolling Cheese
Häirintä
”Osaako nätti tyttö kaataa kaljaa sedälle” – Anna Lakner, 23, kertoo naisten vähättelystä ja häirinnästä baarialalla
Yrittäjyys
Teemu Boman toteutti haaveensa: oma ravintola Espanjan Aurinkorannikolla
Podcast
Inhimillisyys on yhä olennaisempaa bisneksessä – ”Se tuottaa positiivisen tuloksen”
Minun päiväni
Tällainen on ruokalähetin työpäivä: 11 tuntia, 36 toimitusta, palkkio alle 200 euroa
Ruokatapahtumat
Helsinkiläinen ravintola-ammattilainen rakensi New Yorkissa hyväntekeväisyystapahtuman nollasta suomalaiskokkien kanssa
Yrittäjyys
Kiinalainen nuoripari muutti Suomeen ja osti ravintolan Helsingin keskustasta ‒ luottamus ja suosittelukulttuuri yllättivät
Puheenvuoro
Kulttuuritalon Emilia Mikkola on haastanut normit jo lapsesta asti: ”Murran myyttejä ja perinteitä intohimolla”
Tapahtuma-ala
Tutkassa Fullsteamin pääpromoottori Aino-Maria Paasivirta: ”Harjoittelut ovat avanneet ovia alalle”
Koulutus
Ideanikkarin podcast auttaa ideoinnin onnistumisessa ja esteiden ylittämisessä
Tulevaisuuden tekijä
Aleksi Korpela vaihtoi yliopistolta kokkikouluun – työ ravintola Kajossa inspiroi
Vaikuttaja
17-vuotiaana Bakerikan perustanut Erika Poussa: Tärkeintä yrittäjyydessä on säilyttää usko omaan tekemiseensä
Asiakaspalvelu
Vieraanvaraisuus luo kilpailuetua ravintolaan ja tapahtumaan – näin se toteutetaan käytännössä
Kilpailut
Taitaja 2024: Tässä ovat ammattitaidon Suomen mestarit ravintola- ja keittiöalan lajeissa
Työhyvinvointi
Eliisa Matinmikko on pidetty johtaja ammattikeittiön monikulttuurisessa työympäristössä: ”Aito kiinnostus ihmisiä kohtaan on avaintekijä”
Koulutus
Kiinnostaako tapahtumaosaamisen nopea kehittäminen? Esittelyssä jatkokoulutuksen vaihtoehtoja Helsingistä Ouluun
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Uuden luominen on parasta – ravintolayrittäjä, ota hyvät neuvot talteen
Yrittäminen
Kun perustat baarin, kannattaako lattiatkin luututa itse? Kaksi ravintoloitsijaa kertoo, mitä he yrittäjinä tekisivät nyt toisin
Innovaatiot
Oletko sinä seuraavan suuren idean keksijä? Neljän portaan malli onnistumiseen
Koulutus
Heidi Kouhia vaihtoi turvallisuusalalta ravintolakokiksi: ”Oppisopimus on minun juttuni”
Kilpailut
Suomen Alice Laasonen ja Daniel Romi voittivat kokkiopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruuden
Vaikuttaja
Työholisti Kim Mustonen viettää lomatkin ravintolakeittiöissä – huippukokki kertoo, mitä on kansainvälisellä urallaan oppinut
Evento Awards
Jenni Kivessilta on vuoden juontaja 2024 – Evento Awardsin yleisöäänestyksen voittajan vinkit juontoon valmistautumiseen
Kilpailut
Suomen paras sommelier on Dmitrii Frolov! Tuore mestari kannustaa verkostoitumaan
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Nyt on tapahtuma-ammattilaisten aika loistaa
Tuotekehitys
Johan Kurkela painaa pitkää päivää ravintola Grönin toisen Michelin-tähden eteen
Tulevaisuuden tekijä
Maskeeraaja Keiku Borgström aloitti kokkiopinnot nollasta: ”En osannut keittää edes perunoita”
Työhyvinvointi
Mikä ratkaisuksi työpahoinvointiin? Sano ongelmat ääneen ja odota vastakaikua
Koulutus
Restonomien koulutus monelle ravintola-ammattilaiselle tutulla Haagan kampuksella loppuu
Työelämä
Suosituksi noussut podcast kerää tarinoita työnsä jättäneiltä – julmuus ja tunteettomuus hätkähdyttävät
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Aromin tuoreessa numerossa ei haastatella yhtään miestä
Koulutus
Horeca-ala houkuttelee kansainvälisiä osaajia – englanninkieliset opinnot avaavat ovia maailmalle
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Baarissa työskentelevä nainen voi kuitata läähätyksen huumorina, mutta muutosta se ei tuo
Työelämä
Voiko perheellinen tehdä töitä baarissa? Kolme ravintola-ammattilaista kertoo oman tarinansa
Työhyvinvointi
Pascal Saulny palvelee asiakkaita helsinkiläisessä viinibaarissa 45 vuoden kokemuksella – lyhennetty työviikko auttaa jaksamaan
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-voittajat 2024! Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin
PRO-palkinnot
Video: Tällainen oli PRO-gaala 2024 – katso ravintola-ammattilaisten Oscarit kokonaisuudessaan
Sommelier
Tuhkasta tähtiin: Christina Haukka jätti työt krematoriossa, ja nyt hän on Michelin-palkittu sommelier
Työhyvinvointi
Hoppu kuuluu ravintolatyöhön, mutta rajansa silläkin – toimi näin, kun kiire ottaa vallan
Vaikuttaja
Suomen ravintolakulttuuri on liian arka ja äijämäinen, sanoo Kozeen Shiwan: ”Ihan absurdia”
Somppakoulu
Somppakoulu, osa 3: Näin kohtaat viinihifistelijän
Kolumni
Kolumni: Joka kahdeksannella suomalaisella on yökukkujan geenit – nyt meidän on aika vaatia oikeuksiamme
Työhyvinvointi
Esihenkilö, anna itsellesi armoa – Alf Rehnin vinkit johtajalle
Kolumni
Tomi Lantto: Kun työntekijä epäonnistuu, vastuu on esihenkilöllä
PRO-palkinnot
Loppukiri! PRO-finalistit ovat keränneet runsaasti kannatusta – nyt on viimeinen hetki tukea suosikkiaan
Kolumni
Anikó Lehtinen: Mitä ravintola-ammattilaisen pitää asiakkaalta sietää?
Työhyvinvointi
Kristina Rosenberg rakastaa palvelutyötään – ”Minä olen yksi niistä onnellisista, jotka ovat sellaisen työpaikan löytäneet”
Tapahtumatekniikka
Kun kattoon täytyy ripustaa valoja, muuta tekniikkaa tai vaikka auto, soitetaan Juki Tuomiselle
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-finalistit 2024!
Valotekniikka
Juha ja Oliver Rouhikoski ovat valotekniikan taitureita kahdessa polvessa – ”Ministeri tuli helikopterilla sitä katsomaan”
Baaritekniikka
Baarimestari, ota öljysokeri eli oleo saccharum haltuun – isoja makuja ja selvää säästöä
In English
Hello, Suomi! Croatian waiter Josip Binder on life and work in rural Finland
PRO-palkinnot
Tässä on vuoden 2024 PRO-tuomaristo – he valitsevat Suomen parhaat ravintola-ammattilaiset
Työhyvinvointi
Pää pitkään paikallaan ja kädet koko ajan koholla? Ravintola-ammattilainen, varo näitä asioita työssäsi
Tasa-arvo
Nainenko muka ymmärtäisi viskistä? Helsinkiläinen baarimestari kertoo karun totuuden arjestaan
Kolumni
Anikó Lehtinen: Ravintola-ammattilainen, vaadi hyvää johtamista!
Kilpailut
Vuoden kokki on Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen – kokkisarjan sijoitukset muuttuivat laskuvirheen takia
Asiakaspalvelu
Sommelier Antero Niemiaho kertoo, miten elämys luodaan – heti ensimmäinen hetki on tärkeä
Johtaminen
Hyvä esihenkilö johtaa esimerkillä ja kannustaa kokeilemaan, sanoo keittiöpäällikkö Kevin Manu
Tapahtumatuotanto
Aikatauluta tapahtumasi ammattilaisen vinkeillä – ota 10 kohdan lista talteen
Työhyvinvointi
Tunteiden tukahduttaminen ei ole terveellistä, mutta työpaikalla ei saa raivota – 8 vinkkiä parempaan fiilikseen ja stressinsietoon
Somppakoulu
Somppakoulu, osa 2: Kaksi suomalaista ammattilaista neuvoo, miten viiniharrastajaa kannattaa palvella ravintolassa
Kolumni
Tomi Lanton kolumni: Tee vaikeat asiat heti aamusta
Työhyvinvointi
Valmentava johtaminen valjastaa vahvuudet käyttöön työpaikalla: Jari Saarenpään parhaat neuvot
Kilpailut
Ravintola-ammattilaisten PRO-haku käy kuumana – kolme suomalaista huipputekijää kertoo palkinnon merkityksestä
Väkevät
Rommi on uusi vodka, sanoo Janette Bertényi – kokeile näitä makupareja
Työhyvinvointi
Kuuntele työkaveria, neuvoo PRO-finalisti Aki Scheiman muita keittiöammattilaisia
Hävikki
Pikkusilppu paljastuikin aarteeksi – pari arvokasta ammattilaisten hävikkiniksiä baariin
Kolumni
Kolumni: Vauhtia helvetin kameleontti, huusi keittiöpäällikkö opiskelukaverilleni
Tapahtumatuotanto
Tapahtumaslangin ABC: Humppamutteri, fiilismikki ja muut alan tärkeimmät (ja härskeimmät) ammattitermit
Asiakaspalvelu
Et kai kysy ”mitä saisi olla”? Ravintola-ammattilainen, mieti sanavalintasi tarkkaan – ja myynti lisääntyy kummasti
Säilykkeet
Fermentoida voi melkein mitä tahansa, sanoo huippukokki – tässä ohjeet, joilla pääset alkuun
PRO-palkinnot
PRO-haku on käynnissä! Nyt etsitään Suomen parhaita keittiö- ja ravintola-ammattilaisia
Asiakaspalvelu
Ex-poliisi neuvoo tehokkaan menetelmän kiukkuisen palautteen kohtaamiseen
Kolumni
Tomi Lanton kolumni: Hyvä pomo kuuntelee
Työhyvinvointi
Yötyö on terveysriski – pari vinkkiä, jotka auttavat jaksamaan
Somppakoulu
Somppakoulu, osa 1: Näin kohtaat ravintola-asiakkaan, joka ei tunne viinejä
Pienyrittäminen
Omassa kahvilassa saa tehdä mitä haluaa – Tomi Oksasen päivät ovat pitkiä mutta palkitsevia
Juontaminen
Sami Kuronen kertoo, mikä on hänen tärkein tehtävänsä juontajana festareilla – ja mitä tapahtuu takahuoneessa
Koulutus
Tulevaisuuden tekijä: Kokiksi opiskeleva Lotta Pajunpää, 18, tähtää huipulle – opettajan tsemppaus auttoi oikeassa paikassa
Työhyvinvointi
Tutkimus: Palkka saisi olla parempi, mutta ravintola-alalla viihdytään silti
Työelämä
Anita Peksiev aloitti eläkeiässä työt kahvilassa – näin seitsemänkymppinen pärjää nuorempien mukana
Cocktailkoulu
Miten mojito tehdään? Mintusta saa kaiken irti näillä nikseillä
Viini
Antero Niemiaho on Suomen paras sommelier 2023
Asiakaspalvelu
Leeni Hyvärinen googlaa sinutkin, kun varaat pöydän Maaemosta – tällaista on työ kolmen Michelin-tähden huippuravintolassa Norjassa
Johtaminen
Kokemattoman kesätyöntekijän johtaminen vaatii asennetta, muistuttaa ravintolapäällikkö Iida Paloniemi
Cocktailkoulu
Miten Margarita tehdään? Vältä yleinen virhe tasapainottamalla makeus ja happo
Tapahtumaturvallisuus
Turvallisuuspäälliköt samalla alalla: Mitä tapahtuma-alan kisälli ja konkari voivat oppia toisiltaan?
Kilpailut
Helli Leppikangas on Suomen mestari 2023 – nuorten tarjoilijoiden ammattitaitoa mitattiin Taitaja-kisassa
Cocktailkoulu
Miten Irish Coffee tehdään? Muista tärkeä työvaihe
Cocktailit
Baarimestari, ole hereillä juuri nyt kevään ja alkukesän aikoihin! Löydät Suomen luonnosta upeita aineksia juomiisi
Asiakaspalvelu
Ravintolan vuoropäällikkö huomasi, että asiakas itkee – toimi näin, kun toisella on paniikkikohtaus
Kilpailut
Tässä ovat Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -finalistit
Työharjoittelu
Suomalainen Tea sai uuden nimen – tällaista on ravintola-alan työharjoittelussa Thaimaassa
Cocktailkoulu
Näin tehdään Old Fashioned – älä käytä jäätä kahteen kertaan
Kilpailut
Nuorten tarjoilijoiden kova työ palkittiin: Melina Rintamäki ja Sanni Siitonen voittivat Pohjoismaiden mestaruuden
Ruokalähetit
Ruokalähetit saivat oman osaston PAM-ammattiliittoon
Viini
Tehdasduunari vaihtoi alaa ja on nyt viinibaarin ravintolapäällikkö: ”Parasta ovat ihmiset”
Cocktailkoulu
Daiquirin valmistamisessa on pari jippoa – näin vältät lämpimän drinkin
Kolumni
Tomi Lantto: Osaatko tukea tiimisi jäseniä?
Cocktailkoulu
Näin teet Negronin ammattilaisen ottein – muista kriittinen työvaihe
Johtaminen
Puhu uramahdollisuuksista, neuvoo saliapulaisena aloittanut Riikka Tenhunen muita ravintolapomoja
Cocktailkoulu
Miten tehdään täydellinen Whiskey Sour? Vältä epämiellyttävä tuoksu näin
Vaikuttaja
Suomen paras baarimestari 2023 Jussi Alatalo aloitti ravintolahommat pizzeriasta
Kilpailut
Restonomiopiskelijoiden SM-kisan voitto Laurean ammattikorkeakouluun
Esiintyminen
Sormen heristely ja päälle huutaminen – kehonkielen asiantuntija paljastaa, mistä ne kertovat vaalikeskustelussa
Cocktailkoulu
Avecin ilmaisessa cocktailkoulussa opit suosituimmat drinkit tosi, tosi hyvin
Yrittäjyys
Uskallatko toteuttaa unelman ja hypätä yrittäjäksi? 8 kysymystä, joilla voit testata
Työhyvinvointi
Onko sinulla eri rytmi kuin työkaverillasi? Markku Kosonen vinkkaa, miten tiimin saa loistamaan
Vaikuttaja
Turkulaisveljesten ravintolasta tuli hitti – ”Shokkiäijä” kertoo, miten Malmin Kebabin valtava somesuosio syntyi
Ravintolat
Ex-jääkiekkoilija pyörittää kahta ravintolaa – uusi ura on ollut täynnä yllätyksiä: ”Ihmiset ovat erittäin värikkäitä”
Kolumni
Teemu Lemisen kolumni: Osaavasta baariammattilaisesta puhutaan selän takana hyvää
Luovuus
Asta Raami kertoo, miksi intuitio on avain parempiin töihin ja korkeampaan palkkaan
Juontaminen
Kaikki hostauksesta – ”Host on tapahtuman tärkein esiintyjä”
Johtaminen
Mikä sai sinut kirjoittamaan kirjan olemisen voimasta, Tommy Hellsten?
Tapahtuma-ala
Taija Holm ja Elina Viljamaa: mitä tapahtuma-alan konkari ja kisälli voivat oppia toisiltaan?
Työhyvinvointi
Ex-intendentti palasi eläkkeeltä töihin rivimiehistöön risteilylaivan kahvilaan – ”Nautin jokaisesta hetkestä”
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Oppia ikä kaikki, baarimestarillakin
Koulutus
Janoatko baarialalle tai haluatko syventää osaamistasi? Tietopaketti koulutuksesta
Työhyvinvointi
Palomestari Riikka Oravainen sai burnoutin ja vaihtoi ravintola-alalle – ”Nyt tuntuu, että olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan”
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Muistan, miten liekeissä olin – työharjoittelulla on valtava merkitys
Vaikuttaja
Palkittu kokki Fanni Polón kaipaa ravintola-alalle uutta asennetta: ”Ylipitkien päivien ihannointi vähenee”
Työharjoittelu
Työharjoittelu ei saa olla pelkkiä hanttihommia – ravintola-alalla harjoittelijat ovat nyt elintärkeitä
Kolumni
Tomi Lantto: Löysää pipoa, uusi esihenkilö
Kilpailut
Loihditko sinä Suomen parhaan kahvicocktailin? Ilmoittaudu Coffee Cocktail Champion -kisaan
Pikaruoka
Fastfood Champion -kilpailussa etsitään Suomen parasta pikaruokaosaajaa – hakuaika on nyt käynnissä
Henkilöbrändi
Etene urallasi henkilöbrändäyksellä – vaikutusvaltainen baarimestari kertoo, miten
Työhyvinvointi
Onko aina kiire? Työuupumuksen kahdesti kokenut Johanna Rosengren antaa vinkit, jotka voivat muuttaa elämäsi
Kilpailut
Nuorten kokkien Suomen mestari 2023 on Saku Karstila
Urheilutapahtumat
Jääkiekko tarvitsee lisää naispomoja, sanoo TPS:ää ja Turkuhallia uudistava Heidi Aho
Vaikuttaja
Aino Kasanen on elänyt 1,5 vuotta kokkien MM-kilpailulle – finaalitehtävä yllätti täysin
PRO-palkinnot
Nyt saa tuulettaa! Parhaat kuvat PRO-gaalasta 2023
PRO-palkinnot
Kouluruuan tuotekehittäjä Jukka Turta oli PRO-gaalan kuningas: ”Mykistynyt fiilis”
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-voittajat 2023! Suomen parhaat ravintola- ja keittiöammattilaiset palkittiin
PRO-palkinnot
Näin PRO-gaala 2023 eteni: Avec seurasi hetki hetkeltä
Rekrytointi
Älä karsasta sivubisneksiä! Pätevistä tekijöistä on nyt pulaa, joten työhaastatteluun kannattaa panostaa – 8 vinkkiä pomolle
Tulevaisuuden tekijä
Tulevaisuuden tekijä: Ida Parviainen tähtää ravintola-alan kansainväliseksi moniosaajaksi
Vaikuttaja
Suomalainen Eric Räty on kokannut ravintolalleen kaksi Michelin-tähteä ruokahullussa Hongkongissa
Vaikuttaja
Suomalaisilla on huono tapa olla pitämättä ääntä itsestään, sanoo uran ulkomailla luonut kokki Pinja Paakkonen
Vaikuttaja
Kättele kaikki töissä, suosittelee Vuoden kokki Jonathan Slotte – ja vältä harhakuvaa työn helppoudesta
PRO-palkinnot
PRO-palkinnot jaetaan Avecin suorassa Facebook-lähetyksessä – tuomariston kokoonpano julki
Viestintä
Kriisiviestinnässä tärkeintä ei ole anteeksipyyntö, sanoo Sini Korpinen – vaan se, että pyytää anteeksi oikeaa asiaa
Kolumni
Anikó Lehtinen: Olisin huonompi ihminen ilman ravintola-alaa
Osaaminen
Mitä tarkoittaa mörkömisa? Erotatko walkkarin ja walkoutin? Ota haltuun ravintolaslangi
Koulutus
Tällainen on Perho, jossa toimittaja Satu Koivisto opiskelee aikuisiällä kokiksi
Kahvilat
Nuorten yrittäjien kahvipaahtimo voitti paahtokilpailun ja avasi Espooseen uuden kahvilan – ”Sen verran uhkarohkeita ollaan”
Baariosaaminen
Anniskelun ammattilainen, treenaa makuaistiasi maistamishaasteella!
Johtaminen
Pelolla johtavien diktaattorien aika ravintoloissa on ohi, sanoo Smörin keittiömestari Mikko Pakola
Ravintolat
Ina Niiniketo ja Roni Kerttula toteuttivat unelmansa: Canvas Canteen on pariskunnan oma ravintola Helsingissä
Kolumni
Laita ravintola-alan hyvät tarinat jakoon, Riikka Mantila haastaa
PRO-palkinnot
PRO-finalistit esittelyssä: Tulokas, opettaja
PRO-palkinnot
PRO-finalistit esittelyssä: Yrittäjä, innovaatio, vastuullisuus
PRO-palkinnot
PRO-finalistit esittelyssä: Baarimestari, hovimestari/sommelier, kahvilan työntekijä, ravintolan asiakaspalvelu
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-finalistit 2023!
Baaritekniikka
Rasvaa cocktailiin! Rasvapesu on tekniikka, joka baarimestarin kannattaa osata
Tapahtumatuotanto
Tutkassa Tuomaan markkinoiden tuottaja Marianne Saukkonen: ”Parasta on tuottaa kaupunkilaisille iloa”
Asiakaspalvelu
Presidenttejä vuosikymmenet palvelleet hovimestarit Erdal Bedretdin ja Olavi Virtamo jakavat tärkeimmät oppinsa
Tapahtumatekniikka
Kannattaako tapahtuma-ammattilaisen keskittyä yhteen asiaan vai pyrkiä moniosaajaksi?
Oma ura
Shokki-ilmoitus poiki uuden yrityksen – näin tamperelaisesta baarimikosta tuli makkarantekijä Nakki-Hannu
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Oscar Eduardo Vera de la Rosa runs a Mexican restaurant in Oulu
Vanhempainvapaa
Uudistunut vanhempainvapaa: mitä neljästä päivärahasta voit saada?
FBSK
Greta Grönholm: Ravintola-alan töissä vain taivas on rajana
Työhyvinvointi
Kolmen pienen lapsen isä Mikkomatti Aro kertoo, miten yhdistetään tapahtumapromoottorin työ ja perhe
Tapahtumatuotanto
Valosuunnittelija Matti Jykylä on kasvanut mestariksi unelmatyössään – tiimityötä, kokeilua ja röyhkeyttä
Vegaaninen
Pikaruoka voi olla hyvää ja terveellistä, sanoo ruokarekkaa Helsingissä pyörittävä Vladimir
Kilpailut
Kuvat: Jan Lindgren voittoon Moutai-cocktailkilpailussa
Kilpailut
Suomen tulikuumin kokki Jonathan Slotte roihuaa ilmiliekeissä – ”Huikea vuosi”
Kilpailut
Nuorten kokkien SM-kisat järjestetään tammikuussa 2023
Esihenkilötyö
Irti paineista, esihenkilö! Ammenna Jaana Ketosen teeseistä
Kolumni
Tomi Lantto: Työhyvinvoinnin kolme peruspilaria
Koulutus
Voiko oliiviöljyllä paistaa? Kyllä voi, sanoo öljysommelier Laura Valvanne
Kilpailut
Otto Hietamies palkittiin maailman toiseksi parhaana nuorena kokkina
Ihmiset
Tapahtumateknikko Jonna Huhti päätyi valopöydän taakse sattumalta: ”Uskaltakaa heittäytyä”
Koulutus
Konditoria-alan huippukouluttaja Markku Vengasaho palkittiin
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelua rakastava Annika Kaukoranta neuvoo: Ole vilpitön
Kirjallisuus
Kirja: Työelämässä saa sen, minkä itselleen neuvottelee, ei sitä, minkä ansaitsee
Viini
Viinimaailman nouseva suomalaistähti elää ja hengittää intohimoaan – tällainen on Suomen paras sommelier Antero Niemiaho
Työhyvinvointi
Pete Parkkonen selvisi kamalasta keväästä – laskuvarjohyppy tarjosi oivalluksen, joka auttaa kiireessä
Baarimestarit
Susanna Mäki voitti Nuorten baarimestarien kilpailun – kuvat parhaista cocktaileista
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Angola-born Teresa Kuango talks culture, customer service and… the strangest Finnish food
Tapahtuma-ala
Isojenkin tapahtumien vetäjinä näkee nyt kaikenlaista viheltäjää – ala kaipaa kipeästi sääntelyä ja koulutusta
Työelämä
Työaikaa vai vapaa-aikaa, missä menee raja? Työoikeuden asiantuntijat kertovat
Koulutus
Mara-alan koulutukseen kaivataan pelillisyyttä, mutta tekemistä riittää
FBSK
Suomen baarimestarien Greta Grönholm: Vaikka töissä on mukavaa, palkkaakin pitää saada
Kolumni
Mari Hatakka: Oletko valmis avoimeen suhteeseen? On ok tapailla muitakin työnantajia ja -tekijöitä
Suomen Keittiömestarit
Suomen Keittiömestarit: Jännittävä syksy edessä
Urapolku
Miten liikut urallasi? Elina Lempiäinen vaihtoi työpaikkaa 10 vuoden jälkeen, ja kertoo nyt vinkkinsä
Työelämä
Pienennätkö itseäsi töissä? Jenni Janakan 8 tehokasta oivallusta, joilla uskallat olla oma itsesi
Somekoulu
Somekoulu: Avec tarjoaa ilmaisen somevalmennuksen ravintoloiden ja tapahtumien ammattilaisille
Tuotekehitys
Kolme viisautta tuotekehityksestä – keittiömestarien yhdistys järjesti koulutuksen
Työelämä
Suunnitelmissa etätyö ulkomailla? Ota nämä asiat huomioon
Baaritekniikka
Baarimestari, uuta tiesi asiakkaan sydämeen – infusoi näin
Kilpailut
Ravintola-alan osaajille uusi kilpailu – finaali Levillä syyskuussa
Työhyvinvointi
Yritysvalmentaja Petteri Kilpinen: Työpäivä ei voi olla maraton, jonka jälkeen odotat uupuneena seuraavaa
Ihmiset
Sofia Helsingin Joni Hinkkanen: Etätyössä olen voinut seurata poikamme kasvamista
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Malaysia-born chef Boo Niinivaara talks surprises, challenges, people
Työhyvinvointi
Ravintolatyössä on fysiikka koetuksella – vahvista itseäsi arjessa näillä kolmella liikkeellä
Työhyvinvointi
Linnanmäen Niina Häkkisen resepti kesätyöläisen kohteluun: Valmenna, osallista ja anna palautetta
Urapolku
Työkeikka toi yllättäen pestin Michelin-palkitussa Finnjävelissä – tarjoilija Awa Camara, 23, unelmoi omasta ravintolasta
Tarjoilu
Natasha Henriksson haluaa olla Suomen paras tarjoilija: ”Ei ole kyse siitä, että saan myytyä paljon”
Tapahtumatuotanto
Maailman ensimmäinen event success manager löytyy Suomesta – Chryssa Skodran titteli on räätälöity tapahtuma-alan tarpeisiin
Työelämä
Työ ei lopu tekemällä, ja multitaskaus heikentää työtehoa – psykoterapeutin 8 vinkkiä työpaikalle
Kilpailut
Suomen kokkihuippuja arvioitiin omilla työpaikoillaan – tältä näytti uudistunut Vuoden kokki -semifinaali
Palkkaus
Iina Kuustosen simppeli kikka: mieskollega neuvottelee palkan ensin
Työhyvinvointi
Iina Kuustonen kertoo halusta kehittyä, rajojensa tunnistamisesta ja negatiivisen energian hyödyntämisestä
Kilpailut
Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisaavat Taitaja-tapahtumassa Porissa tällä viikolla
Johtaminen
Kun saat kokemattoman nuoren töihin ravintolaan, noudata opon kolmea pointtia
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Helmi sen sanoi, ja hän on nyt lehden kannessa: auta toteuttamaan unelma ravintolatyöstä
Koulutus
Helmi Niemelä, 20, rakentaa ravintolauraa: ”Jos on itse halukas oppimaan jatkuvasti uutta, on tällä alalla toimiminen unelmaa”
Työelämä
Näin teet tykin CV:n ja nappaat työn, jonka haluat
Työelämä
Haaskataanko teillä talenttia? Jaakko Sahimaa kertoo tarinan, joka on tosielämää monessa suomalaisessa työpaikassa
Työhyvinvointi
Ole työpaikan Usain Bolt! Katso yritysvalmentaja Petteri Kilpisen inspiroiva puheenvuoro
Työelämä
Aku Varamäki: 6 taitoa, joilla kukoistat tulevaisuuden työelämässä
Vaikuttaja
Kokki Ina Niiniketo on unelmatyössään – ”Hiekkalaatikolla lempileikkini oli ravintola”
Keittiömestarit
Tv-kokkien uranuurtaja Julia Child oli kova luu – Avec jututti HBO Maxin uutuussarjan tähtiä ja tekijöitä
Baarimestarit
”Shotti kylkeen?” on väsynyttä – baarimestari Liisa Lindroos ei hae työssään pikavoittoja
Työhyvinvointi
Myös intohimotyöstä pitää palautua ja positiiviseksi koettua stressiä kannattaa säädellä, kirjoittaa Hanna Markuksela
Ajankohtaista
Tarjoamme tuoreen lehden ilmaiseksi! Lue Aromi 3/2022 digilehtenä
Rekrytointi
Kuinka löydät hyviä tyyppejä töihin? 7 ohjetta onnistuneeseen rekrytointiin
Työhyvinvointi
Ravintola-alan konkari Marjo Mäkelä uskoo huomiseen: ”Ihmiset rakentavat tulevaisuuden”
Työhyvinvointi
Stressaamme kuin luolamiehet – kuormittunut ei aina itse ymmärrä tilaansa
FBSK
Edistä uraasi brändäämällä itsesi! Näin baarimestari Greta Grönholm sen tekee
Tuotekehitys
Ateriakippo, lastenruoka… Henri Alénin tärkein ohje sivubisneksiin: Ole aidosti mukana!
Tuotekehitys
Ilkka Lääveri hyppäsi fine dining -keittiömestarista valmisruokien kehittäjäksi – ”Maku ja raaka-aine ratkaisevat molemmissa”
Kehittyminen
Näin kehität paineensietoasi! Parhaat vinkit kokeille ja muillekin
Asiakaspalvelu
Älä kavahda valkoisia pöytäliinoja! PRO-finalisti Inga Anttila kannustaa työharjoitteluun fiinimmissä ravintoloissa
Vaikuttaja
Cocktailmestari Moona Janhunen kertoo, mihin baarialalla kannattaa panostaa
Vaikuttaja
Mari Saarenpää maistelee viskiä päivittäin – rohkaisee muitakin naisia tislaajiksi: ”Kyllä me osaamme, jos haluamme”
Koulutus
Osaajille on pian taas tarvetta – tapahtuma-alan koulutustarjonta laajenee
Rekrytointi
Ravintola-alan työvoimapula ei ole ongelma Emmi Huuskoselle: Tiimi on rekrytoijan valtti
Verkostoituminen
Laura Suutari otti riskin ja se kannatti – baarimestarille verkostot ovat kullanarvoisia
Alkoholi
Vaikka työhön liittyy läheisesti alkoholia, voisiko itse olla juomatta? Eetu Topo kokeili
Urapolku
Uramuotoilun 4 vinkkiä: näin teet oman näköistäsi uraa
Kahvilat
Valkoinen puu -kahviloiden Kirsi ja Mark Heidt: jo 10 vuotta yrittäjäpariskuntana
Koulutus
Tero Laukkanen leimattiin tyhmäksi ja häiriköksi – nyt hän kertoo, miten nuorta työntekijää kannattaa kohdella
Kehittyminen
Markkinointimestari Teemu Tommila kertoo parhaat vinkit luovuuteen: katso lista
Työhyvinvointi
Kun suru seuraa töihin: murheen murtama ei ole sairas, mutta sairausloma otetaan syystä
FBSK
Baarialan ammattilainen, tiedätkö, mitä ovat FBSK ja IBA? Tunne yhdistyksesi
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Luetuimmat
Olut
|
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Karaoke
|
Kävimme Helsingin keskustan uudessa 24/7-karaokebaarissa – tältä näyttää Tokio Karaoke, jossa lauletaan läpi yön
Asiakaspalvelu
|
Will Guidaran ravintola nousi maailman ykköseksi överillä palvelulla – tässä pari esimerkkiä
Kokin jääkaapilla
|
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
PRO-palkinnot
|
PRO-palkittu keittiömestari Mikko Pakola: ”Kansainvälisessä gastronomiassa on Suomen mentävä aukko”
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
Viinibaari Pinocchiossa lasillisen saa alle 9 eurolla: ”Hyvän viinin pitäisi olla saavutettavaa”
Pete Finnberg pisti kotinsa pantiksi ja osti tutun olutravintolan – Mallaskukossa oluen myynti on mullistunut viime vuosina
10 ehdotusta, joilla tapahtuma-ala saadaan kasvuun – tässä Tapahtumateollisuus ry:n viesti päättäjille
Kuka on Suomen ykkönen? Äänestä suosikkiasi tunnetuista tapahtumajuontajista
Tilaa uutiskirje
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Otsikko:
Uusimmat
Olut
|
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Kokin jääkaapilla
|
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
Asiakaspalvelu
|
Will Guidaran ravintola nousi maailman ykköseksi överillä palvelulla – tässä pari esimerkkiä
Kolumni
|
Kolumni: Ravintoloiden vuokrat ovat karanneet pilviin
Uusi ravintola
|
Varausten tulva yllätti Turun uuden brasserien ravintoloitsijat – tällainen on Amelie