Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Skip to content
LinkedIn
Instagram
Facebook
Kauppa
Kumppanihaku
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Aromi
Shaker
Evento
PRO
Evento Awards
SUOSITTELEMME:
Baarimestari Mika Ammunét menestyi kansainvälisessä kisassa suoralla puheella burnouteista: ”Meidän täytyy lopettaa ihmisten heittäminen hukkaan”
SUOSITTELEMME:
Millaista on työ sairaalan keittiössä? Seurasimme työpäivää sairaalassa, jossa dieettikokilla on iso vastuu
UUTTA : :
Liity Avecin Whatsapp-kanavalle! Kiinnostavimmat artikkelit ravintola- ja tapahtuma-aiheista
Kilpailut
Baarimestari Mika Ammunét menestyi kansainvälisessä kisassa suoralla puheella burnouteista: ”Meidän täytyy lopettaa ihmisten heittäminen hukkaan”
Häirintä
Ex-kollegat HS:lle: Huippukokki Kim Mikkola käyttäytyi töissä törkeästi
Henkilöbrändi
Lauri Kaivoluoto ja Simo Harrivaara ovat uuden sukupolven julkkiskokkeja – mitä henkilöbrändi merkkaa ravintola-alalla?
Kilpailut
Miten Suomi menestyisi ja saisi kaiken irti kokkikilpailuista? Hidasteena on pari ongelmaa, sanovat alan huiput
Viini
Näissä Suomen ravintoloissa on parhaat viinit – Star Wine List 2025 -voitto meni Jyväskylään
Hotellit
Ravintoloilla kasvanut Bon Group hankki itselleen Levin luksusmökit ja kaikki muut Vanajanlinna oy:n toiminnot
Olut
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Uusi ravintola
Kehutun ravintolan tekijät yrittävät uudelleen Itä-Helsingissä: Armiinan paikalla on nyt Ragazza, jonka pasta-annoksessa maistuu kokin lempisipsi
Ravintolayhtiöt
Casino Helsingin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille
Talous
Pancho Villa avaa 50:nnen ravintolansa – ”Franchisingketju kasvaa monella tavalla”
Kilpailut
Kokkikilpailut yhdistävät voimansa: SM-finalistit ja Suomen Bocuse d’Or -edustaja selvitetään Turussa toukokuussa
Viski
Suomen kalleimpaan viskimaistatukseen pääsee 599 eurolla – ”Elämässä ei tarvitse unohtaa elämistä”
Tapahtumatilat
Helsinki-halli siirtyi suomalaisomistukseen – Restel avaa halliin uusia ravintoloita
Catering
Arto Rastas kokkaa Cristiano Ronaldon kotona tämän viikon ajan
Uusi ravintola
Relove-yrittäjät avaavat Esplanadille ravintolan, josta voi aamiaisen tai illallisen ohessa ostaa käytetyn luksuslaukun
Talous
Ravintolajätti Noho teki ennätystuloksen
Uusi ravintola
Iso ravintola-avaus lähestyy Helsingissä: sadan metrin korkeuteen Kalasatamassa rakentuva ravintola tarjoaa bisneslounasta
PRO-palkinnot
PRO-baarimestari Matias Pietarisen huikea alkuvuosi: perheenlisäystä ja iso palkinto työstä
PRO-palkinnot
PRO-voittaja Lauri Kaivoluoto huudatti gaalayleisöä kahdella sanalla, jotka kiteyttävät ravintola-alan yhteishengen: ”Kiitos päivästä”
PRO-palkinnot
Näin siellä juhlittiin! PRO-gaala 2025 kuvina
Baarit
Helsingin kesän ilopilleri, fiiliksestään palkittu laivabaari etsii uutta kotia: ”Ei voida laittaa kerrostalon kivijalkaan”
Bocuse d'Or
Suomen Ismo Sipeläisen suoritus maailman kovimmassa kokkikisassa meni plörinäksi – ”Pieni shitshow”
Bocuse d'Or
Ismo Sipeläisen Bocuse d’Or -finaali ohi
Vastuullisuus
Joutsenmerkin voi pian saada tapahtumalle – alan ammattilaiset voivat nyt vaikuttaa sen kriteereihin
Koulutus
Lapland Hotels käynnistää oman Kokkiakatemian
Uusi ravintola
Hans Välimäki avaa taas ravintolan: Espan uutuus haluaa sykkiä aamusta iltaan
Kilpailut
Tässä ovat Suomen ehdokkaat baarialan Bartender’s Choice Awards -palkintojen voittajiksi
Uusi ravintola
Kiinnostavin töölöläinen ravintola-avaus sitten Tellerin: tällainen on Third Place
Tempaukset
Melkoinen kokkijoukko: ravintola Demo järjestää nimekkään yllätysillallisen
Ravintolat
Iso ravintolauutinen Helsingissä: Paasitornin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille
Baarit
Helsingin puhutuimman baarin vetäjä sai yllättäen potkut: ”Olisin itse halunnut jatkaa”
Karaoke
Kävimme Helsingin keskustan uudessa 24/7-karaokebaarissa – tältä näyttää Tokio Karaoke, jossa lauletaan läpi yön
Tapahtuma-ala
Oopperajuhlat laskee kävijöidensä tuoneen Savonlinnaan viime kesänä 26 miljoonaa euroa
Valotaide
Lux Helsinki alkaa! Tässä kolme upeaa valotaideteosta
Yrityskaupat
Henri Alén jättää Murun, Samuil Angelov irtautuu Michelin-ravintola Finnjävelistä
Tapahtumatilat
Kuvat uusitusta Finlandia-talosta – iso muutos ja kunnianhimoinen tavoite
Avecmedia
Avecin vuoden parhaita: näitä luettiin 2024
Hyväntekeväisyys
Näkökulma: Hyvän mielen teko kannattaa, kuten Helsingin pizzatempaus osoittaa
Markkinat
Tuomaan Markkinat oli jymymenestys – puuro myi valtavasti
Olut
Olutliiton Hyvä Tuomas 2024 on Marjokaisa ”Sahti-Kaisa” Piironen
Voileivät
Tästä voi povata hittiä: Helsinkiin avattiin Japanin muhkeaan sando-kerrosleipään erikoistunut kahvila
Cocktailreseptit
Aurora Alban nerokas mustikkapiirakkaglögi hurmaa – kokeile itse
Innovaatiot
Suomalaisessa uutuuspalvelussa voi ostaa, myydä ja vuokrata lavasteita ja tapahtumakalustoa
Koulutus
Haaga-Helian restonomikampus muuttaa Triplaan
Ravintolat
Kiinnostavia kokkivierailuja Helsingin ravintoloissa viikonloppuna: Outo Äffässä ja Kajo Runarissa
Festarit
Uusi kesäfestari tuo Helsingin Oulunkylään tunnettuja artisteja ja sinkkurannekkeen
Elämysmatkailu
Sirly Ylläsjärven iso uutinen: uusi ravintola- ja saunakompleksi Lappiin
Tislaamot
Helsingin ytimeen avautuu ginitislaamo
Hyväntekeväisyys
Suomalainen viinikirjoittaja lähtee sotaa käyvään Ukrainaan – hyvästä syystä
Klassikkoravintolat
Helsinkiläinen klassikkoravintola sai harvinaisen palkinnon
Kilpailut
Näyttävä ja omaperäinen hirviannos siivitti Jasmin Kärkkäisen toiseksi kansainvälisessä kokkikisassa
Video
Avec vieraili: Tuomaan markkinat 2024 käynnistyi – hittipuuro on saanut haastajan
Pizza
Suomalainen pizzaketju nousi taas maailman parhaiden listalle
Ravitsemussuositukset
Tuottaako lounaspaikka rahaa, jos se noudattaa uusia ravintosuosituksia? Kaksi yrittäjää kertoo, miten niihin kannattaa suhtautua
Vastuullisuus
Finnwatch löysi Suomen lounasravintoloiden ilmastotoimista eroja
Burgerit
Tonnikala toimii hampurilaisessa – omaperäinen helsinkiläisburgeri voitti ison katuruokakisan Euroopassa
Festarit
Helsingissä järjestetään ensi kesänä uusi musiikkifestari, jossa on kiinnostava ravintolakattaus
Ravintolayhtiöt
Kalle Rovanperä lähti ravintolabisnekseen – Pro Restaurants on nyt Bon Group
Bocuse d'Or
Ismo Sipeläisen molemmat Bocuse d’Or -finaalitehtävät ovat nyt selvillä
Viini
Alko kokeilee maistelutilaisuuksien järjestämistä myymälässä
Festarit
Rockfest julkisti kesän 2025 esiintyjiään
Sauna
Nyt se avautuu – Helsingin ydinkeskustan baari sai julkisen saunansa
Keikkapaikat
Hanakalja ei virtaa Suomen rockluolissa entiseen malliin – muutos näkyy keikkapaikoilla rajusti
Konsertit
Robbie Williams Suomeen – esiintyy Olympiastadionilla syyskuussa 2025
Koulutus
Haaga-Helia nimitti viisi uutta kunniarestonomia – ruokatuotannon johtamisen koulutus täytti 20 vuotta
Michelin-tähdet
Pohjoismaiden Michelin-tähdet julkistetaan Tanskassa seuraavat kaksi vuotta
Festarit
Sideways-festaria ei järjestetä kesällä 2025
Kahvilat
Suomen 30 parasta kahvilaa 2024: tässä alan ammattilaisten listaus
Nimitykset
Mara ry:n hallituksen uusi puheenjohtaja on panimoravintoloitsija Mika Tuhkanen
Lipunmyynti
Festari kokeilee uutta tapaa: maksa pieni takuu, saat osto-oikeuden halvempaan pääsylippuun
Tapahtumatuotanto
Helsingin teknoklubin kuvauskielto oli menestys, ylistää promoottori – puhelimen kamera peitettiin tarralla
Messut
Kirjamessujen ja Viini & ruoka -tapahtuman yhdistelmä rikkoi yleisöennätyksen: lähes 98 000 kävijää
Kirjallisuus
Vuoden kotimainen keittokirja on Satu Koiviston kirjoittama Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja
Uusi ravintola
Syksyn suurin ravintola-avaus: Avec vieraili uudessa Demossa – ja onhan se häkellyttävä
Tapahtumatuotanto
Vauhdilla kasvaneen Hellsinki Metal Festivalin vetäjä Toni Törrönen jakaa vapautta ja vastuuta: ”Sillä tulee parhaat tulokset”
Kilpailut
Maailman 50 parasta baaria on valittu
Kilpailut
Tällä viikolla ratkaistaan Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija 2024 – tässä finalistit
Asiakaspalvelu
Peter Franzén, tullaanko sinulta ravintolassa kyselemään absintista?
Vastuullisuus
Helsinki on kestävien matkakohteiden maailmanlistan ykkönen – ainakin jos ei huomioida matkailun suurinta rasituskohtaa
Tapahtumatilat
Helsingin päärautatieasemalle tulee tapahtumakeskus ja panimoravintola
Bocuse d'Or
Kokkien MM-kisojen ensimmäinen tehtävä julki – Ismo Sipeläinen ilahtui
Markkinointi
Senaatintorilla järjestetään nimekkäiden artistien konsertti marraskuussa, pääsyliput jaetaan ilmaiseksi lonkeromerkin sivuilla
Kilpailut
Tatu Ollila sijoittui kärjen tuntumaan nuorten kokkien MM-kisoissa – mysteerilaatikosta paljastui Unkarin erikoisuuksia
Ravintolat
Ravintola Outo lopettaa
Yrityskaupat
Noho osti kahdeksan pubia ja muuta ravintolaa Tampereella – Tammelan stadionin anniskelu kuuluu kauppaan
Video
Passio-miesten röyheä uutuusravintola tarjoilee toisenlaista italialaista Helsingissä
Nimitykset
Restelin uusi toimitusjohtaja on Sari Saari
Hotellit
Tampereen keskustaan rakennetaan hotelli, joka lupaa halpoja hintoja yöpymiselle
Kuolleet
Pienessä leipomossaan Helsingin Kalliossa 89-vuotiaaksi työskennellyt Elvi Avikainen on poissa
Ravintolat
Kaupungin puhutuimman ravintolan toinen perustaja antoi kolme hyvää neuvoa Radio Helsingin Ruokatunnilla
Kilpailut
Jasmin Kärkkäisen, 19, makumuisto lapsuudesta vie hänet edustamaan Saimaata kansainväliseen kokkikisaan
Kilpailut
Anniina Viskarin armoton urakka: hologrammi apuna baarimestarien huippukisassa
Viinibaarit
Nimekkäät suomalaiset viinibaarit vaihtavat lokakuussa paikkaa kaupungista toiseen
Kilpailut
Melina Rintamäki, Erika Ukkonen ja Jasper Juutinen menestyivät ammattitaidon nuorten MM-kisojen horeca-lajeissa
Ravintola-ala
Ravintoloita kaatuu yhä hurjempaa tahtia – kysyimme kolmelta alan vaikuttajalta, mitä nyt pitäisi tehdä
Kilpailut
Suomen Bocuse d’Or -taustayhdistyksen hallituksessa muutos
Yrityskaupat
Epassi ostaa Smartumin
Olut
Panimo Himo vetää tölkkioluitaan myynnistä mahdollisen makuhaitan takia
Ravintolat
Syyrialainen huippukokki avasi ravintolan Helsinkiin – nyt Tawook Lab kerää ylistäviä arvioita
Video
Iso baariavaus Helsingissä: Kupoli pääsi hätkähdyttämään, ja näköala on vasta toiseksi kiinnostavin asia
Olut
Suomen paras olut 2024 on Bock’s Doppelbock
Ravintolat
Laatujohtaja Jaakko Sorsa konseptoi ja standardisoi ravintoloita: ”Keittiön pitää toimia kuin Mercedeksen tehdas”
Video
Nahkaa, niittejä ja suuria tunteita: Hellsinki Metal Festival 2024 kuvina ja videoina
Innovaatiot
Suomessa voi nyt kokea uudenlaisen ravintolaelämyksen – jos lompakko on kunnossa
Tapahtumatuotanto
Kohuttu festari Epäjohdonmukaisten tanssiaiset peruttiin – nyt puhuu Episten järjestäjä
Tapahtumatuotanto
Alan uusi merkkipaalu – suomalaiset tapahtuma-ammattilaiset kertovat, mitkä asiat Pariisin olympia-avajaisissa tekivät suurimman vaikutuksen
Tapahtumatuotanto
Tältä näyttää SM-tason pöytärummutus – kuka kruunataan Suomen mestariksi?
Olutravintolat
Helsingin Kallioon avautui kunnianhimoinen olutbaari, joka lienee pian jo toisen näköinen
Tapahtumatuotanto
Tältä näyttää The Tall Ships Races, joka on Helsingin kaupungille valtava ponnistus
Ravintolaterassi
Helsingin lippakioskit kukoistavat nyt – tee maistuva kierros näillä kuudella kioskilla
Tapahtumaturvallisuus
Kommentti: Uljas näky – Tuskassa pyöri täydellinen pitti
Cocktailit
Cocktailit kuin taidetta: Helsingissä on käynnissä tyylikäs maksuton valokuvanäyttely
Ruokatapahtumat
Paikallisia ravintoloita esittelevä Smaku-tapahtuma järjestetään syyskuussa Helsingissä
Vastuullisuus
Finnwatch: Suomalaisten ravintoloiden ilmastotoimissa on isoja puutteita – suurin ongelma liittyy lihaan
Yrityskaupat
Ravintolatukku Donier Gastronomie siirtyy ruotsalaisen JHB:n omistukseen
Kaupunkifestarit
Viikonloppuna Helsingin keskustassa järjestettävä maksuton korttelifestivaali Bassline Festival on viimevuotista laajempi
Jaksaminen
Lappu ravintolan ovessa Kauniaisissa: Ollaan tänään kiinni, koska ei kiinnosta v***uakaan
Festarit
Helsinki City Festival siirtyy Sidewaysin jättämälle paikalle
Yrityskaupat
Hesburger osti osuuden Uuni-pizzeriaketjusta ja laajensi hampurilaisravintoloitaan Romaniaan
Kilpailut
Anniina Viskari lähtee edustamaan Suomea baarimestarien huippukisoihin – jo karsinnoissa hengästyttävä tehtäväpaketti
Burgerit
Suomen paras burgeriravintola: tässä äänestyksen top 10
Viini
Mitä viinejä ruokakaupasta kannattaa ostaa? Tässä asiantuntijan 6 valintaa
Siideri
Suomen paras siideri 2024 on Nude Strong – tässä kaikki sarjojen voittajat
Viini
Uusi laki tuo viinejä ruokakauppoihin jo maanantaina – S-ryhmä panostaa kuiviin, K-ryhmä makeampiin
Kilpailut
Maailman paras ravintola julkistettiin – Avec kysyi, miten 50 parhaan listalle oikein pääsee
Alkoholilaki
Alkoholilaki meni läpi, 8-prosenttiset ruokakauppoihin
Kilpailut
Suomen ginit, viskit, vodkat ja liköörit menestyivät – tässä kaikki 16 kultamitalia ja tiivistys siitä, mistä IWSC-kilpailussa on kyse
Verotus
Pizza- ja kebabpaikoista paljastui suuri määrä epäiltyjä verohuijauksia – ”Maksupäätteitä ei ole yhdistetty kassakoneeseen”
Kulttuuri
Ravintoloita, ruokaa ja juomaa taiteen muodossa – kurkkaa nämä näyttelyt Lappeenrannassa ja Helsingissä
Pienpanimot
Entinen paloasema omaan käyttöön! Olarin Panimolla on iso suunnitelma, mutta sitä ennen laitteisto siirretään Helsinkiin
Michelin-tähdet
Suomeen tulee uusia tähtiä, arvioivat Michelin-konkarit – Hans Välimäki vinkkaa, miten tarkastajan voi houkutella ravintolaan
Michelin-ravintolat
Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat 2024
Festarit
Minna ja Lasse menevät kesällä naimisiin olutmerkin sponsoroimissa häissä Tuska-festareilla – ”Olemme niin onnellisia”
Uusi ravintola
Kalliossa räväyttänyt ravintola Outo muuttaa Esplanadin kupeeseen
Michelin-tähdet
Pieni meksikolainen tacokioski sai Michelin-tähden
Hotellit
Tältä näyttää Helsingin keskustaan avautunut säihkyvä uutuushotelli – keittiöpäällikölle sellaisen avaaminen tarkoittaa ”maratonia housut nilkoissa”
Kahvilat
Asiat, jotka Suomen kahvikulttuurissa hämmentävät ammattilaista: ”Miksi kahvilassa kahvi ei ole se juttu?”
Ravintola-ala
Ruoka-ala on suuri työllistäjä Suomessa
Luvat
MM-jääkiekko alkaa! Baari saa näyttää Suomen ottelut ja kisojen ratkaisupelit ilmaiskanavalta, mutta muuhun tarvitaan luvat
Tapahtumatekniikka
Kommentti: Windows95man on loistava kolmesta syystä
Tapahtumatekniikka
Farkkumuna välkkyy – Malmö-areenalla ahertava suomalainen Topi Rinne kertoo, millaista on teknikon työ Euroviisuissa
Kilpailut
Suomen Alice Laasonen ja Daniel Romi voittivat kokkiopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruuden
Ravintolat
Muikea Muikku lopetti, tilalle burgereistaan tunnettu Treffi Pub & Bistro – sulkemiseen oli monta syytä, kertoo Kalaravintoloiden pomo
Ruokakulttuuri
Jaakko Kolmosen rahaston 5 000 euron ruokakulttuuripalkinnot Haapalan panimoravintolalle ja Liepuskan Herkkupajalle
Hotellit
Kattoravintolasta näkee kiitoradalle – Helsinki-Vantaalle avautuu pian iso hotelli- ja tapahtumakompleksi
Tapahtumatuotanto
Helsingissä julkistettiin kesän grillituotteita lumituiskun keskellä – tältä se näytti
Pubit
Pubiketju Hemingway’s vaihtaa omistajaa
Tapahtumatuotanto
Kahvi, jäätelö ja suklaa vetivät saman katon alle yli 10 000 kävijää – näin toimii kahden tapahtuman symbioosi Helsingissä
Ravintola
Naantalilainen ravintola kiinnitti tähtikokkeja kesävierailijoiksi: Dani Hänninen, Pinja Paakkonen ja Jonathan Slotte
Viini
Näissä Suomen ravintoloissa on parhaat viinilistat: Heidi Mäkinen kertoo, mikä on Star Wine List
Ruokatapahtumat
Uusi tapahtuma Ruokamessut alkaa Helsingissä – neljä kaupungin uutta ravintolaa esittelee tarjontaansa
Oluttapahtumat
Juomat sisältyvät pääsylippuun – hinnoittelullaan hätkähdyttänyt olutfestari muuttaa Espooseen
Ravintolat
Syötävä Helsinki -uutuuskampanja esittelee pääkaupungin ruoka- ja juomatarjontaa
Hotellit
Helsingin uusi hotelli räväyttää: ilmainen etätyöpaikka keskellä kaupunkia, kenelle vain
Evento Awards
Video: Tältä näytti Evento Awards 2024 – parhaat palat
Kilpailut
Suomen paras sommelier on Dmitrii Frolov! Tuore mestari kannustaa verkostoitumaan
Evento Awards
Tässä ovat Evento Awards -voittajat 2024!
Ravintolaterassi
Helsingin Senaatintorille tulee terassi myös tänä kesänä: 500 asiakaspaikkaa ja Michelin-kisakatsomo
Pikaruoka
Helsingin ydinkeskustaan avataan iso Burger King
Burgerit
Burger Weeks Finland yhdistää 38 ravintolaa ympäri Suomen – hampurilaisia 10 ja 15 eurolla kahden viikon ajan
Yökerhot
Video: Tällainen on uusi yökerho No Name Helsingin keskustassa
Kilpailut
Tuomas Hämäläinen voitti baarimestarien SM-kultaa todellisella erikoisuudella
Uusi ravintola
Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt avaavat ravintolan pilvenpiirtäjän huipulle Helsinkiin
Bocuse d'Or
Ismo Sipeläisen tiimi Bocuse d´Or -finaaliin
Ravintolat
Vuoden ravintola 2024 on Vår
Kilpailut
Tässä ovat Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -semifinalistit
Kilpailut
Jenni Poola ja Kuro Tomperi voittivat ravintola-alan opiskelijoiden Mestarikoulu-kisan
Ravintolat
Sikke Sumarin ravintola Sikke’s lopettaa
Kilpailut
Kansainvälisen International Barlady -cocktailkilpailun voitto Suomeen! Janette Bertényi sai voittodrinkkiinsä inspiraation mustikkamaidosta
Keikkapaikat
Saako Helsinki vihdoin uuden rockklubin? Elmu on tehnyt tarjouksen ”uudesta Nosturista”
Koulutus
Restonomien koulutus monelle ravintola-ammattilaiselle tutulla Haagan kampuksella loppuu
Pikaruoka
Subway alkaa myydä valmiiksi mietittyjä patonkeja – tässä vaihtoehdot
Hävikki
Helsingissä kokeillaan koulujen hävikkiruoan lahjoittamista ruoka-apuun
Baarit
Tältä näyttää Helsingin keskustaan avattu uusi baari, joka yhdistää minigolfin ja yökerhon – yllättäviä ratoja
Festarit
Helsingin Töölöön tulee uusi iso kesäfestari, tähtenä Nylon Beat – HJK saa korvauksena rahat klubitaloon
Kahvilat
Suomen itäisin kahvila hakee kesäyrittäjää – ”Kyllä tästä työtä tekemällä palkkansa saa”
Arvot
Näkökulma: Festivaali, joka suututti lihansyönnin puolustajat – tapahtumien arvot mitataan teoissa
Majoitus
Helsingin keskustan uutuus: yö teltassa sisätiloissa 81 eurolla – ”Olemme paljon edullisempi kuin yksikään hotellihuone”
Bocuse d'Or
Kaisa Laanemäe on kokkilupaus, joka omistautuu nyt Ismo Sipeläisen MM-taistolle ja saattaa joskus edustaa Suomea itsekin
Klubit
Kuvat hurjasta muutoksesta: Alvar Aallon piilotettu luomus Helsingissä jytisee nyt elektronisen musiikin tanssiklubina
Catering
Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi perustivat yhteisen cateringyrityksen: tässä tulee Lucky Tart!
Uusi ravintola
Helsinki-Vantaan lentoasemalle avautui uusia ravintoloita
Ravintolat
Huippukokit suuntaavat Savoon: Kim Mustonen hankki Havuun nimekkäitä vierailijoita
Kokkimaajoukkue
Olympiakultaa! Suomi onnistui suunnitelmassaan – kokkimaajoukkueen pomo tiivistää, mikä jättipottiin kantoi
Kahvilat
Lisää laskiaispullia tilaukseen? Kolme kahvilaa äänestyspaikkojen läheltä kertoo, miten heillä valmistaudutaan vaalipäivään
Kilpailut
Se on siinä! Suomi voitti kultaa kokkiolympialaisissa
Ravintolat
Fat Ramen sulki kaksi ravintolaa, mutta viimeinen sinnittelee konkurssihakemuksesta huolimatta: ”Muutama kivi on kääntämättä”
Lonkerot
Ananaslonkeron seuraaja paljastettiin – Avec maistoi uutuutta: ”Maultaan isompi hitti kuin ananas”
Kilpailut
Suomi on vahvoilla kokkiolympialaisissa – kuvat avauspäivän suorituksesta
Viski
Uisge 2024 käynnistyi – tässä ovat Helsingin viskitapahtumassa parhaina palkitut tuotteet
Ammattikeittiö
Tiskirobotti astui palvelukseen – Kajaanin varuskuntaravintola remontoitiin läpikotaisin
Ruokamatkailu
Mikkeliläinen ravintola nostettiin maailman parhaiden reissukohteiden joukkoon
PRO-palkinnot
PRO-gaala 2024 kuvina: suuria tunteita ravintola-alan Oscareissa Helsingissä
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-voittajat 2024! Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin
PRO-palkinnot
Video: Tällainen oli PRO-gaala 2024 – katso ravintola-ammattilaisten Oscarit kokonaisuudessaan
Vaikuttaja
Toimintansa lopettava ravintola Demo tullaan muistamaan uudistajana – Tommi Tuominen kertoo, mistä hän on erityisen ylpeä
Uusi ravintola
Millaista on avata oma ravintola nyt, kun niitä kaatuu tiuhaan? Helsinkiin avatun uutuuden perustajat kertovat, mitkä asiat ratkaisevat
Tapahtumatuotanto
Tapahtuma- ja agentuuriyritys United Stage laajentaa Suomeen, jossa ohjat ottaa Henrik Hagnäs
Uusi ravintola
Sauli Kemppainen aloittaa uuden ravintolan keittiöpäällikkönä Helsingissä
Tapahtumaruokailu
Maailma kylässä -festivaali tarjoaa ensi keväänä vain kasvisruokaa
Michelin-tähdet
Mahtava ravintolauutinen: Pohjoismaiden Michelin-tähdet jaetaan Helsingissä
Markkinointi
Ravintolayrittäjä Sirly Ylläsjärven päätä ei palele, paitsi trikoissa tunturin huipulla – ”Tuntui että korvat tippuvat”
Avecmedia
Luitko jo nämä? Tässä ovat Avecin parhaat jutut 2023
Ravintolat
Rovaniemellä on ravintola, jota fanitetaan myös etelässä – näin Kauppayhtiö-ilmiö syntyi
Ravintolat
Kozeen Shiwanin ravintola Helsingissä sulkeutui ennen kuin se ehti avautuakaan
Ravintolat
Helsingin perinteikäs suomalainen ravintola lopettaa – ”20 vuotta on pitkä aika”
Olut
Olutliiton Hyvä Tuomas 2023 on Matti Heikkilä
Tapahtumatilat
Hallituslähteet HS:lle: Entinen Hartwall-areena taas käyttöön 2024
Luksus
Helsinkiin avautui ennennäkemätön luksushotelli: tällaisia ovat sen ravintolat ja baari
Ravintolat
Tomi Björckin ravintola Lily Lee lopettaa
Kilpailut
Suomen huippukokit äänestivät: Eero Vottonen on Kokkien kokki 2023
Hinnoittelu
Roni Kerttula ja Ina Niiniketo pyörittävät pientä ravintolaansa Helsingissä eri tavalla kuin muut – ja he tietävät hyvin, miten suomalainen asiakas eroaa ruotsalaisesta
Vaikuttaja
Hotelli- ja ravintola-alan suuri uudistaja Satu Tiivola on kuollut
Vaikuttaja
Sirly Ylläsjärven taistelu tv-ryhmän maksamattomista laskuista ratkesi – lappilaisyrittäjä panostaa nyt täysillä uuteen ravintolaansa
Tukkutoiminta
Tältä se nyt näyttää: Avec tutustui uuteen hulppeaan ravintolatukkuun Helsingin Konepajalla
Tapahtumatuotanto
Hämmentäväksi sekasotkuksi viime kesänä muuttunut Epikset-festari yrittää paluuta joukkorahoituksella
Nimitykset
Live Nationin suomalaisten artistien agentuurin vetäjäksi Annika Oksanen
Tiskillä
On tavallista kanta-asiakkuutta – ja sitten on kokki, joka otti tatuoinnit Lenni-Kalle Taipaleen ruoka-ainerajoitteista: ”Aika hieno kunnianosoitus”
Festarit
20 vuotta täyttävä Flow Festival julkaisi ensimmäiset kesän 2024 esiintyjistään
Nimitykset
Fullsteam Agencyn uusi pääpromoottori on Aino-Maria Paasivirta – Avec jututti
Yrityskaupat
Elämyksiin panostava ravintolakonserni Noho ostaa sisäsurffauskeskus Surf House Helsingin
PRO-palkinnot
Tässä on vuoden 2024 PRO-tuomaristo – he valitsevat Suomen parhaat ravintola-ammattilaiset
Viini
Suomesta saa pian kotimaista Cabernet Sauvignonia – hurjaan hintaan
Ravintolaterassi
Helsingistä löytyy talvellakin avoin ravintolaterassi – miten se on toteutettu?
Nimitykset
Huippukokki Jaakko Sorsa palaa Suomeen: uusi työ Noho Partnersissa
Lapset
Henri Alén on Ankka Heléninä Aku Ankassa ja ensi viikolla keittiömestarina vauvojen ravintolassa
Festarit
Mitä uutta suunnittelee Hellsinki Metal Festival? Toni Törrösen järjestämä festari on ”sopivasti DIY”
Tasa-arvo
Nainenko muka ymmärtäisi viskistä? Helsinkiläinen baarimestari kertoo karun totuuden arjestaan
Uusi ravintola
Nyt se on auki: tällainen on Redin uusi Food Port -ravintolamaailma – Avec tutustui
Kahvilat
Teemu Selänne avasi kahvilan
Kahvilat
Tässä ovat Suomen 30 parasta kahvilaa ammattilaisten äänestämänä
Kilpailut
Vuoden kokki on Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen – kokkisarjan sijoitukset muuttuivat laskuvirheen takia
Ruokakulttuuri
Mikä oikeastaan on brasserie? Entä bistro? Vuoden keittokirja avaa termit
Tekoäly
Foodora otti tekoälyn luomat annoskuvat käyttöön Suomessa – tältä ne näyttävät
Olut
Panimokierros raidejokerilla! Vieraile näissä viidessä olutkohteessa uudella pikaratikalla
Kilpailut
Henri Halosen lasit särkyivät MM-kisamatkalla, ja odottamaton käänne kiteyttää baarimestarin työn luonteen
Bistrot
Jyrki Tsutsusen villiruokaravintola Skutta Hakis lopettaa
Sommelier
Tanskan Jonathan Gouveia on Pohjoismaiden paras sommelier 2023
Tapahtumatilat
Helsinkiin avataan uusi, iso keikkapaikka Böle Arena & Club
Hotellit
Michelin-opas alkaa arvioida myös hotelleja
Tapahtumatoimistot
Kansainvälisiin yritystapahtumiin erikoistunut virolainen NJ Production avasi toimiston Suomeen
Tapahtumatuotanto
Näkökulma: Helsingin Lego-pettymys ja mitä siitä voimme oppia
Hävikki
Helsinkiläisen ravintolan toimiva käytäntö: jos jätät ruokaa lautaselle, maksat hävikkimaksun
Tapahtumatuotanto
Kalle Keskisen Loud n’ Live -tapahtumayritys hakeutuu saneeraukseen
Lounasravintolat
Suomen paras lounas 2023: tässä äänestyksen parhaat 50 ravintolaa
Kilpailut
Ravintola-ammattilaisten PRO-haku käy kuumana – kolme suomalaista huipputekijää kertoo palkinnon merkityksestä
Kahvilat
Millaista on vaihtaa 20 vuoden jälkeen uuteen ammattiin? Kuopiolainen kahvilayrittäjä kertoo
Sisustus
Helsinkiläisessä ravintolassa paljastettiin teos, jonka Koen Vanmechelen maalasi tilauksesta ystävälleen Pekka Terävälle
Hävikki
Pikkusilppu paljastuikin aarteeksi – pari arvokasta ammattilaisten hävikkiniksiä baariin
Kilpailut
Nuorten baarimestareiden kilpailun voitto Kuopioon! Yksilökisan voitti Ida Sirkka
Matkailu
Arto Rastas ja Teemu Korkalainen ottavat lappilaisen matkailukeskuksen ravintolat komentoonsa
Olut
Suomen paras olut 2023 on Takatalo & Tompurin Kaski Mustakaura
Tapahtumaturvallisuus
Näkökulma: Ääliölle ääliön kohtelu, kuten Haloo Helsingin keikalla tapahtui
Verotus
Hallitus on korottamassa Suomen alkoholiverotusta
Ammattikeittiö
Suomen pellot pullistelevat nyt kukkakaalia – keittiöammattilainen, auta viljelijöitä hädässä! Tässä suositun keiton resepti
Kilpailut
Evento Awards tekee paluun! Tapahtuma-alan parhaat palkitaan taas keväällä 2024
Tapahtumatilat
Helsinkiin suunnitellaan uutta 2 000 ihmisen tapahtumatilaa – tältä Arabian tehdaskortteli tulee näyttämään
Yrityskaupat
Suomalainen Noho iskee toden teolla Eurooppaan – uusin yrityskauppa on osa suurta burgerisuunnitelmaa
Pienyrittäminen
Omassa kahvilassa saa tehdä mitä haluaa – Tomi Oksasen päivät ovat pitkiä mutta palkitsevia
Ravintolat
Vesa-Matti Loirilla oli kikka, jolla häiriköt jättivät hänet rauhaan – viisi pientä Vesku-tarinaa ravintoloista
Ravintolat
Kauppakeskus Redin iso investointi etenee Helsingissä: uusien ravintoloiden lista julki
Asiakaskokemus
Kolme ravintola-ammattilaista kertoo, miten heillä kohdellaan kanta-asiakkaita – dataa voisi kerätä rohkeamminkin
Pizza
Helsingin puhutuin pizzeria laajenee muualle Suomeen
Tapahtuma-ala
Ymmärtääkö hallitus elämystalouden merkityksen? Tapahtuma- ja palvelualat sekä huolissaan että toiveikkaana
Tapahtuma-ala
Norminpurku hyvä, työvoiman saanti huolestuttaa – uuden hallitusohjelman vaikutuksia jännitetään tapahtuma-alalla
Ravintolat
Maailman 50 parasta ravintolaa on valittu – lista
Ravintolat
Farangista lohkaistu Jim Lim saa oman kivijalkaravintolan Helsinkiin
Ravintolat
Helsingin Hakaniemeen avataan elokuussa uusi ravintola, taustalla nimekäs porukka
Ravintolaterassi
Kuvat: Helsingin Senaatintorin 410-paikkainen ravintolaterassi on auki
Tapahtumaruokailu
Tällainen on Flow’n ruokatarjonta 2023 – Henri Alénin ja Tomi Björckin ravintolat uutuuksina
Olut
Jokin näistä on Suomen paras olut 2023: katso lista finalisteista
Burgerit
Suomen paras burgeriravintola on The Van – katso listan top 50
Siideri
Suomen paras siideri 2023 on Nude Cider Classic
Michelin-tähdet
Tatuointikin sen kertoo – Kaskiksen Erik Mansikka, Christina Haukka ja Michelinin merkitys: ”Aloin juosta keittiösaareketta ympäri”
Michelin-tähdet
Suomen uusi Michelin-ravintola täyttyi heti varauksista – Niko Lehdolta koskettava palkintopuhe
Ravintolat
Berthan ja Huberin ravintoloitsijoiden uutuus Tampereella: tältä näyttää Haarla, joka tarjoilee klassikoita
Rockklubit
Juhani Merimaa ja Pekka Görman jäävät eläkkeelle – Tavastiaakin pyörittävä tapahtuma- ja ravintolafirma hakee toimitusjohtajaa
Burgerit
Äänestys käynnissä: Mikä on Suomen paras hampurilaisravintola?
Kilpailut
Baarimestarit kisaavat hävikkiteemaisessa cocktailkilpailussa – lähetä resepti tällä viikolla
Kilpailut
Kuka edustaa Suomea maailman kovimmassa kokkikisassa? Kolme ehdokasta kilpailee Bocuse d’Or -paikasta
Festarit
Helsingin Viikissä järjestettävä iso konemusiikin ilmaisfestari tekee paluun elokuussa
Ammattikeittiö
Espoon yläkoululaiset kehittelivät kilpaa kasvisruokia – tässä voitokas resepti ja sen suurkeittiöversio
Festarit
Kuvat: Maailma kylässä veti 49 000 festarikävijää Helsingin Suvilahteen
Kebab
Katso, kuinka robotti viipaloi kebabin – Akseli Herlevin DIF Döner laajenee ympäri Suomen
Michelin-ravintolat
Uusi kahden tähden ravintola – tässä Viron parhaat ravintolat Michelinin listaamana
Ravintolaterassi
Helsingin uuteen Lyyra-kortteliin Hakaniemeen avataan loppukesästä kattoterassi
Klassikkoravintolat
Vesa-Matti Loiri sai muistolaatan kantaravintolaansa – taiteilijan suosima erikoinen drinkki kuuluu kumota niin, että roiskuu
Take away
Wiskarila-ravintolaa pyörittävä Arttu Wiskari palkittiin korona-ajan avustustyöstä
Asiakaspalvelu
Ravintolan vuoropäällikkö huomasi, että asiakas itkee – toimi näin, kun toisella on paniikkikohtaus
Tapahtumatilat
Länsimetron päähän Espooseen rakennetaan 1800 katsojan tapahtuma-areena
Kala ja merenelävät
Helsingin päärautatieasemalle avautuu mereneläviin keskittyvä ravintola
Kilpailut
Nuorten tarjoilijoiden kova työ palkittiin: Melina Rintamäki ja Sanni Siitonen voittivat Pohjoismaiden mestaruuden
Ruokalähetit
Ruokalähetit saivat oman osaston PAM-ammattiliittoon
Ravintolaterassi
Hakaniemen torille aukeaa 100-paikkainen kesäterassi
Erikoisuudet
Ethän sinä voi kiveksiä listalle laittaa, sanoi joku – ja niin kuopiolaisravintola alkoi tarjoilla kivesleipää
Tapahtumatuotanto
Helsinki Ink on pian kolmekymppinen – Avec vieraili Pohjoismaiden suurimmassa tatuointitapahtumassa
Vaikuttaja
Suomen paras baarimestari 2023 Jussi Alatalo aloitti ravintolahommat pizzeriasta
Messut
Tällainen oli Fastfood & Café & Restaurant Expo 2023
Ravintolat
Vuoden ravintola 2023 on yhden miehen Mikko Utter
Leipomotuotteet
Helsinkiin ilmestyi pieni mutta tehokas leipomon myymälä – yrittäjä Jussi Murtomaa elää ruokaunelmaansa
Tapahtumatilat
Ronskisti uudistuva Finlandia-talo haluaa säilyttää vierellään myös Pikku-Finlandian
Esiintyminen
Uusi verkkopalvelu välittää esiintyjiä, juontajia ja somevaikuttajia tapahtumiin
Tapahtuma-ala
Kysely: Tapahtumateollisuuden haasteina ovat kustannusten nousu ja työvoiman saatavuus
Kilpailut
Levi GP 2023: Lapin drinkkimestari on Jenny Kurkela
Ravintolat
Ravintola Sanchome lopettaa toimintansa
Ruokaresepti
Valmista hernekeitto luomuna – hyväksi havaittu resepti suurkeittiöön
Urheilutapahtumat
Rovaniemellä tempaistaan: keskustassa pelataan kaksi jääkiekon ulkoilmaottelua
Tapahtumarakentaminen
Rovaniemen keskustaan rakennettu valtava lumikuutio kiinnostaa maailmalla
PRO-gaala
Mikä ilta! Ravintola-ammattilaiset ottivat ilon irti – video PRO-gaalan säihkeestä
Viini
Kaverukset saivat koronajumin keskellä oivalluksen: syntyi suomalainen vermutti
Ruokakulttuuri
Kuvat suomalaisten ruokatatuoinneista – Avec vieraili Food Tattoo -näyttelyssä
Kilpailut
Johan Kurkelan Suomi sijoittui kuudenneksi Bocuse d’Or -finaalissa
Ravintolat
Tuore PRO-voittaja, maailmaa kiertänyt keittiömestari Kim Mustonen avaa ravintolan Tahkovuoren rinteille
Tapahtumatoimistot
Tapauksen emoyhtiö paisuu: hankki tanskalaisen tapahtumatoimiston
Avecmedia
Avec täytti vuoden! Tässä 20 luetuinta juttuamme
PRO-palkinnot
Kouluruuan tuotekehittäjä Jukka Turta oli PRO-gaalan kuningas: ”Mykistynyt fiilis”
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-voittajat 2023! Suomen parhaat ravintola- ja keittiöammattilaiset palkittiin
PRO-palkinnot
Näin PRO-gaala 2023 eteni: Avec seurasi hetki hetkeltä
Vapaa-aika
Uudessa videopelissä pyöritetään omaa ravintolaa – katso traileri
Ravintolat
Perinteikäs kasvisravintola Silvoplee lopettaa
Kilpailut
Johan Kurkelan pitää huomioida MM-kokkifinaalissa lapsetkin: ”Täysin uudenlainen kisatehtävä”
Olut
Olutliiton nimittämä Hyvä Tuomas 2022 on perheyrittäjä Petri Heino
Festarit
Helsingin uusi metallifestari erottuu artisteillaan: ”Tiedän, mitä diggarit haluavat”
Ravintolat
Michelin-kokki Sauli Kemppainen avasi Helsinkiin uuden ravintolan – ”1+1 on enemmän kuin 2”
Fine dining
Ikoninen pariisilaisravintola vierailee Helsingissä ja yhdistää voimansa Savoyn kanssa
Ravintola-ala
Ravintolaruuan suosio Suomessa on korkealla, mutta kustannusten nousu ajaa yrityksiä ahtaalle
Striimaus
Suomessa aloittaa tapahtumiin keskittyvä tv-kanava – näin se toimii
Ammattikeittiö
Viime joulun hittiherkun tehnyt Ville Kivinen loihti uuden reseptin: näin valmistat pistaasi-suklaabrownien suurkeittiössä
Kouluruoka
Kouluruokailua halutaan kehittää: lounaalle aina kasvisvaihtoehto, iltapäiväksi välipala
Ammattikeittiö
Keittiöammattilaisten voimahahmo Marjo Niskanen säkenöi Linnan juhlissa – korvakoruissa kunnianosoitus työpaikkaa kohtaan
Ravintolat
Ina Niiniketo ja Roni Kerttula toteuttivat unelmansa: Canvas Canteen on pariskunnan oma ravintola Helsingissä
Urheilutapahtumat
Frisbeegolf saa nelipäiväisen talvitapahtuman – Vantaan Fribafiestaa järjestää alan tulokas: ”Tämä on intohimohanke”
Vaikuttaja
75 vuotta täyttävä Juhani Merimaa Avecin haastattelussa: Helsingin keskustan elinvoima huolettaa
Tapahtumatilat
Nokia Arena sai Visit Tampere Award -palkinnon
Pizza
Suomalainen Via Tribunali valittiin maailman 25 parhaan pizzaketjun joukkoon
Olut
Onniravintolat osti Kallion olutbaari Paneman – ketjussa nyt 11 ravintolaa
Rekrytointi
Sirpa Kilpeläinen ja Nataliia Selivánova auttavat ukrainalaisia työllistymään Suomessa – moni löytänyt horeca-töitä
Ammattikeittiö
Keittiöammattilaisten keulakuva Marjo Niskanen sai kutsun Linnan juhliin – ”Itkin ilosta ja häkeltyneisyydestä”
Vaikuttaja
Bahri Karagümüsille kunniakrouvarin arvonimi – tässä palkitun ravintoloitsijan 3 teesiä
Kilpailut
Tommi Tuominen on Suomen Bocuse d’Or -yhdistyksen uusi puheenjohtaja
Kilpailut
Vuoden kokki 2022 on Jonathan Slotte – Vuoden tarjoilija on Joonas Heino
Kirjallisuus
Vuoden keittokirja 2022 on Sienihullu!
Kilpailut
Nuorten kokkien SM-kisat järjestetään tammikuussa 2023
Hinnoittelu
Kahvi on halvempi, jos tilaat sen kauramaidolla – helsinkiläinen ravintola erottuu ratkaisullaan
Baarit
Laulua kaiuttimista yötä myöten – Kallion uutuusravintola avasi itsepalvelukaraoken
Markkinointi
Tapahtuma, joka sitouttaa oman heimonsa ympäri vuoden – ”Assyjen” viehätys säilyy vuosikymmenestä toiseen
Tapahtumaturvallisuus
Helsingin Messukeskus sai arvostetun turvallisuussertifikaatin – tässä 5 vinkkiä tapahtumaturvallisuuteen
Tapahtumaruokailu
Ravintolakonserni Noho Partners perustaa tapahtumiin ja elämyksiin keskittyvän Noho Eventsin, Maria Koivula johtajaksi
Kilpailut
Otto Hietamies palkittiin maailman toiseksi parhaana nuorena kokkina
Koulutus
Ravintolakonkari huolissaan: Opiskelijat passitetaan liian aikaisin työharjoitteluun
Hotellit
World Travel Awards: Suomen paras hotelli on Hakaniemen Hilton ja paras matkailukohde Hyvinkään Sveitsi
Ammattikeittiö
Helsingin päiväkoteja muonittava Palvelukeskus keräsi kunniaa Luomu SM -kilpailussa
Kahvilat
Ikinuori Elvi Avikainen täytti 96 – hänen vuonna 1955 perustamansa leipomo toimii yhä perhevoimin Helsingin Kalliossa
Lounasravintolat
Suomen paras lounasravintola 2022 on helsinkiläinen Satama – tässä äänestyksen top 50
Konferenssit
Kuvat: Nordic Business Forum 2022 täytti Helsingin Messukeskuksen
Konferenssit
Garry Kasparov ilmestyi yllättäen lavalle Helsingissä – Putinia kritisoiva puhe sai valtavat aplodit
Urheilutapahtumat
Pikkuseura kasvoi yleisömagneetiksi – kulmakivenä on ajatus, jota Suomessa ei usein toteuteta
Kilpailut
Konditoria Ph7 voitti leipureiden SM-kultaa
Kasviproteiinit
3D-tulostettua vegaanista ”lihaa” myydään nyt ravintolassa Suomessa – maistoimme!
Hotellit
Savoon aukeaa helmikuussa luksuslomakohde – sijoittajina Jasper Pääkkönen, Valtteri Bottas ja Iivo Niskanen
Kokoushotellit
Kuvat: HUBsista, mikä hotelli! Helsingin vasta-avattu uutuus panostaa tapahtumiin ja yhteistyöskentelyyn
Ammattikeittiö
Palvelukeskus tarjoaa 75 000 helsinkiläiselle tänään Itämeren kalaa burgereina ja pihveinä
Pop up -ravintolat
Yhteen Helsingin kiistellyimmistä rakennuksista, Alvar Aallon Sokeripalaan avautuu pop up -ravintola ja viinibaari
PRO-palkinnot
Ehdota PRO-palkinnon saajaa! Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkitaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18.1.2023
Ruokakulttuuri
Turku on Suomen nouseva ruokapääkaupunki, hehkuttaa BBC
Tapahtumatoimistot
Tapahtuma-alan yrityskauppa: Tapauksen emoyhtiö ostaa palkitun norjalaistoimiston
Ravintolat
Rediä myllerretään kunnolla: tällainen on uusi 2800 neliön ravintolamaailma, johon etsitään nyt yrittäjiä
Tapahtumatuotanto
Mitä tarkoittaa tekninen raideri? Tapahtumakonkari selittää
Tukkutoiminta
Helsingin trendialueelle rakennetaan uusi ravintolatukku suojeltuun kokoonpanohalliin
Lipunmyynti
Lipunostajien käytös on muuttunut, mutta Dingo-musikaali veti mahtavasti väkeä kesäteatteriin
Ravintolat
Sauli Kemppainen avaa Helsinkiin uuden ravintolan – avoinna aamusta iltaan
Ruokakulttuuri
Rôtisseurs-jäseniä käädytetään Oodissa – suurkapituli tuo Helsinkiin viikonloppuna 330 kulinaristia
Festarit
Miten Flow’ssa syötiin? Festarin ravintolat kuvina: kekseliäin, näyttävin, pisimmät jonot
Koronarajoitukset
Rajoituksia voi vielä tulla – Sanna Marin ja muut kärkipoliitikot kommentoivat aihetta Flow’ssa
Ravintolat
Helsingin erikoisuus, pyöräilyravintola Peloton haluaa kukoistaa myös Suvilahden festarisesongin ulkopuolella
Vastuullisuus
Maailman parhaan baarimestarin titteliä tavoitteleva Liisa Lindroos aikoo puhua finaalissa Itämeren puolesta
Messut
Työ- ja ammattimessujen superviikko Tampereella syyskuussa – tähtipuhujana Jukka Jalonen
Hinnoittelu
Kympin viikot palaavat 12 euron annoksilla, syynä ravintoloiden kohonneet kustannukset
Festarit
Uusi festari houkuttelee metallifaneja Himokselle viikonloppuna – kilpailuvalttina suuri majoituskapasiteetti
Festarit
Helsingin uusi cocktail-kesäfestari tarjosi järjestäjille opetuksen: ”Jompaankumpaan suuntaan painopistettä”
Ravintolat
Yes Yes Yes -miesten Lulu’s yhdistää uuden kasvisravintolan ja omakase-hitti Latitude 25:n
Kilpailut
Ravintola-alan osaajille uusi kilpailu – finaali Levillä syyskuussa
Festarit
Tuskan uusi oivallus räjäytti kauppakeskus Redin kävijäluvut – rannekkeita ei vaihdettu festariporteilla enää ollenkaan
Tapahtumatuotanto
Uusi kansainvälinen design-tapahtuma Helsinkiin elokuussa
Olut
20-vuotias SOPP porskuttaa aina vain – olutfestarin isä kertoo menestyksen taustoista ja seuraa mielenkiinnolla kilpailijan rohkeaa kokeilua
Festarit
Pääsymaksuton Kerafest tarjoaa bändejä, vegeruokaa ja pienpanimo-olutta Keran halleilla Espoossa
Siideri
Suomen paras siideri 2022 on Terissaaren Korte
Olut
Aec…Sch…MÄRZEN! Baarimestari, millainen on hyvä etiketti?
Katuruoka
Lahdessa järjestetään European Street Food Awards -kilpailutapahtuma syyskuussa
Vastuullisuus
Suomen suurimmassa vessassa Himoksella kädet pestään järvivedellä
Tapahtumaruokailu
Flow Festival luopuu punaisesta lihasta – tässä lista festarien kaikista ravintoloista
Ravintolat
Savoy rymistelee: 7. kerros remontoidaan, katutasoon kokonaan uusi ravintola – ”Tulee olemaan kaukana skandinaavisesta minimalismista”
Markkinointi
Älä mokaa näissä kolmessa asiassa! Messukeskuksen Lumia Ankkuri tuntee tapahtumaviestinnän sudenkuopat
Fast casual
Suomalaisella Barot’s-burgeriketjulla on suuret suunnitelmat
Terassi
Hietalahden, Töölön ja Mantan toriterassit käyttöön Helsingissä, Hietsun kirppis tekee paluun
Viini
Antero Niemiaho on Suomen paras sommelier 2022!
Urapolku
Työkeikka toi yllättäen pestin Michelin-palkitussa Finnjävelissä – tarjoilija Awa Camara, 23, unelmoi omasta ravintolasta
Työperäinen maahanmuutto
Kokki Alfred Chu asettuu perheineen Suomeen paikkaamaan ravintola-alan työvoimapulaa: ”Tosi erilaista täällä on”
Ravintolaterassi
Helsinkiin ei yhtä jättiterassia, mutta pienempiä tulee – pulmana vesi, viemäröinti, vessat ja sähkö
Asiakaspalvelu
Stig arvostaa ravintolassa asiantuntevaa palvelua, mutta rajansa kaikella – ”Ei tarvitse kertoa, miltä maatilalta mikäkin herne on tullut”
Olut
Naisvoimaa! Perhosefekti-ipa on askel kohti tasa-arvoisempaa olutkulttuuria
Ravintolat
Tältä se nyt näyttää! Asemahalli Helsingissä mullistettiin näyttäväksi ravintolaksi
Brändäys
Lionel Messi syö burgerinsa kananmunalla – futistähden nimikkohampurilainen saapui Helsinkiin
Ajankohtaista
Avec on ruuan, juoman ja tapahtumien ammattilaisten oma media – näin se sinua palvelee
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Luetuimmat
Tuotekehitys
|
Maailman kuuluisin ravintola keskittyy jatkossa tuotekehitykseen – Toni Toivanen kertoo Noman suuresta muutoksesta ja vähän burgereistakin
Fine dining
|
Suomen puhutuimmassa fine dining -paikassa soi suomirap – miten vantaalaislähiössä kasvaneesta kirvesmiehestä tuli Michelin-ravintoloitsija?
Ravintola-ala
|
Korona-aika loi asiakaspulan – vantaalainen ravintoloitsija: ”Nyt ollaan ihan veitsenterällä, kaikki eväät on syöty”
Ravintolat
|
Joensuun Local Bistro -ravintolan Marko Turunen: Yrittäjyys on muuttanut käsitystäni alasta
Tapahtumatilat
|
Kuvat uusitusta Finlandia-talosta – iso muutos ja kunnianhimoinen tavoite
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Tilaa uutiskirje
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Otsikko:
Uusimmat
Kilpailut
|
Baarimestari Mika Ammunét menestyi kansainvälisessä kisassa suoralla puheella burnouteista: ”Meidän täytyy lopettaa ihmisten heittäminen hukkaan”
Minun päiväni
|
Millaista on työ sairaalan keittiössä? Seurasimme työpäivää sairaalassa, jossa dieettikokilla on iso vastuu
Ravintolat
|
Helsingin uutuusravintola Marga sai tiskin taakse baarimestari Mika Koivulan
Henkilöstöravintolat
|
Kysyimme kahdelta toimijalta, miten kannattavaa lounasbisnestä tehdään nyt ja tulevaisuudessa
Leipä
|
Ravintola Ragun Antti Asujamaan vinkit: Näin teet leivästä hittituotteen