Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Skip to content
LinkedIn
Instagram
Facebook
Kauppa
Kumppanihaku
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Aromi
Shaker
Evento
PRO
Evento Awards
SUOSITTELEMME:
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
SUOSITTELEMME:
Tässä ovat Evento Awards -finalistit 2025! Suomen tapahtuma-alan parhaat palkitaan
SUOSITTELEMME:
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
UUTTA : :
Liity Avecin Whatsapp-kanavalle! Kiinnostavimmat artikkelit ravintola- ja tapahtuma-aiheista
Kokin jääkaapilla
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
Kolumni
Kolumni: Ravintoloiden vuokrat ovat karanneet pilviin
Suomen keittiömestarit ry
Pohjois-Savon menukilpailun voitti Havu Kitchen & Bar – Suomen Keittiömestareiden tuoreet kuulumiset
Tapahtumateollisuus
10 ehdotusta, joilla tapahtuma-ala saadaan kasvuun – tässä Tapahtumateollisuus ry:n viesti päättäjille
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Ravintoloissa menestyvät nyt modernit johtajat ja räyhien aika alkaa olla ohi
Tapahtumatuotanto
Palkittu tapahtumatuottaja Tanja Halonen viihtyy freelancerina ja jakaa onnistumisen oppinsa
Vaikuttaja
Veera Valtonen on uuden ajan johtaja ravintolassa, jossa tehdään nelipäiväistä viikkoa ja roolit sovitaan itse
Kuolleet
Kaikki Helsingin ravintolat kiertänyt mies on poissa – Ensio Virta oli edelläkävijä, joka ei tuonut itseään tyrkylle
Puheenvuoro
Lavamanageri Peppi Arrimo rakentaa tiiminsä ensisijaisesti naisista
Asiakaspalvelu
Meeri Koutaniemi on ravintoloissa kahden ääripään maistelija
Kolumni
Kolumni: Lasi kourassa tipattomalla
Kolumni
Kolumni: Katoaako hyvä palvelu?
PRO-palkinnot
PRO-palkittu Akis Staboulis on opettanut tulevia kokkeja jo 30 vuotta: ”Suomi ei pärjää ilman maahanmuuttoa”
Tutkassa
Natalia Lahtela on ollut yli 20 vuotta töissä urheilutapahtumissa: ”Lisää ammattilaisia kaivataan”
PRO-palkinnot
PRO-voittaja Lauri Kaivoluoto huudatti gaalayleisöä kahdella sanalla, jotka kiteyttävät ravintola-alan yhteishengen: ”Kiitos päivästä”
PRO-palkinnot
Vuoden keittiöpäällikkö Veera Valtonen haastaa ravintola-alan machokulttuuria – PRO-voittaja puhuu reilun johtamisen puolesta
PRO-palkinnot
Keittiömestari Markus Maulavirta palkittiin elämäntyöstään – ”Positiivista, ettei kaikki tule postuumisti”
PRO-palkinnot
Tässä ravintola-ammattilaisten PRO-gaalan upeimmat puvut 2025 – ”Kuin Linnan juhlat vol 2”
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Avec alkaa julkaista ravintolajutuista englanninkielisiä tiivistelmiä – Read about Finland’s restaurants: Summaries in English now available on Avecmedia
Vaikuttaja
Sirkka Gustafsson, 90, kertoo Palacen hulluista vuosista – nuorille kokeille hänellä on selkeä neuvo
Festivaalit
Juhani Merimaa palkittiin elämäntyöstään European Festival Awardsissa
Tulevaisuuden tekijä
Niko Ala-Rämin kokkiopinnot rytmitetään Aspergerin ehdoilla: ”Viihdyn parhaiten lounaskeittiössä, jossa on rutiinit”
Kolumni
Kolumni: Elämänkoulun oppeja Alankomaissa – näköjään myös 2,5 desin olueen tottuu
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Järjestitkö vuoden 2024 laadukkaimman tapahtuman? Nyt on aika nostaa alan ammattilaisia esiin
Bisnes
Promoottori Pietu Sepponen innovoi uutta ja tuo jopa kesäfestarit keskelle talvea
Viinillä
Sommelier Jenni Oksa on innostunut sisilialaisista viineistä
Kolumni
Kolumni: En halua juoda eurooppalaisittain
Tiskillä
Sipoolaistunut Annika Eklund palaa aina Helsingissä ravintolaan, jossa on käynyt jo 18 vuotta
Inspiraatio
Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen on nähnyt alan murroksen: ”Enää ei riitä, että laitetaan lavat pystyyn, bändit soittamaan ja ihmiset hengaamaan”
Olut
Olutliiton Hyvä Tuomas 2024 on Marjokaisa ”Sahti-Kaisa” Piironen
Puheenvuoro
Keskitytkö päättämään kauppoja vai aloittamaan asiakassuhteita? Myyntiguru Sani Leino antaa painavan vinkin
Kolumni
Kolumni: Milloin kokki itse syö?
Viinillä
Natuviineistä innostunut Joona Liesilinna: Kaikki viini on maistamisen arvoista
Hyväntekeväisyys
Suomalainen viinikirjoittaja lähtee sotaa käyvään Ukrainaan – hyvästä syystä
Suomen keittiömestarit ry
Perinneruoka lapskoussi voi hyvin Raumalla, ravintola-alan sesonkityö Lapissa on koventunut – Suomen keittiömestarien kuulumisia
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Viisi askelta pohjoismaisen gastronomian huipulle
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Baareissa täytyy sopeutua anniskelualan nopeaan muuttumiseen
Asiakaskokemus
Turkulaisen ravintolan annos sai A.W. Yrjänän kyyneliin
Kokin jääkaapilla
Eila Kiilamaa jakaa parhaat vinkkinsä perhearkeen, jossa kaikki saavat tehdä ruokaa – tältä näyttää leipurimestarin oma jääkaappi
Koulutus
Haaga-Helia nimitti viisi uutta kunniarestonomia – ruokatuotannon johtamisen koulutus täytti 20 vuotta
Kolumni
Kim Heiniön kolumni: Ravintolakriitikoilta pääsy kielletty
Vaikuttaja
Kun turistikausi Rovaniemellä hiljenee, ravintola Nili täyttyy paikallisista
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Asiakkaat tekevät päätöksiä nyt viime tinkaan – silti useilla elämysyrityksillä menee hyvin
Asiakaspalvelu
Peter Franzén, tullaanko sinulta ravintolassa kyselemään absintista?
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Voivottelu ei auta, on keksittävä keinoja ravintoloiden asiakasvirtojen kasvattamiseen
Kilpailut
Tässä ovat musiikkialan Industry Awards -voittajat 2024 – mukana monia tapahtuma-ammattilaisia
Nimitykset
Sisters Group vaihtoi toimitusjohtajaa ja perusti uuden liiketoimintayksikön
Tulevaisuuden tekijä
Taitaja-kisan kultamitalisti Minna Jokiranta tuli alalle jäädäkseen: ”Tarjoilijan työ on kivaa, jos tykkää ihmisistä”
Tapahtumatuotanto
Marko Palomäki myy keikkoja, järjestää tapahtumia – ja päätyi hahmoksi Klamydian biisiin
Nimitykset
Restelin uusi toimitusjohtaja on Sari Saari
Kuolleet
Pienessä leipomossaan Helsingin Kalliossa 89-vuotiaaksi työskennellyt Elvi Avikainen on poissa
Puheenvuoro
Rooli Music x Median vetäjänä avasi Jani Jalosen silmät: Luova teollisuus tarvitsee lisää kohtaamisia
Puheenvuoro
Leminen: Suomalainen jonottaa rahan takia
Kokin jääkaapilla
Vuoden kokki 2000 viihtyy nyt lounasravintolassa – kurkistimme Peppi Aralehdon kotikeittiöön, jossa ei ole tingitty mistään
Kolumni
Kolumni: Vantaalla valmistetaan avaruusruokaa, joka voi mullistaa tulevaisuuden ruokatuotannon
Nimitykset
Linnanmäen uusi toimitusjohtaja on Satu Järvelä
Suomen keittiömestarit ry
Suomen Keittiömestarit: Työelämäyhteistyö kehittää tulevaisuuden ammattilaisia
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Ravintoloiden vastuullisuus on välillä turhauttavaa jargonia mutta useammin helppoja arjen ratkaisuja
Asiakaspalvelu
Turha yrittää raahata yökerhoon – Sami Kuronen paljastaa kantapaikkansa
In English
Baariammattilaisten lehti ilmestyi englanniksi – All about bar work: Download your free English copy of Finland’s Shaker magazine
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Hetki on erityisen huono veronkorotuksille
In English
Hello Suomi! Olivier Lucas’ bakery Le Jardin serves high quality French pastries in Helsinki
Kokin jääkaapilla
Ravintola Alfredin yrittäjä Janne Nevalainen: Alalla on tapahtunut positiivinen muutos
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Kesä huipentui festivaalikimaraan, mutta pikkujoulut lähestyvät jo
Kolumni
Kim Heiniön kolumni: Viinipullo voittaa ruohonleikkurin, ja hyvä niin
Ravintolat
Laatujohtaja Jaakko Sorsa konseptoi ja standardisoi ravintoloita: ”Keittiön pitää toimia kuin Mercedeksen tehdas”
FBSK
Suomen baarimestarien yhdistyksen puheenjohtajalta: Sinulle, 70-vuotias FBSK
Kolumni
Kolumni: Näin käy, kun sukupolvet kohtaavat yöelämässä
In English
Hello Suomi: Vietnam-born Huynh Nhu Karjalainen runs a popular home bakery in Kannonkoski
Työelämä
Sinustako ”meeting doctor”? Muuttuva työelämä vaatii uusia rooleja
Vaikuttaja
Sami Tallberg näkee sienissä hittipotentiaalia, joka ravintoloiden kannattaisi hyödyntää
Satu Koivisto
Kolumni: Nosta hävikkiboksi pöydälle – kuorista ja kantapaloista syntyy uskomattomia herkkuja
Kokin jääkaapilla
Ravintola Kajon Veli-Matti Lampinen kokkaa kotona rennommin – näin syntyy rapea tofu ja Korean Fried Tempeh
Asiakaspalvelu
Sara Siipola paljastaa ravintolasuosikkinsa: ”Kun olen löytänyt hyvän ruoan, joka toimii, otan aina sitä”
Minun päiväni
Tällainen on ruokalähetin työpäivä: 11 tuntia, 36 toimitusta, palkkio alle 200 euroa
Puheenvuoro
Henri Alén: Ravintola-alalla tapahtui valtava muutos – menestyjiä yhdistää tiimin palveluasenne
Puheenvuoro
Puheenvuoro: Maailma muuttuu, ja näin ravintola-alalla pitää siihen reagoida
Puheenvuoro
Kulttuuritalon Emilia Mikkola on haastanut normit jo lapsesta asti: ”Murran myyttejä ja perinteitä intohimolla”
Suomen keittiömestarit ry
Suomen Keittiömestarit: Ravintola-alalle tarvitaan ratkaisuja
Vaikuttaja
Helsingin juhlaviikkojen uusi johtaja Johanna Freundlich näkee tapahtuman palapelinä
Yhdenvertaisuus
Suoraa ja epäsuoraa rasismia kohdannut manageri Lilli Keh antaa äänen ruskeille naisille
Näkökulma
Näkökulma: Huippukokin möläytys paljasti, millä tavalla syrjintä näkyy Suomen ravintoloissa
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Kehysriihen päätökset heikentävät ostovoimaa ja talouskasvua
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Miksi yhteen ravintolaan riittää asiakkaita jonoksi asti, kun toinen haalii kourallisen ihmisiä?
Vaikuttaja
17-vuotiaana Bakerikan perustanut Erika Poussa: Tärkeintä yrittäjyydessä on säilyttää usko omaan tekemiseensä
Michelin-tähdet
”Nyt jännittää”, sanoi Kozeen – kuvat ja tunnelmat Michelin-gaalasta
Michelin-tähdet
Kozeen Shiwanille Suomen nopein Michelin-tähti: ”Vuosien ajan minulle on sanottu, että jätkä vaan puhuu”
Työhyvinvointi
Eliisa Matinmikko on pidetty johtaja ammattikeittiön monikulttuurisessa työympäristössä: ”Aito kiinnostus ihmisiä kohtaan on avaintekijä”
Kolumni
Kolumni: Pahimmat kämmit tuovat mukanaan parhaat opit – 7 omakohtaista esimerkkiä ravintolayrittäjältä
Asiakaspalvelu
Miitta Sorvali viihtyy kansanravintoloissa, kunhan homma toimii – joskus klassikkoannos voikin olla pettymys
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Uuden luominen on parasta – ravintolayrittäjä, ota hyvät neuvot talteen
Vaikuttaja
Työholisti Kim Mustonen viettää lomatkin ravintolakeittiöissä – huippukokki kertoo, mitä on kansainvälisellä urallaan oppinut
Tutkassa
Tutkassa Helsingin jäähallin uudistaja Noora Luojus: ”Tapahtumapuoli on todella inspiroiva”
Kolumni
Kolumni: Tästä tietää olevansa baarin kantis
Cheers
Working in Finland is very different, says Greek bartender: ”I no longer want to work in Greece”
Työhyvinvointi
Hyvä työilmapiiri hitsaa porukan yhteen, tietää henkilöstöravintolassa työskentelevä Pia Åkerblom
Kokin jääkaapilla
Varuskuntaravintolan kokki ruokkii tuhat suuta päivässä – järjestelmällisyys on valttia myös Sonja Veijan kotikeittiössä
Evento Awards
Jenni Kivessilta on vuoden juontaja 2024 – Evento Awardsin yleisöäänestyksen voittajan vinkit juontoon valmistautumiseen
Evento Awards
Tapahtumakonkari Olli-Pekka Kallio palkittiin Evento Awardsissa Kulissien virtuoosi -palkinnolla
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Voiko ravintola olla erinomainen, jos ruokalista vilisee kirjoitusvirheitä?
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Onko toimintasi kriisinkestävää?
Asiakaspalvelu
Mona Bling on tottunut häirintään yökerhoissa: ”Turvallisemman tilan periaatteet ovat tosi tärkeitä”
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Nyt on tapahtuma-ammattilaisten aika loistaa
Kolumni
Kolumni: Haarukka ja veitsi yllättivät asiakkaan – ravintolan tunnelmaan vaikuttaa tuhat asiaa
In English
Hello Suomi! From China to Finland: Yiran Chen runs a food truck in Turku
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Diarisoa Joëlle would like to create a space where people can eat and dance simultaneously
Työhyvinvointi
Sauli Sillanmäki toivoo kunnioitusta nuorille kokeille: ”Autan heitä kehittymään ja onnistumaan”
Suomen keittiömestarit ry
Suomen Keittiömestarit: Kilpailuissa menestytään yhdessä
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Aromin tuoreessa numerossa ei haastatella yhtään miestä
Vaikuttaja
Tiina Isohanni tavoittelee Bocuse d’Or -kisoja Helsinkiin
Nimitykset
Rauha Kyyrö merkittävään asemaan tapahtumajätti FKP Scorpiossa
Kokin jääkaapilla
Kurkistimme ”Hodariukko” Ossi Lahtisen jääkaappiin – reissumiehen viikonloppuherkku on brittiläinen klassikko
Bocuse d'Or
Kaisa Laanemäe on kokkilupaus, joka omistautuu nyt Ismo Sipeläisen MM-taistolle ja saattaa joskus edustaa Suomea itsekin
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Baarissa työskentelevä nainen voi kuitata läähätyksen huumorina, mutta muutosta se ei tuo
Työhyvinvointi
Pascal Saulny palvelee asiakkaita helsinkiläisessä viinibaarissa 45 vuoden kokemuksella – lyhennetty työviikko auttaa jaksamaan
Puheenvuoro
Festivaaleihin panostettu euro takaisin 126-kertaisena? Heikki Pursiainen lyttää absurdit vaikutusarviot
Nimitykset
Aino-areenan uusi ohjelmapäällikkö on Milla Palovaara – ”Juuri se venue, joka pääkaupunkiseudulta on pitkään puuttunut”
Koulutus
Taitaja-kilpailusta innostunut tarjoilijaopiskelija Elli Peltonen on saanut luokkakaverinsakin mukaan kisatoimintaan
Asiakaspalvelu
Yli 130 grilliä testannut Sami Hedberg osaa arvostaa hyvää porilaista – asiakaspalvelun salat hän oppi kokousisäntänä
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Vuosi 2024 tuo tullessaan mahdollisuuksia vaikuttaa, mutta myös haasteita alalle
PRO-palkinnot
PRO-palkittu Mika Marttila tekee arvokasta työtä päiväkodeissa: hävikkilähettilään Kokki-Kettu-hahmo saa lapset innostumaan ruoasta
PRO-palkinnot
PRO-palkittu keittiömestari Mikko Pakola: ”Kansainvälisessä gastronomiassa on Suomen mentävä aukko”
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Vastuullisuus tapahtuma-alalla vaatii pitkää matikkaa
Tietoturva
Disobeyn Benjamin Särkkää ärsyttää hakkeri-sanaan liitetty negatiivisuus: ”Missään muussa ammatissa eettisyys ei vaadi etuliitettä”
PRO-palkinnot
Baarimestari-sarjan PRO-voittaja Sampsa Tukia omisti palkinnon cocktailbaarinsa tiimille: ”Yksin näitä hommia ei tehdä”
PRO-palkinnot
PRO-tuplavoittaja Annika Arolainen rakastaa ravintolatyötään: ”Silloin pääni sisällä lentää sukkuloita”
PRO-palkinnot
PRO-gaalan elämäntyöpalkinto Kasperi Saarelle
Tuotekehitys
Erika Poussan keksitaikina vei voiton Suomalainen menestysresepti -kisassa – nuori yrittäjä perusti leipomon jo 17-vuotiaana
Kolumni
Kolumni: Leikkaa parta ja korosta suomenruotsalaisuuttasi, neuvoi ravintolaguru aloittelevaa yrittäjää
Kilpailut
Onko nyt Suomen aika? Tähtikokki Ismo Sipeläinen iskee Bocuse d’Or -kilpailuun uudella taktiikalla
Sommelier
Tuhkasta tähtiin: Christina Haukka jätti työt krematoriossa, ja nyt hän on Michelin-palkittu sommelier
Vaikuttaja
Suomen ravintolakulttuuri on liian arka ja äijämäinen, sanoo Kozeen Shiwan: ”Ihan absurdia”
Michelin-tähdet
Näkökulma: Michelin tarkkailee nyt Suomea, ja se enteilee uusia tähtiravintoloita – näin ravintoloitsijat manifestoivat tähden
Kahvilat
Pientä kahvilaa pyörittävä Erika Poussa, 26, kehitti hittituotteen, joka vietiin käsistä
Asiakaspalvelu
Kirkkoherra Kari Kanala tapaa seurakuntalaisiaan baareissa: ”Se on monelle helpompi ympäristö kuin kirkko”
Kolumni
Kolumni: Joka kahdeksannella suomalaisella on yökukkujan geenit – nyt meidän on aika vaatia oikeuksiamme
Avecmedia
Luitko jo nämä? Tässä ovat Avecin parhaat jutut 2023
Olut
Olutliiton Hyvä Tuomas 2023 on Matti Heikkilä
Asiakaspalvelu
Meiju Suvas korvaa usein pääruoan alkupaloilla, mutta kantaravintolassaan hän ottaa tutun annoksen
Kilpailut
Suomen huippukokit äänestivät: Eero Vottonen on Kokkien kokki 2023
Kolumni
Tomi Lantto: Kun työntekijä epäonnistuu, vastuu on esihenkilöllä
Kolumni
Anikó Lehtinen: Mitä ravintola-ammattilaisen pitää asiakkaalta sietää?
Vaikuttaja
Hotelli- ja ravintola-alan suuri uudistaja Satu Tiivola on kuollut
Vaikuttaja
Sirly Ylläsjärven taistelu tv-ryhmän maksamattomista laskuista ratkesi – lappilaisyrittäjä panostaa nyt täysillä uuteen ravintolaansa
Työhyvinvointi
Kristina Rosenberg rakastaa palvelutyötään – ”Minä olen yksi niistä onnellisista, jotka ovat sellaisen työpaikan löytäneet”
Suomen keittiömestarit ry
Kalareissu Norjaan ja sodanaikainen soppatykki – Keittiömestareiden kuulumisia kentältä
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: 85 prosenttia suomalaisista kärsii kaamosväsymyksestä, mutta pimeän kauden taiteilijoille valo on kuin huumetta
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Konkurssiaalto sulkee ravintoloita, mutta myös uusia avauksia tulee ennätystahtiin – nyt on aika miettiä hintoja
Vaikuttaja
Katheryn Kangas on suurkeittiön kapinallinen, ja hänellä on tärkeitä huomioita suomalaisesta kouluruoasta
Nimitykset
Live Nationin suomalaisten artistien agentuurin vetäjäksi Annika Oksanen
Puheenvuoro
Puheenvuoro: Tekoäly muuttaa tapahtuma-alaa – näitä taitoja tarvitaan tulevaisuudessa
Tiskillä
On tavallista kanta-asiakkuutta – ja sitten on kokki, joka otti tatuoinnit Lenni-Kalle Taipaleen ruoka-ainerajoitteista: ”Aika hieno kunnianosoitus”
In English
Hello, Suomi! Croatian waiter Josip Binder on life and work in rural Finland
Vaikuttaja
Huippukokki Matti Romppanen on saanut tuta Gordon Ramsayn kiukun
Tulevaisuuden tekijä
Millaista on vaihtaa alaa 27 vuoden jälkeen? Maarit Kivilahti vetää nyt korttelikahvilaa: ”Ihan parasta”
Nimitykset
Fullsteam Agencyn uusi pääpromoottori on Aino-Maria Paasivirta – Avec jututti
Kolumni
FBSK:n Greta Grönholmin kolumni: Baarimestari tuo talveen lasillisen lämpöä
Kokin jääkaapilla
Yeastie Boi -ravintolan Johanna Nelsonin jääkaapista ei eineksiä löydy – arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa
Tyyli
Kampaukset, meikit ja pukeutuminen – nappaa vinkit loppuvuoden juhliin
Johtaminen
Puheenvuoro: Ravintolan johtaminen on vaikeaa, mutta sitä tiettyä tunnetta ei korvaa mikään
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Onko paras baari oikeasti paras vai sittenkin jotain ihan muuta?
Nimitykset
Huippukokki Jaakko Sorsa palaa Suomeen: uusi työ Noho Partnersissa
Lapset
Henri Alén on Ankka Heléninä Aku Ankassa ja ensi viikolla keittiömestarina vauvojen ravintolassa
Kolumni
Kolumni: Ravintolan suola ja etikka voivat olla asiakkaalle liikaa
Kolumni
Anikó Lehtinen: Ravintola-ammattilainen, vaadi hyvää johtamista!
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Ravintolaelämyksiä ei olisi ilman alan ammattilaisia, ja he ansaitsisivat työstään kunnon korvauksen
Vaikuttaja
Kävimme metsästämässä ravintoloitsija Ari Ruohon kanssa, joka kaipaa muutosta koulutukseen ja suomalaisten lihankäyttöön
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Valtiontalous luo haasteita alalle
Asiakaspalvelu
Sommelier Antero Niemiaho kertoo, miten elämys luodaan – heti ensimmäinen hetki on tärkeä
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Evento uudistaa ilmettään – tunnistatko jotain tuttua uudessa logossa?
Vaikuttaja
Lapset, päivätyöt, omat yritykset… Netta ja Jussi Paavoseppä paljastavat, miten hurja ruuhka pysyy hallinnassa
Kilpailut
Henri Halosen lasit särkyivät MM-kisamatkalla, ja odottamaton käänne kiteyttää baarimestarin työn luonteen
Johtaminen
Hyvä esihenkilö johtaa esimerkillä ja kannustaa kokeilemaan, sanoo keittiöpäällikkö Kevin Manu
Kolumni
Tomi Lanton kolumni: Tee vaikeat asiat heti aamusta
Vaikuttaja
Tavastian uusi pomo puijasi itsensä sisään legendaariselle klubille jo alaikäisenä – ura Topi Sorsakosken bändissä ja Leningrad Cowboysissa vei ympäri maan
Nimitykset
Suomen kokkimaajoukkueen uusi toiminnanjohtaja on Jenni Bergström
Asiakaspalvelu
Millainen asiakaspalvelu tyrmää Mira Potkosen? Mestarinyrkkeilijä arvostaa katsekontaktia ja iloa
Suomen keittiömestarit ry
Harvinainen kunnianosoitus Lapin Keittiömestareille – puheenjohtajalle Cordon Rouge -käädyt
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: ”Mitä jos unohdan, mitä tai miten tilaan?” – nämä kysymykset mietityttävät lapsia ravintolassa
Vaikuttaja
Suomen palkituin sommelier Samuil Angelov: Ravintolatyössä ADHD voi olla valtava voimavara
Kokin jääkaapilla
Huippukokki Dani Hännisen jääkaapin sisältö yllättää – ”Kokkaan hyvin eri tavalla ammatikseni”
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Australian chef Jarrad Dowd loves mämmi
Nimitykset
Tavastian uusi toimitusjohtaja on Mari Hatakka, joka on esiintynyt legendaarisen klubin lavalla itsekin
FBSK
Suomen baarimestarien Greta Grönholm: Syksy on mahdollisuus
Tapahtumatuotanto
Teknikko, näpit irti kaljahanasta! Tapahtuma-alan konkari muuttaa sitkeitä asenteita
Kahvilat
Millaista on vaihtaa 20 vuoden jälkeen uuteen ammattiin? Kuopiolainen kahvilayrittäjä kertoo
Työhyvinvointi
Kuuntele työkaveria, neuvoo PRO-finalisti Aki Scheiman muita keittiöammattilaisia
Kolumni
Kolumni: Vauhtia helvetin kameleontti, huusi keittiöpäällikkö opiskelukaverilleni
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Järkevän sääntelyn puolesta
Uusi ravintola
Ilkka Lääveri ja Sari Helin esittelevät yhteisen uutuusravintolansa: tällainen on unelmapaikalle auennut Le Ankka
Tapahtumaturvallisuus
Näkökulma: Ääliölle ääliön kohtelu, kuten Haloo Helsingin keikalla tapahtui
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Olisiko baareihin ja anniskeluun liittyviä sääntöjä aika muuttaa?
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Uudet suomalaiset kodit ovat tylsän harmaita – onneksi ravintolat eivät ole
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Elämyshakuisten festari, jossa kaikki meni pieleen
Asiakaspalvelu
Ex-poliisi neuvoo tehokkaan menetelmän kiukkuisen palautteen kohtaamiseen
Tapahtumatuotanto
Anna Puu tuntee Suomen lavat ja bäkkärit – tässä pari painavaa vinkkiä tapahtumien järjestäjille
Vaikuttaja
Helsingistä leffatähden yksityiskokiksi ja sieltä uppo-outoon pikkukaupunkiin – keittiömestari Pauli Novitsky nauttii elämästään Loviisassa
Kolumni
Tomi Lanton kolumni: Hyvä pomo kuuntelee
Kolumni
Kolumni: Helsingin illat pimenevät mutta meno paranee – tuottajan menotärpit syksyyn
Kolumni
Mikä räkälä tää oikein on? Teemu Lemisen kolumni: Yhden tähden baari-ilta
Tv-tuotannot
Edesmenneen Antti Lukkarin Masterchef-jakso esitetään tänään – Tommi Tuominen ei moiti julkaisupäätöstä: ”Se toimii jopa kunnianosoituksena Antille”
Asiakaspalvelu
Vappu Pimiä: Olisipa useampi ravintola auki sunnuntaisin
Festarit
Kuvakooste: Näistä syistä Kuusamon legendaarinen Epikset oli samaan aikaan katastrofi ja ihan paras festari
Kolumni
Kolumni: Myy minulle ravintolassa parempi omatunto – yhdellä lauseella
Baarit
Nico de Soto on käynyt läpi kaikki maailman sata parasta baaria
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Greek waiter Christos Ghiotsis likes the straightforward culture
Kolumni
Kolumni: Kysymykseni hämmensi tarjoilijan – vegaaneja voi palvella monella tavalla
Vaikuttaja
Suomalaisen ravintola-alan edelläkävijä Ragni Rissanen on kuollut
Koulutus
Tulevaisuuden tekijä: Kokiksi opiskeleva Lotta Pajunpää, 18, tähtää huipulle – opettajan tsemppaus auttoi oikeassa paikassa
Ravintolat
Vesa-Matti Loirilla oli kikka, jolla häiriköt jättivät hänet rauhaan – viisi pientä Vesku-tarinaa ravintoloista
Puheenvuoro
Älä mainosta tapahtumaasi turvallisena, jos se ei ole sitä – Priden Laura Vainion puheenvuoro
Vaikuttaja
Tommy Myllymäen Aira sai toisen Michelin-tähden – ravintolan alku oli hankala
Asiakaspalvelu
Kun Jarkko Tammisen pizzassa oli mato, tarjoilija vain leikkasi kohdan pois
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Thai chef likes experimenting with Finnish ingredients
Tapahtuma-ala
Tutkassa Nokia-areenan liiketoimintapomo Sami Rumpunen: Hetket tapahtumissa muistetaan
Johtaminen
Kokemattoman kesätyöntekijän johtaminen vaatii asennetta, muistuttaa ravintolapäällikkö Iida Paloniemi
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Festareille lompsis
Festarit
Aki Roukalan järjestämät boutique-festarit myydään heti loppuun – ”Olemme marginaalissa, ja olen tyytyväinen siihen”
Take away
Wiskarila-ravintolaa pyörittävä Arttu Wiskari palkittiin korona-ajan avustustyöstä
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Nepalese Smriti Gurung on waitress job, vitamins and mustamakkara
Tutkassa
Tutkassa tapahtumatuottaja Tiina Katainen: Hyppy uuteen ympäristöön
Suomen keittiömestarit ry
Suomen keittiömestarien puheenjohtajalta: Kohti Trondheimin kisoja
Kolumni
Tomi Lanton kolumni: Ei jätetä työkaveria yksin
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Ravintolat ja muu kulttuuri eivät ole luksusta
Ruokakulttuuri
Vuoden ruokatoimittaja -palkinto Ruokatoimittajat ry:lle
Tapahtumatoimistot
Tapahtumayhtiö Koko Lahden uusi toimitusjohtaja on Kimmo Kivisilta
Kolumni
Tomi Lantto: Osaatko tukea tiimisi jäseniä?
Asiakaspalvelu
Kävely lounaspaikkaan on tärkeä osa kotona työskentelevän muusikon arkea – Miljoonasateen Heikki Salo, mistä ravintoloista tykkäät?
Johtaminen
Puhu uramahdollisuuksista, neuvoo saliapulaisena aloittanut Riikka Tenhunen muita ravintolapomoja
Puheenvuoro
Puheenvuoro: Kokouksissa on tulevaisuus
Esiintyminen
Sormen heristely ja päälle huutaminen – kehonkielen asiantuntija paljastaa, mistä ne kertovat vaalikeskustelussa
Tapahtumatuotanto
Rebekka Rantanen tietää nyt, että ampiaiset tykkäävät viinistä – yritystapahtumia järjestäessä oppii kaikenlaista
Asiakaspalvelu
Räppäri Paleface arvostaa ravintolassa sopivasti kustomoitua asiakaspalvelua
Kolumni
Teemu Lemisen kolumni: Osaavasta baariammattilaisesta puhutaan selän takana hyvää
Tasa-arvo
Naistenpäivän olut 2023 on osuvasti nimetty Glass Ceiling eli lasikatto
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Luota älykkääseen intuitioosi
Tapahtuma-ala
Juhani, Mirva ja Mikko Merimaa ennustavat: tältä näyttää tapahtuma-alan tulevaisuus
Puheenvuoro
Puheenvuoro: Oluenystävä, mieti näitä vaalien alla
Kolumni
Satu Koiviston kolumni: ”Nyt kyllä haet”, puuskahti puolisoni – aloitin aikuisiällä kokkiopinnot
Tapahtumatuotanto
Kommentti: Iskelmä-gaala paisui areenakokoiseksi, mutta se tärkein on säilynyt
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Mohamad AlHallak runs two Syrian restaurants in Helsinki
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Oppia ikä kaikki, baarimestarillakin
Kilpailut
Myspeaker-toimiston parhaat puhujat ja juontajat palkittiin – tässä voittajat
Suomen Keittiömestarit
Suomen Keittiömestarit: Tapaamisiin Liittopäivillä
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Muistan, miten liekeissä olin – työharjoittelulla on valtava merkitys
Vaikuttaja
Palkittu kokki Fanni Polón kaipaa ravintola-alalle uutta asennetta: ”Ylipitkien päivien ihannointi vähenee”
Kolumni
Tomi Lantto: Löysää pipoa, uusi esihenkilö
Puheenvuoro
Luodaan tulevaisuus yhdessä, rohkaisee virolainen tapahtuma-ammattilainen Helen Sildna suomalaisia
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuuden uusi pomo Sami Kerman: Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta
Työhyvinvointi
Tutkassa työyhteisövalmentaja Hanna Tähkäaho: Erilaisuus lisää työhyvinvointia ja tulosta
Ravintolat
Sasu Laukkosen Michelin-palkittu ravintola Ora lopettaa
Tapahtumatoimistot
Sisters Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi Markku Kosonen
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: French bistro owner loves running his restaurant full of life
Ruokakulttuuri
Kuvat suomalaisten ruokatatuoinneista – Avec vieraili Food Tattoo -näyttelyssä
Ammattikeittiö
Kokki Davide Brocca nauttii eniten siitä, että hänen valmistamansa ruoka tuo iloa hoivakotien asukkaille
PRO-palkinnot
Nyt saa tuulettaa! Parhaat kuvat PRO-gaalasta 2023
PRO-palkinnot
Kouluruuan tuotekehittäjä Jukka Turta oli PRO-gaalan kuningas: ”Mykistynyt fiilis”
PRO-palkinnot
Kuvat: PRO-gaalan tyylikkäimmät puvut 2023
Asiakaspalvelu
Anssi Kela kiusaantuu, jos ravintolassa kysytään maistuuko ruoka – ”Kuka siihen vastaa rehellisesti, että ei maistu?”
Pääkirjoitus
Kumpi kansi on suosikkisi? Äänestä ja voit voittaa lahjakortin Palaceen
Vaikuttaja
Suomalainen Eric Räty on kokannut ravintolalleen kaksi Michelin-tähteä ruokahullussa Hongkongissa
Vaikuttaja
Suomalaisilla on huono tapa olla pitämättä ääntä itsestään, sanoo uran ulkomailla luonut kokki Pinja Paakkonen
Vaikuttaja
Kättele kaikki töissä, suosittelee Vuoden kokki Jonathan Slotte – ja vältä harhakuvaa työn helppoudesta
Vaikuttaja
Antti Lukkari 1993–2023 – Aromin muistokirjoitus keittiön tähdelle
Kolumni
Anikó Lehtinen: Olisin huonompi ihminen ilman ravintola-alaa
Työhyvinvointi
Miten edistätte ruokalähettien työhyvinvointia? Foodora vastaa
Kolumni
Tomi Lantto: Ota vastuu työhyvinvoinnistasi
Inspiraatio
Sirly Ylläsjärvi inspiroituu Lapin luonnosta: ”Suunnittelen ruokalistan aina vuodenaikojen mukaan”
Puheenvuoro
Joulupukin puheenvuoro: Lahjatoiveena kuuntelemisen taito
Olut
Olutliiton nimittämä Hyvä Tuomas 2022 on perheyrittäjä Petri Heino
Festarit
Helsingin uusi metallifestari erottuu artisteillaan: ”Tiedän, mitä diggarit haluavat”
Tapahtumateollisuus
Sami Kerman on Tapahtumateollisuuden uusi toimitusjohtaja
Asiakaspalvelu
Seela Sella arvostaa asiakaspalvelijaa, joka katsoo silmiin eikä tuputa
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: On aika glögin ja laskennan
In English
Hello, Suomi! Working as a chef in Finland: Ukrainian Irina Chernefa has found it easy to adjust
Puheenvuoro
Puheenvuoro: Ammatillisen kasvun tukeminen lisää ravitsemisalan arvostusta
Ammattikeittiö
Keittiöammattilaisten voimahahmo Marjo Niskanen säkenöi Linnan juhlissa – korvakoruissa kunnianosoitus työpaikkaa kohtaan
Asiakaspalvelu
Miki Liukkonen syö ravintolassa aina samaa ruokaa: ”Minulle on ihan sama mitä syön tai juon”
Kolumni
Laita ravintola-alan hyvät tarinat jakoon, Riikka Mantila haastaa
Tuotekehitys
Tuleeko kokin keksinnöstä hitti? Suomalainen menestysresepti -finalisti Roy Norro Avecin haastattelussa
Asiakaspalvelu
Ismo Leikola ei kaipaa tippikulttuuria Suomen ravintoloihin: ”Älkää nyt helvetissä”
Tapahtumatuotanto
Tutkassa Tuomaan markkinoiden tuottaja Marianne Saukkonen: ”Parasta on tuottaa kaupunkilaisille iloa”
Kolumni
Ammattilainen, vähennä kahvihävikkiä ja säästä rahaa näillä Jarkko Issukan neuvoilla
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Klassikkoravintolalla on tärkeä tehtävä turbulensseissa
Asiakaspalvelu
Presidenttejä vuosikymmenet palvelleet hovimestarit Erdal Bedretdin ja Olavi Virtamo jakavat tärkeimmät oppinsa
Vaikuttaja
75 vuotta täyttävä Juhani Merimaa Avecin haastattelussa: Helsingin keskustan elinvoima huolettaa
Vaikuttaja
32-vuotias suomalainen kokki kertoo, miltä työ maailman parhaassa ravintolassa tuntuu – tältä näyttää Noman kulisseissa
In English
Hello, Suomi! Working in a hospital kitchen in Finland: Pakistan-born Yasmeen Koskimäki enjoys the challenge
Oma ura
Shokki-ilmoitus poiki uuden yrityksen – näin tamperelaisesta baarimikosta tuli makkarantekijä Nakki-Hannu
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Oscar Eduardo Vera de la Rosa runs a Mexican restaurant in Oulu
Vanhempainvapaa
Uudistunut vanhempainvapaa: mitä neljästä päivärahasta voit saada?
Ruoka
Teresa Välimäen ja Kirre Rainoksen Perunateatteri-podcastissa paneudutaan julkkisten ajatuksiin ja muistoihin ruuan avulla
FBSK
Greta Grönholm: Ravintola-alan töissä vain taivas on rajana
Työhyvinvointi
Kolmen pienen lapsen isä Mikkomatti Aro kertoo, miten yhdistetään tapahtumapromoottorin työ ja perhe
Vaikuttaja
Bahri Karagümüsille kunniakrouvarin arvonimi – tässä palkitun ravintoloitsijan 3 teesiä
Ravintolat
Storyvillen perustaja, ravintoloitsija ja jazzhenkilö Jorma Railonkoski on kuollut
Tapahtumatuotanto
Valosuunnittelija Matti Jykylä on kasvanut mestariksi unelmatyössään – tiimityötä, kokeilua ja röyhkeyttä
Olut
Portion Boysin A.P. Vuori on olutharrastaja – pienpanimo-oluet kuuluvat keikkaraideriin
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Baarissa juoma ei ole tärkein
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Vantaan kouluruoka-gate kärjistyy mutta tiedämme, että se ei ole koko totuus
Vaikuttaja
Rakastettu lukiokeittäjä Marjo Niskanen: Minulle kerrotaan välillä hyvinkin yksityisiä asioita
Kilpailut
Suomen tulikuumin kokki Jonathan Slotte roihuaa ilmiliekeissä – ”Huikea vuosi”
Tapahtumaturvallisuus
Tapahtuma-alalle tarvitaan yhteinen turvallisuusstandardi, sanoo ammattilainen
Työhyvinvointi
Lihatukun pomo Asmo Votkin jatkaa isänsä työtä – avoimuus ja keskustelu kantavat surun yli
Tapahtumatuotanto
Jari Kupiainen kehittää kirkon tapahtumia: elektronista musiikkia, dance-messu…
Tapahtumatuotanto
Millainen on hyvä kutsari, Iina Kuustonen ja Mikko Töyssy? 5 teesiä kutsuvierastilaisuuteen
Kolumni
Tomi Lantto: Työhyvinvoinnin kolme peruspilaria
Kolumni
Mikko Jokipii: Tapahtuma-ala on ottanut aikahypyn
Ihmiset
Tapahtumateknikko Jonna Huhti päätyi valopöydän taakse sattumalta: ”Uskaltakaa heittäytyä”
Koulutus
Konditoria-alan huippukouluttaja Markku Vengasaho palkittiin
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelua rakastava Annika Kaukoranta neuvoo: Ole vilpitön
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Voiko suomalainen ravintola palvella vain englanniksi?
Viini
Viinimaailman nouseva suomalaistähti elää ja hengittää intohimoaan – tällainen on Suomen paras sommelier Antero Niemiaho
Risteilylaivat
Laivamatkailijan kommentti: Take away ja a cappella -alienit ilahduttavat Suomenlahdella
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Tapahtuma-ammattilaiset ovat jännän äärellä
Työhyvinvointi
Pete Parkkonen selvisi kamalasta keväästä – laskuvarjohyppy tarjosi oivalluksen, joka auttaa kiireessä
Kahvilat
Ikinuori Elvi Avikainen täytti 96 – hänen vuonna 1955 perustamansa leipomo toimii yhä perhevoimin Helsingin Kalliossa
Japanilainen
Tyly tuomio sushibuffeteille – japanilaisen keittiön suomalainen mestarikokki paljastaa kolme inhokkipalaansa
Kolumni
Riikka Mantilan kolumni: Lähiruualla on vipuvoimaa
Asiakaspalvelu
Koomikkoon ei uppoa ravintolassa lipevä tyrkyttäminen – Anitta ”Iso A” Ahonen arvostaa asiakaspalvelijan tilannetajua
Kolumni
Espressopohjaisten kahvien myynti kannattaa – Jarkko Issukan neuvoilla pääset mukaan buumiin
Tapahtuma-ala
Kommentti: Kun yksi vetää vihkoon, muutkin kärsivät – tapahtuma-alalla kuohuu syystäkin
FBSK
Suomen baarimestarien Greta Grönholm: Vaikka töissä on mukavaa, palkkaakin pitää saada
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Pian selviää, kuinka paljon baariasiakas on valmis maksamaan
Kolumni
Mari Hatakka: Oletko valmis avoimeen suhteeseen? On ok tapailla muitakin työnantajia ja -tekijöitä
Festarit
Tutkassa promoottori Timo Isomäki: ”Ohjelmisto tekee onnistuneen festarin”
Työelämä
Pienennätkö itseäsi töissä? Jenni Janakan 8 tehokasta oivallusta, joilla uskallat olla oma itsesi
Vaikuttaja
McDonald´sin toimitusjohtaja Olli Johansson: Roskaamisen ja kierrätysongelman ratkomisessa riittää vielä tekemistä
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Pelkkä kiitos ei riitä – tapahtuma-alalla on painettu kahta kovemmin
Tapahtuma-ala
Sanna Forsström tekee Helsingistä maailman parasta tapahtumakaupunkia – yhden luukun periaate tavoitteena
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Lasten kanssa juhliminen on fiksua kulttuurikasvatusta
Asiakaspalvelu
Kun muusikko tulee syömään ravintolaasi, älä soita hänen biisejään – Pyhimys arvostaa pelisilmää myös asiakkaan koskettamisen suhteen
Asiakaspalvelu
Seksikäs-Suklaa on vaativa ravintola-asiakas: ”Tunnistan tuoksusta, jos liha on laitettu öljyyn suoraan pakkasesta”
Kolumni
Tomi Lantto: Osaatko sinä ohjata esihenkilöäsi?
Vieraskynä
Verkatehtaan pomo Janne Auvinen: Tila ansaitsee aidon ammattilaisen
Ihmiset
Sofia Helsingin Joni Hinkkanen: Etätyössä olen voinut seurata poikamme kasvamista
Asiakaspalvelu
Krisse Salminen ei halua tarjoilijan liimautuvan pöytään, mutta tykkää jos lempiviini muistetaan
Samuli Viljanen
Baarimestari Samuli Viljanen syttyy uusista panimotuotteista ja asiakkaiden kanssa tarinoinnista
Vaikuttaja
Erikoishaastattelussa ex-ministeri Emma Kari: Eettisen ruuan tuottamisen pitää olla halvempaa
Kolumni
Tiesitkö, että iso noutokahvi on suositumpi kuin pieni? Jarkko Issukka: Cold brew ja ”kahvin Netflix” trendaavat
Kolumni
Anikó Lehtinen: Suomalainen asiakaspalvelija on kehittynyt hurjasti, mutta vielä olisi yksi juttu: sanaton viestintä
Festarit
Tutkassa Tuska-festivaalin tuottaja Niklas Nuppola: Hienointa on, kun uuden artistin esiintyminen varmistuu
Tuotekehitys
Nyhtökauran äiti Maija Itkonen keskittyy nyt kanattomaan munaan
Tarjoilu
Natasha Henriksson haluaa olla Suomen paras tarjoilija: ”Ei ole kyse siitä, että saan myytyä paljon”
Kolumni
Mirva Merimaa: Tapahtuma-ala kärsi mutta elpyy
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Kaveri hommiin, sinulle rahaa – rekrytointibonus helpottaa työvoimapulassa
Suomen Keittiömestarit
Keittiömestari, tunnetko oman yhdistyksesi? Vuoden 2022 hallitus esittäytyy
Palkkaus
Iina Kuustosen simppeli kikka: mieskollega neuvottelee palkan ensin
Työhyvinvointi
Iina Kuustonen kertoo halusta kehittyä, rajojensa tunnistamisesta ja negatiivisen energian hyödyntämisestä
Keittiömestarit
Henri Alén palkittiin ruokatoimittajien Ideasipulilla
Vodka
Pullo vodkaa pöytään! Porukalle kannattaa tarjoilla pilke silmäkulmassa ja huumori myy, tietää Minttu Tapiola
Tapahtumatuotanto
Hitaammin ja mietitymmin! Ville Blåfield taistelee älämölöä vastaan, ja myöntää olevansa somessa ärsyttävä itsekin
PRO-gaala
PRO-gaalassa säihkyvää pukuloistoa – katso kuvat upeimmista luomuksista
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Helmi sen sanoi, ja hän on nyt lehden kannessa: auta toteuttamaan unelma ravintolatyöstä
Asiakaspalvelu
”Vegaanina tulee usein se fiilis, että on vaivaksi” – Vesta puhuu ravintoloista ja asiakaspalvelusta
Vaikuttaja
Kokki Ina Niiniketo on unelmatyössään – ”Hiekkalaatikolla lempileikkini oli ravintola”
Työhyvinvointi
Myös intohimotyöstä pitää palautua ja positiiviseksi koettua stressiä kannattaa säädellä, kirjoittaa Hanna Markuksela
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Härski käännösvirhe nauratti – joskus kannattaa miettiä ennen kuin ottaa digiloikan
Some
”Kun näytät räjähtäneeltä serviisin jälkeen, ota puhelin käteen” – vaikuttaja Kia Arpia kertoo, mikä somessa toimii
Keittiömestarit
”Tällä alalla vietetään nuoruusaika, pidetään jonkin aikaa hauskaa” – Suomen Keittiömestarien uusi pomo Markku Ojala pohtii ratkaisuja työvoimapulaan
Työhyvinvointi
Tutkassa Anna-Kaisa Vaarno: Mikä on pitänyt tapahtumaosaajan 20 vuotta samassa työpaikassa?
Kolumni
Riikka Mantilan kolumni: Hyvä pomo!
Yrittäminen
Pyhimys on läpikaupallinen ja suosittelee sitä muillekin – näin toimii Teflon Brothers Oy
Kilpailut
Kim Päivästön yllättävä oivallus johti Vuoden Kokki -voittoon: vähemmän treeniä
Vaikuttaja
Ravintolatykit Toni Feri ja Lauri Kähkönen paljastavat ratkaisut suosionsa takana
Kolumni
Jarkko Issukan kolumni: Miten sinä aiot pysytellä kahviaallon harjalla?
Vaikuttaja
Mikko Kosonen taistelee kulttuurialan puolesta: ”Olen luvannut, etten vaikene”
Vaikuttaja
Cocktailmestari Moona Janhunen kertoo, mihin baarialalla kannattaa panostaa
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Aromi-lehti koki 55-vuotisen historiansa suurimman uudistuksen
Tulevaisuus
Ravintola-ala vuonna 2025: Avecin juttusarjassa Greta Grönholm, Markku Ojala ja kaksi tulevaa ammattilaista
Pääkirjoitus
Päätoimittajan kutsu: Tervetuloa uuden Avecisi matkaan!
Tulevaisuus
Tapahtumatekijät Stuba Nikula ja Heidi Pihlaja, millainen on vuosi 2025? Avecin juttusarja alkaa
Vaikuttaja
Mari Saarenpää maistelee viskiä päivittäin – rohkaisee muitakin naisia tislaajiksi: ”Kyllä me osaamme, jos haluamme”
Vaikuttaja
Tällainen on pelätty ravintolakriitikko Anna Paljakka
Esiintyminen
Juontaja Ernest Lawson: Näin saan yleisön itkunauramaan
Kahvilat
Valkoinen puu -kahviloiden Kirsi ja Mark Heidt: jo 10 vuotta yrittäjäpariskuntana
Ravintolat
Tomi Björckin uudet avaukset: ”Teen vain sitä, mikä tekee minut onnelliseksi”
Ravintolat
Michelin-kokki Mickael Viljanen painaa pitkää päivää Irlannissa: ”En ole helppo kaveri keittiössä”
Asiakaskokemus
Ensio Virta on syönyt 1430 ravintolassa Helsingissä – nämä asiat olivat ennen paremmin
Kilpailut
FBSK:n Greta Grönholm on alkoholittomien cocktailien maailmanmestari
Musiikki
Muusikko ja tv-kapellimestari Katja Lappi haastaa uudistamaan tapahtumien musiikkia
Vaikuttaja
Veijo Votkin: Suurinta ääntä pitävä ei välttämättä ole aina se eettisin toimija
Vaikuttaja
Keittiömestari Ulla Liukkonen yllätettiin alan upeimmalla huomionosoituksella – ”Pari päivää meni ihan pyörryksissä”
Vaikuttaja
Juhani Merimaa ja Mirva Merimaa: Rokkimoguli ja lippukauppias
Vaikuttaja
Mikä ravintola-alalla on vaikeinta? Kulttuurin luominen, sanoo Matti Wikberg
Kehittyminen
Markkinointimestari Teemu Tommila kertoo parhaat vinkit luovuuteen: katso lista
Vaikuttaja
Jaakko Sorsa kotiutui Hongkongiin, jossa ei saa menettää kasvojaan: ”Meuhkaavasta pomosta ajatellaan, ettei hän osaa kontrolloida tunteitaan”
Vaikuttaja
Näin Tommy Myllymäki nousi Ruotsin suosikkikokiksi
Vaikuttaja
Mikael Backman on ravintola-alan isoin toimitusjohtaja
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Luetuimmat
Olut
|
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Karaoke
|
Kävimme Helsingin keskustan uudessa 24/7-karaokebaarissa – tältä näyttää Tokio Karaoke, jossa lauletaan läpi yön
Asiakaspalvelu
|
Will Guidaran ravintola nousi maailman ykköseksi överillä palvelulla – tässä pari esimerkkiä
Kokin jääkaapilla
|
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
PRO-palkinnot
|
PRO-palkittu keittiömestari Mikko Pakola: ”Kansainvälisessä gastronomiassa on Suomen mentävä aukko”
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
Viinibaari Pinocchiossa lasillisen saa alle 9 eurolla: ”Hyvän viinin pitäisi olla saavutettavaa”
Pete Finnberg pisti kotinsa pantiksi ja osti tutun olutravintolan – Mallaskukossa oluen myynti on mullistunut viime vuosina
10 ehdotusta, joilla tapahtuma-ala saadaan kasvuun – tässä Tapahtumateollisuus ry:n viesti päättäjille
Kuka on Suomen ykkönen? Äänestä suosikkiasi tunnetuista tapahtumajuontajista
Tilaa uutiskirje
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Otsikko:
Uusimmat
Olut
|
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Kokin jääkaapilla
|
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
Asiakaspalvelu
|
Will Guidaran ravintola nousi maailman ykköseksi överillä palvelulla – tässä pari esimerkkiä
Kolumni
|
Kolumni: Ravintoloiden vuokrat ovat karanneet pilviin
Uusi ravintola
|
Varausten tulva yllätti Turun uuden brasserien ravintoloitsijat – tällainen on Amelie