Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Skip to content
LinkedIn
Instagram
Facebook
Kauppa
Kumppanihaku
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-palkinnot
Evento Awards
Aromi
Shaker
Evento
PRO
Evento Awards
SUOSITTELEMME:
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
SUOSITTELEMME:
Tässä ovat Evento Awards -finalistit 2025! Suomen tapahtuma-alan parhaat palkitaan
SUOSITTELEMME:
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
UUTTA : :
Liity Avecin Whatsapp-kanavalle! Kiinnostavimmat artikkelit ravintola- ja tapahtuma-aiheista
Olut
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Asiakaspalvelu
Will Guidaran ravintola nousi maailman ykköseksi överillä palvelulla – tässä pari esimerkkiä
Uusi ravintola
Varausten tulva yllätti Turun uuden brasserien ravintoloitsijat – tällainen on Amelie
Pikaruoka
Uutta nousua tekevä pikaruokaketju avasi ensimmäisen 24/7-ravintolan Helsinkiin
Viinibaarit
Viinibaari Pinocchiossa lasillisen saa alle 9 eurolla: ”Hyvän viinin pitäisi olla saavutettavaa”
Elämysmatkailu
Erikoinen tempaus pohjoisessa: ravintola Finnjävel tarjoilee illallisen jäänmurtajalla keskellä merta
Uusi ravintola
Kehutun ravintolan tekijät yrittävät uudelleen Itä-Helsingissä: Armiinan paikalla on nyt Ragazza, jonka pasta-annoksessa maistuu kokin lempisipsi
Viinibaarit
Helsinkiin avautui kunnianhimoinen viinibaari, joka haluaa pitää hinnat alhaalla
Ravintolayhtiöt
Casino Helsingin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille
Olutravintolat
Pete Finnberg pisti kotinsa pantiksi ja osti tutun olutravintolan – Mallaskukossa oluen myynti on mullistunut viime vuosina
Katuruoka
Kävimme katuruoan ihmemaassa: 8 suosittua herkkua Japanin Osakasta
Talous
Pancho Villa avaa 50:nnen ravintolansa – ”Franchisingketju kasvaa monella tavalla”
Michelin-ravintolat
Toista Michelin-tähteään metsästävän ravintola Grönin ainoa omistaja on nyt Toni Kostian
Kuolleet
Kaikki Helsingin ravintolat kiertänyt mies on poissa – Ensio Virta oli edelläkävijä, joka ei tuonut itseään tyrkylle
Pöytävaraus
Helsinkiläinen ravintola taistelee haamuvarauksia ja kiusantekoa vastaan uusilla keinoilla: luottokortti takeeksi
Uusi ravintola
Grillatusta juustoleivästä tuli hitti Tampereen keskustan uudessa ravintolassa – ”Selvästi ollut kaivattu konsepti”
Burgerit
Suomen parhaaksi äänestetty burgeripaikka avaa kesäravintolan Helsinkiin
Uusi ravintola
Kallion sivukadulla sykehtivän The Alleyn ravintoloitsija Duc Ngo luottaa 70–30-sääntöön
Talous
Petri Päivinen on yrittänyt myydä kahta olutravintolaansa Helsingissä jo vuoden – ”Mitään ei ole tapahtunut”
Asiakaspalvelu
Meeri Koutaniemi on ravintoloissa kahden ääripään maistelija
Voileivät
Lihansyöjät Espoossa hurmannut ravintola laajentaa Helsinkiin
Uusi ravintola
Relove-yrittäjät avaavat Esplanadille ravintolan, josta voi aamiaisen tai illallisen ohessa ostaa käytetyn luksuslaukun
Talous
Ravintolajätti Noho teki ennätystuloksen
Klassikkoravintolat
Jyväskyläläinen ravintola Pöllöwaari porskuttaa vuosikymmenestä toiseen
Uusi ravintola
Japanilaistyylisiä sandoja saa pian Turustakin – Aurajokirannan uusi ravintola uskoo ”turboahdettujen” leipien voimaan
Uusi ravintola
Iso ravintola-avaus lähestyy Helsingissä: sadan metrin korkeuteen Kalasatamassa rakentuva ravintola tarjoaa bisneslounasta
Lounasravintolat
Tampereen parhaat lounaspaikat 2024: tässä äänestyksen tulokset
Uusi ravintola
Kreikkalainen kokki perusti Helsinkiin ravintolan, jonka keittiötä hän pyörittää yksin: ”Teen kaiken itse”
Baarit
Helsingin kesän ilopilleri, fiiliksestään palkittu laivabaari etsii uutta kotia: ”Ei voida laittaa kerrostalon kivijalkaan”
Trendit
Tässä ovat vuoden 2025 ravintolatrendit
Uusi ravintola
Jännittävä kokkisiirto ja uusi avaus: Kalle Tanner käynnistää Basbas Studion pysyvänä ravintolana
Baarit
Lähde reissuun! Lontoon parhaat baarit ja ruokapaikat juuri nyt
Uusi ravintola
Hans Välimäki avaa taas ravintolan: Espan uutuus haluaa sykkiä aamusta iltaan
Uusi ravintola
Kiinnostavin töölöläinen ravintola-avaus sitten Tellerin: tällainen on Third Place
Uusi ravintola
Erikoinen kuubalaisravintola Helsingissä: pariskunta tekee ruoan kotonaan ja myy ulos
Tempaukset
Melkoinen kokkijoukko: ravintola Demo järjestää nimekkään yllätysillallisen
Uusi ravintola
Dean Lyijysen ”pömpöttävä” ravintola Helsingin Sörnäisissä nousi heti hitiksi
Uusi ravintola
Michelin-kokin tähdittämän uuden ravintolan ruokalista Helsingin paraatipaikalla yllättää: kalakukkoa
Ravintolat
Iso ravintolauutinen Helsingissä: Paasitornin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille
Baarit
Helsingin puhutuimman baarin vetäjä sai yllättäen potkut: ”Olisin itse halunnut jatkaa”
Karaoke
Kävimme Helsingin keskustan uudessa 24/7-karaokebaarissa – tältä näyttää Tokio Karaoke, jossa lauletaan läpi yön
Ravintolat
Yksi ravintola menestyy murheenkryyniksi muodostuneessa Lyyra-korttelissa kaaoksesta huolimatta
Blinit
Helsinkiläisten blinitavat ovat muuttuneet, huomasi ravintolakonkari – kauppa käy silti hurjana
Kolumni
Kolumni: Elämänkoulun oppeja Alankomaissa – näköjään myös 2,5 desin olueen tottuu
Uusi ravintola
Langhoffit panostavat nyt Hangon Segel-ravintolaan: ”Yksi parhaista viinikellareista Helsingin ulkopuolella”
Konkurssi
Naughty BRGR konkurssiin – Akseli Herlevi kommentoi Avecille syitä ja opetuksia
Yrityskaupat
Henri Alén jättää Murun, Samuil Angelov irtautuu Michelin-ravintola Finnjävelistä
Ravintolat
Isoja puheita ja tavoitteita – Sauli Kemppainen kertoo, miksi jätti kehutun ravintolan yllättäen
Baarikierros
5 kiinnostavaa baaria Kööpenhaminassa: kiersimme paikallisen baarimestarin suosikit Vesterbron alueella
Hyväntekeväisyys
Näkökulma: Hyvän mielen teko kannattaa, kuten Helsingin pizzatempaus osoittaa
Voileivät
Tästä voi povata hittiä: Helsinkiin avattiin Japanin muhkeaan sando-kerrosleipään erikoistunut kahvila
Ravintolat
Paras tamperelainen ravintola 2024: tässä äänestyksen tulokset
Rikosepäily
Epäilyttävät autot kärräsivät 10 000 kiloa lihaa Helsinkiin – ainakin yksi ravintola ja useat kaupat ottivat myyntiin
Uusi ravintola
Kun lapsi ei lopettanut puhumista Suomesta, koko perhe päätti muuttaa – suosittua pizzapaikkaa pyörittävä Severino Salzano perusti uuden ravintolan Helsinkiin
Näkökulma
Näkökulma: Miksi tippaaminen ahdistaa Suomessa?
Pubit
Yksi Suomen vanhimmista merimieskapakoista heräsi taas henkiin: ”Olin ihan kansallissankari”
Ravintola-ala
Korona-aika loi asiakaspulan – vantaalainen ravintoloitsija: ”Nyt ollaan ihan veitsenterällä, kaikki eväät on syöty”
Ravintolat
”Silloin silmämme avautuivat”, muistelee helsinkiläisen Pastiksen perustaja ravintolakäyntiä Kööpenhaminassa
Ravintolat
Mitä Hiileessä tapahtuu? Tähtikokki Jouni Toivanen jättää vasta-avatun ravintolan
Ravintolat
Kiinnostavia kokkivierailuja Helsingin ravintoloissa viikonloppuna: Outo Äffässä ja Kajo Runarissa
Elämysmatkailu
Sirly Ylläsjärven iso uutinen: uusi ravintola- ja saunakompleksi Lappiin
Klassikkoravintolat
Helsinkiläinen klassikkoravintola sai harvinaisen palkinnon
Ravintola-ala
Osuuskauppa lähtee haastamaan ravintolajätti Nohoa Tampereen keskustassa tosissaan: suunnitteilla uusia ravintoloita ja kahviloita
Pizza
Mikael Gabrielin ravintolat suljettiin Helsingissä – toimitusjohtaja: syynä pizzojen hinnat
Henkilöstöravintolat
Meksikon pikajuna on himoittu hittiherkku – helsinkiläinen henkilöstöravintola selättää hiljaiset päivät erikoisuuksilla ja nokkelilla järjestelyillä
Uusi ravintola
Maineikas irlantilaiskokki perusti Turkuun ravintolan, jonka erikoisuus on chef’s table -elämysillallinen
Pizza
Suomalainen pizzaketju nousi taas maailman parhaiden listalle
Uusi ravintola
Ravintola Hellenic toi Välimeren ruuan ja kansainvälisyyttä Hämeenlinnaan
Ravitsemussuositukset
Tuottaako lounaspaikka rahaa, jos se noudattaa uusia ravintosuosituksia? Kaksi yrittäjää kertoo, miten niihin kannattaa suhtautua
Vastuullisuus
Finnwatch löysi Suomen lounasravintoloiden ilmastotoimista eroja
Ilmiö
Aasialainen käytäntö rantautui Suomeen: ravintolan ja kaupan yhdistelmässä asiakas valmistaa nuudeliannoksen itse
Ravintolat
Jason, Hiilee ja Äffä – Jari Vesivalo, Jouni Toivanen ja Miki Puikkonen kertovat uusien ravintoloidensa avausten mokat ja opit
Uusi ravintola
Miki Puikkosen pitkään valmistelema ravintola avautui – tältä näyttää Äffä, jonka lounas erottuu luovuudellaan
Ravintolayhtiöt
Kalle Rovanperä lähti ravintolabisnekseen – Pro Restaurants on nyt Bon Group
Yrityskaupat
Suomalainen ravintolayritys Garam & Vermiglio Catering siirtyy ruotsalaisen Nordrestin omistukseen
Sauna
Nyt se avautuu – Helsingin ydinkeskustan baari sai julkisen saunansa
Katuruoka
Anthony Bourdain -leivällään hurmaava The Butter Boys on Helsingin puhutuimpia katuruokaravintoloita
Tapahtumatilat
Ravintolajätti Restel aloittaa työntekijöiden palkkaamisen ex-Hartwall-areenalle – jopa 25 uutta työpaikkaa
Ravintolat
Tähän ravintolaan ei ole asiaa ilman pikkutakkia – vierailimme klubilla, jonka jäseniksi vain miehet ovat tervetulleita
Keikkapaikat
Hanakalja ei virtaa Suomen rockluolissa entiseen malliin – muutos näkyy keikkapaikoilla rajusti
Asiakaskokemus
Turkulaisen ravintolan annos sai A.W. Yrjänän kyyneliin
Brändäys
14 esimerkkiä Suomesta – näin ravintolan tai baarin nimi syntyy
Ravintolat
Remontti piinaa ravintoloita Helsingin Hakaniemessä – ”Työmiehet tulivat kysymään meiltä, että meinaammeko oikeasti jäädä tähän”
Baarikierros
5 salaista baarihelmeä Tukholmasta – paikallinen baarimestari paljastaa suosikkinsa
Michelin-tähdet
Pohjoismaiden Michelin-tähdet julkistetaan Tanskassa seuraavat kaksi vuotta
Michelin-ravintolat
Ravintolakulttuuri kukoistaa Ruotsissa: esittelyssä uudet Michelin-tähtipaikat Vyn, Dashi ja Seafood Gastro
Ravintola
Veljesten pyörittämässä kiinalaisravintolassa Oulussa autenttinen ruokalista on erikseen, ja ulosmyyntiin ja lapsiin suhtaudutaan toisin kuin muualla
Kahvilat
Suomen 30 parasta kahvilaa 2024: tässä alan ammattilaisten listaus
Uusi ravintola
Helsingin Lauttasaareen avattiin panimoravintola, johon tulee myöhemmin vielä kylpylä
Pöytävaraus
Onko ravintolan sopivaa periä asiakkaalta varausmaksu? Kyllä, sanovat ihmiset HU:n kyselyssä
Yökerhot
Kaivohuone sulkee ovensa pysyvästi
Kolumni
Kim Heiniön kolumni: Ravintolakriitikoilta pääsy kielletty
Tapahtumatilat
Pääsimme kurkistamaan sisään: tältä näyttää Helsingin päärautatieasemalle rakennettava Kellotorni, johon tulee tapahtumakeskus ja panimoravintola
Baarit
Kaurismäkien perustama Corona-baari uudistettiin täysin – tältä uudet tilat näyttävät
Olutravintolat
Olutbaarilla tekee tiukkaa Helsingin ydinkeskustassa: ”Jätkäsaaressa vuokra on alle puolet tästä”
Uusi ravintola
Syksyn suurin ravintola-avaus: Avec vieraili uudessa Demossa – ja onhan se häkellyttävä
Kilpailut
Maailman 50 parasta baaria on valittu
Hinnoittelu
Viiden euron napolilaispizzaa myyvä ravintola laajentaa Helsingissä – toimitusjohtaja hehkuttaa asiakasmääriä
Innovaatiot
Luulitko maistaneesi kaiken? Ultraäänestä innostuneen Ossi Palonevan illallinen Helsingissä on hyvin hämmentävä elämys
Asiakaspalvelu
Peter Franzén, tullaanko sinulta ravintolassa kyselemään absintista?
Tippaus
Yllätysmaksu ravintolassa ärsyttää Tallinnassa – Ei ole yleinen käytäntö, tyrmää liiton johtajakin
Konkurssi
Miksi Helsingissä hurmannut ravintola meni pian konkurssiin? Yrittäjäpari avoimena Avecin haastattelussa
Hotellit
Vantaan legendaarinen bilehotelli avautuu uusittuna – tältä näyttää hotellin ja Tulisuudelma-yökerhon uusi ilme
Uusi ravintola
Omatekoista mozzarellaa, guancialea …ja viiniä hanasta? Segreto on Kallion hävytön ravintolauutuus
Tapahtumatilat
Helsingin päärautatieasemalle tulee tapahtumakeskus ja panimoravintola
Ravintolat
Ravintola Outo lopettaa
Uusi ravintola
Oman ravintolan perustamiseen liittyy yllättäviä käänteitä, huomasi Jari Vesivalo – tällainen on Jason, joka vihdoin avautuu Helsingin keskustaan
Yrityskaupat
Noho osti kahdeksan pubia ja muuta ravintolaa Tampereella – Tammelan stadionin anniskelu kuuluu kauppaan
Pienpanimot
Muutto lisäsi liikevaihtoa, kertoo Etko Brewing – pienpanimo pysyy silti myös Helsingissä ja yhdisti nyt voimansa thairavintolan kanssa Hakaniemen kauppahallissa
Ravintolat
Hakaniemen UG-ravintolamaailma konkurssiin – jäljelle jääneiltä ravintoloilta lähtivät samalla alkoholiluvat
Uusi ravintola
Kaikkea voi grillata, sanoo Jouni Toivanen – Michelin-kokin keittiössä Jätkäsaaren uudessa ravintolassa ainekset lasketaan grammalleen
Video
Passio-miesten röyheä uutuusravintola tarjoilee toisenlaista italialaista Helsingissä
Uusi ravintola
Baari kuin kotibileet – Helsingin luonnonläheinen Moss on laatucocktaileja tarjoileva bailupesä
Ravintolat
Kaupungin puhutuimman ravintolan toinen perustaja antoi kolme hyvää neuvoa Radio Helsingin Ruokatunnilla
Hävikki
Sushiravintolan kiusallinen ongelma Helsingissä: asiakkaat piilottavat hävikkipaloja tuolin alle ja jopa vessaan
Lounasravintolat
Suomen paras lounas 2024: tässä äänestyksen parhaat 50 ravintolaa
Baarit
Tässä ovat Jyväskylän viisi kiinnostavinta baaria – saimme oppaaksi paikallisen neljännen polven baariammattilaisen
Yökerhot
Suomen berliiniläisin yökerho? Tampereen keskustan laitamilla sykehtii rouhea kellariklubi
Asiakaspalvelu
10 asiaa, joissa ravintolan asiakaspalvelijan kannattaa ottaa mallia Japanista
Viinibaarit
Nimekkäät suomalaiset viinibaarit vaihtavat lokakuussa paikkaa kaupungista toiseen
Olutravintolat
Petri Päivinen laittoi kaksi olutravintolaansa myyntiin Helsingissä – ”Haluan viettää aikaa lasteni kanssa”
Ravintola-ala
Ravintoloita kaatuu yhä hurjempaa tahtia – kysyimme kolmelta alan vaikuttajalta, mitä nyt pitäisi tehdä
Vaikuttaja
Maailman pohjoisimman Michelin-tähtikokin mielenterveys oli koetuksella – muutto Rukalle pelasti ravintola Tapion
Ravintolat
Ravintola Oudon avunhuuto Helsingin keskustassa: ”Ongelma on, että asiakkaita ei käy”
Ravintolat
Wroclawin kahta kiinnostavinta ravintolaa luotsaavat Puolan vahvat naiskokit
Hinnoittelu
15 helsinkiläistä ravintolaa, joista saa kolmen ruokalajin menun alle 45 eurolla
Video
Hans Välimäeltä ja Maria von Graevenitziltä 17. yhteinen avaus – Bouchon Carêmen erikoisuus on tartarshow
Viinibaarit
Kvevri-viineihin erikoistunut Winest on Suomen ensimmäinen georgialainen viinibaari
Uusi ravintola
Tällaista ravintolaa ei muualla Suomessa ole: Jussi Uusihakalan ja Johny Lammin kipparoimassa Saiko Robatassa loimuaa japanifuusio
Ravintolat
Syyrialainen huippukokki avasi ravintolan Helsinkiin – nyt Tawook Lab kerää ylistäviä arvioita
Ravintolat
Ravintolatapahtuma Smaku ensimmäistä kertaa Helsingissä – edulliset maisteluannokset houkuttelevat uusia asiakkaita
Hotellit
Uuden hotelli Pier 4:n kattoterassi on heittämällä Helsingin upein, kaikille avoin ja kohtuuhintainen
Ravintolat
Sikke’sin paikalle avautuva Laivakoira lainasi nimensä pubilta – kippareina Rico Aaltonen, Aura Vanhanen ja Kimi Kaplas
Ravintolat
Siipiravintola Hook laajenee Espanjaan – Jari Kurri mukana hankkeessa
Ravintolat
Kaurismäen veljesten klassikkoravintolat saavat uuden elämän Vallilan Konepajalta
Kahvilat
Espanjalainen kahvila yhdistää kaksi eri konseptia – suosio yllätti omistajankin
Ravintolat
Ravintola Demo avautuu uudelleen Ruoholahdessa – kattoravintolan jokaisesta pöydästä hulppeat merinäköalat
Pizza
Jirka Pitkäsen perustama ravintola osui kultasuoneen New York -pizzallaan Helsingin Vaasankadulla
Video
Iso baariavaus Helsingissä: Kupoli pääsi hätkähdyttämään, ja näköala on vasta toiseksi kiinnostavin asia
Uusi ravintola
Ravintolakonkari hyppäsi ”pahiksen” kelkkaan ja yllättyi itsekin – Helsinkiin avataan uutuuspaikka, joka haluaa erottua
Uusi ravintola
Hotel Kämp avaa uuden, rennon ravintolan
Video
Michelin-kokki Kozeen Shiwan yllätti taas: ”Jos Hans Välimäki ei saa kolmea tähteä, mä avaan ravintolan, joka saa”
Ravintolat
Laatujohtaja Jaakko Sorsa konseptoi ja standardisoi ravintoloita: ”Keittiön pitää toimia kuin Mercedeksen tehdas”
Kahvilat
Popeda-rumpali perusti kesäkahvilan kotipihalleen ja järjesti siellä festarit – Rachael-vaimo suunnittelee jo talvikahvilaa jääpenkeillä
Tapahtumaruokailu
Flow’ssa on yli 40 ravintolaa – mukana yllättäviä nimiä
Innovaatiot
Suomessa voi nyt kokea uudenlaisen ravintolaelämyksen – jos lompakko on kunnossa
Ravintolat
Menestyminen pikkukaupungissa vaatii sisua ja numeropäätä, tietää kolmea ravintolaa pyörittävä Joakim Parkkonen
Hinnoittelu
Helsingin ja Tallinnan Michelin-ravintoloiden hinnoissa iso yllätys
Video
Helsinkiin avautui uusi baari – The Last Dropissa tilataan juomat horoskoopin mukaan ja ilta päättyy henkilökunnan tansseihin
Klassikkoravintolat
Satavuotiaan helsinkiläisen ravintolan ruokalista jämähti 1980-luvulle – ”Sehän siinä on parasta!”
Uusi ravintola
Modernia kreikkalaista kohtuuhintaan: Avec vieraili Helsingin keskustan kiinnostavassa uutuusravintolassa
Yrittäjyys
”Enää en ryhtyisi ravintoloitsijaksi” – tamperelainen legenda vetäytyi kyllästyneenä alalta 10 vuotta sitten, ja sen jälkeen meno on mennyt vielä pahemmaksi
Pikaruoka
Fafa’sin entinen franchising-yrittäjä avaa samoihin tiloihin omia ravintoloitaan
Yrittäjyys
Teemu Boman toteutti haaveensa: oma ravintola Espanjan Aurinkorannikolla
Kauppahalli
Liha- ja kalakauppa, kahviloita, ravintoloita ja panimobaari – Itis sai oman kauppahallin
Uusi ravintola
Liikuntayrittäjän perustama ravintola poikkeaa jo ulkomuodollaan – maut sovitetaan vietnamilaiseen suuhun, vaikka Suomessa ollaankin
Asiakaskokemus
Asiakkaat kaipaavat nyt omalaatuista ja rohkeaa baariruokaa – huolella mietitty ruokatuote näkyy liikevaihdossa
Lähiruoka
Suomen erikoisin ravintola? Helsinkiläinen Skörd käyttää vain ja ainoastaan kotimaisia raaka-aineita ympäri vuoden
Uusi ravintola
Viinibaaria suunniteltiin, mutta Maukusta tulikin bistro ja Kallion suurin viinikellari
Olutravintolat
Helsingin Kallioon avautui kunnianhimoinen olutbaari, joka lienee pian jo toisen näköinen
Ravintolaterassi
Helsingin lippakioskit kukoistavat nyt – tee maistuva kierros näillä kuudella kioskilla
Yrittäjyys
Kiinalainen nuoripari muutti Suomeen ja osti ravintolan Helsingin keskustasta ‒ luottamus ja suosittelukulttuuri yllättivät
Pikaruoka
Burger King laajentaa Helsingissä ryminällä – tähän kohtaan Triplan ravintola avautuu
Puheenvuoro
Henri Alén: Ravintola-alalla tapahtui valtava muutos – menestyjiä yhdistää tiimin palveluasenne
Ruokatapahtumat
Paikallisia ravintoloita esittelevä Smaku-tapahtuma järjestetään syyskuussa Helsingissä
Vastuullisuus
Finnwatch: Suomalaisten ravintoloiden ilmastotoimissa on isoja puutteita – suurin ongelma liittyy lihaan
Tapahtumaruokailu
Miksi festareilla ruoka on kallista? Kolme yrittäjää kertoo
Jaksaminen
Lappu ravintolan ovessa Kauniaisissa: Ollaan tänään kiinni, koska ei kiinnosta v***uakaan
Ravintolat
Näin voit saada ison alennuksen ravintolasta – uusilla sovelluksilla myydään paikkoja hiljaisiin hetkiin
Yrityskaupat
Hesburger osti osuuden Uuni-pizzeriaketjusta ja laajensi hampurilaisravintoloitaan Romaniaan
Cocktailit
Avec vieraili: Madridin parhaassa cocktailbaarissa hinnat pidetään matalalla
Yrityskaupat
Ravintolakolmio myy Lasipalatsin ravintolatoiminnot HOK-Elannolle
Burgerit
Suomen paras burgeriravintola: tässä äänestyksen top 10
Ilmiö
Banh mi -patonkibuumi rantautui Suomeen – tällainen on vietnamilaisen katuruoan klassikko
Yrittäjyys
Purjehtijaveljekset saivat saunassa ajatuksen ravintolan ostamisesta – merellinen Faro Helsingin Ruoholahdessa on nyt 10-vuotias
Viini
Ravintolasta voi pian ostaa 8-prosenttista viiniä mukaan: helsinkiläinen Muru avaa viinikaupan
Tempaukset
Erikoinen baari keskellä Helsinkiä: mustaa lonkeroa säkkipimeässä huoneessa
Kilpailut
Maailman paras ravintola julkistettiin – Avec kysyi, miten 50 parhaan listalle oikein pääsee
Työelämä
Englanti yleistyy työkielenä Savossakin – kuopiolaisravintolassa asiasta kerrotaan asiakkaille ystävällisesti lapulla
Verotus
Pizza- ja kebabpaikoista paljastui suuri määrä epäiltyjä verohuijauksia – ”Maksupäätteitä ei ole yhdistetty kassakoneeseen”
Ravintolaterassi
Taka-Töölöön avautui yksi Helsingin suurimmista terasseista – Avec testasi uuden, laajennetun kokonaisuuden
Ravintolaterassi
Tee ravintolaterassista houkutteleva viherkeidas – nyt toimii mummolatyyli
Pienpanimot
Entinen paloasema omaan käyttöön! Olarin Panimolla on iso suunnitelma, mutta sitä ennen laitteisto siirretään Helsinkiin
Hotellit
Helsinki-Vantaan uusi vetonaula: tällainen on näkymä hotellin ravintolan kattoterassilta kiitotielle
Michelin-tähdet
Yllättäjä Rukalta: Ravintola Tapio sai Michelin-tähden – varauksia alkoi tulvia heti
Michelin-tähdet
Kozeen Shiwanille Suomen nopein Michelin-tähti: ”Vuosien ajan minulle on sanottu, että jätkä vaan puhuu”
Michelin-tähdet
Jättiyllätys: Michelin-tähti Kuusamoon! Tässä kaikki Suomen Michelin-ravintolat
Michelin-tähdet
Suomen Michelin-tähdet jaettiin – video
Ravintolat
Muistatko Tuomaan markkinoiden hittipuuron? Nyt se tekee paluun: ”En odota samanlaista ryysistä”
Michelin-tähdet
Suomeen tulee uusia tähtiä, arvioivat Michelin-konkarit – Hans Välimäki vinkkaa, miten tarkastajan voi houkutella ravintolaan
Michelin-ravintolat
Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat 2024
Yökerhot
Yökerhoyhtiö Night People Groupin konkurssihakemus peruttiin
Uusi ravintola
Kalliossa räväyttänyt ravintola Outo muuttaa Esplanadin kupeeseen
Michelin-tähdet
Pieni meksikolainen tacokioski sai Michelin-tähden
Hotellit
Tältä näyttää Helsingin keskustaan avautunut säihkyvä uutuushotelli – keittiöpäällikölle sellaisen avaaminen tarkoittaa ”maratonia housut nilkoissa”
Uusi ravintola
Helsingin keskustaan avattiin liharavintola – näin sillä menee
Pienpanimot
Olarin Panimo muuttaa Helsinkiin – ravintolan rakentaminen Vallilan Konepajalla alkoi jo
Yökerhot
Verottaja hakee yökerhoyhtiö Night People Groupia konkurssiin
Uusi ravintola
Vanajanlinnan uusi ravintola tähtää Suomen parhaiden joukkoon – näin se pyrkii erottautumaan
Hinnoittelu
Tässä on Helsingin kallein pizza – Kontulan 3,99 e pomppasi jo keskustan hintoihin
Uusi ravintola
Joakim Parkkosen ravintola Uoma Hämeenlinnassa avaa uusissa tiloissa bistrona, jossa on komea viinikellari
Asiakaspalvelu
Miitta Sorvali viihtyy kansanravintoloissa, kunhan homma toimii – joskus klassikkoannos voikin olla pettymys
Pizza
New York -pizza, burgerit ja ramen: Vallila Food Club yhdistää kolme ravintolaa Helsingin Sturenkadulla
Uusi ravintola
Vantaan hittiravintola toimii nyt myös Helsingin Teurastamolla: Vintero ja Tislaamo löivät hynttyyt yhteen
Ravintolat
Helsingin ravintoloille elintärkeä toiminto saatetaan vielä pelastaa, mutta nyt on kiire – tällainen on pakastamon viimeinen oljenkorsi
Pizza
Tällaista on New York -tyylinen pizza, jota Helsingin uusi ravintola tarjoaa – kotiin tilaamiseen liittyy lämmityskikka
Ravintolat
Muikea Muikku lopetti, tilalle burgereistaan tunnettu Treffi Pub & Bistro – sulkemiseen oli monta syytä, kertoo Kalaravintoloiden pomo
Baarit
7 erinomaista baaria Oulusta – oululainen baarimestari esittelee suosikkinsa
Hotellit
Kattoravintolasta näkee kiitoradalle – Helsinki-Vantaalle avautuu pian iso hotelli- ja tapahtumakompleksi
Ravintola-ala
Lappeenrantalaiset tinkivät baarireissuista, ja se näkyy keskustan pubien kassassa – ”Ei tämä valoisalta näytä”
Pubit
Pubiketju Hemingway’s vaihtaa omistajaa
Ravintola
Naantalilainen ravintola kiinnitti tähtikokkeja kesävierailijoiksi: Dani Hänninen, Pinja Paakkonen ja Jonathan Slotte
Viini
Näissä Suomen ravintoloissa on parhaat viinilistat: Heidi Mäkinen kertoo, mikä on Star Wine List
Ruokatapahtumat
Uusi tapahtuma Ruokamessut alkaa Helsingissä – neljä kaupungin uutta ravintolaa esittelee tarjontaansa
Ravintolat
Syötävä Helsinki -uutuuskampanja esittelee pääkaupungin ruoka- ja juomatarjontaa
Baarit
Nämä ovat Pariisin parhaat baarit: paikallisen ammattilaisen vinkit
Ravintolat
Teemu Selänteen palkittu pihviravintola menestyy – kiekkolegendan poika tähtää ravintolapäälliköksi
Ravintolaterassi
Helsingin Senaatintorille tulee terassi myös tänä kesänä: 500 asiakaspaikkaa ja Michelin-kisakatsomo
Ruokalista
Testaa, tunnistatko ruokalistojen yleisimmät kielivirheet – huoliteltu kieli vaikuttaa mielikuvaan ravintolan laadusta
Uusi ravintola
Sikke’sin tilalle tulee uusi ravintola, vetäjinä Rico Aaltonen, Aura Vanhanen ja Kimi Kaplas: ”Olemme pieni ja ketterä tiimi”
Olut
Uusi pienpanimo avaa ravintolan Helsinkiin – 24 oluthanaa, 100 hengen terassi
Pikaruoka
Helsingin ydinkeskustaan avataan iso Burger King
Uusi ravintola
Rempseä kolmikko avasi Helsinkiin oman ravintolan, jossa ei pelätä leikitellä – ”Ruoanlaitossa on kyse taitavasta yhdistelystä”
Ravintolat
Poikkeava ratkaisu osoittautui menestykseksi: 10-vuotias ravintola Passio porskuttaa Helsingin keskustassa vaikeinakin aikoina
Burgerit
Burger Weeks Finland yhdistää 38 ravintolaa ympäri Suomen – hampurilaisia 10 ja 15 eurolla kahden viikon ajan
Ravintolavideo
Helsingin keskustaan avautui Ibiza-vaikutteinen yökerho, jonka avauksen budjetti oli miljoona euroa – ”Yli meni”
Ravintolat
Avec Tšekissä: Prahalaisgurun ravintolassa kokataan luonnonläheisesti, uusimmilla tekniikoilla – ”Kokin tehtävä on elää ajassa”
Yökerhot
Video: Tällainen on uusi yökerho No Name Helsingin keskustassa
Uusi ravintola
Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt avaavat ravintolan pilvenpiirtäjän huipulle Helsinkiin
Tuotekehitys
Maailman kuuluisin ravintola keskittyy jatkossa tuotekehitykseen – Toni Toivanen kertoo Noman suuresta muutoksesta ja vähän burgereistakin
Ravintolat
Vuoden ravintola 2024 on Vår
Uusi ravintola
Tällainen on Teemu Laurellin uusi ravintola – Tellerin juomalistalla kokeillaan mielenkiintoista käytäntöä
Uusi ravintola
Helsingin keskustan maamerkkiin avattiin kattoravintola, josta saa ruoan sekä lounassetelin hinnalla että ökymmin
Grilliruoka
Tampereen paras grilli, top 10: tässä Tamperelaisen lukijaäänestyksen tulokset
Tuotekehitys
Johan Kurkela painaa pitkää päivää ravintola Grönin toisen Michelin-tähden eteen
Ravintolat
Suomen 50 parasta ravintolaa 2024: tässä ovat äänestyksen tulokset
Ravintolat
Helsingin suosittu Basbas erottuu muista ravintoloista: ”Valinta oli rohkea, mutta jengiä on riittänyt”
Ravintolat
Sikke Sumarin ravintola Sikke’s lopettaa
Uusi ravintola
Teemu Laurellin ja Lennart Sukapään jättiprojekti Teller on vuoden kiinnostavimpia ravintola-avauksia
Pikaruoka
Subway alkaa myydä valmiiksi mietittyjä patonkeja – tässä vaihtoehdot
Markkinointi
Ravintolat maksavat siitä, että Saunamies Samuli Makkonen tulee syömään – hinnat lähtevät noin tuhannesta eurosta
Ravintolat
Helsinkiläinen yrittäjä halusi myydä ravintolansa lamput, mutta pettyi pahasti – mitä tarkoittaa ravintolan ja sen irtaimiston suojelu?
Baarit
Tältä näyttää Helsingin keskustaan avattu uusi baari, joka yhdistää minigolfin ja yökerhon – yllättäviä ratoja
Illallisravintolat
Ravintola Robusto luottaa ronskiin ja rempseään ruokaan – ravintoloiden kannattavuudesta pitäisi puhua avoimesti, sanoo Kari Aihinen
Ravintolat
Kehuttu ravintola sai tylyn lähdön Helsingin Kalliossa – olivatko ikkunateippaukset liikaa?
Kahvilat
Suomen itäisin kahvila hakee kesäyrittäjää – ”Kyllä tästä työtä tekemällä palkkansa saa”
Ravintolat
Vesivahinko pilasi seitsemän ravintolan avajaiset Helsingissä – video näyttää tuhon
Riista
Kolme loistavaa peurareseptiä ja kaikki, mitä ravintola-ammattilaisen pitää peurasta ja sen lihasta tietää: ”Moni kokeilee kerran kokonaista”
Ravintolat
Vaasalainen ravintola Hejm tekee kunniaa paikallisille raaka-aineille: laatua lautaselle kohtuuhintaan
Uusi ravintola
Helsinki-Vantaan lentoasemalle avautui uusia ravintoloita
Baarit
Helsingin keskustaan avautuu baari, jossa on karaoke, yökerho ja 13-väyläinen minigolf
Ravintolat
Huippukokit suuntaavat Savoon: Kim Mustonen hankki Havuun nimekkäitä vierailijoita
Kala ja merenelävät
Islannissa on saari, jonne matkataan kalaravintoloiden perässä – Gott, Næs ja Einsi Kaldi tarjoavat päivän saalista kissakalasta molvaan
Ravintolat
Kovia kokenut ravintola Meat District avaa Meet Districtinä, kunhan remontti valmistuu – vetäjiksi Tom Immonen ja Maiju Pasto
Kahvilat
Pieni suomalainen kahvilaketju haastoi Espresso Housen ja Arnold’sin – ihmisiä ryntäsi heti jonoksi asti
Ravintolat
Fat Ramen sulki kaksi ravintolaa, mutta viimeinen sinnittelee konkurssihakemuksesta huolimatta: ”Muutama kivi on kääntämättä”
Uusi ravintola
Tampereen suositun Bistro Eloisan vetäjät kertovat, miten ravintolan menestys on rakennettu
Ravintolat
Avec Lappeenrannassa: Sata Adrianon asukkia kokoontui muistelemaan ravintolaa, jota ei ole enää olemassa
Ruokamatkailu
Mikkeliläinen ravintola nostettiin maailman parhaiden reissukohteiden joukkoon
Baarit
Tampereen 5 persoonallisinta baaria: teimme kierroksen Mansessa ammattilaisen kanssa
Uusi ravintola
Suomen odotetuin kahvila avautui, ja sinne vaelletaan jopa lumihangessa
Vaikuttaja
Toimintansa lopettava ravintola Demo tullaan muistamaan uudistajana – Tommi Tuominen kertoo, mistä hän on erityisen ylpeä
Lounasravintolat
Kehuttu burgeriravintola avasi lounaspaikan Itä-Helsinkiin varovasti: ”Ei laiteta sataa tonnia rakentamiseen”
Michelin-ravintolat
Ravintola Demo lopettaa – piti Michelin-tähden pidempään kuin kukaan muu Suomessa
Fine dining
Suomen överein ravintola? Kozeen Shiwanin The Room on elämys kaikille aisteille
Uusi ravintola
Millaista on avata oma ravintola nyt, kun niitä kaatuu tiuhaan? Helsinkiin avatun uutuuden perustajat kertovat, mitkä asiat ratkaisevat
Michelin-tähdet
Helsinki on suunnitellut Michelin-seremonian isännöintiä jo vuosia – ”Tänne saapuvat kaikki starat”
Uusi ravintola
Sauli Kemppainen aloittaa uuden ravintolan keittiöpäällikkönä Helsingissä
Ruokatrendit
Tässä ovat ruokatrendit 2024! Calabrian chiliä, korealaisia makuja ja rentoa nostalgiaa
Michelin-tähdet
Näkökulma: Michelin tarkkailee nyt Suomea, ja se enteilee uusia tähtiravintoloita – näin ravintoloitsijat manifestoivat tähden
Michelin-tähdet
Eero Vottonen iloitsee Michelin-uutisesta: ”Hieno mahdollisuus näyttää mitä kaikkea Helsingissä on”
Michelin-tähdet
Mahtava ravintolauutinen: Pohjoismaiden Michelin-tähdet jaetaan Helsingissä
Markkinointi
Ravintolayrittäjä Sirly Ylläsjärven päätä ei palele, paitsi trikoissa tunturin huipulla – ”Tuntui että korvat tippuvat”
Fine dining
Listaykkösenä komeilee suomalainen ravintola – arvostettu blogi julkaisi suosikkinsa maailmalta
Ravintolat
Legendaarinen Oak Barrel sai keittiön – tällaisia ovat uudistuneen Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintolat: ”Laatu ei saa poukkoilla”
Ravintolat
Ravintola Kaisaniemen uskomaton remontti valmistui
Ravintolat
Rovaniemellä on ravintola, jota fanitetaan myös etelässä – näin Kauppayhtiö-ilmiö syntyi
Ravintolat
Kozeen Shiwanin ravintola Helsingissä sulkeutui ennen kuin se ehti avautuakaan
Ravintolat
Tampereen paras ravintola, top 50: Tamperelaisen lukijat äänestivät
Ravintolat
Helsingin perinteikäs suomalainen ravintola lopettaa – ”20 vuotta on pitkä aika”
Luksus
Helsinkiin avautui ennennäkemätön luksushotelli: tällaisia ovat sen ravintolat ja baari
Ravintolat
Tomi Björckin ravintola Lily Lee lopettaa
Hinnoittelu
Roni Kerttula ja Ina Niiniketo pyörittävät pientä ravintolaansa Helsingissä eri tavalla kuin muut – ja he tietävät hyvin, miten suomalainen asiakas eroaa ruotsalaisesta
Vaikuttaja
Sirly Ylläsjärven taistelu tv-ryhmän maksamattomista laskuista ratkesi – lappilaisyrittäjä panostaa nyt täysillä uuteen ravintolaansa
Järjestyksenvalvonta
Hyvä portsari on ravintolalle arvokas – 6 asiaa pikkujoulukauden järjestyksenvalvonnasta
Erikoisuudet
Kaupunkia kiertelevä pubiratikka on Helsingin erikoisuus – kiskoilla on vietetty jopa ristiäiset
Uusi ravintola
Tampereen uusi persialaisbistro keikauttaa vanhan suomalaisen ajatuksen ruoasta päälaelleen: Maahan Deli on kasvisravintola, josta saa poikkeuksellisesti myös lihaa
Trendit
Tässä ovat vuoden 2024 astiatrendit! Suomalaisella ravintolayrittäjällä on nyt tilaisuus erottua kilpailijoista
Ravintolat
Kokki Toni Leskinen toi Espanjan kansallisherkun Tampereelle – ja kauppa käy, vaikka kilpailu on kovaa
Uusi ravintola
The Pantry panostaa sekä lounaaseen että illalliseen Hakaniemessä, joka on juuri nyt Helsingin kuhisevin ravintolakeskittymä
Uusi ravintola
Fine dining -liemissä keitetty Juho Saralehto pyörittää Kalliossa ravintola Outoa kuin pop upia
Tulevaisuuden tekijä
Millaista on vaihtaa alaa 27 vuoden jälkeen? Maarit Kivilahti vetää nyt korttelikahvilaa: ”Ihan parasta”
Uusi ravintola
Kuvat: Maria ja Hans Välimäki avasivat kutsuvan pubin, joka on suunniteltu brittiläisen Netflix-sarjan tyyliin
Uusi ravintola
Osso buccoa ja muita lempiruokia tarjoileva viinibaari Dagmar on paikka, johon sen pomo itse haluaisi istahtaa
Ruokakulttuuri
Liettuan ravintolat pyristelevät eroon neuvostovaikutteista – inspiraatiota haetaan nyt Skandinaviasta
Ilmiö
Perinteinen lohturuoka teki paluun – Helsingin trendikadulla on leikkeisiin erikoistunut ravintola
Samppanja
Essi Avellánin kuratoimassa viinibaarissa on ainutlaatuinen juomavalikoima – tavoitteena olla Helsingin paras samppanjabaari
Pizza
Mikael Gabrielin pilvipizzeria avattiin – tällainen on sen detroitilaistyylinen tuote
Tapahtumatilat
Helsingin ydinkeskustan uusi hitti? Tältä näyttää paraatipaikalle kohta aukeavan Kulttuurikasarmin sisällä
Savustaminen
Ryminällä tulleet BBQ-ravintolat hävisivät Helsingistä – paitsi yksi, jolla pyyhkii hyvin
Ravintolaterassi
Helsingistä löytyy talvellakin avoin ravintolaterassi – miten se on toteutettu?
Lounasravintolat
Tampereen parhaat lounasravintolat 2023: tässä äänestyksen top 20
Lapset
Henri Alén on Ankka Heléninä Aku Ankassa ja ensi viikolla keittiömestarina vauvojen ravintolassa
Tasa-arvo
Nainenko muka ymmärtäisi viskistä? Helsinkiläinen baarimestari kertoo karun totuuden arjestaan
Uusi ravintola
Nyt se on auki: tällainen on Redin uusi Food Port -ravintolamaailma – Avec tutustui
Fine dining
Suomen puhutuimmassa fine dining -paikassa soi suomirap – miten vantaalaislähiössä kasvaneesta kirvesmiehestä tuli Michelin-ravintoloitsija?
Ravintolat
Purkukuntoinen ravintola voi muuttua tuottavaksi – entisöinnin mestari Airi Kallio kertoo, miten
Kahvilat
Teemu Selänne avasi kahvilan
Kahvilat
Tässä ovat Suomen 30 parasta kahvilaa ammattilaisten äänestämänä
Uusi ravintola
Eppu Kiiskinen, 26, avasi Helsinkiin ravintolan, joka tarjoilee vain Philadelphian erikoisuutta – ”Ihmettelin, miksi tällaista ei ole ollut ennen”
Ruokakulttuuri
Mikä oikeastaan on brasserie? Entä bistro? Vuoden keittokirja avaa termit
Pizza
Helsinkiin avattiin poikkeuksellinen pizzeria – Kotipizza yritti vastaavaa temppua 17 vuotta sitten
Tekoäly
Foodora otti tekoälyn luomat annoskuvat käyttöön Suomessa – tältä ne näyttävät
Uusi ravintola
Tällainen on Hanna Kaartoahon ja Eero Suhosen uusi ravintola Le Coin: rempseyttä, klassikoita ja iskevä hinnoittelu
Uusi ravintola
Helsingissä kaatuu ravintoloita, mutta Sylvester Soisalo avaa uuden – ”Eletään todella jännittäviä aikoja”
Baarit
Maailman paras baari löytyy Barcelonasta – katso 50 baarin jättilista
Ravintolat
Salin suuri koko on haaste, kun sesonki on ohi – tällainen on Maarianhaminan klassikkoravintola Nautical
Pizza
”Helsingin halvinta” myynyt pizzeriaketju sulki viimeisenkin ravintolansa – loppu tuli alle vuodessa
Turvallisuus
Järjestyksenvalvonta on muuttunut, kertoo kolme alan konkaria – ministeriö ehdottaa uudistuksia
Fine dining
Uuden Sicapellen 3,5-tuntinen elämys on tarkkaan rakennettu – porvoolaisravintolan suosio veti yrittäjäparin hiljaiseksi
Bistrot
Jyrki Tsutsusen villiruokaravintola Skutta Hakis lopettaa
Kebab
Kebabille tapahtuu nyt sama maineenkohennus kuin pizzalle ja hampurilaisille
Baarit
Maailman parhaan baarin perustaja kertoo, miten ensikertalainenkin saa uuden baarin lentoon
Ravintolat
Helsingin kärkiravintolaksi pyrkinyt uutuus lopetti jo – kertoi asiasta arvoituksellisella some-päivityksellä
Asiakaspalvelu
Spede unohti ison summan vaihtorahaa, muistelee ravintoloitsija: tarjoilija pani ne sivuun, ja seuraavalla kerralla hämmennys oli suuri
Hävikki
Helsinkiläisen ravintolan toimiva käytäntö: jos jätät ruokaa lautaselle, maksat hävikkimaksun
Bistrot
Bocuse d’Orissa menestyneen unkarilaiskokin bistro on Budapestin herkullisin
Lähituotanto
Oman tilan kukat viimeistelevät ravintola Grönin annokset – Toni Kostian katsoo yksityiskohtia pidemmälle tulevaisuuteen
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: ”Mitä jos unohdan, mitä tai miten tilaan?” – nämä kysymykset mietityttävät lapsia ravintolassa
Lounasravintolat
Suomen paras lounas 2023: tässä äänestyksen parhaat 50 ravintolaa
Uusi ravintola
Tältä näyttää Helsinkiin avautunut hulppea kattoravintola – ravintoloitsija iloitsee muutoksesta: ”Ei olisi onnistunut menneinä vuosina”
Sisustus
Helsinkiläisessä ravintolassa paljastettiin teos, jonka Koen Vanmechelen maalasi tilauksesta ystävälleen Pekka Terävälle
Klassikkoravintolat
Erikoinen tapaus: Ravintola joutui varkaan uhriksi Helsingissä – rakas nimikyltti löytyi Lohjalta
Tapahtumaruokailu
Miten ihmeessä burgeripaikasta saatiin käryämätön? Tutustuimme Messukeskuksen uusiin ja mullistettuihin ravintoloihin
Ravintolat
Riku Stenrosin palaneen Meat District -ravintolan korjaus pitkittyy – tältä yli 200-vuotiaan talon sisällä näyttää nyt
Matkailu
Arto Rastas ja Teemu Korkalainen ottavat lappilaisen matkailukeskuksen ravintolat komentoonsa
Uusi ravintola
Kuvat: Maria ja Hans Välimäki avaavat ravintolan Kalle-klubin kulmille ja hakevat baarisynergiaa: ”Olemme auki kahteen yöllä”
Uusi ravintola
Ilkka Lääveri ja Sari Helin esittelevät yhteisen uutuusravintolansa: tällainen on unelmapaikalle auennut Le Ankka
Take away
3 ravintolaa kertoo, miksi Woltissa ja Foodorassa ei ole järkeä
Baarit
T24: Näin baarin pyörittäminen Virossa eroaa sääntö-Suomesta – yrittäjä Jukka Tenhunen kertoo Tallinnan kummallisuuksista
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Uudet suomalaiset kodit ovat tylsän harmaita – onneksi ravintolat eivät ole
Vaikuttaja
Helsingin huippuravintoloita suunnitteleva Aino Brandt kertoo parhaat vinkkinsä – oikeat ratkaisut näkyvät suoraan kassassa
Ruokatapahtumat
Suomen suurin ravintolafestivaali valtaa Tampereen – viisi päivää ihania 3,5 euron pintxoja
Ravintolat
Helsingin uusi ravintola Terroir yhdistää paikallisia raaka-aineita ja kansainvälisiä vaikutteita
Vaikuttaja
Helsingistä leffatähden yksityiskokiksi ja sieltä uppo-outoon pikkukaupunkiin – keittiömestari Pauli Novitsky nauttii elämästään Loviisassa
Yrityskaupat
Suomalainen Noho iskee toden teolla Eurooppaan – uusin yrityskauppa on osa suurta burgerisuunnitelmaa
Kesäravintolat
Tunnettu kesäravintola ajautui konkurssiin Espoossa – näin paikan omistava kaupunki aikoo reagoida
Kolumni
Mikä räkälä tää oikein on? Teemu Lemisen kolumni: Yhden tähden baari-ilta
Asiakaspalvelu
Vappu Pimiä: Olisipa useampi ravintola auki sunnuntaisin
Yrittäjyys
Uunituore kuopiolainen Pro Restaurants oy hakee huimaa kasvua – tavoitteena 50 miljoonan liikevaihto
Ilmiö
Erä minigolfia ennen jälkiruokaa? Ravintola-asiakkaalle halutaan nyt tarjota elämys
Vastuullisuus
Joroisiin aukeavassa ravintolassa mennään tahallaan metsään – Ravintola Siimeksen ytimessä lähiajattelu ja vastuullisuus
Ravintola
Dani Hännisen ja Janne Keskevaarin uusi ravintola 305 on matalan kynnyksen korttelibistro Hakaniemessä
Klubit
Berliiniläinen kulttiklubi saapuu Helsinkiin – tekno Unescon listalle?
Ravintola
Huippukokit Olli Kolu ja Kari Aihinen: uusi ravintola Helsinkiin – ”Oikein vatsanpohjassa kutkuttaa”
Vodka
Jääkylmänä kaviaarin kanssa? Cocktailina? Kaksi baarimestaria kertoo, miten vodka nautitaan nyt Tukholmassa
Baarit
Nico de Soto on käynyt läpi kaikki maailman sata parasta baaria
Ravintolat
8 tapaa tuotteistaa ravintola ja laittaa ovipumppu laulamaan
Fine dining
Riian varmaotteinen Vincents on Latvian paras ravintola
Ravintolat
Parin tunnin ajon päässä Tallinnasta on edullinen ravintolahelmi – Avec vieraili
Baarit
12 erikoista baaria Suomesta – kierrä kaikki!
Asiakaspalvelu
VIP-emäntä Matilda Vasama kertoo, millaista on työ suositussa yökerhossa Helsingissä
Ravintolat
Villiyrttivelho Sami Tallberg toteuttaa elämäntehtäväänsä uudessa paikassa: tältä ravintolauutuus näyttää
Ravintolat
Kauppakeskus Redin iso investointi etenee Helsingissä: uusien ravintoloiden lista julki
Ravintolaterassi
Näin Helsingin keskustaa pitäisi kehittää, sanoo ravintolayrittäjä: Katse Köpikseen, vähemmän räksytystä ja enemmän tekoja
Asiakaskokemus
Kolme ravintola-ammattilaista kertoo, miten heillä kohdellaan kanta-asiakkaita – dataa voisi kerätä rohkeamminkin
Pizza
Helsingin puhutuin pizzeria laajenee muualle Suomeen
Ravintolat
Maailman 50 parasta ravintolaa on valittu – lista
Ravintolat
Nyt löytyi oikeasti erilainen burgeri – Avec tutustui 16 ravintolan uudistettuun Viru-keskukseen Tallinnassa
Ravintolat
Kolmen leipomo–ravintolan Levain kukoistaa Helsingissä – tulos tehdään myymällä määrää: ”Lounaan hintaa on jopa laskettu”
Ravintolat
”Puolan Tomi Björck” avaa ravintoloitaan entisiin teollisuushalleihin – kävimme niistä uusimmassa
Ravintolat
Farangista lohkaistu Jim Lim saa oman kivijalkaravintolan Helsinkiin
Ravintolat
Helsingin Hakaniemeen avataan elokuussa uusi ravintola, taustalla nimekäs porukka
Ravintolaterassi
Kuvat: Helsingin Senaatintorin 410-paikkainen ravintolaterassi on auki
Alkoholilaki
Näkökulma: 8-prosenttiset alkoholijuomat kauppoihin? Tätä se tarkoittaisi ravintoloille
Tapahtumaruokailu
Tällainen on Flow’n ruokatarjonta 2023 – Henri Alénin ja Tomi Björckin ravintolat uutuuksina
Burgerit
Suomen paras burgeriravintola on The Van – katso listan top 50
Digitalisaatio
”Ravintola-alan Spotify” haluaa maailman parhaaksi sovellukseksi ja miljoona käyttäjää – Saku Tuominen suosii brändäämisessä moderneja keinoja
Michelin-tähdet
Tatuointikin sen kertoo – Kaskiksen Erik Mansikka, Christina Haukka ja Michelinin merkitys: ”Aloin juosta keittiösaareketta ympäri”
Michelin-tähdet
Suomen uusi Michelin-ravintola täyttyi heti varauksista – Niko Lehdolta koskettava palkintopuhe
Michelin-ravintolat
Kaikki pohjoismaiset Michelin-ravintolat 2023 – katso lista ja video
Vaikuttaja
Tommy Myllymäen Aira sai toisen Michelin-tähden – ravintolan alku oli hankala
Michelin-tähdet
Tällainen on Suomen uusi Michelin-ravintola Vår – keittiön seinään oli teipattu tähti jo aikaisemmin
Ravintolat
Berthan ja Huberin ravintoloitsijoiden uutuus Tampereella: tältä näyttää Haarla, joka tarjoilee klassikoita
Michelin-tähdet
Suomi isännöi Michelin-tähtien jakoa: Avec oli paikalla juhlahumussa
Michelin-tähdet
Harvinainen haastattelu yksinoikeudella: Michelin-tarkastaja paljastaa, miten hän operoi ravintoloissa
Burgerit
Äänestys käynnissä: Mikä on Suomen paras hampurilaisravintola?
Baarit
5 kiinnostavaa baaria Turusta – alan aktiivi esittelee suosikkinsa kaupungista
Kebab
Katso, kuinka robotti viipaloi kebabin – Akseli Herlevin DIF Döner laajenee ympäri Suomen
Michelin-ravintolat
Uusi kahden tähden ravintola – tässä Viron parhaat ravintolat Michelinin listaamana
Ravintolaterassi
Helsingin uuteen Lyyra-kortteliin Hakaniemeen avataan loppukesästä kattoterassi
Klassikkoravintolat
Vesa-Matti Loiri sai muistolaatan kantaravintolaansa – taiteilijan suosima erikoinen drinkki kuuluu kumota niin, että roiskuu
Ravintolat
Millaista on pyörittää fine dining -ravintolaa Joensuussa? Työuupumus on tuttua Petri Heikkiselle, mutta nyt hän on täynnä energiaa
Ravintolat
Parmesaanijäätelö (kyllä, luit oikein) omatekoiseen vohveliin ja muut Henri Alénin uudet kesäkuviot
Take away
Wiskarila-ravintolaa pyörittävä Arttu Wiskari palkittiin korona-ajan avustustyöstä
Lounasravintolat
Missä on Lahden paras lounas? Paikalliset äänestivät
Yökerhot
Homobaareille on yhä tarvetta, sanoo uuteen paikkaan aukeavan DTM:n ravintolapäällikkö
Ravintolat
Hans Välimäki avaa kaksi uutta ravintolaa Helsinkiin: tasokasta brittipubiruokaa ja italialainen ”bistro”
Pizza
Helsinkiläinen Forza palkittiin Euroopan seitsemänneksi parhaana pizzeriana
Kala ja merenelävät
Helsingin päärautatieasemalle avautuu mereneläviin keskittyvä ravintola
Ravintolat
Mikko Utter loihti pikkukaupunkiin suositun ravintolan, johon tullaan varta vasten kaukaakin
Ravintolat
Sasu Laukkonen, Maija Silvennoinen ja Hans Välimäki: Tällaisen ravintolan perustaisin nyt
Bistrot
Omakasellaan hurmanneella pariskunnalla on Helsingissä nyt isompi uutuusravintola, joka on Japanin ja Ranskan liitto: ”Yhdistelmät ovat nerokkaita”
Ravintolat
Tällainen on Kirsikka! Kauppahalleja rakastava Ville Relander rakensi ravintolaansa 2,5 vuotta unelmapaikalleen Helsinkiin
Ravintolat
Suomalainen menestysresepti -voittaja avaa Tampereelle ravintolan – toiveissa kokonainen ketju
Ravintolat
10-vuotias pihviravintola Goodwin porskuttaa Helsingissä virolaisvoimin: iso panostus laatulihaan
Baarit
Joensuun parhaat baarit: huippubaarimestari esitteli Avecille kotikaupunkinsa helmet
Baarit
Suomen tunnetuimman Hurriganes-pubin yrittäjä Raimo ”Rami” Sorsa on kuollut
Ravintolaterassi
Hakaniemen torille aukeaa 100-paikkainen kesäterassi
Ravintolat
Dani Hänninen mullisti helsinkiläisen klassikkoravintolan ja pelkäsi tyrmäystä – toisin kävi
Erikoisuudet
Ethän sinä voi kiveksiä listalle laittaa, sanoi joku – ja niin kuopiolaisravintola alkoi tarjoilla kivesleipää
Kilpailut
Sampsa Tukia kisasi maailman parhaan baarin Paradison mestaria vastaan – suomalaiskeksintö erottui muista
Ravintolat
Suomen 50 parasta ravintolaa 2023 – katso koko lista
Take away
Suomessa kokeillaan nyt Berliinin hittiä – ravintola Tiffin toimii vain pilvikeittiössä
Pizza
Helsingin Uutisten äänestys: Kaupungin parhaat pizzeriat ovat Senaatintorin Via Tribunali, Oulunkylän Capperi ja Jätkäsaaren Uuno
Messut
Tällainen oli Fastfood & Café & Restaurant Expo 2023
Kana
Suomen kanansiipikulttuuria viedään ulkomaillekin – vinkit killeriwingseihin
Pakkaukset
Pizzan saa mukaansa muovilaatikossa – tällainen on uutuus, jota Kotipizza kokeilee parhaillaan
Ravintolat
Tv:stä tuttu ”Arktinen kokki” on saanut ravintolansa liitoon Rovaniemellä – laajentuminen harkinnassa
Ravintolat
Vuoden ravintola 2023 on yhden miehen Mikko Utter
Ravintolat
Ex-jääkiekkoilija pyörittää kahta ravintolaa – uusi ura on ollut täynnä yllätyksiä: ”Ihmiset ovat erittäin värikkäitä”
Asiakaspalvelu
Räppäri Paleface arvostaa ravintolassa sopivasti kustomoitua asiakaspalvelua
Ravintolat
Riian ravintoloilla ei ole ollut helppoa – Avec vieraili 3 Pavārussa, joka on selvinnyt mullistuksista
Ravintolat
Jyrki Tsutsusen villi uutuusravintola tarjoaa kanansydäntä ja ruusua Hakaniemessä, jonka hän toivoo olevan ”seuraava Kallio”
Ravintolat
Teemu Aura, Riku Stenros ja kumppanit avaavat uuden ravintolan: ”Maailman makein spotti”
Ravintolat
Ragun porukan uusi ravintola säväyttää: raakabaari, fermentointia, muraaleja, savua ja rosoa
Hinnoittelu
Uskaltaako hinnoilla leikkiä? Tiukat ajat ovat otollinen hetki testata erilaisia hinnoittelumalleja ravintolassa tai kahvilassa
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Mohamad AlHallak runs two Syrian restaurants in Helsinki
Ravintolat
Kim Mikkola avaa Izakaya-vaikutteisen ravintolan Tallinnaan, mukana Michelin-palkitun Inarin tiimi
Innovaatiot
Fafa’s-perustajan uusi ravintolakonsepti ravistelee: ”Haluan muuttaa vanhanaikaiset toimintamallit”
Ravintolat
Ravintola Sanchome lopettaa toimintansa
Cocktailit
Tämän vuoden hitticocktail on rommipohjainen ja se lasketaan hanasta, uskoo baarimestari Mika Ammunét
Street food
Ville Haapasalo avaa georgialaisen pikaruokaravintolan Helsingin Kallioon
Liha
Kanta-asiakas Asko Jylhä syö Kallion legendaarisessa pihviravintolassa viisi kertaa viikossa
Kala ja merenelävät
Bistron ja kalakaupan yhdistelmä vetää nyt lounasasiakkaita Helsingissä – mutta pari vuotta siihen meni
Hinnoittelu
Tallinna lyö pian Helsingin ravintolakaupunkina, sanoo Kim Mikkola: ”Suomessa kaikki pyrkivät keskihintaan”
Pizza
Italialaiskokki perusti roomalaistyylisen pizzerian vantaalaiseen lähiöön
Sisustus
Kuvat: Seiniä saa tussata – Tampereen uusi yökerho on hurja näky
Ravintolat
Sasu Laukkosen Michelin-palkittu ravintola Ora lopettaa
Sporttibaarit
Kuvat: Kim Heiniö ja Jaajo Linnonmaa avasivat sporttibaarin – tältä näyttää Draft Sports Bar
Ravintolat
Suomeen palannut huippukokki Sauli Kemppainen kertoo, miksi hänen uudessa ravintolassaan soi hissimusiikin sijasta Rammstein ja miksi hän tykkää tarjoilla lautasannoksia omin käsin
Intialainen ruoka
Heinolassa alettiin myydä intialaista ruokaa, ja ensimmäinen viikonloppu oli jättipotti
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: French bistro owner loves running his restaurant full of life
Ravintolat
Tuore PRO-voittaja, maailmaa kiertänyt keittiömestari Kim Mustonen avaa ravintolan Tahkovuoren rinteille
Burgerit
Helsingin parhaat burgerit: äänestyksen top 15 -ravintolat
Ravintolat
Lahtelainen ravintola Taivaanranta palkittiin Rôtisseurs-kilvellä
Pizza
Pizzahullun muusikon perustama tamperelainen Slicemonger tarjoaa siivuja newyorkilaisittain – ”Friikahdin täysin”
Vapaa-aika
Uudessa videopelissä pyöritetään omaa ravintolaa – katso traileri
Ravintolat
Perinteikäs kasvisravintola Silvoplee lopettaa
Michelin-tähdet
Suuri kunnia ensi kertaa Suomeen: Pohjoismaiden Michelin-tähdet julkistetaan Turussa
Pääkirjoitus
Kumpi kansi on suosikkisi? Äänestä ja voit voittaa lahjakortin Palaceen
Ravintolat
Vatsa täyteen ravintolassa muutamalla eurolla – maitobaarit ovat Puolan erikoisuus
Musiikki
Ravintolan taustamusiikki lisää (tai vähentää) myyntiä – tärkeimmät vinkit
Sisustus
Kuvat Tallinkin uutuuslaivalta: Baarien ja ravintoloiden sisustus väräyttää
Ravintolat
Michelin-kokki Sauli Kemppainen avasi Helsinkiin uuden ravintolan – ”1+1 on enemmän kuin 2”
Ravintolat
Helsinkiin avatusta brasilialaisesta ravintolasta tuli heti hitti – runsaan liha-annoksen hinta yllätti suomalaiset
Fine dining
Ikoninen pariisilaisravintola vierailee Helsingissä ja yhdistää voimansa Savoyn kanssa
Ravintola-ala
Ravintolaruuan suosio Suomessa on korkealla, mutta kustannusten nousu ajaa yrityksiä ahtaalle
Ravintolat
Mikä on Tampereen paras ravintola? Tässä äänestyksen top 50
Ravintolat
Ina Niiniketo ja Roni Kerttula toteuttivat unelmansa: Canvas Canteen on pariskunnan oma ravintola Helsingissä
Ravintolat
Piilotettu ravintolahelmi Adlerfelt haluaa helsinkiläiset Suomenlinnaan myös talvella
Asiakaspalvelu
Ismo Leikola ei kaipaa tippikulttuuria Suomen ravintoloihin: ”Älkää nyt helvetissä”
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Klassikkoravintolalla on tärkeä tehtävä turbulensseissa
Baarit
Tältä näyttää Children of Bodom -bändin Bar & Sauna -kompleksi Espoossa – ”Tämä ei ole suoranaisesti metallibaari”
Vaikuttaja
32-vuotias suomalainen kokki kertoo, miltä työ maailman parhaassa ravintolassa tuntuu – tältä näyttää Noman kulisseissa
Ravintolat
Miten selvitä 125 vuotta? Näin Salve sen teki – epätrendikkäät ravintolat ovat nyt trendikkäitä
Pizza
Suomalainen Via Tribunali valittiin maailman 25 parhaan pizzaketjun joukkoon
Ravintolat
Henri Hytönen avasi Vantaalle korttelibistron, jossa tehdään ruokaa ilman paistinpannua ja rasvakeitintä
Burgerit
Onko tässä Suomen kallein hampurilainen? 59 euron burgeria myydään kuukaudessa yli sata, kertoo yrittäjä
Pizza
Edullisesta artesaanipizzasta tuli Helsingissä niin iso hitti, että Pikku Napoli -konsepti laajenee
Olut
Onniravintolat osti Kallion olutbaari Paneman – ketjussa nyt 11 ravintolaa
Sosiaalinen media
Älä ammu tykillä joka kanavaan – rakenna ravintolasi some näillä vinkeillä
Ravintolat
Sylvester Soisalo luo kalaravintolastaan klassikkoa kokemuksella ja näkemyksellä – ”Kuulen korvalla, jos kala ei kypsy oikein”
Vaikuttaja
Bahri Karagümüsille kunniakrouvarin arvonimi – tässä palkitun ravintoloitsijan 3 teesiä
Ravintolat
Storyvillen perustaja, ravintoloitsija ja jazzhenkilö Jorma Railonkoski on kuollut
Ravintolat
Helsinkiin aukesi ravintola, joka aikoo olla pystyssä 85 vuotta – tällainen on Café Savoy
Vegaaninen
Pikaruoka voi olla hyvää ja terveellistä, sanoo ruokarekkaa Helsingissä pyörittävä Vladimir
Ravintolat
Jättisavustimen hankkinut Helsingin uutuusravintola haluaa vietellä BBQ:llaan naiset ja vegaanitkin
Ravintolat
Ravintola Vaihmalan Hovi palkittiin Rôtisseurs-kilvellä
Hinnoittelu
Kahvi on halvempi, jos tilaat sen kauramaidolla – helsinkiläinen ravintola erottuu ratkaisullaan
Baarit
Hönö on Tampereen uusi rokkibaari ja keikkapaikka – ”Back to basics”
Baarit
Laulua kaiuttimista yötä myöten – Kallion uutuusravintola avasi itsepalvelukaraoken
Alkoholilaki
Tällainen on alkoholilaki – jäänne ”A-oikeuksista” näkyy yhä
Kotiinkuljetus
11 euron pizza maksoi yllättäen 18 euroa – Wolt pyytää ilmiantoja ravintoloiden hintakikkailusta
Ravintolat
Helsingin perinteikäs saksalaistyylinen Zinnkeller-ravintola siirtyy isältä tyttärelle
Viini
Mitkä punaviinit ravintolan viinilistalle? Sommelier Samuil Angelov neuvoo
Kasvisruoka
Näyttelijä Satu Silvon kasvisravintola Silvoplee on edelläkävijä, joka on selvinnyt vastoinkäymisistä
Tee
Iltapäivätee vetää asiakkaita: ”Nyt kaivataan arjesta irrottautumista”
Hinnoittelu
Helsingin halvin artesaanipizza! Uusi ravintola kokeilee rohkeaa hintakilpailua: ”Meissä kaikissa asuu pieni häirikkö”
Ravintolat
Texmex pitää pintansa Helsingissä – 30-vuotias ravintola Iguana on nähnyt trendien tulevan ja menevän
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Voiko suomalainen ravintola palvella vain englanniksi?
Japanilainen
Tyly tuomio sushibuffeteille – japanilaisen keittiön suomalainen mestarikokki paljastaa kolme inhokkipalaansa
Lounasravintolat
Tältä näyttää Dylan-ketjun päheä uutuus – kuvat Otaniemen lounasravintolasta
Street food
Suomen parhaaksi street food -keittiöksi valittiin Kusmiku – Karjalanrieska on nerokas katuruoka-annos
Lounasravintolat
Suomen paras lounasravintola 2022 on helsinkiläinen Satama – tässä äänestyksen top 50
Ravintolat
”Liian erikoinen” ravintola Nokka alkaa vihdoin saada tunnustusta – Ari Ruoho pitää kiinni ideologiastaan
Asiakaspalvelu
Koomikkoon ei uppoa ravintolassa lipevä tyrkyttäminen – Anitta ”Iso A” Ahonen arvostaa asiakaspalvelijan tilannetajua
Ravintolat
Helsingin Il Centro haluaa olla sopivasti (eli ei liian) autenttinen italialainen ravintola
Ravintolat
Vaasaan aukeaa syksyllä Pohjoismaiden suurin kelluva sauna- ja ravintolakokonaisuus
Elämysmatkailu
Miljoonia maksanut Fiskarsin Veitsitehdas-elämyskeskus avautui – kuvat
Kasviproteiinit
3D-tulostettua vegaanista ”lihaa” myydään nyt ravintolassa Suomessa – maistoimme!
Ravintolat
Helsingin 10-vuotias ravintola-alue Teurastamo odottaa sykäystä uudelta isännältään – pettymys tuoreessa muistissa
Risteilylaivat
Finnlines tuo Suomenlahdelle uusia laivoja kylpylöineen ja ravintoloineen – kokeille kova kysyntä
Ruokatapahtumat
Avec-reportaasi: Smaku-ruokafestari kukoisti Loviisan wanhat talot -tapahtuman kyljessä
Ravintolat
Michelin-palkittu turkulainen ravintola Kaskis on aatteellinen, kekseliäs ja tinkimätön: ”Taisimme suotta nössöillä”
Pop up -ravintolat
Yhteen Helsingin kiistellyimmistä rakennuksista, Alvar Aallon Sokeripalaan avautuu pop up -ravintola ja viinibaari
Ruokakulttuuri
Turku on Suomen nouseva ruokapääkaupunki, hehkuttaa BBC
Liköörit
Likööri syntyy vaikka tupakasta – likööreissä on nyt vähemmän sokeria ja enemmän vaihtoehtoja, opastaa lontoolainen baarimestari
Riskinhallinta
Ravintolansa ja kotinsa tulipalossa menettänyt Riku Stenros toimii shokin keskellä: ”Minua tuijotetaan Porvoossa kuin haamua”
Ravintolat
Rediä myllerretään kunnolla: tällainen on uusi 2800 neliön ravintolamaailma, johon etsitään nyt yrittäjiä
Tukkutoiminta
Helsingin trendialueelle rakennetaan uusi ravintolatukku suojeltuun kokoonpanohalliin
Ravintolat
Sauli Kemppainen avaa Helsinkiin uuden ravintolan – avoinna aamusta iltaan
Lounasravintolat
Entiseen yökerhotilaan aukesi kunnianhimoinen lounasravintola Tampereella – ”Meillä on selvä tavoite kasvaa”
Festarit
Miten Flow’ssa syötiin? Festarin ravintolat kuvina: kekseliäin, näyttävin, pisimmät jonot
Ravintolat
Helsingin uusi asuinalue täyttyy ravintoloista – ”Olemme vähän tällainen piilossa oleva helmi”
Ravintolat
Helsingin erikoisuus, pyöräilyravintola Peloton haluaa kukoistaa myös Suvilahden festarisesongin ulkopuolella
Tapahtumarakentaminen
Tokoinranta sai festivaalipuiston, joka tarjoilee Michelin-ravintolasta tuttua annosta: ”150 metriä pitkä puinen lahja helsinkiläisille”
Baarit
Amerikkalainen muusikko perusti Kallioon rommibaarin – veikeä sisustusratkaisu peräisin uskonlahkolta
Hinnoittelu
Kympin viikot palaavat 12 euron annoksilla, syynä ravintoloiden kohonneet kustannukset
Ravintolat
Uusi ravintola vie sadan vuoden takaiseen Helsinkiin – tällainen on Sekel
Bistrot
Ei burgereita, ei pizzaa – itähelsinkiläinen korttelibistro tarjoilee nyt klassikoita
Asiakaspalvelu
Kun muusikko tulee syömään ravintolaasi, älä soita hänen biisejään – Pyhimys arvostaa pelisilmää myös asiakkaan koskettamisen suhteen
Asiakaspalvelu
Tippaus – kiitos hyvästä palvelusta vai epämiellyttävä pakko?
Baarit
Näin helsinkiläinen baari on onnistunut ruokatuotteessaan – ilman keittiötä
Ravintolat
Englannin brutaaleista keittiöistä Kämpin kautta kulkenut keittiömestari palasi kotiin – tällainen on Jyväskylän Bistro Kirkkopuisto
Ravintolat
Yes Yes Yes -miesten Lulu’s yhdistää uuden kasvisravintolan ja omakase-hitti Latitude 25:n
Matkailu
Kuvat: Tältä näyttää pahamaineisessa Koplissa nyt – Tallinna houkuttelee lähimatkailijoita ruualla
Olut
Kallion uusi olutravintola toimii kahdessa kerroksessa ja kahdella terassilla
Asiakaspalvelu
Seksikäs-Suklaa on vaativa ravintola-asiakas: ”Tunnistan tuoksusta, jos liha on laitettu öljyyn suoraan pakkasesta”
Kala ja merenelävät
Osterit ja makkara sovussa samassa annoksessa – tällainen on tähtikokki Rick Steinin kalaravintola
Baaritekniikka
Kupla on pop! Näin hiilihapotat cocktailin
Lähiruoka
Tiesitkö, että Helsingin paraatipaikalla surisee mehiläistarha? Huippuravintolan katolla on kiehtova maailma
Katuruoka
Moni ruokarekka kurvaa nyt lähiöön: ”Annoksia menee kerralla enemmän”
Cocktailit
Suomen tulikuumimman baarimestarin unelma toteutui: tällainen on Bar Mate Erottajalla
Tapahtumaruokailu
Flow Festival luopuu punaisesta lihasta – tässä lista festarien kaikista ravintoloista
Vaikuttaja
Älä säästä väärissä paikoissa – tapahtumavelho Samuli Pasanen antaa arvokkaat vinkit ja toivoo kulttuurinmuutosta
Yökerhot
Yli 30-vuotiaille suunnattu yökerho avautui keskustassa – Helsingin yöelämä on murroksessa: ”Juomia tilataan etukäteen 300–500 eurolla”
Ravintolat
Savoy rymistelee: 7. kerros remontoidaan, katutasoon kokonaan uusi ravintola – ”Tulee olemaan kaukana skandinaavisesta minimalismista”
Fast casual
Suomalaisella Barot’s-burgeriketjulla on suuret suunnitelmat
Ravintolat
Ravintola Smör avattiin erikoiseen paikkaan – nyt 13 vuotta myöhemmin se on klassikko
Terassi
Hietalahden, Töölön ja Mantan toriterassit käyttöön Helsingissä, Hietsun kirppis tekee paluun
Viini
Suomalaisten hyvä kutina piti paikkansa – tällainen Farangin ja viinibaarien Vasastan Tukholmassa on nykyään
Ravintolat
Viro sai ensimmäiset Michelin-ravintolansa! Tällainen on 180° by Matthias Diether, joka palkittiin nyt tähdellä
Ulosmyynti
Michelin-kokki Kim Mikkolan uudessa ravintolassa Töölön stadionilla ulosmyynnin suosikki on kasvislasagne
Ravintolat
Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa 2022
Rôtisseurs-kilpi
Kun ravintola Oobu palkittiin Rôtisseurs-kilvellä, työhakemuksia alkoi ropista ja asiakasvirta kasvoi
Ravintola
Mitä ravintoloiden ronskille edelläkävijälle kuuluu nyt? Avec kävi St. Johnissa, josta on tullut esikuva kokeille ympäri maailmaa
Ravintolat
Vain kuusi paikkaa joka illalle – Sanchome on Tomi Björckin omakase-uutuus Helsingissä
Ravintolat
Eriskummallinen nimi, oudot aukiolot, mäyrällä oma insta – Avec kävi Helsingin kiehtovassa ravintolatulokkaassa
Ravintolat
Viron parhaat ravintolat noteerataan jatkossa Michelin-oppaassa
Ravintolaterassi
Helsinkiin ei yhtä jättiterassia, mutta pienempiä tulee – pulmana vesi, viemäröinti, vessat ja sähkö
Työvoimapula
Pula tekijöistä piinaa ravintola-alaa – kesäravintolan hätähuuto Facebookissa kannatti
Vegaaninen
Tämäkin burgeri on vegaaninen – Avec esittelee Los Angelesin uuden aallon vegaaniravintoloita
Koulutus
Ruokakulttuurirahastolta 5000 euroa nuorten kokkien koulutukseen ja kymppitonnin tunnustus vastuulliselle Nolla-ravintolalle
Baarit
Jyrki Peltonen rakensi Helsingin keskustaan unelmiensa baarin, sisustus loksauttaa leuat – ”Vastaavaa ei ole missään”
Asiakaspalvelu
Stig arvostaa ravintolassa asiantuntevaa palvelua, mutta rajansa kaikella – ”Ei tarvitse kertoa, miltä maatilalta mikäkin herne on tullut”
PRO-gaala
PRO-gaala 2022 kuvina – vau, mikä ilta! Yllätysartisti Stig villitsi
Ravintolat
Tämä Helsingistä on puuttunut: ravintola Brasassa roihuaa avotuli
Kilpailut
Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -semifinalistit ovat selvillä
Ansiohaarukka
Ari Ruoho ja Terhi Vitikka palkittiin gastronomien Ansiohaarukalla – ravintola Nokan uniikki toimintamalli kerää kiitokset
Asiakaspalvelu
”Vegaanina tulee usein se fiilis, että on vaivaksi” – Vesta puhuu ravintoloista ja asiakaspalvelusta
Kilpailut
Gastro-viikko! Avec on paikalla Gastro-messuilla keskiviikosta perjantaihin
Kilpailut
Suomen 50 parasta ravintolaa 2022 -äänestys on käynnissä huhtikuun ajan
Ravintolat
Avec Italiassa: 28 Posti ja Ratanà, ravintoloiden suunnannäyttäjät Milanosta
Koronarajoitukset
Sulkemiskorvausta viimeisimmistä rajoituksista voi hakea 20.4. asti, koskee myös ravintoloita ja tapahtumia
Työvoimapula
Olivian vauhdikas avaus yllätti – päärautatieasemalle Helsingissä avattu ravintola etsii kiivaasti työvoimaa
Ravintolat
Vuoden ravintola 2022 on Nolla!
Olut
Plevna on olutravintoloiden pioneeri, jossa vannotaan lagerin ja pilsin nimeen
Ravintolat
Viron paras ravintola Avecin testissä – 180° by Matthias Diether on Michelin-tasoa ilman tähtiä
Ravintolat
Kolme Tallinnan kiinnostavinta ravintolaa juuri nyt: Lee, Tsunft ja Rudolf
Kahvilat
Tänne ei aiemmin ole yleisö päässyt – Päärautatieaseman uusi Café Eliel haluaa olla Helsingin keskeisin kohtaamispaikka
Ravintolat
Tältä se nyt näyttää! Asemahalli Helsingissä mullistettiin näyttäväksi ravintolaksi
Olut
Koneet käyntiin! Maku Brewing valmistaa nyt olutta Panimoravintola Bruuverissa, ja luvassa on rohkeita irtiottoja
Rôtisseurs-kilpi
Ravintola Oobu palkittiin Kilvellä – rahoitusalalta siirtynyt ravintoloitsija Turo Jokinen kertoo filosofiastaan ja Netflix-julkisuudesta
Ilmiö
Johanna Nelson haluaa uudistaa käsityksemme bageleista – Yeastie Boi on Helsingin kuuman trendin etujoukoissa
Innovaatiot
Finnjävel iskee pökköä pesään – Avec testasi 114 euron Aistit-kokemuksen
Olut
Kahdesta kalasta lähtenyt juomabisnes kävi jo 50 miljoonassa eurossa – Teemu Lehto aikoo tuplata Momentinin liikevaihdon
Olut
Tasan 30 vuotta sitten tapahtui isoja juttuja – näin Kalaravintolat ovat olleet mullistamassa suomalaista olutkulttuuria
Vastuullisuus
Kuinka viestit vastuullisuudesta asiakkaalle? Vihreä merkki kiinnittää huomion ruokalistassa
Reportaasi
Avec neitsytristeilyllä: työ Viking Glorylla eroaa maakravun hommista – keittiöpäällikkö painaa 10 päivän putkia
Ravintolat
Pretty Boyn ravintolakonsepti on rakennettu alusta asti kasvamaan ja kansainvälistymään: ”Kokeillaan, miten pitkälle siivet kantavat”
Ravintola-ala
Nordea ennakoi ravintoloille parempia aikoja
PRO-gaala
Tässä on vuoden 2022 PRO-tuomaristo! Mukana uusia kasvoja
Ravintolat
Avec vieraili supersuositussa Astoriassa, joka on Tukholmassa nyt kaikkien huulilla
Vastuullisuus
Nämä ovat asiakkaiden 5 tärkeintä vaatimusta ravintoloiden vastuullisuudesta
Koronarajoitukset
Ravintola-ammattilainen rajoituksista: ”Tykitetään täysillä sitten kun siihen on mahdollisuus”
Koronarajoitukset
Ruokaravintoloiden koronarajoituksia lievennettiin
Tapahtumatilat
Tampereen kesäkatukokeilu ja Kesäkeidas laajenevat – MM-jääkiekolle oma kisakatu
Ravintolat
Mat Distrikt on Konepajan kultasormien uusi kortteliravintola Tehtaankadulla: arvolihaa dry age -kaapissa ja vermuteria
Talous
Restel ostaa Hangon Makaronitehdas- ja Classic Pizza -ravintolaketjut
Työntekijäkokemus
6 tapaa kohdella työntekijää paremmin – ratkaisuja ravintoloiden tekijäpulaan
Asiakaskokemus
Näin lisäät ravintolasi myyntiä äänen avulla – huippukaiuttimet ovat turha investointi
Baaritekniikka
Näin käy drinkin rollaus! Treenaa näyttävä tekniikka kuntoon
Teknologia
Tekoäly ja cocktail – Jussi Viljala ja Matti Tedre toteuttivat ”pelottavan” yhdistelmän
Rekrytointi
Ravintola-alan työvoimapula ei ole ongelma Emmi Huuskoselle: Tiimi on rekrytoijan valtti
Vaikuttaja
Tällainen on pelätty ravintolakriitikko Anna Paljakka
Alkoholi
Vaikka työhön liittyy läheisesti alkoholia, voisiko itse olla juomatta? Eetu Topo kokeili
Ravintolat
Ketjunkin ravintolasta voi tehdä yksilöllisen – näin sitä yritetään Helsingin Olivia-ravintoloissa
Ulkomaat
Ranskalainen keittiö on entistä kevyempi: neobistrot ovat nannaa
Johtaminen
Näin johdetaan kolmen Michelin-tähden ravintola Nomaa – Miikka Inkisen kolme oivallusta
Baaritekniikka
Drinkin rakentaminen on mainettaan monipuolisempi metodi
Ravintolat
Tomi Björckin uudet avaukset: ”Teen vain sitä, mikä tekee minut onnelliseksi”
Ravintolat
Michelin-kokki Mickael Viljanen painaa pitkää päivää Irlannissa: ”En ole helppo kaveri keittiössä”
Ravintolat
No show -pöytävarausten tehtailua ravintolaan voi estää näillä keinoilla
Asiakaskokemus
Ensio Virta on syönyt 1430 ravintolassa Helsingissä – nämä asiat olivat ennen paremmin
Innovaatiot
Miten voittaa ravintolakilvassa etäaikana? Onnistujat paljastavat salaisuutensa
Ravintolat
”Kesäbisneksen” toimiva oivallus: kokki vaihtuu koko ajan! Houtskärin Hyppeis Värdshus kiehtoo
Ravintolat
Ego on rempseä kortteliravintola Helsingin Kaartinkaupungissa
Baaritekniikka
Drinkin ravistaminen: tekniikka vaikuttaa lopputulokseen
Ravintolat
Ravintola Gustav Kitchen & Bar on Rovaniemen uusi olohuone
Ravintolat
Suomalainen ravintola Ruissalon maininki Netflixin Unelmien näköalaravintolat -sarjassa
Ravintolat
Haapala BNB:n nuori yrittäjänelikko mullisti sukutilan: originelli ravintola, majoitus ja oma panimo
Ravintolat
Korealainen ravintola Old Boy BBQ: ehta elämys Helsingissä
Vaikuttaja
Mikä ravintola-alalla on vaikeinta? Kulttuurin luominen, sanoo Matti Wikberg
Vaikuttaja
Jaakko Sorsa kotiutui Hongkongiin, jossa ei saa menettää kasvojaan: ”Meuhkaavasta pomosta ajatellaan, ettei hän osaa kontrolloida tunteitaan”
Baarit
Helsinkiläinen Chihuahua Julep -baari haluaa haastaa, tarjota uutta ja erottua massasta
Tee
Suomen ensimmäinen teesommelier pyörittää teehuonetta… peltojen keskellä Juvalla!
Ammattikeittiö
Keittiöitä siivotaan tehottomasti ja väärin – ammattilainen, kuulostavatko nämä esimerkit tutuilta?
Ravintolat
Joensuun Local Bistro -ravintolan Marko Turunen: Yrittäjyys on muuttanut käsitystäni alasta
Vaikuttaja
Näin Tommy Myllymäki nousi Ruotsin suosikkikokiksi
Ulkomaat
Kolme vinkkiä Viipuriin – ravintola Espilä toimii taas Torkkelin puistossa eli nykyisessä Park Leninassa
Ravintolat
Sanonta ”kuin manulle illallinen” tulee entisaikojen perinteestä – Bistro Manu otti nimeensä mestarillisuutta
Ravintolat
Perinteinen ravintola Coussicca Tampereella on myynyt arviolta yli 2 miljoonaa annosta
Kahvilat
Kehitysvammainen voi hyvin työskennellä kahvilassa – Kallion IPI Kulmakuppila on unelmien täyttymys
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Luetuimmat
Olut
|
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Karaoke
|
Kävimme Helsingin keskustan uudessa 24/7-karaokebaarissa – tältä näyttää Tokio Karaoke, jossa lauletaan läpi yön
Asiakaspalvelu
|
Will Guidaran ravintola nousi maailman ykköseksi överillä palvelulla – tässä pari esimerkkiä
Kokin jääkaapilla
|
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
PRO-palkinnot
|
PRO-palkittu keittiömestari Mikko Pakola: ”Kansainvälisessä gastronomiassa on Suomen mentävä aukko”
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
Viinibaari Pinocchiossa lasillisen saa alle 9 eurolla: ”Hyvän viinin pitäisi olla saavutettavaa”
Pete Finnberg pisti kotinsa pantiksi ja osti tutun olutravintolan – Mallaskukossa oluen myynti on mullistunut viime vuosina
10 ehdotusta, joilla tapahtuma-ala saadaan kasvuun – tässä Tapahtumateollisuus ry:n viesti päättäjille
Kuka on Suomen ykkönen? Äänestä suosikkiasi tunnetuista tapahtumajuontajista
Tilaa uutiskirje
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Otsikko:
Uusimmat
Olut
|
Tamperelaisen olutravintolan tempaus toimi: superkallis erikoisuus meni hujauksessa, kun halvalla sai
Kokin jääkaapilla
|
Ravintola Maukun Maud Saddok kotikeittiössään: Mitä tahansa voi pikkelöidä
Asiakaspalvelu
|
Will Guidaran ravintola nousi maailman ykköseksi överillä palvelulla – tässä pari esimerkkiä
Kolumni
|
Kolumni: Ravintoloiden vuokrat ovat karanneet pilviin
Uusi ravintola
|
Varausten tulva yllätti Turun uuden brasserien ravintoloitsijat – tällainen on Amelie