Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Skip to content
LinkedIn
Instagram
Facebook
Kauppa
Kumppanihaku
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Aromi
Shaker
Evento
PRO
Evento Awards
SUOSITTELEMME:
Baarimestari Mika Ammunét menestyi kansainvälisessä kisassa suoralla puheella burnouteista: ”Meidän täytyy lopettaa ihmisten heittäminen hukkaan”
SUOSITTELEMME:
Millaista on työ sairaalan keittiössä? Seurasimme työpäivää sairaalassa, jossa dieettikokilla on iso vastuu
UUTTA : :
Liity Avecin Whatsapp-kanavalle! Kiinnostavimmat artikkelit ravintola- ja tapahtuma-aiheista
Henkilöstöravintolat
Kysyimme kahdelta toimijalta, miten kannattavaa lounasbisnestä tehdään nyt ja tulevaisuudessa
Kilpailut
Miten Suomi menestyisi ja saisi kaiken irti kokkikilpailuista? Hidasteena on pari ongelmaa, sanovat alan huiput
Innovaatiot
Nuorten startup-yrittäjien keksimä ateriapalvelu näyttää osuneen kultasuoneen
Hotellit
Ravintoloilla kasvanut Bon Group hankki itselleen Levin luksusmökit ja kaikki muut Vanajanlinna oy:n toiminnot
Asiakaspalvelu
Will Guidaran ravintola nousi maailman ykköseksi överillä palvelulla – tässä pari esimerkkiä
Tapahtumateollisuus
10 ehdotusta, joilla tapahtuma-ala saadaan kasvuun – tässä Tapahtumateollisuus ry:n viesti päättäjille
Trendit
Half caff, cascara… tässä ovat vuoden 2025 kahvilatrendit
Festivaalit
Vain noin puolet festareista järjestetään useammin kuin kerran, joten selvitimme keinoja elinkaaren pidentämiseen
Ravintola-ala
Ravintolakonkarit ennustavat: näin ala muuttuu viiden vuoden aikana
Talous
Pancho Villa avaa 50:nnen ravintolansa – ”Franchisingketju kasvaa monella tavalla”
Pöytävaraus
Helsinkiläinen ravintola taistelee haamuvarauksia ja kiusantekoa vastaan uusilla keinoilla: luottokortti takeeksi
Catering
Arto Rastas kokkaa Cristiano Ronaldon kotona tämän viikon ajan
Juomatrendit
Tässä ovat baaritrendit 2025! Viski moninaistuu, viini tuo lisäarvoa ja holittomista puhutaan eri kulmalla
Talous
Ravintolajätti Noho teki ennätystuloksen
Klassikkoravintolat
Jyväskyläläinen ravintola Pöllöwaari porskuttaa vuosikymmenestä toiseen
Työelämä
Kokin koulutuksella monenlaisiin töihin: Petra Väänänen, Karoliina Jaakkola ja Antti Rinta-Huumo kertovat uratarinansa
Hävikki
Lounaan jälkeen alkaa alennusmyynti – ravintoloiden kekseliäät ratkaisut vähentävät hävikkiä
Evento Awards
Suomen parhaat haussa! Tapahtuma-alan Evento Awards -kilpailutyöt on nyt ilmoitettu
Brändäys
Kysyimme tavallisilta ruotsalaisilta, mitä he ajattelevat Suomesta – näin he vastasivat
Tapahtumatilat
Kuvat uusitusta Finlandia-talosta – iso muutos ja kunnianhimoinen tavoite
Pitchaus
Pitchausguru kertoo: näin saat kuulijat ostamaan ajatuksesi
Hotellit
Tukholman helmi: maailman parhaana palkittu japanilainen kylpylä Yasuragi
Hyväntekeväisyys
Näkökulma: Hyvän mielen teko kannattaa, kuten Helsingin pizzatempaus osoittaa
Innovaatiot
Suomalaisessa uutuuspalvelussa voi ostaa, myydä ja vuokrata lavasteita ja tapahtumakalustoa
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Tutkimus vahvistaa, että tapahtuma-ala jatkoi vahvaa kasvua koronan jälkeen
Näkökulma
Näkökulma: Miksi tippaaminen ahdistaa Suomessa?
Tapahtumatilat
”Tuntui, että he häpesivät nimeä”, ihmettelee tapahtumakonkari Helsingin uutta keikka-areenaa
Tukkutoiminta
Vegepörssi on tukkumarkkinoiden uusin tulokas – näin bisnes pyörii
Ravintola-ala
Osuuskauppa lähtee haastamaan ravintolajätti Nohoa Tampereen keskustassa tosissaan: suunnitteilla uusia ravintoloita ja kahviloita
Evento Awards
Tapahtuma-alan kilpailu Evento Awards 2025 käynnistyi – seuraavaksi julkaistaan finalistit
Henkilöstöravintolat
Meksikon pikajuna on himoittu hittiherkku – helsinkiläinen henkilöstöravintola selättää hiljaiset päivät erikoisuuksilla ja nokkelilla järjestelyillä
Uusi ravintola
Maineikas irlantilaiskokki perusti Turkuun ravintolan, jonka erikoisuus on chef’s table -elämysillallinen
Ravitsemussuositukset
Tuottaako lounaspaikka rahaa, jos se noudattaa uusia ravintosuosituksia? Kaksi yrittäjää kertoo, miten niihin kannattaa suhtautua
Vastuullisuus
Finnwatch löysi Suomen lounasravintoloiden ilmastotoimista eroja
Ilmiö
Aasialainen käytäntö rantautui Suomeen: ravintolan ja kaupan yhdistelmässä asiakas valmistaa nuudeliannoksen itse
Ravintolat
Jason, Hiilee ja Äffä – Jari Vesivalo, Jouni Toivanen ja Miki Puikkonen kertovat uusien ravintoloidensa avausten mokat ja opit
Vaikuttaja
Heikki Sikström laskee valmistaneensa urallaan yli miljoona pizzaa – ala on kokenut ison muutoksen, konkari kertoo
Rasismi
Syrjintää, vitsailua, väkivaltaa – tällaista on rasismi ravintola-alalla
Työelämä
Toimisiko nelipäiväinen työviikko täydellä palkalla? Tässä yksi esimerkki Suomesta
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Alv-katastrofiin ei poliitikoilta löytynyt ratkaisua
Keikkapaikat
Hanakalja ei virtaa Suomen rockluolissa entiseen malliin – muutos näkyy keikkapaikoilla rajusti
Talous
Muutos asiakkaiden käyttäytymisessä luo jännitettä tapahtuma-alalle: ”Enää ei tiedetä, kuka ostaa lipun ja milloin”
Tapahtumatoimistot
Tapahtumatoimisto Tapauksen nimi on jatkossa Liwlig
Ravintola
Veljesten pyörittämässä kiinalaisravintolassa Oulussa autenttinen ruokalista on erikseen, ja ulosmyyntiin ja lapsiin suhtaudutaan toisin kuin muualla
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Nyt kannattaa hakea maalintekopaikkoja
Nimitykset
Mara ry:n hallituksen uusi puheenjohtaja on panimoravintoloitsija Mika Tuhkanen
Lipunmyynti
Festari kokeilee uutta tapaa: maksa pieni takuu, saat osto-oikeuden halvempaan pääsylippuun
Pöytävaraus
Onko ravintolan sopivaa periä asiakkaalta varausmaksu? Kyllä, sanovat ihmiset HU:n kyselyssä
Kolumni
Kim Heiniön kolumni: Ravintolakriitikoilta pääsy kielletty
Hotellit
Ultraluksusta tarjoava helsinkiläinen loistohotelli vähentää henkilöstöä ja vaihtaa johtajaa
Tapahtumatuotanto
Helsingin teknoklubin kuvauskielto oli menestys, ylistää promoottori – puhelimen kamera peitettiin tarralla
Vaikuttaja
Kun turistikausi Rovaniemellä hiljenee, ravintola Nili täyttyy paikallisista
Olutravintolat
Olutbaarilla tekee tiukkaa Helsingin ydinkeskustassa: ”Jätkäsaaressa vuokra on alle puolet tästä”
Tapahtumatuotanto
Vauhdilla kasvaneen Hellsinki Metal Festivalin vetäjä Toni Törrönen jakaa vapautta ja vastuuta: ”Sillä tulee parhaat tulokset”
Festivaalit
Isoja ja pieniä muutoksia festareilla: Pori Jazz, Sideways ja Vauhti Kiihtyy kertovat oppinsa kesältä ja paljastavat, miltä niiden tulevaisuus näyttää
Hinnoittelu
Viiden euron napolilaispizzaa myyvä ravintola laajentaa Helsingissä – toimitusjohtaja hehkuttaa asiakasmääriä
Hotellit
Tampereen keskustaan suunnitellaan uutta hotellitornia
Innovaatiot
Luulitko maistaneesi kaiken? Ultraäänestä innostuneen Ossi Palonevan illallinen Helsingissä on hyvin hämmentävä elämys
Vastuullisuus
Helsinki on kestävien matkakohteiden maailmanlistan ykkönen – ainakin jos ei huomioida matkailun suurinta rasituskohtaa
Tippaus
Yllätysmaksu ravintolassa ärsyttää Tallinnassa – Ei ole yleinen käytäntö, tyrmää liiton johtajakin
Konkurssi
Miksi Helsingissä hurmannut ravintola meni pian konkurssiin? Yrittäjäpari avoimena Avecin haastattelussa
Bisnes
Google-arvostelut ovat elintärkeitä – ravintoloitsija kertoo, miten hän kahmii viiden tähden arvioita Helsingissä
Kahvilat
Fazer avaa jo 16. kahvilansa Helsinkiin, vaikka taloustilanne on hankala – ”Kahvila on hinnannousuista huolimatta kohtuuhintainen elämys”
Lukijakysely
Avecin lukijakysely on päättynyt
Markkinointi
Panimo pakkasi oluensa oravanraatoon – missä menee rohkean markkinoinnin raja?
Tekoäly
Kenellä on vastuu, kun käytetään tekoälyä apuna? Tutkijoiden podcast-sarja pureutuu tekoälyn eettisyyteen
Markkinointi
Senaatintorilla järjestetään nimekkäiden artistien konsertti marraskuussa, pääsyliput jaetaan ilmaiseksi lonkeromerkin sivuilla
Uusi ravintola
Oman ravintolan perustamiseen liittyy yllättäviä käänteitä, huomasi Jari Vesivalo – tällainen on Jason, joka vihdoin avautuu Helsingin keskustaan
Yrityskaupat
Noho osti kahdeksan pubia ja muuta ravintolaa Tampereella – Tammelan stadionin anniskelu kuuluu kauppaan
Tapahtumatilat
Helsingin keskusta pullistelee joustavaan työskentelyyn tarkoitettuja coworking-tiloja, mutta käytetäänkö niitä? Kävimme katsomassa
Nimitykset
Restelin uusi toimitusjohtaja on Sari Saari
Ravintolat
Kaupungin puhutuimman ravintolan toinen perustaja antoi kolme hyvää neuvoa Radio Helsingin Ruokatunnilla
Hävikki
Sushiravintolan kiusallinen ongelma Helsingissä: asiakkaat piilottavat hävikkipaloja tuolin alle ja jopa vessaan
Asiakaspalvelu
10 asiaa, joissa ravintolan asiakaspalvelijan kannattaa ottaa mallia Japanista
Ravintola-ala
Ravintoloita kaatuu yhä hurjempaa tahtia – kysyimme kolmelta alan vaikuttajalta, mitä nyt pitäisi tehdä
Vastuullisuus
Lounaslinjaston asettelulla on yllättävä vaikutus asiakkaiden valintoihin – tässä käytännön vastuullisuusvinkit ravintolan keittiöön
Yrityskaupat
Epassi ostaa Smartumin
Juhlat
Illanvietoista toimistolla aitoon luksukseen: vinkit neljän budjettikoon henkilöstöjuhliin
In English
Englanti yleistyy ravintola-alan työkielenä, ja näin kielimuuri ylitetään tiskin takana – bartender Randall Muller speaks about working in Finland
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Hetki on erityisen huono veronkorotuksille
Bisnes
Nuoren skeittarin starttiraha aiheutti lumipalloefektin – Nyt Timo Aalto johtaa Pohjoismaiden suurinta tapahtumatoimistojen konsernia
Kolumni
Kim Heiniön kolumni: Viinipullo voittaa ruohonleikkurin, ja hyvä niin
Tukkutoiminta
Vihannespörssin tilalle uusi tukkukauppa – Vegepörssi toimii Helsingin Tukkutorin tutuissa tiloissa
Ravintolat
Laatujohtaja Jaakko Sorsa konseptoi ja standardisoi ravintoloita: ”Keittiön pitää toimia kuin Mercedeksen tehdas”
Kolumni
Kolumni: Näin käy, kun sukupolvet kohtaavat yöelämässä
Hinnoittelu
Onko Flow jo liian kallis? Kävijät vastaavat
Tapahtumatuotanto
Nappaa 10 vinkkiä tapahtuman jälkeiseen osallistujien sitouttamiseen ja jälkimarkkinointiin
Innovaatiot
Suomessa voi nyt kokea uudenlaisen ravintolaelämyksen – jos lompakko on kunnossa
Ravintolat
Menestyminen pikkukaupungissa vaatii sisua ja numeropäätä, tietää kolmea ravintolaa pyörittävä Joakim Parkkonen
Ravintolat
Noho Partnersille nimitetty uusi toimitusjohtaja – aloittaa tehtävässään syyskuussa
Ilmiö
Jälkiruoka näyttää terveellisemmältä, kun se tarjoillaan valkoiselta lautaselta – näin eri aistit vaikuttavat ruokailukokemukseen
Tapahtuma-ala
Maailmantähtien saaminen Suomeen ei ole helppoa – Coldplayn maahan tuonut keikkajärjestäjä kertoi keväällä alan haasteista
Häirintä
”Osaako nätti tyttö kaataa kaljaa sedälle” – Anna Lakner, 23, kertoo naisten vähättelystä ja häirinnästä baarialalla
Yrittäjyys
”Enää en ryhtyisi ravintoloitsijaksi” – tamperelainen legenda vetäytyi kyllästyneenä alalta 10 vuotta sitten, ja sen jälkeen meno on mennyt vielä pahemmaksi
Hotellit
Helsingin hotellien tilanne on kuumottava
Kulttuuri
Muistatko Lux Helsingin ja Katariina Sourin kiistan? Tutkimus kritisoi sisältövaroituksia
Puheenvuoro
Henri Alén: Ravintola-alalla tapahtui valtava muutos – menestyjiä yhdistää tiimin palveluasenne
Puheenvuoro
Puheenvuoro: Maailma muuttuu, ja näin ravintola-alalla pitää siihen reagoida
Kasvisruoka
Onko kasvisruoka ravintolalle hyvä bisnes? Kysyimme kolmelta ravintoloitsijalta
Vastuullisuus
Finnwatch: Suomalaisten ravintoloiden ilmastotoimissa on isoja puutteita – suurin ongelma liittyy lihaan
Kahvilat
Kesän hitti? Mehua ja kahvia yhdistävä Espresso Sunrise yllättää
Tapahtumaruokailu
Miksi festareilla ruoka on kallista? Kolme yrittäjää kertoo
Yrityskaupat
Ravintolatukku Donier Gastronomie siirtyy ruotsalaisen JHB:n omistukseen
Ravintolat
Näin voit saada ison alennuksen ravintolasta – uusilla sovelluksilla myydään paikkoja hiljaisiin hetkiin
Yrityskaupat
Hesburger osti osuuden Uuni-pizzeriaketjusta ja laajensi hampurilaisravintoloitaan Romaniaan
Yrityskaupat
Ravintolakolmio myy Lasipalatsin ravintolatoiminnot HOK-Elannolle
Yrittäjyys
Purjehtijaveljekset saivat saunassa ajatuksen ravintolan ostamisesta – merellinen Faro Helsingin Ruoholahdessa on nyt 10-vuotias
Tapahtumatilat
Tammelan uuden stadionin VIP-tilat Tampereella eroavat monesta muusta
Viini
Uusi laki tuo viinejä ruokakauppoihin jo maanantaina – S-ryhmä panostaa kuiviin, K-ryhmä makeampiin
Alkoholilaki
Alkoholilaki meni läpi, 8-prosenttiset ruokakauppoihin
Työelämä
Englanti yleistyy työkielenä Savossakin – kuopiolaisravintolassa asiasta kerrotaan asiakkaille ystävällisesti lapulla
Verotus
Pizza- ja kebabpaikoista paljastui suuri määrä epäiltyjä verohuijauksia – ”Maksupäätteitä ei ole yhdistetty kassakoneeseen”
Yhdenvertaisuus
Suoraa ja epäsuoraa rasismia kohdannut manageri Lilli Keh antaa äänen ruskeille naisille
Verotus
Näkökulma: Arvonlisävero nousee – ravintolat kärsivät
Ravintolaterassi
Tee ravintolaterassista houkutteleva viherkeidas – nyt toimii mummolatyyli
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Kehysriihen päätökset heikentävät ostovoimaa ja talouskasvua
Verotus
Arvonlisäveroa korotetaan 1,5 prosenttiyksiköllä syyskuun alussa
Talous
Ravintola-alan polarisaatio puhuttaa: miksi toinen menestyy toista paremmin?
Pienpanimot
Pienpanimoilla on nyt kimurantit ajat – oma ravintola on ehdoton edellytys menestykselle, sanoo konkari
Michelin-tähdet
Suomeen tulee uusia tähtiä, arvioivat Michelin-konkarit – Hans Välimäki vinkkaa, miten tarkastajan voi houkutella ravintolaan
Ravintolat
Noho tähtää massiiviseen kasvuun – tavoitteena avata muun muassa jopa 50 uutta Hook-ravintolaa
Sosiaalinen media
Miten vaikuttajan ja tapahtuman yhteistyö toimii parhaiten? Lasten ja nuorten suosikki Nelli Orell kertoo
Lukijatutkimus
Eventon lukijatutkimus 2024: vastaa ja voita hotellilahjakortti
Tapahtuma-ala
”Very pale and very male” – Flow’n ja Pori Jazzin entinen artistituottaja tekee työtä yhdenvertaisemman musiikkialan puolesta
Hotellit
Tältä näyttää Helsingin keskustaan avautunut säihkyvä uutuushotelli – keittiöpäällikölle sellaisen avaaminen tarkoittaa ”maratonia housut nilkoissa”
Michelin-gaala
Kisakatsomo ja sata ruokatapahtumaa – Michelin-huuma valtaa Helsingin, ja ravintoloiden kannattaa nyt suositella toisiaan
Kahvilat
Asiat, jotka Suomen kahvikulttuurissa hämmentävät ammattilaista: ”Miksi kahvilassa kahvi ei ole se juttu?”
Ravintola-ala
Ruoka-ala on suuri työllistäjä Suomessa
Hinnoittelu
Tässä on Helsingin kallein pizza – Kontulan 3,99 e pomppasi jo keskustan hintoihin
Luvat
MM-jääkiekko alkaa! Baari saa näyttää Suomen ottelut ja kisojen ratkaisupelit ilmaiskanavalta, mutta muuhun tarvitaan luvat
Yrittäminen
Kun perustat baarin, kannattaako lattiatkin luututa itse? Kaksi ravintoloitsijaa kertoo, mitä he yrittäjinä tekisivät nyt toisin
Tapahtumatekniikka
Kommentti: Windows95man on loistava kolmesta syystä
Grillikioskit
Grillikioskien paras bisnes tehdään aamuyöllä – Asiakas on kuningas, sanoo Jaskan Grillillä työskentelevä 84-vuotias Aliisa Karhumäki
Ravintola-ala
Lappeenrantalaiset tinkivät baarireissuista, ja se näkyy keskustan pubien kassassa – ”Ei tämä valoisalta näytä”
Tapahtumatuotanto
Helsingissä julkistettiin kesän grillituotteita lumituiskun keskellä – tältä se näytti
Matkailu
Turistit Lapin sijaan Nurmijärvelle? Matti Vanhasella on ideoita kotikuntansa matkailun kehittämiseksi
Hotellit
Helsingin uusi hotelli räväyttää: ilmainen etätyöpaikka keskellä kaupunkia, kenelle vain
Ravintolat
Teemu Selänteen palkittu pihviravintola menestyy – kiekkolegendan poika tähtää ravintolapäälliköksi
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Voiko ravintola olla erinomainen, jos ruokalista vilisee kirjoitusvirheitä?
Ruokalista
Testaa, tunnistatko ruokalistojen yleisimmät kielivirheet – huoliteltu kieli vaikuttaa mielikuvaan ravintolan laadusta
Liha
Lihan himo ei laannu, vaikka hinta nousee – edullisimmat ruhonosat ovat ravintoloissa nyt arvossaan
Ravintolat
Poikkeava ratkaisu osoittautui menestykseksi: 10-vuotias ravintola Passio porskuttaa Helsingin keskustassa vaikeinakin aikoina
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Onko toimintasi kriisinkestävää?
Viski
Hyvin toteutettu viskitasting lisää ravintolan myyntiä – tässä vinkit maistelun järjestämiseen
Tapahtumatuotanto
Sää voi sekoittaa festarin täysin – näin suomalaisissa tapahtumissa toimitaan poikkeustilanteissa
Ravintolat
Noho Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström jättää tehtävänsä – uusi pesti elintarviketeollisuudessa
Kolumni
Kolumni: Haarukka ja veitsi yllättivät asiakkaan – ravintolan tunnelmaan vaikuttaa tuhat asiaa
Pikaruoka
Subway alkaa myydä valmiiksi mietittyjä patonkeja – tässä vaihtoehdot
Markkinointi
Ravintolat maksavat siitä, että Saunamies Samuli Makkonen tulee syömään – hinnat lähtevät noin tuhannesta eurosta
Ravintolat
Helsinkiläinen yrittäjä halusi myydä ravintolansa lamput, mutta pettyi pahasti – mitä tarkoittaa ravintolan ja sen irtaimiston suojelu?
Tasa-arvo
Tytöttelyä, hyvävelikerhoja ja jopa satojen eurojen palkkaeroja – toteutuuko tasa-arvo ravintola-alalla?
Pakkaukset
Take away -pakkauksiin voi pian kohdistua uusia vaatimuksia – näin ravintola voi varautua muutokseen
Arvot
Näkökulma: Festivaali, joka suututti lihansyönnin puolustajat – tapahtumien arvot mitataan teoissa
Majoitus
Helsingin keskustan uutuus: yö teltassa sisätiloissa 81 eurolla – ”Olemme paljon edullisempi kuin yksikään hotellihuone”
Kahvilat
Lisää laskiaispullia tilaukseen? Kolme kahvilaa äänestyspaikkojen läheltä kertoo, miten heillä valmistaudutaan vaalipäivään
Trendit
Ravintolatrendit 2024: Lounasruokailu välipalaistuu
Tapahtumatuotanto
Onko ilmaistyö tapahtumissa hyväksikäyttöä? Slushin vapaaehtoiset vastasivat
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Vuosi 2024 tuo tullessaan mahdollisuuksia vaikuttaa, mutta myös haasteita alalle
Ruokamatkailu
Mikkeliläinen ravintola nostettiin maailman parhaiden reissukohteiden joukkoon
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Vastuullisuus tapahtuma-alalla vaatii pitkää matikkaa
Vastuullisuus
Onko oikein lentää festareille, vaikka on ilmastokriisi? Niklas Kaskeala tyrmää tapahtumien yleisen tavan osoittaa ”vastuullisuutta”
Tietoturva
Disobeyn Benjamin Särkkää ärsyttää hakkeri-sanaan liitetty negatiivisuus: ”Missään muussa ammatissa eettisyys ei vaadi etuliitettä”
Uusi ravintola
Suomen odotetuin kahvila avautui, ja sinne vaelletaan jopa lumihangessa
Olut
Suomalainen pienpanimo tarjoaa olutta suoraan Michelin-ravintoloille – ”Parin maistelun jälkeen alkoi ääni muuttua kellossa”
Tuotekehitys
Erika Poussan keksitaikina vei voiton Suomalainen menestysresepti -kisassa – nuori yrittäjä perusti leipomon jo 17-vuotiaana
Kolumni
Kolumni: Leikkaa parta ja korosta suomenruotsalaisuuttasi, neuvoi ravintolaguru aloittelevaa yrittäjää
Uusi ravintola
Millaista on avata oma ravintola nyt, kun niitä kaatuu tiuhaan? Helsinkiin avatun uutuuden perustajat kertovat, mitkä asiat ratkaisevat
Työhyvinvointi
Ravintoloitsijalla oli tapana nollata työviikko huumeilla – riippuvuutta on vaikea tunnistaa
Työhyvinvointi
Pikapalkkio rahana hyvästä suorituksesta? Näin onnistut henkilökunnan palkitsemisessa – ja vältät käräjöinnin
Michelin-tähdet
Mahtava ravintolauutinen: Pohjoismaiden Michelin-tähdet jaetaan Helsingissä
Markkinointi
Ravintolayrittäjä Sirly Ylläsjärven päätä ei palele, paitsi trikoissa tunturin huipulla – ”Tuntui että korvat tippuvat”
Kahvilat
Pientä kahvilaa pyörittävä Erika Poussa, 26, kehitti hittituotteen, joka vietiin käsistä
Tapahtumatilat
Sopisiko Helsingin kuuluisa maamerkki pysyvään tapahtumakäyttöön? Kalliisti remontoidun kaasukellon ongelma on, että se on kaasukello
Evento Awards
Ilmoittautuminen Evento Awardsiin on nyt käynnissä – tässä kolme syytä osallistua tapahtuma-alan arvostettuun kilpailuun
Asiakaspalvelu
Pitäisikö ohareista periä maksu? Tapahtumajärjestäjä voi ehkäistä no show’ta myös muilla keinoilla
Vip-palvelut
Timo Jutila kertoo, miksi hänen yrityksensä menestyy Nokia-areenalla – myyvä VIP-palvelu on odotusten ylittämistä
Luksus
Helsinkiin avautui ennennäkemätön luksushotelli: tällaisia ovat sen ravintolat ja baari
Asiakaskokemus
6 000 euron hotelliyö Helsingissä – tällaista on suomalainen ultraluksus
Hinnoittelu
Roni Kerttula ja Ina Niiniketo pyörittävät pientä ravintolaansa Helsingissä eri tavalla kuin muut – ja he tietävät hyvin, miten suomalainen asiakas eroaa ruotsalaisesta
Sisustus
Helsinkiläisen olutbaarin kaksi yllättävää ongelmaa: ”Otan vanhanaikaiset keinot käyttöön”
Markkinat
Avec vieraili Ahvenanmaan ja Tallinnan joulumarkkinoilla: perinteitä, historiaa – ja juhannussalko
Järjestyksenvalvonta
Hyvä portsari on ravintolalle arvokas – 6 asiaa pikkujoulukauden järjestyksenvalvonnasta
Tekoäly
Vain mielikuvitus ja osaaminen rajoitteina – katso visualistin luomat hätkähdyttävät tekoälykuvat
Trendit
Tässä ovat vuoden 2024 astiatrendit! Suomalaisella ravintolayrittäjällä on nyt tilaisuus erottua kilpailijoista
Baariala
Pohjoismaista baariosaamista ei tunneta maailmalla, huomasi baarimestari – nyt hän kokoaa tiimiä korjaamaan tilannetta
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus: Tapahtuma-alan kasvusopimus – mistä on kysymys?
Tapahtumatoimistot
KL: Tapaus on Suomen suurin tapahtumatoimisto
Tukkutoiminta
Tältä se nyt näyttää: Avec tutustui uuteen hulppeaan ravintolatukkuun Helsingin Konepajalla
Ruokamatkailu
Naantalilaisen ravintolan piknik-elämys ja ruokatapahtuma valittiin Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2023
Tapahtumatekniikka
Kun kattoon täytyy ripustaa valoja, muuta tekniikkaa tai vaikka auto, soitetaan Juki Tuomiselle
Evento Awards
Evento Awards 2024 käynnistyy nyt – kilpailusivusto on auki!
Puheenvuoro
Puheenvuoro: Tekoäly muuttaa tapahtuma-alaa – näitä taitoja tarvitaan tulevaisuudessa
Tietoturva
Sometili kaapattu? 12 faktaa yrittäjän tietoturvasta
Tapahtumatuotanto
Tapahtumajärjestäjä, älä pihistele vessa-asioissa
Juomatrendit
Tequila, mezcal ja kolme muuta aihetta, jotka ovat pinnalla baarialalla
Talous
Tapahtumien yleisömäärät laahaavat huippuvuosista – aktiivikävijöiden määrä romahti
Yrityskaupat
Elämyksiin panostava ravintolakonserni Noho ostaa sisäsurffauskeskus Surf House Helsingin
Tapahtumatuotanto
Mieti tarkkaan, mistä tingit! Näin toteutat hyvän ja kustannustehokkaan tapahtuman
Hyväntekeväisyys
Nenäpäivä 2023 keräsi miljoonapotin hyväntekeväisyyteen, mutta tulos pieneni edellisvuodesta
Tapahtumatekniikka
Videopeleistä tuttu metaversumi tulee nyt bisnesmaailmaan, ja se voi moninkertaistaa tapahtumasi yleisömäärän
Savustaminen
Ryminällä tulleet BBQ-ravintolat hävisivät Helsingistä – paitsi yksi, jolla pyyhkii hyvin
Hyväntekeväisyys
Nenäpäivä kerää muhkean summan – konkarit kertovat, miten yhdistää kaupallisuus ja hyväntekeväisyys tapahtumassa
Ravintolaterassi
Helsingistä löytyy talvellakin avoin ravintolaterassi – miten se on toteutettu?
Nimitykset
Huippukokki Jaakko Sorsa palaa Suomeen: uusi työ Noho Partnersissa
Uusi ravintola
Nyt se on auki: tällainen on Redin uusi Food Port -ravintolamaailma – Avec tutustui
Fine dining
Suomen puhutuimmassa fine dining -paikassa soi suomirap – miten vantaalaislähiössä kasvaneesta kirvesmiehestä tuli Michelin-ravintoloitsija?
Ravintolat
Purkukuntoinen ravintola voi muuttua tuottavaksi – entisöinnin mestari Airi Kallio kertoo, miten
Yrityskaupat
Lapland Hotels ostaa Haikon Kartanon
Ruokakulttuuri
Mikä oikeastaan on brasserie? Entä bistro? Vuoden keittokirja avaa termit
Messut
Messut ovat taas nosteessa – älä jää päivystämään ständillesi, vaan ota osallistujana kaikki irti
Tekoäly
Foodora otti tekoälyn luomat annoskuvat käyttöön Suomessa – tältä ne näyttävät
Hotellit
Helsingin keskustan uuden luksushotellin operaattori vaihtuu – avautumassa vuoden 2024 alkupuolella
Vaikuttaja
Kävimme metsästämässä ravintoloitsija Ari Ruohon kanssa, joka kaipaa muutosta koulutukseen ja suomalaisten lihankäyttöön
Palkka
Näin ravintolatöistä maksetaan – miten liksaa saisi lisää? Kysyimme prosenttipalkasta, sunnuntailisistä ja tippauksesta
Vaikuttaja
Lapset, päivätyöt, omat yritykset… Netta ja Jussi Paavoseppä paljastavat, miten hurja ruuhka pysyy hallinnassa
Evento Awards
Tapahtuma-alan suomalainen kilpailu Evento Awards 2024 lähestyy: tutustu sarjoihin
Ravintolat
Salin suuri koko on haaste, kun sesonki on ohi – tällainen on Maarianhaminan klassikkoravintola Nautical
Turvallisuus
Järjestyksenvalvonta on muuttunut, kertoo kolme alan konkaria – ministeriö ehdottaa uudistuksia
Tapahtumatuotanto
Hoksaatko huomioida tapahtuman esteettömyyden?
Sosiaalinen media
Kolme askelta herkullisempiin ruokakuviin – kokeile omalla puhelimellasi!
Hävikki
Pitäisikö tapahtumien ruokahävikkiä hillitä rahakannustimilla? Buffeteista tykätään, mutta niistä lentää valtavasti ruokaa roskiin
Kebab
Kebabille tapahtuu nyt sama maineenkohennus kuin pizzalle ja hampurilaisille
Baarit
Maailman parhaan baarin perustaja kertoo, miten ensikertalainenkin saa uuden baarin lentoon
Hotellit
Michelin-opas alkaa arvioida myös hotelleja
Tapahtumatuotanto
Näkökulma: Helsingin Lego-pettymys ja mitä siitä voimme oppia
Hävikki
Helsinkiläisen ravintolan toimiva käytäntö: jos jätät ruokaa lautaselle, maksat hävikkimaksun
Ammattikeittiö
Hilkka Torven monikulttuurisessa ammattikeittiössä on 10 eri kansallisuutta, ja ongelmiakin on – perehdytys on ratkaisevaa, hän neuvoo
Robotiikka
Kokkaa, tarjoilee ja siivoaa – robotit yleistyvät ammattikeittiöissä
Alkoholilaki
Mitä tapahtuisi, jos viinejä saisi ruokakaupasta? Kysyimme kymmeneltä asiantuntijalta
Take away
3 ravintolaa kertoo, miksi Woltissa ja Foodorassa ei ole järkeä
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Olisiko baareihin ja anniskeluun liittyviä sääntöjä aika muuttaa?
Asiakaspalvelu
Et kai kysy ”mitä saisi olla”? Ravintola-ammattilainen, mieti sanavalintasi tarkkaan – ja myynti lisääntyy kummasti
Alkoholilaki
Tässä ovat Suomen historian omituisimmat alkoholiin ja ravintoloihin liittyvät määräykset – osa voimassa edelleen
Baarit
T24: Näin baarin pyörittäminen Virossa eroaa sääntö-Suomesta – yrittäjä Jukka Tenhunen kertoo Tallinnan kummallisuuksista
Verotus
Hallitus on korottamassa Suomen alkoholiverotusta
Vaikuttaja
Helsingin huippuravintoloita suunnitteleva Aino Brandt kertoo parhaat vinkkinsä – oikeat ratkaisut näkyvät suoraan kassassa
Lounasravintolat
Buffetien on aika väistyä, sanoo lounasravintoloita ryminällä uudistava Ilja Björs – rohkea ajatus kahvista
Viestintä
Sateenkaari-ihmisten elämä on erilaista – muista tapahtumassasi viestinnän kultainen perussääntö
Tapahtumatuotanto
Anna Puu toivoo, että klubikeikat maakunnissakin alkaisivat aikaisemmin: ”Mahdollisuus saada kaksi jengiä sisään”
Tapahtumatuotanto
Anna Puu tuntee Suomen lavat ja bäkkärit – tässä pari painavaa vinkkiä tapahtumien järjestäjille
Työhyvinvointi
”Quiet quitting” eli hiljaiset loparit on ilmiö, joka kannattaa ottaa vakavasti myös ravintola-alalla
Yrityskaupat
Suomalainen Noho iskee toden teolla Eurooppaan – uusin yrityskauppa on osa suurta burgerisuunnitelmaa
Alkutuotanto
Varo viherpesua! Suklaa ei ole aina vastuullista
Tapahtumatoimistot
Työ Yhdysvalloissa on aivan erilaista, kertoo Manhattanilla asuva suomalainen tapahtuma-ammattilainen
Yrittäjyys
Uunituore kuopiolainen Pro Restaurants oy hakee huimaa kasvua – tavoitteena 50 miljoonan liikevaihto
Ilmiö
Erä minigolfia ennen jälkiruokaa? Ravintola-asiakkaalle halutaan nyt tarjota elämys
Kolumni
Kolumni: Myy minulle ravintolassa parempi omatunto – yhdellä lauseella
Vaikuttaja
Ilona Aaltonen kertoo, miksi ravintolayrittäjän kannattaa olla kiinnostunut alkuviineistä
Olut
Millainen etiketti houkuttelee ostamaan olutta?
Pienyrittäminen
Omassa kahvilassa saa tehdä mitä haluaa – Tomi Oksasen päivät ovat pitkiä mutta palkitsevia
Kahvilat
Rönttösrouva teki muutoksen, ja myynti kasvoi – kahvilan vitriinin pitää olla runsas
Ravintolat
8 tapaa tuotteistaa ravintola ja laittaa ovipumppu laulamaan
Street food
Nämä ovat Linnanmäen myydyimmät ruuat – Avec tutustui myös Korkeasaaren ja ruotsalaiskohteiden tarjontaan
Kolumni
Kolumni: Kysymykseni hämmensi tarjoilijan – vegaaneja voi palvella monella tavalla
Tapahtumatuotanto
Ei maksua, ei taiteellista pomoa – Joensuun 20-vuotias kaupunkifestari Popkatu on tekijöilleen leikkikenttä: ”Elämä on välillä niin hiton vakavaa”
Asiakaspalvelu
VIP-emäntä Matilda Vasama kertoo, millaista on työ suositussa yökerhossa Helsingissä
Ravintolaterassi
Näin Helsingin keskustaa pitäisi kehittää, sanoo ravintolayrittäjä: Katse Köpikseen, vähemmän räksytystä ja enemmän tekoja
Asiakaskokemus
Kolme ravintola-ammattilaista kertoo, miten heillä kohdellaan kanta-asiakkaita – dataa voisi kerätä rohkeamminkin
Verotus
Ravintoloiden hyvää kehitystä uhkaa kustannusten nousu ja työvoimapula – matkailuala vastustaa alv-nostoa
Ravintolat
Nyt löytyi oikeasti erilainen burgeri – Avec tutustui 16 ravintolan uudistettuun Viru-keskukseen Tallinnassa
Ravintolat
Kolmen leipomo–ravintolan Levain kukoistaa Helsingissä – tulos tehdään myymällä määrää: ”Lounaan hintaa on jopa laskettu”
Ravintolat
”Puolan Tomi Björck” avaa ravintoloitaan entisiin teollisuushalleihin – kävimme niistä uusimmassa
Alkoholilaki
Näkökulma: 8-prosenttiset alkoholijuomat kauppoihin? Tätä se tarkoittaisi ravintoloille
Digitalisaatio
”Ravintola-alan Spotify” haluaa maailman parhaaksi sovellukseksi ja miljoona käyttäjää – Saku Tuominen suosii brändäämisessä moderneja keinoja
Hävikki
Baarimestari, varastossasi lymyää kultakaivos – näin saat jämäpullot liikkeelle
PRO-palkinnot
PRO-palkintojen koti on nyt Avecissa! Tutustu uuteen sivustoon
Oluttapahtumat
Suomen isojen festarien oluttarjonta on kehnoa, jyrähtää pienpanimopomo – ”Kaikkien pitäisi katsoa peiliin”
Michelin-tähdet
Harvinainen haastattelu yksinoikeudella: Michelin-tarkastaja paljastaa, miten hän operoi ravintoloissa
Gaalat
Näin luodaan suosittu gaala: esimerkkeinä Urheilugaala, Vuoden huiput ja PRO-gaala
Ravintolat
Parmesaanijäätelö (kyllä, luit oikein) omatekoiseen vohveliin ja muut Henri Alénin uudet kesäkuviot
Street food
Tenojoen varrella syntyi idea uudenlaisesta pikaruuasta – Loimukeisari syö itsekin välillä kaksi lohirullaa päivässä: ”Rakastan tätä työtä”
Hävikki
Muuta hävikki uusiksi tuotteiksi – kierrätysappelsiinijätski ja muut oivallukset
Juomat
Miten baarin juomalista kannattaa tehdä? Vältä yleiset mokat
Yökerhot
Homobaareille on yhä tarvetta, sanoo uuteen paikkaan aukeavan DTM:n ravintolapäällikkö
Tapahtumatuotanto
MM-jääkiekolla ja muilla tapahtumilla tehdään Tampereesta kansainvälisesti tunnettua elämyskaupunkia
Kolumni
Tomi Lanton kolumni: Ei jätetä työkaveria yksin
Ravintolat
Mikko Utter loihti pikkukaupunkiin suositun ravintolan, johon tullaan varta vasten kaukaakin
Ravintolat
Sasu Laukkonen, Maija Silvennoinen ja Hans Välimäki: Tällaisen ravintolan perustaisin nyt
Ravintola-ala
Asiakas valitti, kun tarjoilija ei puhunut suomea – työvoimapulasta kärsivä ravintola-ala on tukalassa tilanteessa
Elämysmatkailu
Vanha tehdasalue sai uuden elämän – tältä näyttää matkailukohteeksi muutettu Strömforsin ruukki Loviisassa
Puheenvuoro
Puheenvuoro: Kokouksissa on tulevaisuus
Pakkaukset
Pakataanko puuhun vai muoviin? Take away -ruuan suuri mullistus
Kana
Suomen kanansiipikulttuuria viedään ulkomaillekin – vinkit killeriwingseihin
Yrittäjyys
Uskallatko toteuttaa unelman ja hypätä yrittäjäksi? 8 kysymystä, joilla voit testata
Pakkaukset
Pizzan saa mukaansa muovilaatikossa – tällainen on uutuus, jota Kotipizza kokeilee parhaillaan
Työhyvinvointi
Onko sinulla eri rytmi kuin työkaverillasi? Markku Kosonen vinkkaa, miten tiimin saa loistamaan
Messut
Fastfood & Café & Restaurant Expo 2023 tulee! Parhaat tärpit horeca-ammattilaisten messuille
Vaikuttaja
Turkulaisveljesten ravintolasta tuli hitti – ”Shokkiäijä” kertoo, miten Malmin Kebabin valtava somesuosio syntyi
Kahvilat
Mikä suomalaisessa kahvilassa myy ja mikä ei? Kysyimme kolmelta ammattilaiselta
Messut
Kongressi Meetings & Events -messuilla tavataan! Listasimme parhaat tärpit
Leipomotuotteet
Helsinkiin ilmestyi pieni mutta tehokas leipomon myymälä – yrittäjä Jussi Murtomaa elää ruokaunelmaansa
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Luota älykkääseen intuitioosi
Tapahtuma-ala
Juhani, Mirva ja Mikko Merimaa ennustavat: tältä näyttää tapahtuma-alan tulevaisuus
Hinnoittelu
Uskaltaako hinnoilla leikkiä? Tiukat ajat ovat otollinen hetki testata erilaisia hinnoittelumalleja ravintolassa tai kahvilassa
Viski
Näin myyt viskiä – ja unohda jo väärinymmärrys vedestä, neuvoo baarimestari Linnea Stenberg
Tapahtuma-ala
Kysely: Tapahtumateollisuuden haasteina ovat kustannusten nousu ja työvoiman saatavuus
Tapahtumatuotanto
Hallitse tapahtumaasi oikeilla työkaluilla – tutustu eri vaihtoehtoihin
Innovaatiot
Fafa’s-perustajan uusi ravintolakonsepti ravistelee: ”Haluan muuttaa vanhanaikaiset toimintamallit”
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Muistan, miten liekeissä olin – työharjoittelulla on valtava merkitys
Työharjoittelu
Työharjoittelu ei saa olla pelkkiä hanttihommia – ravintola-alalla harjoittelijat ovat nyt elintärkeitä
Ravintola-ala
Älä ole ensimmäinen vaan nopea kakkonen, neuvoo futuristi Perttu Pölönen – mutta Suomessa päädytään usein hitaaksi vitoseksi
Kala ja merenelävät
Bistron ja kalakaupan yhdistelmä vetää nyt lounasasiakkaita Helsingissä – mutta pari vuotta siihen meni
Tapahtumatuotanto
Karkkia, heijastin tai ehkä aineeton lahja? Valitse tapahtumasi giveaway-tuotteet tarkasti
Hinnoittelu
Tallinna lyö pian Helsingin ravintolakaupunkina, sanoo Kim Mikkola: ”Suomessa kaikki pyrkivät keskihintaan”
Tapahtumarakentaminen
Rovaniemen keskustaan rakennettu valtava lumikuutio kiinnostaa maailmalla
Talous
Tutkija: Voisivatko ravintolat maksaa vähemmän alkoholiveroa kuin kaupat?
Intialainen ruoka
Heinolassa alettiin myydä intialaista ruokaa, ja ensimmäinen viikonloppu oli jättipotti
Vastuullisuus
Vettä omaan pulloon, fanituotteet kestävinä… 8 konkreettista vinkkiä vastuullisuudesta tapahtumissa
Innovaatiot
Jyväskylässä järjestetään 7.2. avoin hackathon, jossa ratkotaan ravintola-alan haasteita
Hyväntekeväisyys
Tutustuimme kahteen Ukrainan avustustapahtumaan, jotka keräsivät merkittävät potit sodan uhreille
Urheilutapahtumat
Jääkiekko tarvitsee lisää naispomoja, sanoo TPS:ää ja Turkuhallia uudistava Heidi Aho
Avecmedia
Avec täytti vuoden! Tässä 20 luetuinta juttuamme
Rekrytointi
Älä karsasta sivubisneksiä! Pätevistä tekijöistä on nyt pulaa, joten työhaastatteluun kannattaa panostaa – 8 vinkkiä pomolle
Työelämä
Kaikesta ei saa puhua työpaikan ulkopuolella – työelämän salassapito lyhyesti
Musiikki
Ravintolan taustamusiikki lisää (tai vähentää) myyntiä – tärkeimmät vinkit
Työvaatteet
Mikä tekee hyvän työasun? Esittelyssä ravintolakeittiön ja salin lempityövaatteet
Työturvallisuus
Uusi maksuton työkalu auttaa teattereita ja muita esittävien taiteiden tekijöitä arvioimaan työn riskejä
Innovaatiot
Raumalla jääkiekkokatsoja voi tilata istumapaikalleen oluen ja hampurilaisen tekstiviestillä: ”Herättänyt ihastelua”
Sisustus
Kuvat Tallinkin uutuuslaivalta: Baarien ja ravintoloiden sisustus väräyttää
Ravintola-ala
Samasta vai erikseen? -podcastissa keskustellaan ravintola-alan ilmiöistä iloisella otteella
Asiakaspalvelu
Seela Sella arvostaa asiakaspalvelijaa, joka katsoo silmiin eikä tuputa
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: On aika glögin ja laskennan
Tapahtumat
Miten mittaat tapahtumasi onnistumista? Ammattilainen, ota termit ja ajatusmallit haltuun
Ravintola-ala
Ravintolaruuan suosio Suomessa on korkealla, mutta kustannusten nousu ajaa yrityksiä ahtaalle
Striimaus
Suomessa aloittaa tapahtumiin keskittyvä tv-kanava – näin se toimii
Kilpailut
Tapahtuma-ala verkostoitui ja palkitsi vuoden spektaakkeleita Amber Prize -kilpailussa Tallinnassa
Johtaminen
Pelolla johtavien diktaattorien aika ravintoloissa on ohi, sanoo Smörin keittiömestari Mikko Pakola
Tapahtumatuotanto
Valitse oikea istumajärjestys tapahtumaasi – väritäplä paikkakortissa auttaa tarjoilijaa
Henkilöstö
Suomen suurinta hotellia rakennuttava norjalaismiljardööri on liikemaailman rokkistara, joka panostaa henkilöstöön
PRO-palkinnot
PRO-finalistit esittelyssä: Yrittäjä, innovaatio, vastuullisuus
Tuotekehitys
Tuleeko kokin keksinnöstä hitti? Suomalainen menestysresepti -finalisti Roy Norro Avecin haastattelussa
Talous
Näin säästät kukkaroa ja energiaa suurkeittiössä: 6 keinoa pihistää
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus ry: Tärkeä TOL uudistuu, ja tämä siitä pitää tietää
Cocktailit
Tuhat drinkkikoulua toteuttanut konkari kertoo parhaat vinkkinsä baarin cocktailkouluun
Kuohuviini
Samppanjan erikoisnainen neuvoo: ei kapeita huilulaseja eikä piccolopulloja
Tapahtumatilat
Nokia Arena sai Visit Tampere Award -palkinnon
Burgerit
Onko tässä Suomen kallein hampurilainen? 59 euron burgeria myydään kuukaudessa yli sata, kertoo yrittäjä
Pizza
Edullisesta artesaanipizzasta tuli Helsingissä niin iso hitti, että Pikku Napoli -konsepti laajenee
Tapahtumatuotanto
Miksi menestyt? Slushin toimitusjohtajat kertovat tärkeimmän ymmärryksensä Slush-vuosilta
Sosiaalinen media
Älä ammu tykillä joka kanavaan – rakenna ravintolasi some näillä vinkeillä
Ravintolat
Sylvester Soisalo luo kalaravintolastaan klassikkoa kokemuksella ja näkemyksellä – ”Kuulen korvalla, jos kala ei kypsy oikein”
Työhyvinvointi
Mikä on hyvä lahja henkilöstölle tai asiakkaalle? Tässä tärpit ja ohjeet firmalle
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Baarissa juoma ei ole tärkein
Viini
Järjestä viininmaistelu henkilökunnan pikkujouluun – näillä vinkeillä onnistut
Tapahtumat
Luo tapahtumallesi tehokas Facebook-event näillä ohjeilla
Hinnoittelu
Kahvi on halvempi, jos tilaat sen kauramaidolla – helsinkiläinen ravintola erottuu ratkaisullaan
Baarit
Laulua kaiuttimista yötä myöten – Kallion uutuusravintola avasi itsepalvelukaraoken
Markkinointi
Tapahtuma, joka sitouttaa oman heimonsa ympäri vuoden – ”Assyjen” viehätys säilyy vuosikymmenestä toiseen
Alkoholilaki
Tällainen on alkoholilaki – jäänne ”A-oikeuksista” näkyy yhä
Kotiinkuljetus
11 euron pizza maksoi yllättäen 18 euroa – Wolt pyytää ilmiantoja ravintoloiden hintakikkailusta
Somekoulu
Taso 8: Miten Instagramin tehoa mitataan? Ota analytiikka haltuun
Vastuullisuus
Punaisesta lihasta luopunut Flow Festival lähes puolitti ruoka-annostensa ilmastovaikutukset
Tapahtumaturvallisuus
Helsingin Messukeskus sai arvostetun turvallisuussertifikaatin – tässä 5 vinkkiä tapahtumaturvallisuuteen
Kasvisruoka
Näyttelijä Satu Silvon kasvisravintola Silvoplee on edelläkävijä, joka on selvinnyt vastoinkäymisistä
Tee
Iltapäivätee vetää asiakkaita: ”Nyt kaivataan arjesta irrottautumista”
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuuden Maria Sahlstedt: Turbulenssia ja uutta normaalia
Tapahtumaruokailu
Ravintolakonserni Noho Partners perustaa tapahtumiin ja elämyksiin keskittyvän Noho Eventsin, Maria Koivula johtajaksi
Hinnoittelu
Helsingin halvin artesaanipizza! Uusi ravintola kokeilee rohkeaa hintakilpailua: ”Meissä kaikissa asuu pieni häirikkö”
Ravintolat
Texmex pitää pintansa Helsingissä – 30-vuotias ravintola Iguana on nähnyt trendien tulevan ja menevän
Somekoulu
Taso 7: Näyttääkö yrityksesi Instagram kotikutoiselta? Lataa Canva nyt
Koulutus
Ravintolakonkari huolissaan: Opiskelijat passitetaan liian aikaisin työharjoitteluun
Kasvijuomat
Onko teillä kauramaitoa? Kasvijuomat ovat tulleet jäädäkseen
Hotellit
World Travel Awards: Suomen paras hotelli on Hakaniemen Hilton ja paras matkailukohde Hyvinkään Sveitsi
Talous
Kiinalaisten ikääntyminen voi nostaa palkkoja Suomessakin – ”Suurimpia voittajia ovat osaajat”
Kirjallisuus
Kirja: Työelämässä saa sen, minkä itselleen neuvottelee, ei sitä, minkä ansaitsee
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Voiko suomalainen ravintola palvella vain englanniksi?
Rekrytointi
Suomeen virtaa filippiiniläiskokkeja: ”Olen nähnyt työnantajan ja työkavereiden silmistä, että minua on odotettu”
Tapahtuma-ala
Jokainen tämän kuvan rasti merkkaa yhtä alalta poistunutta tapahtuma-ammattilaista
Somekoulu
Taso 6: Buustaa somenäkyvyyttä – ota haltuun Instagram-tarinat
Tapahtuma-ala
Tervetuloa (uusi) normaali – koko tapahtuma-ala mullistuu
Kolumni
Riikka Mantilan kolumni: Lähiruualla on vipuvoimaa
Lounasravintolat
Suomen paras lounasravintola 2022 on helsinkiläinen Satama – tässä äänestyksen top 50
Somekoulu
Taso 5: Oletko tuppisuu? Näin opit keskustelemaan somessa
Ravintolat
”Liian erikoinen” ravintola Nokka alkaa vihdoin saada tunnustusta – Ari Ruoho pitää kiinni ideologiastaan
Konferenssit
Kuvat: Nordic Business Forum 2022 täytti Helsingin Messukeskuksen
Konferenssit
Garry Kasparov ilmestyi yllättäen lavalle Helsingissä – Putinia kritisoiva puhe sai valtavat aplodit
Ravintolat
Helsingin Il Centro haluaa olla sopivasti (eli ei liian) autenttinen italialainen ravintola
Kahvilat
Siiskonen avaa uuden kahvilamyymälän, vaikka kulut nousevat rajusti – veljekset kehittävät sukuyritystä
Somekoulu
Taso 4: SEO-talkoot! Päivitä Instagramisi profiili ja optimointi kuntoon
Urheilutapahtumat
Pikkuseura kasvoi yleisömagneetiksi – kulmakivenä on ajatus, jota Suomessa ei usein toteuteta
Alkutuotanto
Miksi ravintolayrittäjän tukkulasku nousee? Kallista lystiä, sanovat alkutuottajat ja kertovat syyt
Tapahtuma-ala
Isojenkin tapahtumien vetäjinä näkee nyt kaikenlaista viheltäjää – ala kaipaa kipeästi sääntelyä ja koulutusta
Kasviproteiinit
Vönerin kehittäjä muistelee menestystuotteensa alkuaikoja: Kiersin pizzeriasta toiseen kuin imurikauppias
Juomatrendit
Syksyn viileimmät juomatrendit: hard seltzer ja kova tee
Somekoulu
Taso 3: Apua, Instagramini ei koukuta! Ota rohkeasti ihmiset somesi ytimeen
Työelämä
Työaikaa vai vapaa-aikaa, missä menee raja? Työoikeuden asiantuntijat kertovat
Alkutuotanto
Eurooppalaisia ruokavaikuttajia lennätettiin ja saunotettiin Suomessa – näin suomalaisiin raaka-aineisiin ja tuotteisiin suhtauduttiin
Ravintolat
Helsingin 10-vuotias ravintola-alue Teurastamo odottaa sykäystä uudelta isännältään – pettymys tuoreessa muistissa
Hotellit
Savoon aukeaa helmikuussa luksuslomakohde – sijoittajina Jasper Pääkkönen, Valtteri Bottas ja Iivo Niskanen
Somekoulu
Taso 2: Ideat lentoon! Opi Instagramin tehokas sisällöntuotannon metodi
Somekoulu
Taso 1: Luo ketterä ministrategia Instagram-kanavalle
Vaikuttaja
McDonald´sin toimitusjohtaja Olli Johansson: Roskaamisen ja kierrätysongelman ratkomisessa riittää vielä tekemistä
Tapahtumateollisuus
Tapahtumateollisuus ry: Tapahtumamarkkina käynnistyi vauhdilla
Ravintolat
Michelin-palkittu turkulainen ravintola Kaskis on aatteellinen, kekseliäs ja tinkimätön: ”Taisimme suotta nössöillä”
Alkutuotanto
Suomessa onnistuttiin viljelemään aprikooseja – ja niistä tuli melkoisia möhkäleitä
Somekoulu
Somekoulu: Avec tarjoaa ilmaisen somevalmennuksen ravintoloiden ja tapahtumien ammattilaisille
PRO-palkinnot
Ehdota PRO-palkinnon saajaa! Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkitaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18.1.2023
Riskinhallinta
Ravintolansa ja kotinsa tulipalossa menettänyt Riku Stenros toimii shokin keskellä: ”Minua tuijotetaan Porvoossa kuin haamua”
Gluteeniton
Valitseeko gluteeniton asiakas sinut? Arvokkaat ohjeet ja vinkit kahviloihin ja ravintoloihin
Festarit
Espoossa järjestettiin neljä uutta isoa festaria – kaupunki panostaa nyt tapahtumiin
Ravintolat
Rediä myllerretään kunnolla: tällainen on uusi 2800 neliön ravintolamaailma, johon etsitään nyt yrittäjiä
Lipunmyynti
Lipunostajien käytös on muuttunut, mutta Dingo-musikaali veti mahtavasti väkeä kesäteatteriin
Lounasravintolat
Entiseen yökerhotilaan aukesi kunnianhimoinen lounasravintola Tampereella – ”Meillä on selvä tavoite kasvaa”
Baarit
Amerikkalainen muusikko perusti Kallioon rommibaarin – veikeä sisustusratkaisu peräisin uskonlahkolta
Messut
Työ- ja ammattimessujen superviikko Tampereella syyskuussa – tähtipuhujana Jukka Jalonen
Asiakaspalvelu
Tippaus – kiitos hyvästä palvelusta vai epämiellyttävä pakko?
Baarit
Näin helsinkiläinen baari on onnistunut ruokatuotteessaan – ilman keittiötä
Matkailu
Kuvat: Tältä näyttää pahamaineisessa Koplissa nyt – Tallinna houkuttelee lähimatkailijoita ruualla
Festarit
Tuskan uusi oivallus räjäytti kauppakeskus Redin kävijäluvut – rannekkeita ei vaihdettu festariporteilla enää ollenkaan
Kahvi
Mikä kahvissa maksaa? Lyhyt selitys hintojen nousulle
Asiakaspalvelu
Krisse Salminen ei halua tarjoilijan liimautuvan pöytään, mutta tykkää jos lempiviini muistetaan
Vaikuttaja
Erikoishaastattelussa ex-ministeri Emma Kari: Eettisen ruuan tuottamisen pitää olla halvempaa
Lähiruoka
Tiesitkö, että Helsingin paraatipaikalla surisee mehiläistarha? Huippuravintolan katolla on kiehtova maailma
Suomen Keittiömestarit
Suomen Keittiömestarit huolissaan suomalaisen ruuantuotannon kehityksestä
Työhyvinvointi
Perheellisiä ei saa suosia – suunnittele työpaikan lomalistat reilusti ja läpinäkyvästi, neuvoo Tuija Vuorinen
Trendit
Heikko signaali voi olla arvokas bisneksellesi – jos kaveri alkaa nauraa tai vastustaa, signaali on tutkimisen arvoinen
Katuruoka
Moni ruokarekka kurvaa nyt lähiöön: ”Annoksia menee kerralla enemmän”
Markkinointi
Hyödynnä somevaikuttajia markkinoinnissa! Ota termit haltuun, mieti strategia ja palkkio
Liikenneasemat
ABC-pomo puolustaa liikenneasemien merkitystä: tuo ruokatrendit myös maaseudulle
Kolumni
Anikó Lehtinen: Suomalainen asiakaspalvelija on kehittynyt hurjasti, mutta vielä olisi yksi juttu: sanaton viestintä
Olut
Aec…Sch…MÄRZEN! Baarimestari, millainen on hyvä etiketti?
Digitalisaatio
Hyvästit avaimille ja kulkulätkille – Nokia-areenalla kuljetaan äpin avulla
Brändäys
Teflon Brothersin uusi aluevaltaus: vegaaninen Falapala
Työhyvinvointi
Linnanmäen Niina Häkkisen resepti kesätyöläisen kohteluun: Valmenna, osallista ja anna palautetta
Kahvilat
Parhaat vinkit vitriiniin, joka houkuttelee asiakkaita: ”Tämä asettelu on todettu myyväksi”
Tapahtumat
Pori Jazz -pomo Mikkomatti Aro: Työ vaatii tyhjän päälle heittäytymistä
Lukijakysely
Mitä pidät uudesta Avecistasi? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa paketin Scandicin hotelleihin
Tuotekehitys
Nyhtökauran äiti Maija Itkonen keskittyy nyt kanattomaan munaan
Fast casual
Suomalaisella Barot’s-burgeriketjulla on suuret suunnitelmat
Rekrytointi
Jääkiekon MM-kotikisojen työntekijät löydettiin vimmatulla rekrytoinnilla – ”Yksi ihminen saatiin sieltä ja toinen täältä”
Olut
Missä Suomen kaupungissa on eniten panimoita? Espoossa, ja uusilla tempauksilla satsataan myös ruokaan
Työhyvinvointi
Työhyvinvointi vaatii kahviloidenkin pomoilta enemmän kuin ennen – ”Asiakkaat huomaavat hyvän fiiliksen, sitoutuvat ja palaavat”
Työelämä
Työ ei lopu tekemällä, ja multitaskaus heikentää työtehoa – psykoterapeutin 8 vinkkiä työpaikalle
Ravintolat
Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa 2022
Gastro-messut
Kuvat: Mitä ravintoloitsija bongasi? Avec kiersi Roope Kotilan kanssa Gastro-messuilla
Talous
Oletko miettinyt, mihin MM-kotikisojen tuotot käytetään? Kassa kilisee ja suomilätkä porskuttaa
Työperäinen maahanmuutto
Kokki Alfred Chu asettuu perheineen Suomeen paikkaamaan ravintola-alan työvoimapulaa: ”Tosi erilaista täällä on”
Tuotekehitys
Kovaa puksuttavan grocerant-junan kyytiin hyppäsivät nyt Tomi Björck ja HOK-Elanto: premium-eineksinä hummeria, ribsejä ja vegaaninen curry
Robotiikka
Robotti voi pian kustomoida ravintola-annoksen sellaiseksi kuin asiakas toivoo
Ammattikeittiö
Oikea kone säästää rahaa, luontoa ja auttaa työvoimapulan keskellä – tässä ammattikeittiön konetrendit juuri nyt
Johtaminen
Kun saat kokemattoman nuoren töihin ravintolaan, noudata opon kolmea pointtia
Ammattikeittiö
Pitäisikö ravintola-alalla ottaa taas käyttöön prosenttipalkka? Tekijäpula on valtava ongelma
Työvoimapula
Pula tekijöistä piinaa ravintola-alaa – kesäravintolan hätähuuto Facebookissa kannatti
Työntekijäkokemus
Baarialalla työntekijät vaihtuvat, ja siksi sinun pomona kannattaa lukea tämä juttu loppukeskustelusta
Messut
Kirjamessuilla kilpailijat muuttuvatkin kumppaneiksi: yhteistyön tavoitteena on, että koko toimiala hyötyy
Kongressimessut
Avec ja Evento olivat paikalla tapahtuma-alan ammattilaisten Kongressimessuilla: röyhkeyttä, taikuutta, Kouvola, Pori…
Vastuullisuus
Avec vieraili stadionilla, jossa ei myydä lihaa – jalkapallon vegaaninen ammattilaisseura on suunnannäyttäjä
Kahvi
Apua, kahvin hinta nousee – miten sitoutan kahvila-asiakkaani?
Kahvilat
Uusia Fazer-kahviloita pulpahtelee tiuhaan – ”Menestyksen kulmakivi on erottautuminen”
Työelämä
Haaskataanko teillä talenttia? Jaakko Sahimaa kertoo tarinan, joka on tosielämää monessa suomalaisessa työpaikassa
Työhyvinvointi
Ole työpaikan Usain Bolt! Katso yritysvalmentaja Petteri Kilpisen inspiroiva puheenvuoro
Some
”Kun näytät räjähtäneeltä serviisin jälkeen, ota puhelin käteen” – vaikuttaja Kia Arpia kertoo, mikä somessa toimii
Rekrytointi
Kuinka löydät hyviä tyyppejä töihin? 7 ohjetta onnistuneeseen rekrytointiin
Johtaminen
Lässytys sikseen – tässä jutussa kerrotaan, miten empatialla tehdään tulosta
Ravintolat
Pretty Boyn ravintolakonsepti on rakennettu alusta asti kasvamaan ja kansainvälistymään: ”Kokeillaan, miten pitkälle siivet kantavat”
Brändäys
Lionel Messi syö burgerinsa kananmunalla – futistähden nimikkohampurilainen saapui Helsinkiin
Rekrytointi
Miten on rakennettu yritys, johon oikeasti halutaan tulla töihin? Mikko Kuitunen ja Julius Manni kertovat
Tuotekehitys
Ateriakippo, lastenruoka… Henri Alénin tärkein ohje sivubisneksiin: Ole aidosti mukana!
Koronarajoitukset
Ravintolarajoitukset poistuvat tiistaina 1. maaliskuuta
Koronarajoitukset
Koronaministeriryhmä ehdottaa ravintolarajoituksista luopumista maaliskuussa
Pienyrittäminen
8 tapaa parantaa pienen ravintolan tai kahvilan kannattavuutta
Kolumni
Riikka Mantilan kolumni: Hyvä pomo!
Innovaatiot
Uutuuskeksintö säästää aikaa – tekoäly laatii henkilöstöravintolan ruokalistan
Yrittäminen
Pyhimys on läpikaupallinen ja suosittelee sitä muillekin – näin toimii Teflon Brothers Oy
Asiakaspalvelu
Jesse Markin harmittelee: Kun puhun tarjoilijalle suomea, minulle vastataan englanniksi
Koronarajoitukset
Ravintolarajoitukset jatkuvat kevennettyinä maanantaista alkaen
Johtaminen
8 tapaa luoda turvallinen ilmapiiri, jossa ihmiset haluavat antaa parastaan
Tapahtuma-ala
Nämä ovat tapahtumien trendit 2022 – on uudelleensyntymän aika!
Vaikuttaja
Ravintolatykit Toni Feri ja Lauri Kähkönen paljastavat ratkaisut suosionsa takana
Teknologia
Vuosi Clubhouse-sovelluksessa on kasvattanut yritykseni myyntilukuja, kertoo sometuntija Noora Verronen
Koronarajoitukset
Marin: Ravintoloiden rajoituksia puretaan helmikuun puolessavälissä
Edunvalvonta
Uusi yhdistys Horeca ry on alan pienyrittäjien asialla: ”Uusia tukia tarvitaan, olemme täysin pulassa”
Koronarajoitukset
Pääministeri Sanna Marin: Rajoituksia voisi purkaa aiottua nopeammin
Tulevaisuus
Ravintola-ala vuonna 2025: Avecin juttusarjassa Greta Grönholm, Markku Ojala ja kaksi tulevaa ammattilaista
Tulevaisuus
Miltä Suomen ravintola- ja tapahtuma-ala näyttää 2025? Avecin juttusarjassa ministeri Antti Kurvinen
Koronarajoitukset
Katso kuvat: #NytRiittää-mielenilmaus täytti somen ja näkyi katukuvassa
Tulevaisuus
Miltä tulevaisuus näyttää? Avecin juttusarjassa puhuvat NoHon Aku Vikström ja Night People Groupin Antti Raunio
Koronarajoitukset
Matkailu- ja ravintola-alan mielenilmaus #NytRiittää näkyi somessa ja ikkunoissa
Henkilöstöuutiset
Noora Wuolanteesta Sisters Incin ja Mätch Incin uusi toimitusjohtaja
Ajankohtaista
Avec on ruuan, juoman ja tapahtumien ammattilaisten oma media – näin se sinua palvelee
Pääkirjoitus
Päätoimittajan kutsu: Tervetuloa uuden Avecisi matkaan!
Tulevaisuus
Tapahtumatekijät Stuba Nikula ja Heidi Pihlaja, millainen on vuosi 2025? Avecin juttusarja alkaa
Koronarajoitukset
Rajoitukset jatkuvat helmikuun puoliväliin – hallituksen tavoitteena ottaa koronapassi käyttöön
Henkilöstöravintolat
Uudet innovaatiot muuttavat työpaikkaruokailua – ”Kermakerros, joka antaa syyn lähteä toimistolle”
Työntekijäkokemus
6 tapaa kohdella työntekijää paremmin – ratkaisuja ravintoloiden tekijäpulaan
Asiakaskokemus
Näin lisäät ravintolasi myyntiä äänen avulla – huippukaiuttimet ovat turha investointi
Asiakaskokemus
Kun asiakas valittaa, salamannopea ymmärrys ja tilannetaju palkitaan
Häirintä
Panopuheita ja vähättelyä – kysely: häirintä rehottaa panimo- ja olutalalla
Asiakaskokemus
Eteispalvelijan oivallus sai kiitollisen asiakkaan kyyneliin – asiakaskokemusta on mahdoton kopioida
Häirintä
Kuinka toimia, kun kohtaa häirintää?
Johtaminen
Näin johdetaan kolmen Michelin-tähden ravintola Nomaa – Miikka Inkisen kolme oivallusta
Koulutus
Tero Laukkanen leimattiin tyhmäksi ja häiriköksi – nyt hän kertoo, miten nuorta työntekijää kannattaa kohdella
Asiakaskokemus
Lista, jolle on naurahdeltu ja tuhahdeltu – tapahtumakonkari Stuba Nikula tiivistää asiakasmotivaatiot nasakasti
Innovaatiot
Miten voittaa ravintolakilvassa etäaikana? Onnistujat paljastavat salaisuutensa
Hinnoittelu
Dynaaminen hinnoittelu tasaa kysynnän vaihtelua ja kasvattaa liikevaihtoa – ”Pizzapäivä on edullisempi alkuviikosta”
Häirintä
Häirintä työpaikalla: esihenkilön askeleet tilanteen selvittämiseen
Rekrytointi
Valta siirtyy työntekijöille – Eezyn Sami Asikainen kertoo ravintola-alan henkilöstövuokrauksesta
Ravintolat
Ravintola Gustav Kitchen & Bar on Rovaniemen uusi olohuone
Työhyvinvointi
Kun suru seuraa töihin: murheen murtama ei ole sairas, mutta sairausloma otetaan syystä
Vip-palvelut
Jussi Lehtinen osaa yllättää myös kaiken nähneet ja kokeneet vieraat: ”Sijoitus vip-palveluihin saa kaupat kukoistamaan”
Etiikka
Miksi yrityksellä on eettiset ohjeet, jos johto ei sitoudu niihin?
Vaikuttaja
Mikael Backman on ravintola-alan isoin toimitusjohtaja
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Luetuimmat
Burgerit
|
Helsingin parhaat burgerit: äänestyksen top 15 -ravintolat
Tukkutoiminta
|
Vegepörssi on tukkumarkkinoiden uusin tulokas – näin bisnes pyörii
Kilpailut
|
Suomen paras sommelier on Dmitrii Frolov! Yllätystehtävä toi haastetta finaaliin
Michelin-tähdet
|
Tällainen on Suomen uusi Michelin-ravintola Vår – keittiön seinään oli teipattu tähti jo aikaisemmin
Ravintola-ala
|
Korona-aika loi asiakaspulan – vantaalainen ravintoloitsija: ”Nyt ollaan ihan veitsenterällä, kaikki eväät on syöty”
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Millaista on työ sairaalan keittiössä? Seurasimme työpäivää sairaalassa, jossa dieettikokilla on iso vastuu
Helsingin uutuusravintola Marga sai tiskin taakse baarimestari Mika Koivulan
Baarimestari Mika Ammunét menestyi kansainvälisessä kisassa suoralla puheella burnouteista: ”Meidän täytyy lopettaa ihmisten heittäminen hukkaan”
Suomen paras sommelier on Dmitrii Frolov! Yllätystehtävä toi haastetta finaaliin
Näin syntyy Huuhkajien ottelutapahtuma hetki hetkeltä – Antti Vanhalan työpäivä kestää aamuvarhaisesta iltamyöhään
Puheenvuoro: Kannattavuutta, tuottavuutta ja merkityksellisyyttä elämystalouteen panostamalla
Tilaa uutiskirje
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Otsikko:
Uusimmat
Kilpailut
|
Baarimestari Mika Ammunét menestyi kansainvälisessä kisassa suoralla puheella burnouteista: ”Meidän täytyy lopettaa ihmisten heittäminen hukkaan”
Minun päiväni
|
Millaista on työ sairaalan keittiössä? Seurasimme työpäivää sairaalassa, jossa dieettikokilla on iso vastuu
Ravintolat
|
Helsingin uutuusravintola Marga sai tiskin taakse baarimestari Mika Koivulan
Henkilöstöravintolat
|
Kysyimme kahdelta toimijalta, miten kannattavaa lounasbisnestä tehdään nyt ja tulevaisuudessa
Leipä
|
Ravintola Ragun Antti Asujamaan vinkit: Näin teet leivästä hittituotteen